×
اقتصادی
شناسه خبر : 272917
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/11/14 ساعت 13:48
میزان افزایش‌حقوق‌ها مشخص شد

میزان افزایش‌حقوق‌ها مشخص شد

سخنگوی ستاد بودجه سازمان برنامه و بودجه، میزان افزایش حقوق‌ها برای سال آینده را طبق لایحه 1405 تشریح کرد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: مژگان خانلو امروز ( ۱۴ بهمن) در نشست بررسی کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۵، با اشاره به عملکرد بودجه سال جاری گفت: در سال ۱۴۰۴ حدود ۷۱ درصد تحقق درآمدی داشته‌ایم که بخش عمده عدم تحقق مربوط به درآمدهای نفتی بوده است. در بخش هزینه‌ای نیز با وجود محدودیت‌ها، حدود ۷۸ درصد از منابع پیش‌بینی‌شده محقق شده است. همچنین در حوزه انتشار اوراق مالی، تاکنون حدود ۵۳۸ هزار میلیارد تومان تعهد اجرایی شده و باقی‌مانده آن نیز حداکثر تا دو ماه آینده تحقق خواهد یافت.

وی با طرح این پرسش که دولت در چه شرایطی وارد سال ۱۴۰۵ شده است؟ افزود: ابلاغ یک‌مرحله‌ای بودجه بر اساس آیین‌نامه داخلی، در کنار تغییرات تقنینی و شرایط نامساعد اقتصادی از جمله ثبت رشد اقتصادی منفی، فضای تدوین بودجه را با چالش‌هایی مواجه کرد. در چنین شرایطی، دولت ناگزیر است هم در جبران سهم خود و هم در حمایت از بخش خصوصی نقش فعال‌تری ایفا کند.

سخنگوی سازمان برنامه و بودجه کشور ادامه داد: بودجه ۱۴۰۵ در فضایی تنظیم شد که همزمان کاهش رشد اقتصادی، افزایش نرخ تورم و افت سرمایه‌گذاری وجود داشت.

وی افزود: در بخش حقوق کارکنان دولت، ضریب حقوق به صورت یکسان در نظر گرفته شد و برخلاف برخی ادعاها، امکان تغییر ضریب حقوق از ۱۸ تا ۴۳ درصد در عمل وجود نداشت. یکی از دلایل بازگشت لایحه بودجه نیز این بود که افزایش حقوق ۴۳ درصدی پاسخگوی رشد تورم نبود. ما معتقد بودیم افزایش حقوق باید متناسب با تورم باشد، اما افزایش اسمی حقوق در کنار برداشت از منابع دیگر، اقدام مؤثری محسوب نمی‌شد.

خانلو با اشاره به سابقه انتشار اوراق مالی دولت تصریح کرد: از سال ۱۳۹۴ که فرآیند انتشار اوراق برای دولت آغاز شد، حتی یک مورد عدول از تعهدات وجود نداشته است و این موضوع را نمی‌توان به درآمدهای ناپایدار گره زد. هرچند این منابع کفایت کامل نداشت، اما باید به میزانی پیش‌بینی می‌شد که پاسخگوی انتظارات باشد. بر اساس برنامه هفتم توسعه، دولت مجاز است خدمات امتیازی برای کارکنان لحاظ کند که با احتساب آن، حداقل حکم حقوقی امسال به ۱۳ میلیون تومان می‌رسد و با اعمال ۴۰۰۰ امتیاز برنامه هفتم، این رقم به حدود ۱۸ میلیون تومان افزایش می‌یابد. تغییرات مشاهده‌شده در حقوق و مستمری نیز ناشی از همین موارد است.

وی افزود: بار مالی افزایش ۴۴۰۰ امتیازی حقوق کارکنان و بازنشستگان، حدود ۲۲۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است. همچنین در حوزه اوراق مشارکت برای توسعه مترو در کلان‌شهرها و ناوگان اتوبوسرانی، رقم پیش‌بینی‌شده که ۳۰ هزار میلیارد تومان بود، در مجلس به ۵۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافت.

سخنگوی سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اعتبارات عمرانی گفت: با رشد دو درصدی منابع و افزایش ۲۰ درصدی حقوق، امکان تحقق هزینه‌های عمرانی با رشد ۶۰۰ درصدی وجود نداشت. اگرچه رقم ظاهری بودجه عمرانی ۶۰۰ هزار میلیارد تومان است، اما در عمل این عدد به حدود ۷۲۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد، چراکه بخشی از هزینه‌های عمرانی از طریق شرکت نفت و شرکت‌های زیرساختی حوزه راه تأمین می‌شود که بازوی اجرایی دولت در این بخش به شمار می‌آیند.

او درباره رد شدن کلیات لایحه بودجه در مجلس نیزگفت: به طور کلی بودجه دچار تغییرات شد و اصلی‌ترین دلیل نیز تغییر نرخ ارز با توجه به سیاست جدید بانک مرکزی است که ارز تک نرخی را مد نظر دارد، اما باید اشاره کنم که لایحه به دولت بازنگشت، بلکه به کمیسیون تلفیق برگشت تا اصلاحاتی در آن شکل بگیرد.

خانلو خاطرنشان کرد: برای نخستین بار در بودجه ۱۴۰۵، موضوع تسویه مطالبات سازمان تأمین اجتماعی از دولت به صورت مشخص دیده شده و در مجموع ۲۷۷ هزار میلیارد تومان برای این بخش پیش‌بینی شده است. همچنین ۵۷ درصد منابع بودجه بر پایه مالیات و درآمدهای گمرکی و حدود ۱۶ درصد از محل درآمدهای نفتی تأمین می‌شود.

وی در ادامه درباره ساختار هزینه‌ای بودجه توضیح داد: در بخش هزینه‌ها، مفروضاتی در نظر گرفته شده که از جمله آن پیش‌بینی ۱۷۰ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی و اختصاص ۲۵ درصد از منابع به هزینه‌های خوراک و پوشاک است که این بخش مشمول اصلاحاتی شده است. در مجموع، حقوق، مزایا و عیدی حدود ۳۰ درصد بودجه را به خود اختصاص می‌دهد و نزدیک به ۲۰ درصد نیز سهم صندوق‌ها و متناسب‌سازی حقوق آنهاست.

سخنگوی سازمان برنامه و بودجه در پایان گفت: در حوزه اعتبارات عمرانی، برخی طرح‌ها به دلیل محدودیت منابع حذف و اعتبارات به سمت طرح‌های اولویت‌دار و تقویتی هدایت شد. پروژه‌های مرتبط با تنش آبی و تأمین آب شرب نیز در صدر اولویت‌های اعتبارات عمرانی قرار گرفتند.


اخبار مرتبط
جزییات افزایش حقوق کارمندان در سال آینده
سه‌شنبه 1404/11/14 ساعت 17:38
جزییات افزایش حقوق کارمندان در سال آینده
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1405 درباره ضریب حقوق و دستمزد کارمندان در بودجه سال آینده ضمن بیان این نکته که اظهارات وی درباره ضریب و میانگین افزایش حقوق بود نه درصد آن، گفت: بر اساس مصوبه قطعی کمیسیون، افزایش حقوق کارکنان دولت در سال آینده به‌صورت پلکانی و در بازه 21 تا 43 درصد خواهد بود و هیچ فردی کمتر از 21 درصد افزایش حقوق نخواهد داشت.
افزایش حقوق کارکنان دولت تا سقف 43 درصد
چهارشنبه 1404/10/17 ساعت 11:03
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی:
افزایش حقوق کارکنان دولت تا سقف 43 درصد
نایب رئیس مجلس از افزایش حقوق کارکنان دولت تا سقف 43 درصد و رشد 50 درصدی برای حقوق‌های پایین خبر داد. اجرای طرح کالابرگ از فروردین 1405 و بخشودگی مالیاتی تا 40 میلیون تومان نیز در دستور کار است.
خبر خوب برای حداقل بگیران؛ جزییات افزایش حقوق سال 1405
یکشنبه 1404/10/14 ساعت 10:23
نورنیوز بررسی می‌کند،
خبر خوب برای حداقل بگیران؛ جزییات افزایش حقوق سال 1405
کمیسیون تلفیق بودجه با تصویب افزایش پلکانی معکوس حقوق‌ها در سال 1405، مسیر جدیدی برای ترمیم معیشت حداقل‌بگیران و کاهش شکاف دریافتی میان حقوق‌ها ترسیم کرده است.
نظرات

آخرین اخبار
کاخ سفید: دیپلماسی، گزینه نخست ترامپ در قبال ایران است
پیام فرمانده نیروی زمینی ارتش به مناسبت شهادت خلبانان و دو هموطن
هر زمان نظام در مسیر مذاکره قرار گرفته دشمن فضای داخلی را ملتهب کرده است
نگرانی لبنان از تشدید حملات رژیم اسرائیل
حضور پزشکیان در مراسم ترحیم حاج محمد قمی
قیمت تخم‌مرغ بازهم کاهشی شد
نورنما | میان دو بازگشت؛ خواب، مرگ و حساب نهایی
سما کارت در اسنپ فعال شد
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات و اعتراضات راه‌اندازی می‌شود
دانشگاه خوارزمی تا پایان اسفند 1404 مجازی شد
وزیر علوم: با آشوبگر در شوراهای انضباطی برخورد می‌شود
تکرار تجاوز رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
بارش برف و باران در جاده‌های 14 استان
مجله آمریکایی: گزینه نظامی علیه ایران «جعبه سیاه» پرهزینه است
نورویدیو | چگونه اعتراف ویتکاف سناریوی ترامپ را سوزاند؟
تصمیم قاطع اوسمار پس از جنجال رختکن پرسپولیس
57 شهر در تنش آبی؛ هشدار تازه وزیر نیرو
نصیرزاده: در صورت تحمیل جنگ، پاسخ ایران فراموش‌نشدنی خواهد بود
آیا منیزیم واقعا بی‌خوابی را درمان می‌کند؟
رئیس دانشگاه شریف: دانشجویان از حضور در تجمعات غیرقانونی پرهیز کنند
دیابت نوع 2 را با این 8 روش ساده درمان کنید
رئیس‌جمهور اوکراین مخفیگاه زیرزمینی خود را منتشر کرد
حجت الاسلام رحیمیان: فلسطین رمز پیروزی آخرالزمانی ما بر باطل خواهد بود
معاون وزیر ارتباطات: فیلترینگ فعلی نیاز به بازنگری دارد
سقوط بالگرد ارتش در درچه اصفهان+ جزئیات و فیلم لحظه حادثه ؛ تشکیل پرونده قضایی
دانشگاه امیرکبیر: پرونده دانشجویان خاطی به‌سرعت بررسی می‌شود
مهمان‌پرست: برای جلوگیری از جنگ، ایران باید صددرصد آماده باشد
نگرانی اسرائیل از رسوایی دیپلماتیک در آستانه سفر نخست‌وزیر هند
پزشکیان: گویاترین کلام قرآن، رفتار و عمل انسان است
پورتوریکو آخرین حریف تدارکاتی تیم ملی ایران قبل از جام جهانی 2026
دانشگاه تهران: کلاس‌های نیم‌سال دوم حضوری برگزار می‌شود
شیفت عصر مدارس مازندران فردا تعطیل شد
تهران از فردا سرد می شود
بورس در مدار نزول ؛ ریزش 27 هزار واحدی شاخص بورس
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 5 اسفند 1404
رمضان از نگاه امام حسین(ع) و امام سجاد(ع)
چین: تشدید تنش‌ها در آسیای غربی به سود هیچکس نیست
قیمت جهانی طلا امروز 5 اسفند 14041404 کاهش یافت
زمان پرداخت عیدی بازنشستگان اعلام شد
گاردین: ترامپ تصمیم درباره ایران را بر اساس ارزیابی ویتکاف و کوشنر می‌گیرد
رشد بهای نفت در پی تنش‌های آمریکا در خاورمیانه
کشف 20 قبضه سلاح غیرمجاز در ایست‌های بازرسی پلیس
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 5 اسفند 1404+سکه 200 تومان شد
افزایش 4 درصدی جان‌باختگان تصادفات در 9 ماهه امسال
هشدار گردان‌های حزب‌الله عراق به آمریکا درباره ایران
تابستان را بدون قطعی برق سپری می‌کنیم
هشدار پلیس درباره پیامک‌های مشکوک
تشییع پیکر علی باباچاهی هفتم اسفند در کرج برگزار می‌شود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 5 اسفند 1404+ دلار صعودی شد
اکثریت آمریکایی‌ها با حمله به ایران مخالفند