×
بین الملل
شناسه خبر : 272924
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/11/14 ساعت 14:20
لاوروف: وضعیت گرینلند ارتباطی به روسیه ندارد

لاوروف: وضعیت گرینلند ارتباطی به روسیه ندارد

وزیر خارجه روسیه دیدگاهش درباره اوضاع گرینلند، تغییر موضع فنلاند و نقش سازمان ملل در امور جهانی را بیان کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل: سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد، مسکو بر این باور است که تنش‌های پیرامون گرینلند با اقدامات روسیه هیچ ارتباطی ندارد.

طبق بیانیه منتشره در سایت رسمی وزارت خارجه روسیه، لاوروف در این رابطه گفت: «ما با دقت این وضعیت ژئوپلیتیکی جدی را زیر نظر داریم. جمع‌بندی‌ها، از جمله درباره تغییر توازن قوا در مناطق قطبی و اقدامات احتمالی واکنشی از سوی ما، پس از مشخص شدن سرانجام این مسئله انجام خواهد شد.»

وزیر خارجه با یادآوری «گزینشی بودن و عدم انسجام رویکرد غربی‌ها نسبت به اصول تمامیت ارضی و حق ملت‌ها برای تعیین سرنوشت»، به‌عنوان نمونه به ارزیابی‌های متضاد از وضعیت پیرامون گرینلند و رویدادهای سال 2014 در کریمه اشاره کرده و یادآور شد، کشورهای غربی از حق گرینلندی‌ها برای تعیین سرنوشت خود حمایت کردند، ولی حق مشابه مردم ساکن کریمه را رد کردند.

علاوه بر این، وزارت خارجه روسیه نگرانی نسبت به نظامی‌سازی منطقه قطب شمال و تبدیل آن به عرصه تقابل ژئوپلیتیکی ابراز شده و این روند با اقدامات ناتو مرتبط دانسته شده است.

فنلاند جایگاه خود بعنوان «میانجی صادق» را از دست داده است

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه همچنین یادآور شد که فنلاند پس از پیوستن به ناتو جایگاه «میانجی صادق» را از دست داده است. او تأکید کرد: «با عضویت فنلاند در ناتو در سال 2023 و بهره‌برداری فشرده از قلمرو این کشور توسط این بلوک نظامی، جایگاه پیشین فنلاند بعنوان «میانجی صادق» در امور بین‌المللی، از نظر ما، به‌طور غیرقابل بازگشت از سوی فنلاندی‌ها از دست رفته است.»

سرگئی لاوروف یادآور شد که فنلاند پس از عضویت در ناتو همچنین به یکی از سرسخت‌ترین مخالفان روسیه تبدیل شده و سیاست ایدئولوژیک ضدروسی را ترویج می‌کند. وی گفت: «سخن از بار ایدئولوژیک ضدروسی است که تقریباً تمام لایه‌های جامعه فنلاند را فراگرفته و همچنین از کوته‌بینی کامل رهبری نظامی-سیاسی در هلسینکی نسبت به منافع ملی خود در راستای پیروی از خط‌مشی روس‌هراسانه به‌اصطلاح غرب جمعی حکایت دارد.»

وزیر خارجه روسیه با اشاره به اینکه فنلاند در حال ایجاد استحکامات مرزی است تا خود را از روسیه جدا کند، افزود: «با توجه به تمامی عوامل موجود، روسیه فنلاند را به‌عنوان میانجی در هیچ روند مذاکره‌ای در آینده نمی‌بیند، مگر آنکه مقامات فنلاند سیاست کشور خود را تغییر دهند.»

لاوروف: اعتبار سازمان ملل هنوز از دست نرفته است

طبق اطلاعات وزارت امور خارجه روسیه، سرگئی لاوروف در تشریح نتایج فعالیت دیپلماسی روسیه در سال 2025 یادآور شد که وضعیت پیرامون سازمان ملل متحد هنوز بطور کامل از دست نرفته محسوب نمی‌شود و مسیر احیای جایگاه این سازمان از طریق اصلاحات، از جمله با تقویت صدای کشورهای جنوب و شرق جهان، می‌گذرد.

وزیر خارجه گفت: «نظام امنیت بین‌المللی امروز واقعاً دوره‌ای از تحول عمیق را تجربه می‌کند. این امر ناشی از دو عامل اصلی است: روند عینی شکل‌گیری نظم جهانی چندمرکزی و تلاش‌ها برای جایگزین کردن حقوق بین‌الملل با "حق قوی‌تر". در این شرایط، روسیه به‌طور پیوسته از تقویت دیپلماسی چندجانبه با نقش هماهنگ‌کننده مرکزی سازمان ملل حمایت می‌کند.»

به عقیده او، همه کشورها در این رویکرد مشترک نیستند: «غربی‌ها سازمان را از درون تضعیف می‌کنند، به اعتبار و توانایی‌ آن برای واکنش سریع به چالش‌های حاد معاصر آسیب جدی وارد می‌کنند. این امر به‌روشنی در نادیده گرفتن آشکار تصمیمات شورای امنیت سازمان ملل، تحمیل تصمیمات غیرتوافقی از طریق مجمع عمومی و عملاً مصادره دبیرخانه نمود پیدا می‌کند.»

لاوروف بر اهمیت این مسئله تأکید کرد که همه دولت‌ها بدون ابهام و بدون قید و شرط، پایبندی خود را به اهداف و اصول منشور سازمان ملل متحد در تمامیت، جامعیت و پیوستگی آن تأیید کنند. 

وزیر خارجه روسیه یادآور شد که غرب در پی آن است که «اراده خود را به سایر اعضای سازمان ملل تحمیل کند، از جمله از طریق باج‌خواهی، ارعاب و حتی تهدید به استفاده از زور. برای نمونه نیازی به جست‌وجوی طولانی نیست. حمله نظامی آشکار ایالات متحده به ونزوئلا تأیید دیگری است بر اینکه نمایندگان غرب در منطق سلطه جهانی و مصونیت خود می‌اندیشند.»

لاوروف تأکید کرد که روسیه به همراه کشورهای هم‌عقیده مصمم است در برابر "حق قوی‌تر"، "قدرت حقوق" را پیش ببرد. به گفته او، با وجود اعمال تحریم‌ها، روسیه «به‌طور مسئولانه به اجرای تعهدات مالی خود در قبال نهادهای بین‌المللی ادامه می‌دهد و انتظار دارد سایر کشورها نیز همین رویکرد مسئولانه را در پیش گیرند.


نظرات

آخرین اخبار
سقوط 176 میلیون یورویی ارزش رئال مادرید!
امروز چند نظامی اشغالگر در لبنان زخمی شدند؟
برد لیورپول با گل دقیقه 11+90 فن‌دایک
وزیر علوم خبر داد: حقوق اعضای هیئت علمی افزایش می‌یابد
صعود میلان به رده دوم سری A
سی ان ان : ونس به پاکستان می رود
خبر خوش سفیر ایران از تأمین حق‌آبه ‌‌هیرمند‌
یارانه نقدی فروردین این دهک‌ها واریز شد
افزایش فشار بر ترامپ برای خروج از جنگ با ایران
سردار موسوی: راهبرد رهبر شهید ما را در مقابل قویترین شیاطین سربلند کرد
دستور رئیس بنیاد شهید برای پیگیری فوری درمان جانباز حسین محمدی
تاکید حزب الدعوه بر تداوم نامزدی نوری المالکی برای نخست‌وزیری عراق
تا ساعاتی دیگر عملیات خنثی‌سازی مهمات در ملارد انجام می‌شود
کارخانه یونولیت‌سازی گنبدکاووس در آتش/آتش سوزی مهار شد
تداوم نقض آتش‌بس در جنوب لبنان؛ این بار تخریب منازل میس الجبل
ازسرگیری فعالیت‌های دریایی در جاسک
باشگاه پرسپولیس تهدید کرد؛ شکایت می‌کنیم!
سدها نیمه‌جان، آیا آمارها واقعیت را پنهان می‌کنند؟
میزان نارضایتی از ترامپ به 37 درصد رسید
زمان برگزاری انتخابات اعلام شد
مصری‌ها با پیرمردها به جام جهانی می‌آیند!
مذاکره زیر سایه تهدید؛ آیا آتش‌بس به جرقه درگیری تبدیل می‌شود؟
تهدید بقای بلندمدت تولید داخلی مواد غذایی در آمریکا
نگاه حدادعادل به اهمیت انتخاب قالیباف به عنوان رئیس تیم مذاکره کننده
چارچوب هماهنگی عراق فردا تشکیل جلسه می دهد
30 بازیکن به تمرینات تیم ملی فوتبال دعوت شدند+ اسامی
لیگ برتر بسکتبال مختومه اعلام شد
صدای فرزندان بی‌صدای‌مان باشید
جلسه دادگاه نتانیاهو باز به تعویق افتاد
تا محاصره دریایی هست، مذاکره‌ای انجام نمی‌شود
حماس: رژیم صهیونیستی به تعهدات خود در آتش‌بس پایبند نیست
حباب طلای بورسی به منفی یک درصد برگشت
مذاکره، تثبیت پیروزی است نه سازش و تسلیم
برای حمایت از نظامیان، با «تمام قوا» وارد شوید
قهرمانی گیتی پسند در لیگ برتر فوتسال
جهانگیر از اجرای طرح چند ضلعی پدافند اجتماعی خبر داد
افزایش قدرت راهبردی ایران با کنترل تنگه هرمز
پاپ خواستار پایان دادن به جنگ‌ها در اوکراین و خاورمیانه شد
عطاء الله مهاجرانی: به ترامپ اعتماد می‌کنید به قالیباف و عراقچی بدگمانید!
بقائی: محاصره دریایی ایران جنایت علیه بشریت است
گفت وگوی وزرای خارجه ایران و پاکستان/پزشکیان و شهباز شریف امروز ارتباط برقرار می کنند
اسپانیا درپی تعلیق دائمی توافقنامه تجاری تل‌آویو با اتحادیه اروپا
البرادعی خطاب به ترامپ: تحمیل توافق قانونی نیست
آلن ایر تنگه هرمز را سلاح آخرالزمانی ایران خواند
تاکید عارف بر پرداخت تعهدات حوزه سلامت در اسرع وقت
ادعای ترامپ: نمایندگان آمریکا فردا برای مذاکره راهی پاکستان می‌شوند/ونس غایب است!
شارژ 90 درصدی خودروی برقی در 9 دقیقه
هزینه ماهانه نیروهای ذخیره ارتش اسرائیل در جنوب لبنان چقدر است؟
تأکید رئیس‌جمهور عراق بر تداوم گفت‌وگوها برای کاهش تنش‌های منطقه
هشدار نارنجی هواشناسی درباره افزایش ارتفاع امواج در شمال و جنوب کشور