×
بین الملل
شناسه خبر : 272764
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/11/13 ساعت 19:53
آیا مصر و عربستان با ایران هم‌پیمان می‌شوند؟

نگرانی یک روزنامه صهیونیستی؛

آیا مصر و عربستان با ایران هم‌پیمان می‌شوند؟

یک روزنامه صهیونیستی از نگرانی این رژیم نسبت به تحولات «دراماتیک» در ساختار ائتلاف‌های منطقه‌ای در خاورمیانه، به‌ویژه میان مصر و عربستان سعودی و احتمال پیوستن آنها به ائتلافی در راستای وادار کردن آمریکا به خودداری از حمله نظامی به ایران پرده برداشته است.

نورنیوز- گروه بین الملل: روزنامه اسرائیلی «یسرائیل هیوم» در گزارشی ادعا کرد که یک «محور منطقه‌ای» در حال شکل‌گیری است که ترکیه، مصر، عربستان سعودی، قطر و عمان را دربر می‌گیرد و این محور در حال اعمال فشار جمعی بر آمریکا است تا از حمله نظامی به ایران خودداری کرده و به‌جای حمایت از اغتشاشات، وارد مذاکره با تهران شود.

گزارش همچنین با طرح این پرسش که «آیا مصر و عربستان عملاً به صف ایران پیوسته‌اند؟» نتیجه‌گیری می‌کند که پاسخ مثبت به این سؤال، «تغییری راهبردی و عمیق» در نقشه ائتلاف‌های منطقه‌ای خواهد بود.

به نوشته یسرائیل هیوم، ایران تا مدت‌ها «تهدید اصلی» برای عربستان و متحدان آن در شبه‌جزیره عربی – به‌جز قطر – محسوب می‌شد و این کشورها امیدوار بودند اسرائیل بتواند خطر هسته‌ای، موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران را مهار کند؛ موضوعی که یکی از پایه‌های «توافق‌های ابراهیم» بود.

گزارش مدعی است که این کشورها سیاست‌های دولت‌های اوباما و بایدن را اشتباه می‌دانستند؛ سیاست‌هایی که به‌زعم آنان تلاش داشت با گفت‌وگو، ایران را مهار کند و از طریق ایجاد «توازن» میان ایران و رقبایش، به ثبات منطقه‌ای برسد.

یسرائیل هیوم در ادامه یادآوری شده که عربستان، امارات و بحرین در سال ۲۰۱۷ قطر را به دلیل همکاری با ایران و حمایت از جریان‌های اسلام‌گرا از جمله اخوان‌المسلمین، تحریم کردند. گزارش می‌افزاید که همین موضوع یکی از دلایل تنش با ترکیه نیز بود؛ کشوری که از جریان‌های اسلام‌گرا حمایت می‌کرد و در برابر ایران نیز نایستاد.

این روزنامه صهیونیستی ادعا می‌کند که به دنبال جنگ ۱۲ روزه، ممکن است عربستان و مصر را به این نتیجه رسانده باشد که حفظ نظام در ایران بهتر از فروپاشی آن است؛ زیرا فروپاشی می‌تواند خلأ امنیتی مشابه عراق پس از سقوط صدام و ظهور داعش ایجاد کند.

این گزارش در پایان، تأکید می‌کند که ائتلاف‌های خاورمیانه همواره متغیر بوده‌اند؛ اسرائیل پیش از انقلاب اسلامی متحد ایران بود و پیش از دوره اردوغان نیز با ترکیه روابط نزدیک داشت، اما این روابط بعدها به دشمنی تبدیل شد. گزارش در نهایت عربستان را «متحدی کم‌اعتماد» توصیف کرده و هشدار داده است که نباید «در دام سعودی‌ها» افتاد.

همچنین پایگاه اسرائیلی جی دی ان «JDN» نیز گزارش داده که تلاش‌های دیپلماتیک محرمانه‌ای میان ترکیه، مصر و قطر در جریان است تا بین نمایندگان آمریکا و مقامات ایرانی در آنکارا طی هفته جاری مذاکره‌ای انجام شود.

به نوشته این رسانه، تلاش‌ها با هدف جلوگیری از تشدید تنش‌های منطقه‌ای و در شرایطی انجام می‌شود که تحرکات نظامی آمریکا در خلیج فارس ادامه دارد.

JDN می‌گوید سه کشور ترکیه، مصر و قطر – که در تلاش‌های میانجی‌گرانه برای توقف جنگ غزه نیز نقش دارند – در حال هماهنگی تماس‌ها میان تهران و واشنگتن هستند.

این رسانه همچنین گزارش داده که ترامپ دستور تقویت حضور نظامی آمریکا در خلیج فارس را صادر کرده، اما هنوز تصمیم نهایی درباره اقدام نظامی اتخاذ نشده و مسیر دیپلماتیک همچنان در حال بررسی است.

JDN می‌افزاید تماس‌های فشرده‌ای میان مقامات ایرانی و همتایان قطری، مصری و ترکی برای طراحی چارچوب احتمالی مذاکرات انجام شده است.


نظرات

آخرین اخبار
انصارالله: جنایت دشمن در لبنان، نسل‌کشی است
دستگیری بیش از سه هزار سارق در عملیات‌های پلیس آگاهی
عارف: ایران را قوی‌تر از هر دوران خواهیم ساخت
سی‌ان‌بی‌سی: قیمت نقدی نفت برنت بالای 120دلار است
ایران در سوگ رهبر شهید
ممنوعیت اخذ دستی عوارض؛ طرح جدید برای کاهش ترافیک آزادراه‌ها
صعود قیمت نفت خام برنت به 124 دلار
قیمت نفت آمریکا از 98 دلار عبور کرد
تداوم قیمت بالای بنزین در آمریکا با وجود آتش‌بس
قیمت نفت در بازارهای جهانی بالا رفت
قیمت جدید مرغ در بازار اعلام شد
قیمت خودرو امروز 20 فروردین 1404؛ احتیاط در خرید و فروش
حزب‌الله به نقض آتش‌بس پاسخ داد: شهرک اشغالی المناره هدف قرار گرفت
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 20 فروردین 1405
حملات دشمنان به مراکز علمی، ما را به تلاش بیشتر در مسیر علم ترغیب می‌کند
الگوی سفر ایرانی‌ها از تفریح‌محور به امنیت‌محور تغییر کرد
چگونه در زمان وقوع جنگ از سلامت روان خود محافظت کنیم؟
لیلاز: مذاکرات با آمریکا زمان‌بر خواهد بود
وزیر فرهنگ: امروز صدای مردم ایران در جهان شنیده می‌شود
اسلام‌آباد خواستار اقدام فوری جامعه جهانی برای توقف حملات اسرائیل به لبنان شد
شهادت مامور پلیس ایرانشهر در پی حمله مسلحانه
ساخت داروی پارکینسون از بطری پلاستیکی
تاکید وزیر راه بر ضرورت بازنگری در روابط مرزی با همسایگان
گزارش‌های ضد و نقیض از تلفات اسرائیل و آمریکا در جنگ
سرمربی اتلتیکو مادرید: پیروزی مقابل بارسلونا آسان نبود
نمره دولت در مدیریت شرایط جنگی کشور چند است؟
ترافیک سنگین در محورهای شمالی همزمان با موج بازگشت مسافران
بازگشایی محور شمال به جنوب آزادراه خرم‌آباد - بروجرد
مرحله دوم شارژ اعتبار کالابرگ آغاز شد+ جزئیات
بیم و امیدهای آتش‌بس
ظرفیت‌های تعیین‌کننده تنگه هرمز برای توسعه
حاجی بابایی: امروز جهان با ایران قدرتمند و ملت یکپارچه رو به‌ رو است
گزارش تصویری| اربعین رهبر شهید انقلاب در سراسر ایران
انتشار آمار تلفات نظامیان آمریکایی در جنگ علیه ایران
خشم جهانی از ترور خبرنگار الجزیره در غزه
هیئت ایرانی برای مذاکرات امشب به اسلام آباد می رود
ابهام امنیتی، آتش‌بس و پیامدهای آن
تهدید دوباره ترامپ علیه ایران؛ پایان آتش‌بس با عدم اجرای توافق
تأکید سفیر ایران در لندن: ایران با وجود بی‌اعتمادی به آمریکا آماده مذاکره است
میدان دیپلماسی و وحدت راهبردی
چرا تهدید عصر حجر به طراحی میز مذاکره با قواعد ایران تبدیل شد؟
تشدید ناامنی غذایی در پی تنش‌های خاورمیانه
آغاز آزمایش معکوس‌کردن پیری سلولی در انسان
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 20 فروردین+ وضعیت استانها
موج اعتراضات ضدجنگ به حملات در ایران و لبنان
هیچ‌کس در دنیا مدعی پیروزی آمریکا و ترامپ در این میدان نیست
نهادهای بین‌المللی: جنگ در خاورمیانه موجب ناامنی غذایی می‌شود
بازگشایی مسجد الاقصی پس از 40 روز/ تعرض شهرک نشینان به این مکان مقدس
کره شمالی چند آزمایش تسلیحاتی انجام داد
فرانسه حمله رژیم صهیونیستی به لبنان را محکوم کرد