×
بین الملل
شناسه خبر : 272711
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/11/13 ساعت 16:40
افشای پروژه مشترک امارات و اسرائیل برای تسخیر قطر

افشای پروژه مشترک امارات و اسرائیل برای تسخیر قطر

در ژوئن 2017، هنگامی که امارات، عربستان سعودی و بحرین باعث محاصره قطر شدند، این اقدام علنی به عنوان واکنشی به این اتهام که قطر از تروریسم و اخوان‌المسلمین حمایت می‌کند اعلام شد اما اسناد و ایمیل‌های درزکرده از سفیر امارات در واشنگتن، روایتی متفاوت و عمیق‌تر را آشکار می‌کند.

نورنیوز- گروه بین الملل: طبق اسناد و ایمیل‌های درزکرده از «یوسف العتیبه» سفیر امارات در واشنگتن، محاصره قطر در واقع یک عملیات حساب‌شده مشترک میان امارات و رژیم صهیونیستی با هدف مهار کشوری بود که از عادی‌سازی روابط با این رژیم سرباز زده و سیاست خارجی مستقلی را دنبال می‌کرد.

به نوشته رسانه «فِرِیم دِ گلوب نیوز»، طبق مکاتباتی که العتیبه با مقامات آمریکایی حامی اسرائیل مانند «الیوت آبرامز» و «دنیس راس» داشته، او به بحث درباره مجازات قطر به دلیل حمایت از جنبش تحریم رژیم صهیونیستی (BDS) پرداخته بود.

طبق این اسناد آبرامز حتی ایده «تسخیر قطر» را به عنوان راه‌حل همه مشکلات مطرح کرده و العتیبه انجام آن را «آسان» توصیف کرده بود.

«زیگمار گابریل» وزیر امور خارجه پیشین آلمان بعدا تایید کرد که امارات و متحدانش نقشه‌های حمله نظامی به قطر در ژوئن ۲۰۱۷ را طراحی کرده بودند.

دودستگی در واشنگتن بر سر قطر

نهایتا آنچه از اجرای این نقشه جلوگیری کرد، نه تلاش‌های دیپلماتیک «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا بلکه تلاش‌های «رکس تیلرسون» وزیر خارجه وقت آمریکا بود. او پس از دریافت هشدار از منابع قطری با بیش از ۲۰ تماس فوری سعی در جلوگیری از حمله به کشوری کرد که میزبان بزرگ‌ترین پایگاه هوایی آمریکا در منطقه غرب آسیا بود. 

طبق این گزارش در حالی که امارات، عربستان سعودی را به عنوان چهره عمومی این عملیات قرار داده بود اما این فرمان اصلی را ابوظبی و تل‌آویو می‌دادند.

به نوشته این رسانه، اما مشکل تیلرسون، رئیس‌ خودش یعنی ترامپ بود؛ کسی که درست در همان روزی که تیلرسون خواستار آرامش شد، علنا قطر را حامی مالی تروریسم خواند و از محاصره قطر تمجید و حمایت کرد.

 اما این تعارض تصادفی نبود. «جرد کوشنر» و «استیو بنن» مشاوران ارشد ترامپ در دولت اول ترامپ، در ماه مه ۲۰۱۷، یک ماه قبل از اعمال محاصره علیه قطر، با رهبران عربستان و امارات درباره این عملیات دیدار کرده بودند، بدون آنکه تیلرسون را در جریان بگذارند.

با آغاز محاصره، دولت آمریکا ۲ دسته شد: تیلرسون از حاکمیت قطر دفاع می‌کرد و ترامپ و کوشنر از بازی امارات که عربستان به عنوان پوشش مناسب آن ایفای نقش می‌کرد، پشتیبانی می‌کردند.

لابی‌کنندگان اسرائیلی و اماراتی علیه قطر

طبق این گزارش، طولی نکشید که دست رژیم صهیونیستی در پشت این بحران آشکار شد. در طی این بحران، لابی‌کنندگان اسرائیلی و اماراتی به صورت هماهنگ در کنگره آمریکا برای پیش بردن طرح تعیین قطر به عنوان کشور «حامی تروریسم» فعالیت می‌کردند.

همچنین فاش شده که امارات با نهادهای نومحافظه‌کار آمریکایی نزدیک به «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی مانند «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» که توسط «شلدون ادلسون» تامین مالی می‌شد، هماهنگی نزدیک داشت. خود «بنیامین نتانیاهو» در طول بحران نشست‌هایی با سفرای امارات و بحرین برگزار کرد که نشان‌دهنده نقش مستقیم تل‌آویو دربحران بود.

ایران و ترکیه وارد ماجرا می‌شوند

این افشاگری به معنی این است که در پشت بحران محاصره قطر در ژوئن ۲۰۱۷، محور امارات-اسرائیل در کار بود. در نهایت اما مقاومت قطر و متحدانش به شکست این نقشه منجر شد.

قطر از این محاصره جان سالم به در برد زیرا امارات و رژیم صهیونیستی ۲ عامل را دست کم گرفته بودند: اراده قطر برای مقاومت نشان دادن در ضمن تلاش متحدانش برای خنثی ساختن هزینه‌های واقعی بحران.

ایران بلافاصله حریم هوایی خود را به روی قطر گشود و مسیرهای تامین ایجاد کرد. ترکیه نیز در عرض چند روز، نیرو و کشتی‌های باری به این کشور اعزام نمود. نقشه ابوظبی و تل‌آویو که قرار بود به یک «خفگی سریع» منجر شود به بن‌بستی چندساله تبدیل شد که در نهایت با شکست خاموش محاصره‌گران به پایان رسید.

طبق این گزارش، موضوع محاصره سال ۲۰۱۷ قطر در واقع آنگونه که ادعا شد مقابله با تروریسم یا اخوان‌المسلمین نبود بلکه در اینجا امارات مشغول راه انداختن کار اسرائیل بود که هدف نهایی‌اش، وادار کردن قطر به پذیرش نظم منطقه‌ای جدیدی بود که در آن، عادی‌سازی روابط با اسرائیل و مقابله با ایران در اولویت مطلق قرار داشت. عربستان نیز به عنوان یک شریک متمایل به حمایت از این طرح و به عنوان یک پوشش مفید قدم جلو گذاشت. این عملیات شکست خورد، اما حال آشکار می‌شود که از سه سال قبل از انعقاد رسمی به اصطلاح «توافقات ابراهیم»، سیاست خارجی امارات با اهداف اسرائیل تا چه میزان همگرایی عمیقی داشته است.


نظرات

آخرین اخبار
طرح تازه مجلس برای اخذ عوارض از کشتی‌های عبوری از تنگه هرمز
سامانه‌های پیامکی رژیم صهیونیستی هک شد
وزارت دفاع: به طور قطع دشمنان تقاص این جنایات تروریستی را پس خواهند داد
ساعات کاری میادین میوه و تره‌بار در نوروز
عراقچی: آمریکایی ها اسرائیل و همراهانش را مسئول وضع اقتصادی خود بدانند
نخست وزیر هلند : هرگونه مأموریت احتمالی در تنگه هرمز ناممکن است
جزئیات آتش‌سوزی گسترده در پالایشگاه کویت
دروغ ترامپ درباره حمله به تأسیسات گازی ایران لو رفت
پوتین: یاد و خاطره لاریجانی در دل‌های ما باقی خواهد ماند
نرخ حق بیمه شخص ثالث برای سال 1405 چقدر است؟
تداوم حملات موشکی به اسرائیل / انتقال صدها صهیونیست مجروح به بیمارستان
ترافیک سنگین در آزادراه تهران-شمال؛ هشدارهای پلیس راه البرز به رانندگان
چرا گلوگاه استراتژیک هرمز تعیین‌کننده نتیجه جنگ است؟
اولین شکاف میان کنگره و ترامپ بر سر بودجه جنگ با ایران
فیلم واقعی یا هوش مصنوعی ؟
انتقاد عراقچی از سکوت و انفعال ماکرون
عراقچی : شهروندان آمریکایی نتانیاهو را مسئول مالیات هنگفت خود بدانند
واریز حقوق اسفند برای همه بازنشستگان
جزئیات انهدام 2 پهپاد پیشرفته در آسمان تهران و کرج
دستگیری 41 جاسوس در البرز
تحلیل نخبگانی از فرسایش حقوق بین‌الملل توسط آمریکا
دردسرهای گران شدن سوخت برای مردم بلژیک و هلند
ساختمان گمرک بندر انزلی در حمله آمریکا چقدر آسیب دید؟
پیام تسلیت رئیس‌جمهور پاکستان بمناسبت شهادت دکتر لاریجانی
چراغ سبز گمرک به بازرگانان در نوروز / ترخیص 100 درصدی کالاهای اساسی
اعتراف تازه مدیر مستعفی مبارزه با تروریسم آمریکا درباره ایران
زلزله در آنفیلد و جشنواره گل باواریا؛ پازل هشت تیم نهایی اروپا تکمیل شد
سکوتی که هزینه‌اش از جنگ بیشتر است
ترافیک سنگین در چالوس؛ برف و باران در کمین مسافران شمال
چند واحد غیرنظامی کشور در حملات آمریکا آسیب دیدند؟
موج‌ 63 عملیات وعده صادق 4 ادامه دارد/حمله موشکی ایران برای سومین بار به شمال اراضی اشغالی
بیماران خاص در سفر نگران تامین دارو نباشند
زلزله در قاره سبز؛ نبرد غول‌ها در یک‌چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا
هشدار درباره احتمال پیک بیماری‌های تنفسی در تعطیلات نوروز
جهش قیمت جهانی نفت همزمان با تجاوز به پارس جنوبی
بارش برف و باران از امروز در کشور
اولتیماتوم دیپلماتیک ایران در سازمان ملل به همسایگان جنوبی
پیشنهاد انصارالله به عربستان و امارات در قبال ایران
چرایی تمرد متحدان آمریکا از ورود به معرکه تنگه هرمز
آسیب به 600 خانه در شهرری در حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی
جزئیاتی تازه حملات موشکی همزمان ایران و حزب‌الله به مواضع اسرائیل
پاسخ محکم ایران، کشورهای عربی را مجبور به بستن آسمان خود به روی آمریکا می‌کند
گاردین: حزب الله با وجود فشارها وارد درگیری شدید مرزی با اسرائیل شده است
بدهی آمریکا از 39 تریلیون دلار گذشت؛ رشد انفجاری در یک دهه
واکنش مجری بی‌بی‌سی به عقب‌نشینی ترامپ
اجرای حکم قصاص 3 محکوم اغتشاشات به‌دلیل قتل و شهادت عوامل فراجا
ترامپ مدعی شد که اسرائیل دیگر هیچ حمله‌ای به تأسیسات پارس جنوبی ایران نخواهد کرد
هشدار رئیس بانک مرکزی آمریکا درباره آثار تورمی جنگ با ایران
پرواز پهپادهای ناشناس بر فراز محل زندگی وزیر جنگ و وزیر خارجهٔ آمریکا
نامه ایران به سازمان ملل در پی اقدام قطر، کویت و امارات علیه کشورمان