×
اجتماعی
شناسه خبر : 272591
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/11/13 ساعت 07:00
چین در صحرا لاستیک می‌کارد!

چین در صحرا لاستیک می‌کارد!

محققان در صحرای گوبی مشغول آزمایش زمین برای کشت نوع جدیدی از یک محصول استراتژیک هستند که درخت های تولید کننده لاستیک است.

نورنیوز- گروه اجتماعی: اقدام مذکور نشان دهنده تلاش دولت این کشور برای کاهش اتکا به زنجیره ذخایر شکننده خارجی است زیرا چین بزرگترین مصرف کننده و واردکننده لاستیک طبیعی به حساب می آید که دلیل این امر نیز استفاده گسترده در بخش های خودروسازی و صنعتی است.

سال گذشته تخمین زده شد تقاضای ملی چین برای این ماده به 7 میلیون تن رسیده که حدود ۸۵ درصد آن از خارج کشور تامین شد. محققان به دلیل چنین ضعفی روی درخت دوژونگ یا یوکومیا اولموئیدس(Eucommia ulmoides) تمرکز کردند. این ماده که از مدت ها قبل در طب سنتی چینی به کار می رفته تنها منبع بومی لاستیک طبیعی چین و دومین منبع بزرگ لاستیک در جهان نیز محسوب می‌شود.

لاستیکی که از درخت دوژونگ به دست می آید برای مصارف دفاعی کاربرد دارد. با افزودن سه تا پنج درصد از آن به ترکیب لاستیک می توان ویژگی های ماندگاری و مقاومت در برابر فرسایش در تایرهایی ضد سوراخ با عملکرد بالا را به مقدار زیادی ارتقا داد.

دوژونگ تا همین اواخر در بخش های مرکزی و جنوبی چین به خصوص در منطقه یانگتز کشت می شد. تولید در این مناطق با چالش هایی از جمله بازده اندک، فرایند استخراج سخت و پر کار روبرو است و به همین دلیل نقش آن در زنجیره ذخایر صنعتی و نظامی محدود می شود.

در همین راستا گروهی از محققان به رهبری سو یین کوآن رئیس جنگلداری دانشگاه Northwest A&F در سال ۲۰۱۶میلادی ۱۴ هکتار از زمین‌های بایر صحرای گوبی در سین‌کیانگ را اجاره کردند تا مشخص شود آیا دوژونگ می‌تواند در آنجا زنده بماند و رشد کند یا خیر.

این نخستین باری بود که درخت لاستیک دارویی در این منطقه کاشته می‌شد. سال گذشته، این زمین بایربه یک جنگل متراکم و پربار دوژونگ تبدیل شد. نتایج این فرایند فراتر از انتظارات بوده است. ژو مینگ‌کیانگ، استاد دانشگاه Northwest A&F که از ابتدا روی این پروژه کار می‌کرد، اوایل این ماه اعلام کرد صنعت دوژونگ در حال شکوفایی است. چین اکنون دوژونگ را در حدود ۳۰۰هزار هکتار کشت می‌کند و قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ میلادی این مساحت را به ۳.۳ میلیون هکتار برساند که البته ضمن این پروژه کشت دوژونگ ۳۰۰ هزار هکتار دیگر فقط در سین‌کیانگ گسترش می یابد.

البته باید توجه داشت تبدیل یک درخت دارویی به یک محصول بیابانی قابل اعتماد، به چیزی بیش از کاشت آن در شن و ماسه نیاز داشت. اولین مانع بزرگ، ژنتیک بود و برای حل آن، تیم تحقیقاتی یک پایگاه پرورش اختصاصی در شهرستان لویانگ در شانشی، جایی که دانشگاه Northwest A&F مستقر است، ساخت.

چالش دوم، افزایش تولید لاستیک بود. طبق برنامه توسعه ملی صنعت دوژونگ چین برای سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۳۰، پوست، میوه و برگ‌های آن به ترتیب حاوی ۱۵ تا ۱۸ درصد، ۸ تا ۱۰ درصد و ۲ تا ۳ درصد لاستیک طبیعی هستند که استخراج کامل گیاه را در اقتصاد این پروژه محوریت می‌دهد.

ژو در نوامبر ۲۰۲۵ میلادی از پیشرفتی غیرمنتظره خبر داد که تحقیق آن به نام یک فرآیند استخراج «اولویت لاستیک» درنشریه ACS Sustainable Chemistry & Engineering منتشر شد. این روش، حلال‌های با نقطه ذوب پایین و سازگار با محیط زیست را با تصفیه بیولوژیکی برای جداسازی اولیه صمغ ترکیب می‌کند و سپس مراحل هدفمندی برای جداسازی لاستیک انجام می‌شود.


کلید واژگان
چینصحراکاشت لاستیک
نظرات

آخرین اخبار
صادرات آرامکو ماه آینده متوقف می شود
سخنگوی ارتش: ارتش جنگ را تمام‌شده نمی‌داند/بانک اهدافمان بروز شده است
تنش بین اوکراین و رژیم اسرائیل بر سر «غلات دزدیده‌شده»
«میناب 168»؛ نام کاروان ایران در جام‌جهانی شد
خروج رسمی امارات از «اوپک» و «اوپک‌پلاس»
تداوم حملات پهپادی و بمباران اسرائیل به شهرک‌های جنوبی لبنان
شوک ژئوپلیتیک، نبض بازارهای جهانی را به لرزه انداخت
آغاز بلیت‌فروشی دیدارهای ایران در جام‌جهانی 2026؛ قیمت‌ها اعلام شد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، وارد ایران شد
تاکر کارلسون: ایران یکی از آزادترین کشورهای منطقه است
حمایت ویژه از کودکان کار در روزهای جنگ
تحلیل جفری ساکس از پیامدهای ادامه جنگ علیه ایران
هشدار اتحادیه اروپا درباره تبعات اختلال در کشتیرانی جهانی
محدودیت ال ان جی آمریکا در جایگزینی عرضه از دست رفته قطر
اثر معکوس سقف‌گذاری قیمت سوخت در آلمان
وزیر ارتباطات: اینترنت باکیفیت حق مردم است
بازار بورس چه زمانی بازگشایی می‌شود؟
ورود رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از مرز آستارا به ایران
پاسخگویی سامانه 4030 به بیش از 214 هزار تماس مشاوره‌ای تا هفتم اردیبهشت 1405
دولت افزایش اعتبار کالابرگ را در دستور کار دارد
هند از ادامه مذاکرات با ایران و آمریکا درباره بندر چابهار خبر داد
بیانیه حماس درباره تخریب واحدهای مسکونی در قدس
تغییر قانون کارت زرد در دو مرحله
انرژی پاک چگونه به سلاح برتری اقتصادی کشورها بدل شد
قلعه‌نویی: ایران شاید ابرقدرت نباشد، اما ابرملت جهان است
نخست‌وزیر مکلف عراق اولویت‌های دولتش را اعلام کرد
ماجرای حشرات ریز چیتگر چیست؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 8 اردیبهشت 1405 +رشد 10 میلیون تومانی سکه
انهدام پایگاه جاسوسی در پایتخت
روند ابتلا به آنفلوآنزا در هفته پنجم سال کاهشی شد
تابستان زودرس و سدهای خالی؛ زنگ خطر آب به صدا درآمد
جنجال بزرگ در فوتبال ایتالیا؛ سقوط اینتر در راه است؟
چگونه با گوش دادن به موسیقی اضطراب را کنترل کنیم؟
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 8 اردبهشت 1405 / دلار 5 هزار تومان رشد کرد
چین: آمریکا عامل وضعیت کنونی تنگه هرمز است
سیل شدید در جنوب چین؛ تخلیه بیش از 200 نفر
گزارش هلال‌احمر: انجام 6003 عملیات در جنگ 40 روزه
مقام وزارت خارجه: تنگه هرمز بخشی از ابزار بازدارندگی ایران است
قیمت جهانی نفت دوباره اوج گرفت
کردستان دروازه ورود بیش از 3 هزار تن کالای اساسی به کشور
جایزه صلح فیفا را از ترامپ پس بگیرید
«چت‌جی‌پی‌تی»، مشاور قاتل دانشجویان فلوریدا
دیپلماسی تنها راهکار حل بحران خاورمیانه
تلاش مذبوحانه ترامپ برای حذف ایران از جام جهانی
اعتراف واشنگتن به ضعف دفاعی آمریکا در برابر موشک‌های پیشرفته
حکم قصاص قاتل مأمور نیروی انتظامی در چهارباغ اجرا شد
بنی‌طالبی برترین تالوکار جهان شد
نشریه پاکستانی خطاب به آمریکا: توهم تسلیم ایران را کنار بگذارید
پیشکسوت حوزه معماری ایرانی- اسلامی درگذشت
با عادی‌شدن شرایط، وضعیت اینترنت قطعاً تغییر خواهد کرد