×
سیاسی
شناسه خبر : 272642
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/11/13 ساعت 10:03
مردم بی‌صدا، بی‌تصویر

کامبیز نوروزی

مردم بی‌صدا، بی‌تصویر

اصل ‌صد‌و‌هفتادوپنجم قانون اساسی تکلیف کرده است که «در صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، آزادی بیان و نشر افکار با رعایت موازین اسلامی باید تأمین گردد». با تفسیر نادرست این اصل، رسانه‌های رادیو و تلویزیون انحصاری هستند.

 نورنیوز-گروه سیاسی: با تفسیر نادرست این اصل، رسانه‌های رادیو و تلویزیون انحصاری هستند. وقتی گفته می‌شود «صداوسیمای جمهوری اسلامی» یعنی این رسانه متعلق به ملت ایران بوده و موظف است در چارچوب قانون و بدون هرگونه تبعیضی‌ بر‌اساس آزادی بیان ملت، افکار و عقاید و دیدگاه‌های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و هنری مختلفی را که در جامعه رواج دارند، نمایش دهد. این سازمان با بودجه عظیمی که از جیب ملت ایران تأمین می‌شود، اداره می‌شود.

بااین‌همه، سال‌هاست که این سازمان به مرکزی برای یک گروه سیاسی-فکری خاص تبدیل شده است و صداهای مختلف ملت ایران در آن هیچ جایگاهی ندارد. در پی تجاوز رژیم اسرائیل به قلمرو سرزمینی ایران که دفاع از کشور را بیش از همیشه ضروری و مبرم کرد، انتظار می‌رفت این سازمان ترک عادت کرده و به ملت سلام کند، اما نکرد. وقایع سخت، دردناک و خون‌بار دی‌ماه که تلاطمی جانکاه و خطیر آفرید، فرصت حیاتی دیگری بود که این سازمان نگاه و رفتار گروهی خود را کنار گذاشته و اقشار مختلف مردم را پوشش دهد، اما باز هم این کار را نکرد. در این روزها همه دلسوزان ایران نگران آن هستند که کشور بیش از این دستخوش وقایع تلخ و دشوار نشود که هزینه‌هایی‌ جبران‌نشدنی به بار آورد. تلویزیون اما آن‌قدر به تعلقات گروهی و شبه‌حزبی خود اصرار می‌ورزد که حتی از انتشار مطالبی که بزرگان در دفاع از کیان کشور می‌گویند نیز خودداری می‌کند.

در چند روز گذشته آقایان سید‌محمد خاتمی و حسن روحانی که هر یک هشت سال ریاست‌جمهوری کشور را بر عهده داشتند، نوشتاری و گفتاری، مطالب مهم و نکته‌سنجانه‌ای را درباره وضع موجود کشور بیان کردند، اما صداوسیما از کنار این بیانیه‌ها و سخنان بی‌اهمیت عبور می‌کند. ممکن است هرکسی با دیدگاه‌ها و خط سیاسی و فکری آقایان خاتمی و روحانی موافق نباشد، ولی چه کسانی شایسته‌تر و آگاه‌تر از این افراد هستند برای اظهارنظر که دلسوزان کشورند و نگران آنچه در حال وقوع است. غیر از ایشان، افراد فراوان دیگری اعم از مقامات سابق دولتی و شخصیت‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی درهای صداوسیما به روی آنها کاملا قفل است. تلویزیون چنین شخصیت‌هایی را به‌طور کلی سانسور می‌کند، یعنی تلویزیون با پول ملت به‌عنوان ارگان یک گروه خاص عمل می‌کند. سؤال مهم و اساسی این است که انحصار گروهی صداوسیما نقض آشکار اصل ‌صد‌و‌هفتاد‌و‌پنج‌ قانون اساسی نیست؟ این پرسشی است که شورای نظارت بر صداوسیما باید به آن پاسخ بدهد. سال‌هاست از این شورا هیچ صدا و حرکتی دیده نمی‌شود. اعضای این شورا شش نفر هستند که هر قوه دو عضو در آن دارد. رئیس‌جمهور نیز دو نماینده در این شورا دارد که عبارت‌اند از آقایان الیاس حضرتی و سید‌عباس صالحی.

آقای پزشکیان به‌عنوان رئیس‌جمهور مکلف است از نمایندگان خود مسئولیت و گزارش بخواهد و آن را برای آگاهی مردم منتشر کند.

 

آیا نمایندگان رئیس‌جمهور در شورای نظارت بر صداوسیما، با سیاست‌ها و برنامه‌های این سازمان موافق هستند؟ آیا آنها تاکنون تذکر یا اعتراضی به صداوسیما داشته‌اند تا در شورا مطرح شود؟ اصولا شورای نظارت چقدر به وظایف خود عمل می‌کند؟ چرا اخبار این شورا منتشر نمی‌شود؟ چرا انبوه انتقادهای حرفه‌ای و کارشناسی که به صداوسیما وارد می‌شود، بدون پاسخ می‌مانند؟ اصلا کارنامه این شورا چیست؟ صداوسیما چگونه عمل کرده ‌که رقابت را به سختی به رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور باخته است؟

 

اگرچه نمایندگان قوای مقننه و قضائیه نیز باید مسئولیت خود در پاسخ به این سؤال‌ها را بپذیرند، ولی توقع بیشتر از آقای پزشکیان است که در تمام مدت تصدی ریاست‌جمهوری، به مسئولیت خود در قبال صداوسیما بی‌توجه است. وقتی نمایندگان رئیس‌جمهور هیچ گزارشی از عملکرد خود در انجام وظایف هفت‌گانه شورا نمی‌دهند، جز این نتیجه‌ای نمی‌توان گرفت که آنها یا هیچ کاری نمی‌کنند یا اگر هم مختصر کاری می‌کنند، مردم را بیگانه دانسته و خبری نمی‌دهند. این مسئولیت متوجه نمایندگان سایر قوا نیز هست

این روزها که کشور از داخل و خارج درگیر خطرهای بسیار است، وجود یک رسانه قدرتمند که صدا و تصویر ملت ایران باشد، از آب و نان هم ضروری‌تر است. غفلت آقای پزشکیان از اعمال نظارت بر صداوسیما از طریق نمایندگان خود در شورای نظارت، موجب شده است این رسانه همچنان در اختیار گروهی خاص باشد و ملت ایران نتواند صدا و تصویر خود را در صداوسیما بیابد.

 

 


شرق
نظرات

آخرین اخبار
آژانس بین‌المللی انرژی: فروش خودروهای برقی در جهان 35 درصد رشد داشته است
کودک‌آزاری در خاش؛ ورود فوری پلیس، دادستانی و بهزیستی به پرونده
یوفا، فیفا را تحریم کرد
دور جدید جنگ تجاری آمریکا و چین؛ واشنگتن تعرفه‌های جدید وضع کرد
درگذشت فرهنگ شکوهی؛ پاسدار زبان و میراث شفاهی سمنان
همدستی هند با اسرائیل در کودک کشی
مسکن از دسترس مردم خارج شد؛ جهش تا 8 برابری قیمت در مناطق تهران+جدول قیمت ها
قیمت طلا آب شده امروز پنجشنبه 8 مرداد کاهشی شد؟
تاکید سردار رضایی بر امنیت پایدار مرزهای شلمچه و چذابه
کولیوند: 8500 نیروی هلال احمر و 200 آمبولانس در عراق به زائران خدمت می‌کنند
بقائی: آمریکا و رژیم صهیونیستی مقصران اصلی نابودی حقوق بین الملل در جهان
مدودف: پایان درگیری در اوکراین با پیروزی روسیه رقم خواهد خورد
درآمد گمرکی سیستان و بلوچستان با توسعه کولبری افزایش می‌یابد
کاوه کاویان درگذشت؛ نگاهی به کارنامه بازیگر «مجردها» و «بوتیک»
معاون دادستان کل کشور: برای اجرای احکام تغییر کاربری در شمال ضرب‌الاجل تعیین شد
برنامه نیمه نهایی لیگ ملت های والیبال 2026 اعلام شد
دو سوم آمریکایی‌ها جنگ علیه ایران را بی‌فایده می‌دانند
ادامه ممنوعیت صادرات بنزین، گازوئیل و سوخت کشتی در روسیه
درگیری مسلحانه در شادگان؛ شهادت یک نیروی پلیس
رهبرانصارالله یمن : سیاست «گاو شیرده»؛ واکاوی رویکرد ترامپ در قبال منابع عربستان
مصوبه جدید دولت برای ساماندهی نیروهای شرکتی/نحوه پرداخت حقوق مشخص شد
طراحی سیستم ضدسرقت چندلایه خودرو در ایران
یک تغییر غافلگیرکننده جدید در پرسپولیس!
نورنما | ویدئویی از شدت زمین لرزه اخیر در ژاپن
تکذیب حمله انصارالله به بندر دمیاط؛ وزارت خارجه یمن ادعای ریاض را رد کرد
تردد زائران اربعین از مرزهای زمینی به 2.8 میلیون نفر رسید
رهبر انصارالله: صهیونیسم خطری برای همه جامعه بشری است، نه فقط امت اسلامی
هشدار محیط زیست تهران درباره آلاینده «ازن»؛ کدام مناطق در وضعیت قرمز هستند؟
عراقچی: پایگاه‌های خارجی در قبرس نباید علیه ایران مورد سوءاستفاده قرار گیرند
اطلاعیه سپاه در خصوص حمله به پایگاه هوایی آمریکا در علی السالم کویت
عراقچی: استقرار هواپیماهای نظامی آمریکا در پایگاه «بزمر» بلغارستان غیرقابل قبول است
قتل پسر جوان در بوستان جانبازان؛ بازداشت 6 متهم توسط پلیس
شاهکار جدید جیمز؛ رکورد تاریخی فروش پیراهن ورزش جهان شکسته شد
اردوغان: نه فقط فلسطین و لبنان، کل منطقه بهای تجاوز اسرائیل را می‌پردازد
تجاوز مجدد ارتش آمریکا به ایران؛ پاسخ قاطع نیروهای مسلح و انهدام سه فروند هواپیمای اف 35
ارتباط مستقیم گرمای هوا و سکته قلبی
تمرد بی‌سابقه در ارتش اسرائیل؛ خروج یک گردان صهیونیست از پادگان
نقش متفاوت قصابیان در تلویزیون
عارف: حمله به میراث فرهنگی، جنگ با هویت و تمدن ایران بود
نورویدئو | از خزر تا بیروت؛ نقشه تازه واشنگتن برای محاصره ایران
وزیر جهاد کشاورزی: کمبود کالا نداریم
پیام فرمانده نیروی هوایی ارتش در پی شهادت خلبان مجید کاظمی
واکنش قطر و عربستان به حملات ایران به پایگاه های دشمن در منطقه
سرنوشت روزبه چشمی در فصل جدید استقلال مشخص شد
اطلاعیه شماره 55 سپاه؛ انهدام 3 فروند اف-35 دشمن در پاسخ حمله جنایتکارانه به قشم
پایان نفتِ ذخیره در 4 هفته/ هشدار کارشناسان درباره سناریوی «خفگی بازار» در دولت ترامپ
بن‌بست مطلق در مذاکرات تهران-واشنگتن؛ چرا دیوار بی‌اعتمادی بلندتر شد؟
چرا آنچلوتی پیشنهاد هدایت تیم ملی ایتالیا را رد کرد؟
برنامه هفته اول لیگ برتر فوتبال اعلام شد؛ آغاز رقابت‌ها با دیدار استقلال و پرسپولیس
آیا شهرداری تهران فقط چند چهره را شهید می داند؟!