×
بین الملل
شناسه خبر : 272767
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/11/13 ساعت 19:58
ایران، ونزوئلا نیست!

نیویورک‌تایمز:

ایران، ونزوئلا نیست!

توان موشکی، نفوذ منطقه‌ای و شبکه متحدان ایران، این کشور را به بازیگری تبدیل کرده که هرگونه رویارویی نظامی با آن، برای آمریکا و متحدانش هزینه‌های سنگین و غیرقابل پیش‌بینی به همراه خواهد داشت، هزینه‌هایی که با حمله اخیر آمریکا به ونزوئلا قابل مقایسه نیست.

نورنیوز- گروه بین الملل: نیویورک‌تایمز با این مقدمه نوشته است: تهدیدهای اخیر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا علیه ایران، در مقایسه با اقدامات پیشین ایالات متحده علیه ونزوئلا، با مخاطرات به‌مراتب بیشتری همراه است و این مسئله نشان‌دهنده وزن راهبردی ایران و توان این کشور برای تحمیل هزینه‌های سنگین در هرگونه رویارویی نظامی است.

این رزونامه آمریکایی در گزارش خود آورده است تلاش ترامپ برای مقایسه ایران با پرونده ونزوئلا، تفاوت‌های بنیادینی را نادیده می‌گیرد که ایران را به بازیگری بسیار پیچیده‌تر و خطرناک‌تر تبدیل می‌کند.

بر اساس این گزارش، ترامپ عملاً به مقام‌های ایرانی یک ضرب‌الاجل داده و از تهران خواسته است برنامه هسته‌ای خود را متوقف کند، تولید موشک‌هایی را که توان رسیدن به اراضی اشغالی دارند کنار بگذارد و همه حمایت‌های خود از جنبش‌های مقاومت در منطقه را قطع کند. ترامپ این فشار را با تهدیدهای علنی تشدید کرده و هشدار داده است که «ناوگانی عظیم» به سمت ایران در حرکت است و آمریکا، مشابه آنچه در ونزوئلا انجام داد، آماده استفاده از زور در صورت لزوم خواهد بود!

با این حال، نیویورک‌تایمز تأکید می‌کند که «ایران، ونزوئلا نیست» و این قیاس، گمراه‌کننده است. اگرچه هر دو کشور سال‌ها تحت تحریم بوده و با قدرت آمریکا در تقابل قرار داشته‌اند، اما ایران از توانمندی‌های نظامی، فناورانه و منطقه‌ای بسیار گسترده‌تری برخوردار است. به نوشته این روزنامه، همین قابلیت‌ها باعث شده است که توان ایران برای هدف قرار دادن شهرهای رژیم صهیونیستی و نفوذ گسترده در غرب آسیا معادله راهبردی را به‌طور اساسی تغییر دهد و دلیل اصلی تردید ترامپ و مشاوران ارشدش برای عملی‌کردن تهدیدهای نظامی باشد.

این مقاله می‌افزاید که قدرت بازدارندگی ایران صرفاً به تجهیزات نظامی متعارف محدود نمی‌شود، بلکه در گستره نفوذ منطقه‌ای آن نیز ریشه دارد. موشک‌های بالستیک دوربرد ایران با بردی تا حدود ۲۰۰۰ کیلومتر، بخش عمده‌ای از غرب آسیا را در تیررس قرار می‌دهند و مقام‌های ایرانی هشدار داده‌اند که هرگونه حمله، با پاسخ متقابل علیه رژیم صهیونیستی و نیروهای آمریکایی در منطقه همراه خواهد بود. نیویورک‌تایمز می‌نویسد این توانمندی‌ها، ایران را قادر می‌سازد میدان نبرد را فراتر از مرزهای خود شکل دهد و خطر تبدیل یک درگیری محدود به جنگی منطقه‌ای را افزایش دهد.

نیویورک‌تایمز همچنین اشاره می‌کند که برخلاف ادعاها درباره تضعیف ایران، تحولات اخیر ممکن است احتمال تشدید تنش را افزایش دهد. هرچند برخی از متحدان منطقه‌ای ایران متحمل ضربات سنگین شده‌اند و حملات پیشین آمریکا و رژیم اشغالگر به بخش‌هایی از زیرساخت‌های موشکی و هسته‌ای ایران آسیب زده است، اما این مقاله استدلال می‌کند که رهبران ایران شرایط کنونی را «وجودی» تلقی می‌کنند. به نوشته این روزنامه، مقام‌های ایرانی این پیام را منتقل کرده‌اند که هر حمله‌ای به ایران به‌منزله نبردی برای بقا تلقی خواهد شد و می‌تواند به گسترش درگیری در سطح منطقه منجر شود.

این مقاله در ادامه می‌نویسد شبکه نیروهای هم‌پیمان ایران، محاسبات آمریکا را بیش از پیش پیچیده می‌کند. جنبش‌ مقاومت در عراق اعلام کرده‌ است در صورت حمله، به دفاع از ایران خواهد پرداخت؛ امری که خطر درگیری مستقیم با نیروهای آمریکایی و بی‌ثباتی گسترده‌تر را افزایش می‌دهد. همچنین گروه‌هایی در یمن می‌توانند مسیرهای حیاتی کشتیرانی را هدف قرار دهند و تجارت جهانی و جریان انرژی را با تهدید مواجه سازند. به‌نوشته نیویورک‌تایمز، این عوامل به ایران گزینه‌های متعددی برای پاسخ می‌دهد که ونزوئلا هرگز از آن‌ها برخوردار نبود.

در بخش دیگری از این تحلیل آمده است که یکی از ضعف‌های اصلی رویکرد ترامپ، نبود هدف سیاسی یا نظامی روشن است. این مقاله می‌پرسد آیا هدف واشنگتن تغییر نظام سیاسی ایران است، یا مهار توان موشکی، یا از میان برداشتن کامل برنامه هسته‌ای؟ نیویورک‌تایمز تأکید می‌کند که اقدام نظامی لزوماً به تحقق این اهداف منجر نخواهد شد و می‌نویسد مقام‌های آمریکایی در پاسخ به پرسش‌ها، توضیحاتی متناقض و متغیر ارائه کرده‌اند که از سردرگمی راهبردی حکایت دارد.


نظرات

آخرین اخبار
هشدار پلیس فتا به خریداران بلیت مراسم تشییع
اژه‌ای: هدف حمله به اوین ایجاد شورش شد/ هنوز بعضی از زندانی‌های فراری از اوین برنگشته اند
یار جدید پرسپولیس با گل‌گهر خداحافظی کرد
بانک مرکزی: شعب کشیک بانک‌ها شنبه و یکشنبه فعال هستند
پاسخ کوبنده تیم ملی ایران به وزیر امنیت داخلی آمریکا
نوراینفو | 13 ویژگی برجسته امام شهید در پیام رهبر معظم انقلاب
صعود بورس‌های جهانی؛ داوجونز رکورد زد، آسیا سبزپوش شد
فرزاد جمشیدی مجری معروف تلویزیون درگذشت
آمادگی دانشگاه علوم پزشکی تهران برای پوشش درمانی مراسم وداع
زلزله سیاسی در عراق؛ بازداشت 3 نماینده زن پارلمان به اتهام فساد مالی
پرونده تخلف یک بانک دولتی به دادسرای دیوان محاسبات ارجاع شد
ادعای سی‌ان‌ان: ویتکاف راهی دوحه برای گفت‌وگو با ایران شد
مقام آمریکایی: احتمال اعزام نیرو به لبنان و اراضی اشغالی وجود دارد
پزشکیان: اختلافات داخلی قدرت ملی را تضعیف و دشمن را امیدوار می‌کند
ثبت نام 6 هزار نفر در سامانه سماح / فعال شدن لینک همیار اربعین
دختر رئیس‌جمهور جنجالی پرو پس از 26 سال به قدرت بازگشت
وزیر جنگ اسرائیل از اختلاف ترامپ و نتانیاهو پرده برداشت
شرط‌بندی عجیب دو پسر 18 ساله برای گوشی‌قاپی
راهنمای جامع اسکان و خدمات زائران در مراسم تشییع رهبر شهید؛ از زمان سفر تا محل اقامت
چه کسانی بیشترین هزینه تورم خرداد را پرداختند؟
جزئیات خطوط ویژه جدید در بزرگراه‌ها؛ تغییرات ترافیکی تهران
هشدار سازمان ملل درباره گرمای شدید در جام جهانی 2026
قیمت دلار توافقی امروز سه شنبه 9 تیر 1405
نوراینفو | چه خدمات رایگانی برای سلامت روان ارائه می شود؟
پیام قاطع سرپرست وزارت دفاع به دشمن: در صورت نقض آتش‌بس پاسخ می‌دهیم
تشریح جزئیات محدودیت‌های ترافیکی مراسم وداع و تشییع رهبر شهید
برنامه و ساعت بازی‌های امشب و فردا جام جهانی 2026
چرا مربی سابق استقلال قید بازگشت به نیمکت آبی‌ها را زد؟
شرط جدید بانک مرکزی برای وام‌های میلیاردی چیست؟
کری جنجالی سرمربی مراکش؛ هیچ تیمی نمی‌تواند ما را متوقف کند
گرد و خاک 18 شهرستان اصفهان را فرا می‌گیرد
واکنش تلخ کومان پس از حذف هلند؛ آن ضربه همه‌چیز را تغییر داد
استاندار تهران برای میزبانی از زائران مراسم تشییع چه دستوراتی صادر کرد؟
سفیر عراق: بغداد آماده میزبانی مذاکرات ایران و آمریکا است
تشخیص 50 نوع سرطان با یک آزمایش خون ساده
پدیده ترامپ!
فاش شدن جزئیات محرمانه پیوست امنیتی توافق تحمیلی لبنان
گرمای هوای کرمانشاه تا پایان هفته تشدید می‌شود
شهادت دو پاسدار سپاه در حمله تروریستی پاوه؛ روایت سپاه از جزئیات حادثه
زخمی شدن یک نظامی دیگر اسرائیلی در جنوب لبنان
قانون جدید پارلمان فرانسه؛ زیدان از نیمکت تیم ملی دور می‌شود؟
قیمت نفت برنت کاهشی شد
این اختلافات «حتی موجه» تا کی؟!
مراقب نقشه وحدت‌شکن دشمن باشیم
مین‌روبی یا مهندسی نظم جدید؟
ادارات کرمان امروز تعطیل شد؛ آلودگی هوا به وضعیت بحرانی رسید
زلزله در جام جهانی 2026؛ پایان تلخ آلمان و هلند در یک شب تاریخی
قیمت گوشت قرمز امروز 9 تیر 1405 + جدول
سیاست نامه | اصولگرایی علیه افراط گرایی و تندرویی
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز سه شنبه 9 تیر 1405+ جدول