×
اجتماعی
شناسه خبر : 272591
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/11/13 ساعت 07:00
چین در صحرا لاستیک می‌کارد!

چین در صحرا لاستیک می‌کارد!

محققان در صحرای گوبی مشغول آزمایش زمین برای کشت نوع جدیدی از یک محصول استراتژیک هستند که درخت های تولید کننده لاستیک است.

نورنیوز- گروه اجتماعی: اقدام مذکور نشان دهنده تلاش دولت این کشور برای کاهش اتکا به زنجیره ذخایر شکننده خارجی است زیرا چین بزرگترین مصرف کننده و واردکننده لاستیک طبیعی به حساب می آید که دلیل این امر نیز استفاده گسترده در بخش های خودروسازی و صنعتی است.

سال گذشته تخمین زده شد تقاضای ملی چین برای این ماده به 7 میلیون تن رسیده که حدود ۸۵ درصد آن از خارج کشور تامین شد. محققان به دلیل چنین ضعفی روی درخت دوژونگ یا یوکومیا اولموئیدس(Eucommia ulmoides) تمرکز کردند. این ماده که از مدت ها قبل در طب سنتی چینی به کار می رفته تنها منبع بومی لاستیک طبیعی چین و دومین منبع بزرگ لاستیک در جهان نیز محسوب می‌شود.

لاستیکی که از درخت دوژونگ به دست می آید برای مصارف دفاعی کاربرد دارد. با افزودن سه تا پنج درصد از آن به ترکیب لاستیک می توان ویژگی های ماندگاری و مقاومت در برابر فرسایش در تایرهایی ضد سوراخ با عملکرد بالا را به مقدار زیادی ارتقا داد.

دوژونگ تا همین اواخر در بخش های مرکزی و جنوبی چین به خصوص در منطقه یانگتز کشت می شد. تولید در این مناطق با چالش هایی از جمله بازده اندک، فرایند استخراج سخت و پر کار روبرو است و به همین دلیل نقش آن در زنجیره ذخایر صنعتی و نظامی محدود می شود.

در همین راستا گروهی از محققان به رهبری سو یین کوآن رئیس جنگلداری دانشگاه Northwest A&F در سال ۲۰۱۶میلادی ۱۴ هکتار از زمین‌های بایر صحرای گوبی در سین‌کیانگ را اجاره کردند تا مشخص شود آیا دوژونگ می‌تواند در آنجا زنده بماند و رشد کند یا خیر.

این نخستین باری بود که درخت لاستیک دارویی در این منطقه کاشته می‌شد. سال گذشته، این زمین بایربه یک جنگل متراکم و پربار دوژونگ تبدیل شد. نتایج این فرایند فراتر از انتظارات بوده است. ژو مینگ‌کیانگ، استاد دانشگاه Northwest A&F که از ابتدا روی این پروژه کار می‌کرد، اوایل این ماه اعلام کرد صنعت دوژونگ در حال شکوفایی است. چین اکنون دوژونگ را در حدود ۳۰۰هزار هکتار کشت می‌کند و قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ میلادی این مساحت را به ۳.۳ میلیون هکتار برساند که البته ضمن این پروژه کشت دوژونگ ۳۰۰ هزار هکتار دیگر فقط در سین‌کیانگ گسترش می یابد.

البته باید توجه داشت تبدیل یک درخت دارویی به یک محصول بیابانی قابل اعتماد، به چیزی بیش از کاشت آن در شن و ماسه نیاز داشت. اولین مانع بزرگ، ژنتیک بود و برای حل آن، تیم تحقیقاتی یک پایگاه پرورش اختصاصی در شهرستان لویانگ در شانشی، جایی که دانشگاه Northwest A&F مستقر است، ساخت.

چالش دوم، افزایش تولید لاستیک بود. طبق برنامه توسعه ملی صنعت دوژونگ چین برای سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۳۰، پوست، میوه و برگ‌های آن به ترتیب حاوی ۱۵ تا ۱۸ درصد، ۸ تا ۱۰ درصد و ۲ تا ۳ درصد لاستیک طبیعی هستند که استخراج کامل گیاه را در اقتصاد این پروژه محوریت می‌دهد.

ژو در نوامبر ۲۰۲۵ میلادی از پیشرفتی غیرمنتظره خبر داد که تحقیق آن به نام یک فرآیند استخراج «اولویت لاستیک» درنشریه ACS Sustainable Chemistry & Engineering منتشر شد. این روش، حلال‌های با نقطه ذوب پایین و سازگار با محیط زیست را با تصفیه بیولوژیکی برای جداسازی اولیه صمغ ترکیب می‌کند و سپس مراحل هدفمندی برای جداسازی لاستیک انجام می‌شود.


کلید واژگان
چینصحراکاشت لاستیک
نظرات

آخرین اخبار
سلاح‌های هسته‌ای و روابط بین‌المللی: تنش‌های کهن و گرایش‌های نوین
پاپ آمریکا سفر نخواهد کرد
پیام‌های دور ششم مذاکره ایران و امریکا
تمهیدات ترافیکی ویژه یوم الله 22 بهمن در تهران اعلام شد
خرازی: شروع مذاکرات با آمریکا خوب بوده است
گزارش تصویری | نشست خبری فیلم آرامبخش
پیروزی سیاسی ایران در مسقط
مذاکرات و لغو تحریم‌ها
دوفوریتی | برای بلوغ دیجیتال نوجوانان نه فکری کردیم نه کاری
برنامه مسابقات ورزشی امروز 20 بهمن1404+ جدول پخش
گزارش تصویری | نشست خبری فیلم خواب
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 20 بهمن ماه 1404 + وضعیت استان‌ها
تغییر فعالیت مغز با مدیتیشن
ریشه بسیاری از سقط‌جنین‌ها به دوران پیش از تولد مادر بازمی‌گردد
دیگر نگران پرواز زدگی نباشید
اوریگامی DNA، کلید نظم‌بخشی مولکولی در نیمه‌رساناهای دوبعدی
انگل «توکسوپلاسما» در مغز بسیار فعال است!
این نشانه‌های پوستی را جدی بگیرید
چرا نباید با هوش مصنوعی مشورت کنیم؟
الحاق کرانه باختری ادامه جنگ همه‌جانبه علیه مردم فلسطین است
حماس: صهیونیست‌ها درپی پایان دادن به‌وجود فلسطینی‌ها هستند
دخالت آمریکا در انتخابات ژاپن
ایجاد ساختار رهبری جدید در حزب الله
اوکراین: فقط ترامپ می‌تواند به جنگ پایان دهد
با یک روش ساده، بازگشت آریتمی قلبی را کاهش دهید
علت سفر عجولانه نتانیاهو به آمریکا فاش شد
شاگردان گواردیولا، از سد لیورپول گذشتند
لاوروف: روسیه به دنبال حمله به اروپا نیست
جلسه ستاد بررسی حوادث دی‌ماه به دستور پزشکیان برگزار شد
سردار موسوی: پاسخ ما به خطای دشمن سخت‌تر خواهد بود
آغاز تولید پهپاد از سوی اوکراین در انگلستان و آلمان
اپستین، سردمداران اسرائیل را به جان هم انداخت
ترامپ: انتخابات آمریکا تقلبی و مایه خنده جهان است
2 اسرائیلی دیگر به اتهام جاسوسی برای ایران بازداشت شدند
حسینوند طلایی شد
تعبیر حسینی از حذف ارز ترجیحی: حذف نشد؛ کم آمد!
پیروزی نخست‌وزیر فعلی ژاپن در انتخابات
گفتگوی وزرای خارجه روسیه و عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
افشای کمک مالی اپستین به گروه‌های حامی رژیم اسرائیل
توضیحات قوه قضاییه در پی خبر بازداشت آذر منصوری، امین زاده و اصغرزاده
آذر منصوری رییس جبهه اصلاحات بازداشت شد
نورویدیو | پلی میان ایران و عراق
عصبانیت کاخ سفید از اظهارات ماچادو
لغو توافق تحقیقاتی با اسرائیل خواسته 250 شخصیت دانشگاهی سوئیس
تفحص از مجموعه صنعتی گل گهر و پتروشیمی جم در دستور کار مجلس
طرح پایداری نسبی قیمت 110 کالای پرمصرف در دستور کار دولت
قدردانی رئیس جمهور از وزیر و وزارت امور خارجه
زاخارووا: ترور مقامات روسیه بخشی از جنگ ترکیبی است
تجهیز آسمان عراق به سامانه‌های هشدار زودهنگام
آمادگی نیروی هوایی ارتش برای انجام هرگونه عملیات علیه دشمن