×
بین الملل
شناسه خبر : 272711
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/11/13 ساعت 16:40
افشای پروژه مشترک امارات و اسرائیل برای تسخیر قطر

افشای پروژه مشترک امارات و اسرائیل برای تسخیر قطر

در ژوئن 2017، هنگامی که امارات، عربستان سعودی و بحرین باعث محاصره قطر شدند، این اقدام علنی به عنوان واکنشی به این اتهام که قطر از تروریسم و اخوان‌المسلمین حمایت می‌کند اعلام شد اما اسناد و ایمیل‌های درزکرده از سفیر امارات در واشنگتن، روایتی متفاوت و عمیق‌تر را آشکار می‌کند.

نورنیوز- گروه بین الملل: طبق اسناد و ایمیل‌های درزکرده از «یوسف العتیبه» سفیر امارات در واشنگتن، محاصره قطر در واقع یک عملیات حساب‌شده مشترک میان امارات و رژیم صهیونیستی با هدف مهار کشوری بود که از عادی‌سازی روابط با این رژیم سرباز زده و سیاست خارجی مستقلی را دنبال می‌کرد.

به نوشته رسانه «فِرِیم دِ گلوب نیوز»، طبق مکاتباتی که العتیبه با مقامات آمریکایی حامی اسرائیل مانند «الیوت آبرامز» و «دنیس راس» داشته، او به بحث درباره مجازات قطر به دلیل حمایت از جنبش تحریم رژیم صهیونیستی (BDS) پرداخته بود.

طبق این اسناد آبرامز حتی ایده «تسخیر قطر» را به عنوان راه‌حل همه مشکلات مطرح کرده و العتیبه انجام آن را «آسان» توصیف کرده بود.

«زیگمار گابریل» وزیر امور خارجه پیشین آلمان بعدا تایید کرد که امارات و متحدانش نقشه‌های حمله نظامی به قطر در ژوئن ۲۰۱۷ را طراحی کرده بودند.

دودستگی در واشنگتن بر سر قطر

نهایتا آنچه از اجرای این نقشه جلوگیری کرد، نه تلاش‌های دیپلماتیک «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا بلکه تلاش‌های «رکس تیلرسون» وزیر خارجه وقت آمریکا بود. او پس از دریافت هشدار از منابع قطری با بیش از ۲۰ تماس فوری سعی در جلوگیری از حمله به کشوری کرد که میزبان بزرگ‌ترین پایگاه هوایی آمریکا در منطقه غرب آسیا بود. 

طبق این گزارش در حالی که امارات، عربستان سعودی را به عنوان چهره عمومی این عملیات قرار داده بود اما این فرمان اصلی را ابوظبی و تل‌آویو می‌دادند.

به نوشته این رسانه، اما مشکل تیلرسون، رئیس‌ خودش یعنی ترامپ بود؛ کسی که درست در همان روزی که تیلرسون خواستار آرامش شد، علنا قطر را حامی مالی تروریسم خواند و از محاصره قطر تمجید و حمایت کرد.

 اما این تعارض تصادفی نبود. «جرد کوشنر» و «استیو بنن» مشاوران ارشد ترامپ در دولت اول ترامپ، در ماه مه ۲۰۱۷، یک ماه قبل از اعمال محاصره علیه قطر، با رهبران عربستان و امارات درباره این عملیات دیدار کرده بودند، بدون آنکه تیلرسون را در جریان بگذارند.

با آغاز محاصره، دولت آمریکا ۲ دسته شد: تیلرسون از حاکمیت قطر دفاع می‌کرد و ترامپ و کوشنر از بازی امارات که عربستان به عنوان پوشش مناسب آن ایفای نقش می‌کرد، پشتیبانی می‌کردند.

لابی‌کنندگان اسرائیلی و اماراتی علیه قطر

طبق این گزارش، طولی نکشید که دست رژیم صهیونیستی در پشت این بحران آشکار شد. در طی این بحران، لابی‌کنندگان اسرائیلی و اماراتی به صورت هماهنگ در کنگره آمریکا برای پیش بردن طرح تعیین قطر به عنوان کشور «حامی تروریسم» فعالیت می‌کردند.

همچنین فاش شده که امارات با نهادهای نومحافظه‌کار آمریکایی نزدیک به «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی مانند «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» که توسط «شلدون ادلسون» تامین مالی می‌شد، هماهنگی نزدیک داشت. خود «بنیامین نتانیاهو» در طول بحران نشست‌هایی با سفرای امارات و بحرین برگزار کرد که نشان‌دهنده نقش مستقیم تل‌آویو دربحران بود.

ایران و ترکیه وارد ماجرا می‌شوند

این افشاگری به معنی این است که در پشت بحران محاصره قطر در ژوئن ۲۰۱۷، محور امارات-اسرائیل در کار بود. در نهایت اما مقاومت قطر و متحدانش به شکست این نقشه منجر شد.

قطر از این محاصره جان سالم به در برد زیرا امارات و رژیم صهیونیستی ۲ عامل را دست کم گرفته بودند: اراده قطر برای مقاومت نشان دادن در ضمن تلاش متحدانش برای خنثی ساختن هزینه‌های واقعی بحران.

ایران بلافاصله حریم هوایی خود را به روی قطر گشود و مسیرهای تامین ایجاد کرد. ترکیه نیز در عرض چند روز، نیرو و کشتی‌های باری به این کشور اعزام نمود. نقشه ابوظبی و تل‌آویو که قرار بود به یک «خفگی سریع» منجر شود به بن‌بستی چندساله تبدیل شد که در نهایت با شکست خاموش محاصره‌گران به پایان رسید.

طبق این گزارش، موضوع محاصره سال ۲۰۱۷ قطر در واقع آنگونه که ادعا شد مقابله با تروریسم یا اخوان‌المسلمین نبود بلکه در اینجا امارات مشغول راه انداختن کار اسرائیل بود که هدف نهایی‌اش، وادار کردن قطر به پذیرش نظم منطقه‌ای جدیدی بود که در آن، عادی‌سازی روابط با اسرائیل و مقابله با ایران در اولویت مطلق قرار داشت. عربستان نیز به عنوان یک شریک متمایل به حمایت از این طرح و به عنوان یک پوشش مفید قدم جلو گذاشت. این عملیات شکست خورد، اما حال آشکار می‌شود که از سه سال قبل از انعقاد رسمی به اصطلاح «توافقات ابراهیم»، سیاست خارجی امارات با اهداف اسرائیل تا چه میزان همگرایی عمیقی داشته است.


نظرات

آخرین اخبار
جزئیات جلسه دوم پرونده «کوروش کمپانی» در دادگاه تهران
توسعه دفاعی ایران با کشورهای مستقل و انقلابی آفریقا
حضور ناوشکن دنا در رژه رزمایش دریایی میلان در هند
کاهش 13 درصدی مصرف آب در تهران با همکاری مردم
گرانی نهاده‌ها قیمت مرغ را افزایش می‌دهد
دوگانه تسلیم یا جنگ؛ واقعیت یا عملیات روانی؟
رئیس سابق سازمان سیا: حمله به ایران منجر به تغییر نظام نخواهد شد
کارشناس صهیونیست: توان موشکی ایران در جنگ 12 روزه آشکار شد
کودکان غزه به حمایت فوری روانی نیاز دارند
توضیحات دانشگاه علم و صنعت درباره فوت دانشجوی ارشد مهندسی صنایع
شهر میزبان جام جهانی 2026 سقوط کرد
محمد نوازی مربی استقلال شد
ماجرای نصب بنر پرحاشیه در سفارت روسیه چیست؟
تمدید 3 ساله مرکز منطقه‌ای کنوانسیون رامسر در ایران
تمدید پرحاشیه قرارداد اوسمار با پرسپولیس
شکستن دیوار صوتی حومه سوریه توسط جنگنده‌های رژیم صهیونیستی
پایان شایعه‌سازی‌ها؛ تصمیم نهایی پرونده هسته‌ای فقط از یک مسیر می‌گذرد+فیلم
قیمت گوشت قرمز امروز 4 اسفند 1404 + جدول
قیمت هرکیلو تخم مرغ درب مرغداری به 100 هزارتومان رسید
خروج آمریکا از پایگاه قسرک و بازآرایی در کردستان عراق
زاخارووا: حمایت روسیه از ایران و کوبا ادامه دارد
ادعای منابع عمانی: لاریجانی سه‌شنبه وارد مسقط می‌شود
انتشار اسناد اپستین؛ چالش تازه کاخ سفید و دولت ترامپ
کوچ 11 هزار میلیارد تومانی سرمایه‌گذاران از بورس تهران
فرصت دو مرحله‌ای اعتراض برای داوطلبان ردصلاحیت شده انتخابات شوراها
جزئیات عرضه گوشت 800 هزار تومانی اعلام شد
تأثیر مذاکرات ژنو بر قیمت نفت؛ بازار نفت در انتظار توافق ایران و آمریکا
پادکست | تاثیر نوسان فشار خون بر زوال شناختی
صعود طلا و نقره به بالاترین سطح در سه هفته اخیر
فرمانده ارتش: ایران بزرگ قابل بلعیده شدن نیست
تأیید صلاحیت 4875 داوطلب انتخابات شورای شهر تهران
واردات 80 هزار خودرو بدون یک دلار ارز بودجه‌ای
کشف آلودگی رادیواکتیو در بغداد و آغاز عملیات پاکسازی
صنعتی‌سازی در ساخت مسکن؛ فرصت و چالش‌های اجرایی
نقش گروسی در مذاکرات
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز دوشنبه 4 اسفند 1404+ جدول
کشته شدن سرکرده کارتل بزرگ مواد مخدر درمکزیک
هفته آینده منتظر کاهش دما و سرمای شدید باشید
انتخاب مجدد کیم جونگ اون به‌دبیرکلی حزب کارگران کره شمالی
تفاهم یا تقابل تهران و واشنگتن بر لبه تصمیم
حماس وارد مرحله نهایی انتخابات داخلی شد
دو فوریتی | فردای خطرناک با این تپل های دوست داشتنی !
منطق هاکبی و ویتکاف و جهان پیش‌رو
پوتین: توسعه سه‌گانه هسته‌ای اولویت بی‌قید و شرط روسیه است
رئیس‌جمهور مکزیک: مردم آرامش خود را حفظ کنند
جهانی شدن و ناسیونالیزم اقتصادی منش‌ها و چالش‌های ساختاری
رایزنی وزیر خارجه مصر با ایران، عمان و نماینده آمریکا درباره پرونده هسته‌ای
بورتنیکوف: بریتانیا در سوءقصد به معاون اطلاعات نظامی روسیه دخالت داشت
رایزنی وزیران امور خارجه ایران و عراق درباره آخرین تحولات منطقه‌ای
وزیر دفاع انگلیس: آماده اعزام نیروهای حافظ صلح به اوکراین هستیم