×
اقتصادی
شناسه خبر : 272637
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/11/13 ساعت 09:29
نماینده شهر کرد:دادستان باید علیه مدیرعامل و هیئت‌مدیره ایران خودرو اعلام جرم کند

نورنیوز موضوع افزایش دوباره قیمت محصولات خودرسازان را در گفت و گو با دو نماینده مجلس بررسی می کند؛

نماینده شهر کرد:دادستان باید علیه مدیرعامل و هیئت‌مدیره ایران خودرو اعلام جرم کند

افزایش دوباره قیمت محصولات ایران‌خودرو و اظهارات عجیب معاون این خودروساز بار دیگر چالش‌های ساختاری صنعت خودرو را به صدر توجه افکار عمومی و نهادهای نظارتی آورد. دو نماینده مجلس در گفت‌وگو با نورنیوز، این رخداد را نشانه تداوم انحصار، ضعف رقابت و ناکارآمدی مدیریتی دانستند و بر لزوم اصلاح فوری قیمت‌ها، تقویت نظارت و بازنگری جدی در حکمرانی خودروسازی تأکید کردند.

نورنیوز- گروه اقتصادی : افزایش دوباره قیمت خودرو در شرایطی رخ داد که بازار و افکار عمومی انتظار ثبات و پاسخ‌گویی بیشتری از خودروسازان داشتند. این تصمیم، بحث‌های قدیمی درباره انحصار، کیفیت، شیوه مدیریت و میزان حمایت‌های دولتی از صنعت خودرو را دوباره زنده کرد و نگاه‌ها را به نقش نهادهای نظارتی و سیاست‌گذار در ساماندهی این بازار معطوف ساخت. دو نماینده مجلس در گفت‌وگو با نورنیوز، از ضرورت اصلاح فوری رویه‌ها، تقویت رقابت و بازنگری جدی در حکمرانی خودروسازی سخن گفتند. 

رحیم زارع نماینده مردم آباده، بوانات، خرم‌بید و سرچهان و عضو کمیسیون تلفیق بودجه  با اشاره به اثر تحریم واردات قطعات و نوسانات نرخ ارز بر هزینه تولید، تأکید کرد این عوامل «قابل انکار نیست»، اما پرسش اصلی را جای دیگری دانست: «چرا با وجود ۴۷ سال حمایت گسترده و پرداخت یارانه‌های پنهان و آشکار، صنعت خودرو همچنان زیان‌ده و وابسته است؟» به باور او، تداوم مدیریت دولتی و فضای غیررقابتی، انگیزه ارتقای کیفیت و بهره‌وری را از بین برده و خودرو را از «کالای مصرفی» به «ابزار حفظ ارزش پول» تبدیل کرده است.

این عضو کمیسیون تلفیق تصریح کرد: «اگر رئیس‌جمهور بودم، واردات خودرو را صددرصد آزاد می‌کردم تا انحصار شکسته شود. در بسیاری از کشورها، حتی خودروهای اقتصادی نیز به‌واسطه حضور در بازار رقابتی، به استانداردهای کیفی نزدیک می‌شوند؛ حال آنکه در ایران، نبود رقابت واقعی، هزینه ناکارآمدی را به مصرف‌کننده تحمیل کرده است.» او با اشاره به ذهنیت عمومی جامعه افزود: «وقتی مردم انتظار افزایش مداوم قیمت را دارند، طبیعی است خودرو را محلی برای حفظ ارزش دارایی بدانند.»

زارع همچنین به زیان انباشته خودروسازان اشاره کرد و گفت بر اساس برآوردهایی که معاون این خودرو ساز اعلام کرده کسری بودجه ایران‌خودرو به‌تنهایی معادل یک‌سوم کسری بودجه کل کشور است. در یک نظام اقتصادی سالم، چنین بنگاهی باید سال‌ها پیش یا اصلاح ساختار می‌شد یا به بخش خصوصی توانمند واگذار می‌گردید.

 وی با استناد به «ماده ۵ قانون حمایت از صنایع» تأکید کرد که در شرایط بحران، سازوکار قانونی برای واگذاری و احیای بنگاه‌ها پیش‌بینی شده، اما در عمل «برعکس» رفتار شده و مدیریت دولتی ناکارآمد استمرار یافته است.

این نماینده مجلس، تحول فناورانه در صنعت جهانی خودرو را نیز یادآور شد و گفت: «امروز بسیاری از خطوط تولید در دنیا رباتیک است و نمی‌توان با ساختار ۴۰ سال پیش صنعت را اداره کرد. به اعتقاد من حتی اگر اصلاحات ساختاری در کوتاه‌مدت جابه‌جایی‌هایی در اشتغال ایجاد کند، در بلندمدت به نجات صنعت و تثبیت اشتغال پایدار منجر خواهد شد. متاسفانه مقایسه سطح دانش و رویکرد مدیریتی شرکت های خودرو ساز با شرکت‌های بزرگ جهانی، «فاصله معنادار» را نشان می‌دهد.

احمد راستینه نماینده مردم شهرکرد، سامان، بن و فرخشهر و سخنگوی فراکسیون دفاع و اقتدار ملی مجلس نیز افزایش قیمت در شرایط فعلی اقتصاد کشور را «خطای بزرگ» خواند و گفت: «این اقدام در فضایی که جامعه با تکانه‌های اقتصادی و التهابات اجتماعی روبه‌روست، به‌نوعی تشویش اذهان عمومی و دامن زدن به نارضایتی‌ها تلقی می‌شود.» او خبر داد که «به‌واسطه دستور قوه قضاییه، سایت فروش توقیف شده و شرکت موظف به اصلاح قیمت‌هاست» و تأکید کرد شورای رقابت و نهادهای حمایت از مصرف‌کننده باید با جدیت بیشتری ورود کنند.

راستینه پا را فراتر گذاشت و تصریح کرد: «به‌نظر می‌رسد دادستان باید نسبت‌به ایران‌خودرو، مدیرعامل و هیئت‌مدیره اعلام جرم کند تا این موضوع به‌صورت جدی پیگیری شود.» او یادآور شد که طی سال‌های گذشته، حمایت‌های فراوانی از ایران‌خودرو و سایپا در چارچوب دفاع از تولید داخل صورت گرفته و انتظار می‌رود این شرکت‌ها «قدردان این حمایت‌ها باشند، نه اینکه از آن سوءاستفاده کنند.»

سخنگوی فراکسیون دفاع و اقتدار ملی مجلس همچنین از پیگیری موضوع در «کمیسیون تطبیق» خبر داد و گفت هدف، فراهم‌سازی ابزارهای لازم برای «ایجاد رقابت واقعی» در کنار تداوم حمایت از تولید است؛ به‌گونه‌ای که خودروسازان نتوانند در فضای انحصاری و بدون پاسخ‌گویی، دست به افزایش قیمت بزنند. او تأکید کرد حمایت از تولید، بدون رقابت و نظارت مؤثر، نتیجه‌ای جز فشار بیشتر بر مردم نخواهد داشت.


نظرات

آخرین اخبار
پیام اختصاصی رهبر معظم انقلاب به خانواده شهدای آملی جنگ رمضان
فرودگاه امام (ره) دوباره 24 ساعته شد
واقعیت نگران‌کننده پشت پرده ذخایر سدهای کشور
سقف حقوق و پاداش کارکنان دولت تغییر کرد
محور پکن-مسکو مستحکم‌تر از همیشه
ضرب‌شست دادستانی به فراریان مالیاتی/ وصول 139 همت از مطالبات دولتی
قیمت گوشت قرمز امروز 29 اردیبهشت 1405 + جدول
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 / اونس طلا تقویت شد
چگونه با وثیقه سهام وام 200 میلیون تومانی بگیریم؟ +جزئیات
هزینه جنگ علیه ایران برای آمریکا از 85 میلیارد دلار فراتر رفت
سرلشکر عبداللهی: نیروهای مسلح دست بر ماشه و آماده‌تر از همیشه‌اند
ریانووستی: توان دفاعی ایران برای هر سناریویی آماده است
نوراینفو | با خواب آلودگی بهاری چه کنیم ؟
اجرای طرح ترافیک فعلا با شیوه سال گذشته
ادامه وضعیت قابل قبول کیفیت هوا در تهران
بازداشت دو عنصر نفوذی که در پوشش خبرنگار جاسوسی می کردند
عوارض خطرناک تزریق بی‌رویه سرم از تشنج تا اِدم مغزی
عقب‌نشینی فلزات گرانبها در بازارهای جهانی
اعتراف رسانه‌های عبری به تغییر تاکتیک حزب‌الله/گذار به جنگ چریکی و آغاز مرحله فرسایشی
طرح حذف تیم ملی ایران توسط آمریکا شکست خورد
کدام ازدواج‌ها بیشتر در معرض طلاق هستند؟
ایران و آمریکا؛ توافق یا جنگ؟
مارکوس رشفورد، شاگرد آقای خاص می‌شود؟
ادامه مذاکرات، مانع جنگ
آیا ترامپ ماشه جنگ با کوبا را می‌چکاند؟
آغاز واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از امروز +احکام جدید تا پانزدهم خرداد صادر می شود
جاده قدیم چالوس مسدود شد؛ از مسیر جایگزین بروید
قیمت خودرو امروز 29 اردیبهشت 1405/ ترمز افزایش قیمت خودرو کشیده شد؟ + جدول
«قدرت معنایی»؛ مهم‌ترین سنگر برای عبور از بحران
بیشترین گروهی که از اختلال و قطعی اینترنت آسیب می‌بینند زنان هستند
بازآرایی نیروها برای خنثی‌سازی تهدید در مبدأ، معادلات را تغییر داد
چرا آمریکا نمی‌تواند ایران را شکست دهد؟
لیست نهایی برزیل برای جام جهانی 2026 اعلام شد؛ بازگشت نیمار به جمع طلایی پوشان
اولین روز معاملاتی بورس 1405؛ تقابل صف فروش سنگین با رشد نمادهای بانکی و خودرویی
70 درصد توان موشکی ایران کاملاً دست‌نخورده است
تاب‌آوری به مثابه یک سازه ملی
زنگ خطر خشکسالی در تهران دوباره به صدا درآمد
تجویزهای غیرمنطقی دارو تحت پوشش بیمه نخواهد بود
وزن گرفتن چین در راهبردهای جدید ایران
سیاست نامه | پزشکیان و رئیسی کجا به هم رسیدند؟
چگونه با تکنیک‌های روانشناسی استرس را مدیریت کنیم؟
«پادشاه» کشتی ایران کنار اسطوره‌های جهان
جنایت هولناک در سونای ویلای لواسان؛ فرجام کینه داماد از مادرزن بر سر ارثیه
محکومیت جهانی حمله اسرائیل به ناوگان صمود؛ اتحاد 10 کشور علیه رژیم صهیونیستی
قطر حمله رژیم صهیونیستی به ناوگان صمود را محکوم کرد
ترافیک سنگین در آزادراه‌های قزوین – کرج و ساوه – تهران
آیا هوش مصنوعی جای معلمان را می‌گیرد؟
ترامپ گزینه نظامی ندارد، باید توافق کند
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 + وضعیت استانها
برنامه مسابقات ورزشی امروز 29 اردیبهشت 1405+ جدول پخش