×
بین الملل
شناسه خبر : 272825
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/11/14 ساعت 07:29
وزیر جنگ آمریکا : ترامپ به‌دنبال جنگ با ایران نیست؛ یا مذاکره یا گزینه‌های دیگر

وزیر جنگ آمریکا : ترامپ به‌دنبال جنگ با ایران نیست؛ یا مذاکره یا گزینه‌های دیگر

پیت هگست، وزیر جنگ آمریکا، در ادامه مواضع دوگانه مقام‌های واشنگتن درباره ایران، مدعی شد که دونالد ترامپ خواهان درگیری نظامی با تهران نیست، اما ایالات متحده همچنان گزینه‌های دیگری را روی میز نگه داشته است.

نورنیوز- گروه بین الملل: وزیر جنگ آمریکا (رئیس پنتاگون) روز دوشنبه به وقت محلی در ایالت فلوریدا در گفت وگو با خبرنگاران با تکرار ادعاهای واشنگتن درباره ایران، مدعی شد: «رئیس‌جمهور ترامپ از ابتدا و همان‌طور که پیش از عملیات "چکش نیمه‌شب" هم گفته بود، روشن کرده است که ایران نباید به توانایی تولید سلاح هسته‌ای دست پیدا کند، بنابراین یا در این زمینه مذاکره می‌کنند و یا ما گزینه‌های دیگری داریم و اصلا به همین دلیل وزارت جنگ وجود دارد.»

وی در پاسخ به پرسش خبرنگاران در مورد توافق احتمالی بر سر برنامه هسته‌ای ایران با بیان این ادعا که «ایران توانایی تولید سلاح هسته‌ای نخواهد داشت و بنابراین آنها می‌توانند در این زمینه مذاکره کنند و یا ما گزینه‌های دیگری داریم»، مدعی شد: من و رئیس جمهور ترامپ «نمی‌خواهیم این مسیر را طی کنیم.»

هگست در عین حال ادعا کرد: «وظیفه ما آماده بودن است و ایران در مورد اینکه آیا می‌خواهد در مورد قابلیت‌های هسته‌ای خود مذاکره کند یا خیر، حق انتخاب دارد.»

وزیر جنگ آمریکا در ادامه به حملات متجاوزانه ژوئن ۲۰۲۵ به تاسیسات صلح آمیز هسته‌ای ایران اشاره کرد و مدعی شد: «او نمی‌خواهد کار به آنجا بکشد، من هم نمی‌خواهم چنین مسیری طی شود اما وظیفه ما آمادگی کامل است و البته که آماده‌ایم.»

هگست ادعا کرد: «رئیس‌جمهور ترامپ متعهد به صلح است و اگر ایران واقعا برای توافق جدی باشد، او هم متعهد به رسیدن به یک توافق است حال باید دید چه می‌شود.»

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نیز روز دوشنبه (به وقت محلی) در کاخ سفید در گفت وگو با خبرنگاران افزود: ما در حال انجام گفت‌ وگوهایی با ایران هستیم؛ باید دید در نهایت اوضاع چگونه پیش می‌رود.

وی با تکرار اظهارات متناقض خود اضافه کرد: «ما همین الان کشتی‌های بزرگی را به سمت ایران فرستاده‌ایم و ما در حال گفت وگوهایی با ایران هستیم و خواهیم دید که همه چیز چگونه پیش می‌رود.»

ترامپ مدعی شد: «ما در حال گفت‌ وگو با ایران هستیم و اگر بتوانیم به توافقی برسیم، عالی خواهد بود؛ و اگر نتوانیم، احتمالا اتفاقات بدی رخ خواهد داد.»

پیش از این، تارنمای آکسیوس به نقل از دو منبع آگاه، ادعا کرد: انتظار می‌رود «استیو ویتکاف» فرستاده کاخ سفید و «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران، روز جمعه در استانبول برای بحث در مورد توافق هسته‌ای احتمالی دیدار کنند.

تارنمای آکسیوس روز دوشنبه به وقت محلی به نقل از منبع سوم نیز ادعا کرد: دیدار روز جمعه «بهترین سناریوی ممکن» است، اما هشدار داد که تا زمانی که این اتفاق نیفتد، هیچ امری قطعی نیست.

این اولین دیدار بین مقامات آمریکایی و ایرانی از زمان فروپاشی مذاکرات و جنگ ۱۲ روزه ژوئن گذشته خواهد بود.

اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز گفته است: ما در این مرحله مسئول انجام بررسی‌های مختلف هستیم و باید ابعاد گوناگون موضوع را مورد ارزیابی قرار دهیم. کشورهای منطقه، که به‌درستی نسبت به وضعیت جاری منطقه دغدغه‌مند هستند، صادقانه تلاش می‌کنند نقش مثبتی ایفا کنند؛ برخلاف کشورهای اروپایی که کاملاً در جهت تشدید تنش‌ها اقدام کرده‌اند، کشورهای منطقه در نقش واسطه انتقال پیام هستند.

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: «در هفته‌ای که گذشت، شاهد تداوم اقدامات التهاب‌زای ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه بودیم. هم‌زمان، دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران با رویکردی جدی و مسئولانه، در راستای تأمین منافع ملت ایران و صیانت از صلح و ثبات منطقه‌ای به تلاش‌های خود ادامه داد.»

بقایی افزود: «گزارش‌های مربوط به این اقدامات از سوی خود شما منتشر شده است، از جمله تماس‌هایی که در سطوح عالی میان روسای کشورهای مختلف با رئیس‌جمهور محترم برقرار شد، تماس‌های مکرر وزیر امور خارجه با همتایان خود از کشورهای همسایه و کشورهای منطقه و همچنین سفرهایی که به ترکیه و روسیه انجام گرفت. این موارد، تنها بخشی از تلاش‌های دستگاه دیپلماسی در مسیر حفظ و تأمین منافع ملی جمهوری اسلامی ایران به‌شمار می‌رود.»


اخبار مرتبط
وزیر جنگ آمریکا بر بازدارندگی قوی تأکید کرد
شنبه 1404/12/09 ساعت 09:04
وزیر جنگ آمریکا بر بازدارندگی قوی تأکید کرد
پیت هگست با تأکید بر لزوم تقویت فوری صنعت دفاعی آمریکا، مدعی شد عملیات‌های اخیر نشان‌دهنده برتری نظامی این کشور است.
تردید ترامپ و اطرافیانش برای حمله نظامی علیه ایران
سه‌شنبه 1404/11/14 ساعت 16:43
آکسیوس:
تردید ترامپ و اطرافیانش برای حمله نظامی علیه ایران
رسانه آمریکایی به نقل از مقامات آمریکایی و مشاوران «دونالد ترامپ» نوشت شک و تردید عمیقی در میان افراد نزدیک به ترامپ درباره به کار بستن گزینه نظامی علیه ایران وجود دارد.
سناریوهای احتمالی پیش‌رو با آمریکا
سه‌شنبه 1404/11/14 ساعت 09:27
مصطفی غنی زاده:
سناریوهای احتمالی پیش‌رو با آمریکا
پس از آنکه آمریکا دو بار برای حمله به ایران خیز برداشت؛ اما باتوجه‌به آمادگی کشور و محور مقاومت از آن منصرف شد، حالا بحث مذاکره همراه با تهدید را مطرح کرده است. اکنون و در این لحظه مهم است که درباره‌ سناریوهای پیش‌رو بحث کنیم تا تصویر و سپس تجویز معقولی برای آینده نزدیک داشته باشیم.
کارشناس معروف صهیونیستی: روزهای آسانی انتظار دیپلماسی غرب را نمی‌کشد
سه‌شنبه 1404/11/14 ساعت 00:10
کارشناس معروف صهیونیستی: روزهای آسانی انتظار دیپلماسی غرب را نمی‌کشد
به اعتقاد کارشناس معروف صهیونیستی در امور ایران، روزهای آسانی انتظار دیپلماسی غرب را نمی‌کشد.
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
پنج‌شنبه 1404/11/09 ساعت 22:25
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
وزیر جنگ آمریکا با تکرار ادعاهای واشنگتن علیه برنامه هسته‌ای ایران مدعی شد تهران برای رسیدن به توافق، «همه گزینه‌ها» را در اختیار دارد و نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند.
نظرات

آخرین اخبار
شناسایی نقطه جوش مولکول‌ها با هوش مصنوعی
کشف 181 قبضه سلاح غیرمجاز در خوزستان
آدان به استقلال برمی‌گردد؟
خروج ناگهانی سخنگوی ترامپ از کاخ سفید
هواپیمای سلطنتی امارات برای دومین روز به تهران آمد
واکنش اسپانیا به ادعای حاکمیتی مراکش
رئیس‌جمهورلهستان ادعای جنجالی درباره دریای بالتیک را رد کرد
نماینده کنگره خطاب به ترامپ: آمریکا را ضعیف و منزوی کردی
ترافیک نیمه‌سنگین در جاده چالوس؛ محدودیت تردد اعلام شد
آلودگی نفتی به 32 هزار مترمربع از سواحل قشم و هنگام رسید
قیمت جدید بنزین اعلام شد؛ عرضه بنزین 87 هزار و 200 تومانی از بامداد پنجشنبه
تنگه هرمز همچنان بسته است
حدود 5 میلیون زائر در روزهای اخیر به مشهد مشرف شده‌اند
العلیمی: دیگر هیچ اقدام حوثی‌ها بی‌پاسخ نمی‌ماند
حماس: با گسترده‌ترین ائتلاف ملی وارد انتخابات می‌شویم
سازمان ملل: تنها یک راه برای بازگشت ثبات به خاورمیانه وجود دارد
هشدار النجبا درباره طرح «انحصار سلاح» در عراق
نرخ باسوادی در ایران به 95.3 درصد رسید
بانوی اصفهانی حج عمره‌اش را به ساخت 168 کلاس درس بخشید
علت مرگ ماهیان بند الماس اردبیل اعلام شد
شب شهادت امام رضا(ع)؛ حرم رضوی غرق اشک و ماتم
هرمزگان، سرآمد مدیریت بحران در کشور
نورویدئو | وقتی گلوله ها خاموش شدند، اقتصاد هدف بعدی شد
شکستگی خط انتقال آب بجنورد مهار شد؛ آب پایدار ماند
مسکو: اوکراین تمایلی به پذیرش اتباع مجرم خود در روسیه ندارد
پیام تبریک سرلشکر صفوی به فرمانده جدید سپاه
وزیر دفاع پاکستان خواستار تقویت همکاری‌های دوجانبه با ایران شد
آغاز کاهش حضور نظامی ناتو در کوزوو
برنامه قطعی برق فارس فردا پنجشنبه 22 مرداد+ لینک
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 22 مرداد ماه اعلام شد+ جدول
واکنش دردناک مسی به درگذشت پدرش؛ «نمی‌دانم بدون تو چگونه ادامه دهم»
تهران در سوگ امام رضا(ع)؛ حرکت دسته‌های عزاداری به سمت بیت رهبر شهید
فشار تازه اروپا به ایران با اهرم حقوق بشر
صالحی: جنگ پایان راه نیست؛ مسیر «فتح اکبر» ادامه دارد
مخابره پیام «اس.او.اس» لینکن به آمریکایی‌ها!
پایان رزمایش مشترک ناوهای چین و اندونزی
توجه ویژه «رهبر شهید» به قرآن؛ روایتی از نزدیکان بیت
چرا مسابقات شطرنج کشور در خرم‌آباد لغو شد؟
جزئیات تشییع ایرج خواجه‌امیری اعلام شد
روسیه 2 شناور مرتبط با ارتش اوکراین را در اودسا هدف گرفت
جریمه سنگین برای حمل سوخت مازاد در دوغارون
آخرین وضعیت «چنگیز وثوقی» بازیگر پیشکسوت سینما
مزایده آمریکایی برای شرکت‌های نفت و گاز در خلیج مکزیک
جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا پنجشنبه 22 مرداد به تفکیک شهرستان ها اعلام شد
زمانبندی قطعی برق کرمان پنجشنبه 22 مرداد اعلام شد+ لینک
چرایی سفر رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به ترکیه
آخرین قیمت مرغ امروز 21 مرداد/ مرغ کامل کیلویی چند؟+ جدول
هشدار انصارالله به عربستان؛ یمن در اوج آمادگی نظامی است
موتور طلا دوباره روشن شد؛ سرمایه‌ها به بازار برگشتند
صرب‌الاجل نهایی خروج نظامیان آمریکایی از عراق