×
بین الملل
شناسه خبر : 272692
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/11/13 ساعت 14:41
توضیح کرملین درباره انتقال اورانیوم مازاد ایران به کشور ثالث

توضیح کرملین درباره انتقال اورانیوم مازاد ایران به کشور ثالث

سخنگوی کاخ کرملین در پی گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای درباره احتمال انتقال اورانیوم غنی‌شده ایران به یک کشور طرف سوم در جریان مذاکرات احتمالی با آمریکا گفت که روسیه پیشنهاد خدمات خود برای انتقال اورانیوم مازاد کشورها را به عنوان امکانی برای حل‌وفصل اختلافات مذاکراتی آن‌ها ارائه می‌کند و با طرفین ذی‌نفع در مسئله مذاکرات هسته‌ای ایران در تماس است.

نورنیوز-گروه بین الملل: «دمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین امروز دوشنبه در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که آیا در میانه تلاش‌های دیپلماتیک برای ازسرگیری مذاکرات تهران-واشنگتن امکان انتقال اورانیوم غنی‌شده با خلوص بالای ایران به روسیه با ایران و آمریکا مورد بحث قرار گرفته است، بیان کرد: روسیه مدتی است که این خدمات خود (انتقال اورانیوم مازاد) را به عنوان گزینه‌ای احتمالی برای برطرف کردن مسائل تحریک‌آمیز برای برخی کشورها ارائه کرده است.

خبرگزاری ریانووستی با انتشار این مطلب گزارش داد: پسکوف همچنین گفت که روسیه با تمامی طرف‌های ذی‌نفع در تماس است.

اظهارات پسکوف در پی این مطرح می‌شود که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا که طی روزهای گذشته تهدیدهای نظامی علیه ایران را در لفاظی‌های خود و با گسیل ناوگروه ارتش این کشور به غرب آسیا افزایش داده بود، به تازگی مدعی شده ایران به طور جدی با آمریکا در حال مذاکره است و برنامه او فعلا مذاکره با ایران برای توافقی بدون امکان تولید سلاح هسته‌ای است.

ایران که هشدار داده بود در صورت اقدام نظامی آمریکا پیامدهای آن سراسر منطقه را در بر خواهد گرفت و پاسخ ایران در سطح منافع آمریکا و حامیان تجاوزگری آن در منطقه خواهد بود، آمادگی خود برای مذاکراتی مبتنی بر احترام متقابل، عادلانه و از موضع برابر را نیز ابراز داشته است.

شب گذشته پایگاه خبری-تحلیلی آکسیوس به نقل از منابع مطلع نوشت که تلاش‌های دیپلماتیک برای ازسرگیری مذاکرات میان آمریکا و ایران پیشرفت داشته و احتمال برگزاری دیداری میان مقامات طرفین و میانجی‌ها در ترکیه وجود دارد.

«اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در همین راستا در نشست خبری امروز خود در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی از رسانه‌ها اعلام کردند که احتمالاً در چند روز آینده مذاکرات بین ایران و آمریکا در ترکیه برگزار می‌شود و این مذاکرات به صورت مرحله به مرحله خواهد بود، گفت: آن چیزی که روشن است این است که ما در این مرحله مشغول بررسی برخی از کلیات و هم جزئیات مربوط به پیشبرد این روند دیپلماتیک هستیم. 

او ادامه داد: طبیعی است که کشورهای منطقه نیز مساعی جمیله خود را در این روزها تشدید کرده‌اند . ما در مرحله تصمیم‌گیری هستیم  و زوایای مختلف موضوع را مد نظر قرار داده‌ایم.

بقائی تاکید کرد: برای ما زمان مهم است. ما در برخی از مراحل مذاکرات قبلی شاهد این بودیم که طرف‌های مقابل از مذاکره سوء استفاده می‌کردند . برای ما اینکه بتوانیم هرچه زودتر تحریم‌های ظالمانه را کاهش دهیم یک برد خواهد بود و ما با دقت بالا و با در نظر گرفتن زمان موضوع را در دستور کار قرار داده‌ایم و امیدواریم بتوانیم در روزهای آینده در مورد جزئیات، بیشتر صحبت کنیم.

وی همچنین در ارتباط با برخی از اخبار منتشر شده در ارتباط با توافق ایران برای انتقال مواد غنی شده به یک کشور ثالث و اخبار منتشر شده در این زمینه گفت: این یکی از موضوعاتی است که در مذاکره در موردش تعیین تکلیف می‌شود نه قبل از مذاکره و درواقع نتیجه این موضوع در روند مذاکره مشخص می‌شود نه قبل از اینکه مذاکره‌ای انجام شود.

طبق اعلام تهران، حدود ۴۴۰ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده تا خلوص ۶۰ درصد ایران در حملات متجاوزانه آمریکا و رژیم صهیونیستی به تاسیسات هسته‌ای ایران زیر آوار این تاسیسات مدفون شده و غیرقابل دسترسی بود.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
اعلام برنامه مرحله یک چهارم نهایی جام ملت‌های فوتسال آسیا
اتحادیه اروپا: به دنبال باز ماندن کانال‌های گفت‌وگو با ایران هستیم
بجستان لرزید
بارش برف و باران در تهران از فردا
پادکست | معمای کاهش نرخ بیکاری جوانان
لایحه لاپید برای اعلام قطر به عنوان «دولت دشمن»
بازداشت یک اسرائیلی در ترکیه به اتهام اهانت به اردوغان
قوی‌ترین سلاح مقابله با آرتروز چیست؟ 12 روش برای جلوگیری از پیشرفت آرتروز
اگر ریزش مو دارید این گزارش را بخوانید؛ معرفی 6 روغن مناسب رشد مو + 10 راهکار خانگی
بیشتر تالاب‌های گیلان در شرایط بحرانی هستند
شهادت 2 فلسطینی در حمله پهپادی به چادرها و مدرسه آوارگان در غزه
تجدید میثاق وزیر و کارکنان امور خارجه با آرمان‌های امام خمینی (ره)
باز شدن پای دالایی لاما به پرونده اپستین
جزئیات کامل افزایش پلکانی حقوق سال 1405 کارمندان و بازنشستگان/جدول +ضریب افزایش
عراقچی: آماده دیپلماسی هستیم
جزئیات نشست امروز کمیته دستمزد کارگران
ویتکاف به تل‌آویو می‌رود
توضیح کرملین درباره انتقال اورانیوم مازاد ایران به کشور ثالث
ایران آماده پاسخ به هر تهدید آمریکا است؛ امنیت منطقه یا برای همه است یا هیچ‌کس
دستور رئیس‌جمهور برای مذاکره هسته‌ای با آمریکا
جمعیت غزه بر اثر جنگ بیش از 250 هزار نفر کاهش یافت
دسیسه‌چینی اسراییل با موشک و هشتگ
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 13 بهمن 1404+ جدول
اولین سرود انقلابی صدا و سیما بعد از فرار شاه
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
مبلغ عیدی کارگران برای سال 1405 اعلام شد + زمان واریز
کشورهای عربی-اسلامی نقض مکرر آتش‌بس در غزه را محکوم کردند
تکذیب خبر واریز کالابرگ 4 میلیونی ویژه ماه رمضان
ناوهای هواپیمابر ایران؛ شوک راهبردی برای دکترین دریایی آمریکا
گزارشی از حواشی، روز دوم جشنواره فجر44
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 13 بهمن 1404+ جدول
قیمت مرغ امروز 13 بهمن + جزئیات کاهش قیمت
قیمت گوشت قرمز امروز 13 بهمن 1404 + جدول
بیشتر آمریکایی‌ها ترامپ را «شکست‌خورده» می‌دانند
عذرخواهی طارمی از هواداران «آاِک» + عکس
کدام استان ها در شرایط تنش آبی قرار دارند؟
عارف:مرحله اول کالابرگ با موفقیت اجرا شد
وزیر خارجه فرانسه: اروپا اکنون تنها حامی مالی اوکراین است
امکان استخراج طلا از گوشی‌ها و لپ‌تاپ‌های فرسوده
دریادار سیاری: هدف اصلی جنگ نرم اثرگذاری بر ذهن و افکار جامعه است
بازگشت شاخص کل بورس به کانال 4 میلیون واحد
الناز ملک: به جشنواره فجر آمدم که پای سختی‌های زندگی زنان بایستم
ایران بر کمربند لرزه‌خیزی آلپ–هیمالیا قرار دارد
جزئیات اثر کالابرگ بر بازار مرغ و تخم‌مرغ
مبلغ «عیدی» بازنشستگان تامین‌اجتماعی اعلام شد
آغاز توزیع کارت سه آزمون استخدامی از امروز
اعلام جرم دادستانی علیه مدیر شبکه افق و عوامل برنامه خط‌خطی
مصاحبه اختصاصی نورنیوز سونیا پوریامین مجری نشست های خبری چهل و چهارمین جشنواره فیلم فجر
مُهر تایید وزیر خارجه عراق بر برکناری «مارک ساویا»
قالیباف: اعتماد با شعار تحقق نمی‌یابد