×
بین الملل
شناسه خبر : 272579
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/11/12 ساعت 21:54
اعتراف رسانه انگلیسی به برداشت غلط غرب نسبت به تحولات ایران

اعتراف رسانه انگلیسی به برداشت غلط غرب نسبت به تحولات ایران

روزنامه «ساندی تلگراف» چاپ لندن نوشت:تحلیل‌های غربی دربارهٔ ایران ریتم آشنایی دارد. هر موج اعتراض با پیش‌بینی‌های مطمئن از فروپاشی قریب‌الوقوع ایران همراه می‌شود. تیترها از سیستمی حرف می‌زنند که در آخرین نفس‌هایش است، از مردمی که هر لحظه آمادهٔ سرنگونی حاکمان‌شان هستند.

نورنیوز- گروه بین الملل: در این یادداشت که به قلم «جوزف پاوییت» نوشته شده آمده است: تحلیل‌های غربی دربارهٔ ایران ریتم آشنایی دارد. هر موج اعتراض با پیش‌بینی‌های مطمئن از فروپاشی قریب‌الوقوع ایران همراه می‌شود. تیترها از سیستمی حرف می‌زنند که در آخرین نفس‌هایش است، از مردمی که هر لحظه آمادهٔ سرنگونی حاکمان‌شان هستند. وقتی این اتفاق نمی‌افتد، داستان به‌آرامی محو می‌شود تا اعتراض بعدی همان فرضیات را دوباره زنده کند.

به نوشته نگارنده، «این چرخه ادامه دارد چون تحلیل غربی به‌طور مداوم ماهیت دولت ایران را اشتباه درک می‌کند.» در واقعیت، جمهوری اسلامی کشوری را اداره می‌کند که از نظر اجتماعی بسیار توسعه‌یافته‌تر، از نظر نهادی کارآمدتر و از نظر سیاسی پیچیده‌تر از کاریکاتور «دولت شکست‌خورده» است که اغلب برای مخاطبان غربی ارائه می‌شود.

در ادامه یادداشت به عوامل پایداری و استحکام نظام جمهوری اسلامی ایران اشاره شده و عناصری مانند اعتقادات مذهبی مردم و کنترل کامل دولت بر امنیت و زیرساخت‌ها برجسته شده است.

این یادداشت می‌افزاید: همچنین باید توجه کرد که از سال ۱۹۷۹ تاکنون، ایران پیشرفت اجتماعی چشمگیری داشته است. شاخص توسعه انسانی ایران از ۰.۵۶۹ در سال ۱۹۸۰ به ۰.۷۳۲ در اوایل دههٔ ۲۰۰۰ رسیده است.

ساندی تلگراف افزود: همچنین نرخ باسوادی تحت نظام جمهوری اسلامی، از جمله در میان زنان افزایش یافته و دسترسی به آموزش عالی به‌طور چشمگیری گسترش یافته است. نرخ مرگ‌ومیر مادران و نوزادان نیز به‌شدت کاهش یافته که نشان‌دهندهٔ بهبود در ارائهٔ خدمات اولیهٔ بهداشتی است.

این نشریه انگلیسی اضافه کرد: توسعهٔ زیرساختی نیز قابل‌توجه بوده است. ایران اکنون سیستم‌های متروی زیرزمینی بیشتری نسبت به بریتانیا دارد. این در تضاد آشکار با دوران شاه است که مدرن‌سازی به طور عمده در تهران و میان نخبگان شهری محدود متمرکز بود. در مقایسه، جمهوری اسلامی به‌طور گسترده در برق‌رسانی روستایی، کلینیک‌های بهداشتی، جاده‌ها و آموزش سرمایه‌گذاری کرد.

ساندی تلگراف تصریح کرد: برای بسیاری از ایرانیان خارج از شهرهای بزرگ، دولت پس از انقلاب اولین برخورد پایدارشان با خدمات عمومی بود و در نتیجه درجه‌ای از حمایت را به دست آورد.

نویسنده این یادداشت بر همین اساس نتیجه گرفت: این واقعیت‌های مادی مهم هستند چون انقلاب‌ها تنها ناشی از سرکوب نیستند. دولت‌ها زمانی فرومی‌پاشند که سرکوب با ناکامی نهادی و از دست دادن کامل مشروعیت همراه شود.

ساندی تلگراف با بیان اینکه اعتراضات اخیر بر خلاف تصویر افکار عمومی در غرب منجر به سرنگونی ایران نشد، افزود: بوروکراسی در ایران همچنان کار می‌کند. مدارس و دانشگاه‌ها فعالیت دارند. شبکه‌های حمل‌ونقل فعالیت می‌کنند. کشور از نظر اقتصادی تحت فشار است، اما فقیر و نابود نیست.

نشریه انگلیسی بر پایه این محورها تصریح کرد که ایران در آستانهٔ فروپاشی نیست و تظاهر به خلاف آن به هیچ‌کس کمکی نمی‌کند.


نظرات

آخرین اخبار
عکس های منتخب ایران، شنبه 19 اردیبهشت 1405
دستور دولت برای بازگشت قیمت روغن
پایان لیگ قطر با قهرمانی السد و حضور ابراهیمی در تیم منتخب
روند نزولی ذخایر جهانی نفت
افزایش قیمت جهانی غذا به بالاترین سطح از 2023 رسید
ترامپ در آستانه دو شکست بزرگ
استقلالی ها دوباره پا به توپ می شوند
سقوط یک پله‌ای ایران در رنکینگ جهانی فوتبال ساحلی
چراغ سبز خارجی‌های استقلال برای بازگشت به تهران
تحقیق و تفحص از 6 بانک در پرونده وام‌های ازدواج و فرزندآوری
تاکید پزشکیان بر اجرای اصلاح و بهینه‌سازی مصرف انرژی با مشارکت مردم
رقات چهار مدعی برای جانشینی گوترش
فرانسه ایلان ماسک و «ایکس» به دادگاه می کشد
نخست‌وزیر جدید مجارستان سوگند یاد کرد
ویز ایر پروازهای خود را به تل آویو لغو کرد
ارائه لیست مازاد اوسمار ویرا حقیقت دارد؟
روسیه: دیدار پوتین و ترامپ در چین غیرواقع‌بینانه است
ترامپ: درباره پاسخ ایران اظهارنظر نمی کنم
همه جنگ‌ها با مذاکره پایان می‌یابد، به جز با آمریکا
تخلیه اضطراری مسافران کشتی آلوده به هانتاویروس
درهای تنگه هرمز را برای همیشه به روی خود نبندید!
یک مادر اردکانی 5 قلو به دنیا آورد!
خطر جهش قیمت انرژی بالا گرفت
دیدار روبیو و پاپ در سایه اختلافات بر سر جنگ علیه ایران
تشدید سرکوب شیعیان در بحرین با بازداشت ده‌ها عالم دینی
تمایل کشورهای اروپایی به حفظ ائتلاف ناتو با آمریکا
نورویدیو | چگونه آمریکا جهان را با پایگاه هایش نا امن کرد؟
درسی که رهبر جدید ایران به ترامپ داد
تساوی برابر چلسی لیورپول را به رده چهارم رساند
واردات نهاده‌های دامی 10 درصد افزایش یافت
تحول در بازار برق با رقابت شرکت‌های خرده‌فروشی استارت خورد
تنیسور ایرانی به مصاف نماینده رژیم صهیونیستی نرفت
نورنما | نمایش تحسین برانگیز پهپادها در شهر چونچینگ چین
برقراری پرواز روزانه تهران- ارومیه از امروز
عیسی امیدوار، جهانگرد نامدار و مستندساز ایرانی درگذشت
امارات در کمین جایگزینی به جای ایران در جام جهانی 2026
پرداخت خسارت خودروهای آسیب‌دیده در آستانه آغاز
چرا درآمد نفتی اوپک برای سومین سال سقوط کرد؟
فرصت دوباره برای پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد استعدادهای درخشان دانشگاه الزهرا
حملات حزب الله علیه نظامیان رژیم صهیونیستی
حمایت مورینیو از تیم ملی فوتبال ایران
بازگشت 3700 مگاوات نیروگاه حرارتی به مدار تولید
خط و نشان دادستان تهران برای مجرمان اقتصادی
عباسعلی کدخدایی جانشین ذوالقدر شد
دستگیری 7 نفر به اتهام ارتباط با شبکه‌های معاند در ساوه
فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در آزمون دستیاری
بازگشت شبکه برق به شرایط پیش از جنگ
جاده چالوس از ساعت 17 یکطرفه می‌شود
تغییر سکان هدایت تکواندو
موافقت دولت با تغییر مسیر تأمین کالاهای اساسی به تهران