×
اقتصادی
شناسه خبر : 272533
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/11/12 ساعت 17:30
ایران خودرو توقف تولید را تکذیب کرد

ایران خودرو توقف تولید را تکذیب کرد

در راستای گفت‌وگوی تلویزیونی قائم‌مقام مدیرعامل ایران‌خودرو و انتشار برخی اظهارات منتسب به وی مبنی بر توقف تولید ایران‌خودرو در صورت عدم افزایش قیمت‌ها، ایران خودرو به ارائه توضیحاتی پرداخت.

نورنیوز- گروه اقتصادی: در پی اظهارات روز گذشته جمشید ایمانی - قائم‌مقام مدیرعامل ایران‌خودرو - در برنامه تلویزیونی و صحبت وی در مورد تولید و اینکه نسبت به اظهارات وی استنباط‌های مختلفی صورت گرفته بود، ایران خودرو به ارائه توضیحاتی پرداخت که در ادامه آمده است:  

 ۱. آقای جمشید ایمانی در برنامه تلویزیونی روز شنبه، تاکید داشت که "اولویت ایران‌خودرو تولید است" و در پاسخ به پرسشی درباره احتمال توقف تولید ایران‌خودرو در صورت عدم تصویب قیمت‌های جدید، تصریح کرد: «عرضه خودرو در دور جدید بنا به نظر برخی مراجع، به‌صورت موقت متوقف شده است، اما تولید همچنان ادامه دارد و ما حضور در دادگاه را بر تعطیلی کارخانه ترجیح می‌دهیم.» با این وصف، طرح ادعای توقف تولید، فاقد هرگونه مبنا و مستند بوده و جای تعجب دارد که چنین مطالبی چگونه و با چه استنادی مطرح شده است.    

۲. شرکت ایران‌خودرو از تاریخ ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ برای نخستین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی تحت مدیریت بخش خصوصی قرار گرفته است. نتایج این تحول، علیرغم حوادث و چالش‌های متعدد ۱۱ ماه گذشته از جمله تشدید تحریم‌ها، افزایش نرخ ارز، آزادسازی قیمت نهاده‌ها و جنگ ۱۲ روزه، در رشد ۱۸ درصدی تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل به‌وضوح قابل مشاهده است. این در حالی است که ایران‌خودرو بیش از ۶۳ درصد سهم کل تولید خودرو سواری کشور را به خود اختصاص داده و سایر خودروسازان دولتی و غیردولتی با کاهش تولید بیش از ۵۲ درصدی مواجه بوده‌اند. رشد تولید ایران‌خودرو در این مدت خلا کاهش تولید سایر خودروسازان را پر کرده و باعث مثبت شدن شاخص تولید صنعت شده است.

۳. درخواست اصلاح قیمت محصولات، در پی تحولات اخیر اقتصادی مبنی بر تک‌نرخی شدن ارز و در نتیجه افزایش بیش از ۸۰ درصدی هزینه تأمین مواد اولیه تولید مطرح شده است. بدیهی است این موضوع منجر به افزایش بهای تمام‌شده محصولات می‌شود و امری کاملاً عادی، غیرسیاسی و منطبق با رویه‌های رایج قیمت‌گذاری در تمامی بنگاه‌های اقتصادی و بخش‌های تولیدی است. انتظار می‌رفت متولیان امر پیش از آن‌که این موضوع به منازعه تبدیل شود، برای صیانت از معیشت بیش از ۴۰ میلیون سهامدار مستقیم و غیرمستقیم و ده‌ها هزار کارگر مرتبط با صنعت خودرو، تدبیری عاجل بیندیشند و این بنگاه بزرگ تولیدی را در شرایط اورژانسی قرار ندهند.

۴. تلاش شبانه‌روزی کارگران، مهندسان و متخصصان ایران‌خودرو همواره معطوف به رشد تولید «تا پای جان» بوده است؛ چنان‌که حتی در جریان جنگ ۱۲ روزه نیز تولید در این شرکت متوقف نشد و از این پس نیز متوقف نخواهد شد. 

۵. ایران‌خودرو دارای حدود ۴۰ میلیون سهامدار عدالت و خصوصی است و کلیه عواید و هزینه‌های این شرکت، حق‌الناس محسوب می‌شود. جبران زیان از جیب مردم امری پذیرفتنی نیست؛ به‌ویژه آن‌که تاکنون ۳۷۷ همت زیان قطعی و مستند از سوی دولت به ایران‌خودرو بدهکار مانده است. بر اساس قانون تجارت، توقف زیان همزمان با افزایش تولید، تکلیف قانونی مدیریت شرکت است. از این رو، با توجه به افزایش بیش از ۸۰ درصدی نرخ ارز و تأمین کلیه نهاده‌ها با این نرخ، ضرورت اصلاح قیمت بدیهی بوده و پیگیری آن از نهادهای ذی‌ربط، اقدامی کاملاً قانونی و منطبق با مقررات است.

۶. پرسش اساسی آن است که چرا متولیان قانونی بررسی افزایش قیمت، برای عبور از زیان انباشته بزرگ‌ترین بنگاه تولیدی کشور و تقویت تولید ملی در شرایط جنگ تحمیلی اقتصادی علیه مردم ایران، اقدام عملی و مؤثری برای حمایت از سربازان خط مقدم این نبرد انجام نمی‌دهند؟

 ۷. همچنین از معدودی از رسانه‌ها که با بی‌توجهی و رفتار غیرحرفه‌ای و برخلاف مصالح امنیت ملی اقدام به انتشار مطالب خلاف واقع کرده‌اند، انتظار می‌رود با درک حساسیت شرایط کشور، دقت در صحت محتوا را به‌عنوان اصل اولیه فعالیت رسانه‌ای مدنظر قرار دهند.

۸. در پایان تأکید می‌شود کارکنان ایران‌خودرو، سربازان خط مقدم جبهه مقابله با جنگ تحمیلی اقتصادی علیه ایران هستند و شایسته است در این شرایط، همه تلاش‌ها در جهت تقویت جبهه تولید و نه تضعیف آن و انتساب اظهارات نادرست که موجب خشنودی دشمنان مردم ایران می‌شود، به‌کار گرفته شود.


اخبار مرتبط
ایران‌خودرو قیمت جدید کارخانه‌ای محصولات را اعلام کرد + جدول لیست محصولات و قیمت ها
سه‌شنبه 1404/11/21 ساعت 09:35
ایران‌خودرو قیمت جدید کارخانه‌ای محصولات را اعلام کرد + جدول لیست محصولات و قیمت ها
ایران‌خودرو یک روز پس از سایپا، لیست قیمت پایه کارخانه‌ای محصولات خود ویژه بهمن 1404 را منتشر کرد. این نرخ‌ها بدون احتساب هزینه‌های جانبی اعلام شده و مبنای محاسبه قیمت نهایی مصرف‌کنندگان خواهد بود. جزئیات قیمت جدید خودروها از سوی شرکت اطلاع‌رسانی شده است.
چراغ قرمز صمت مقابل خودروسازان
یکشنبه 1404/11/12 ساعت 22:15
چراغ قرمز صمت مقابل خودروسازان
اقدام خودسرانه ایران‌خودرو در انتشار لیست جدید قیمت‌ها با میانگین رشد 50 درصدی نه‌تنها با سد محکم وزارت صمت و سازمان بازرسی برخورد کرد، بلکه نماد این شرکت را در بورس به حالت تعلیق درآورد. کارشناسان معتقدند این تصمیم در حالی که قدرت خرید مردم به پایین‌ترین حد خود رسیده، نه یک راهکار اقتصادی،بلکه برهم‌زننده تعادل شکننده بازاری است.
عارف: دولت از اقتدار خود استفاده خواهد کرد
یکشنبه 1404/11/12 ساعت 20:35
هشدار صریح به خودروسازان متخلف؛
عارف: دولت از اقتدار خود استفاده خواهد کرد
معاون اول رئیس‌جمهور گفت: دولت از اقتدار قانونی خود در برابر مدیری که بدون هماهنگی با دستگاه‌های مسئول اقدام به افزایش قیمت کرده یا تولید خودروسازی را متوقف کند، استفاده خواهد کرد.
بررسی دلایل افزایش قیمت محصولات ایران خودرو در کمیسیون صنایع مجلس
یکشنبه 1404/11/12 ساعت 19:32
بررسی دلایل افزایش قیمت محصولات ایران خودرو در کمیسیون صنایع مجلس
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس از بررسی دلایل افزایش قیمت محصولات ایران خودرو و ارجاع این موضوع به کمیته تخصصی نظارت بر قیمت خودرو خبر داد.
بررسی نحوه واگذاری مدیریت ایران خودرو و حمایت از تجمعات در دستور کار مجلس
شنبه 1404/11/11 ساعت 10:06
بررسی نحوه واگذاری مدیریت ایران خودرو و حمایت از تجمعات در دستور کار مجلس
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در هفته جاری به بررسی نحوه واگذاری مدیریت ایران خودرو به شرکت تدبیر سرمایه آراد و طرح حمایت از برگزاری اجتماعات و راهپیمایی‌ها خواهند پرداخت.
نظرات

آخرین اخبار
آمار جان ‌فدایان ایران به 31 میلیون نفر رسید
سایت آفریقایی گزارش داد: بالا رفتن احتمال حضور ایران در جام جهانی
صدور حکم حبس ابد برای 5 نفر در بحرین به اتهام همکاری با ایران
ابلاغ میزان افزایش دستمزد روزانه مبنای کسر حق‌بیمه از ابتدای سال 1405
مرهم کاپیتان بر تن سوخته هوادار کوچک؛ پیراهن عالیشاه به میناب رسید
نتانیاهو خطاب به ترامپ: آتش‌بس لبنان در آستانه فروپاشی است!
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید
مهلت ثبت‌نام بیمه بیکاری به 90 روز افزایش یافت
قتل عام در نیجریه؛ داعش مسئولیت حمله را به عهده گرفت
صادرات آرامکو ماه آینده متوقف می شود
سخنگوی ارتش: ارتش جنگ را تمام‌شده نمی‌داند/بانک اهدافمان بروز شده است
تنش بین اوکراین و رژیم اسرائیل بر سر «غلات دزدیده‌شده»
«میناب 168»؛ نام کاروان ایران در جام‌جهانی شد
خروج رسمی امارات از «اوپک» و «اوپک‌پلاس»
تداوم حملات پهپادی و بمباران اسرائیل به شهرک‌های جنوبی لبنان
شوک ژئوپلیتیک، نبض بازارهای جهانی را به لرزه انداخت
آغاز بلیت‌فروشی دیدارهای ایران در جام‌جهانی 2026؛ قیمت‌ها اعلام شد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، وارد ایران شد
تاکر کارلسون: ایران یکی از آزادترین کشورهای منطقه است
حمایت ویژه از کودکان کار در روزهای جنگ
تحلیل جفری ساکس از پیامدهای ادامه جنگ علیه ایران
هشدار اتحادیه اروپا درباره تبعات اختلال در کشتیرانی جهانی
محدودیت ال ان جی آمریکا در جایگزینی عرضه از دست رفته قطر
اثر معکوس سقف‌گذاری قیمت سوخت در آلمان
وزیر ارتباطات: اینترنت باکیفیت حق مردم است
بازار بورس چه زمانی بازگشایی می‌شود؟
ورود رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از مرز آستارا به ایران
پاسخگویی سامانه 4030 به بیش از 214 هزار تماس مشاوره‌ای تا هفتم اردیبهشت 1405
دولت افزایش اعتبار کالابرگ را در دستور کار دارد
هند از ادامه مذاکرات با ایران و آمریکا درباره بندر چابهار خبر داد
بیانیه حماس درباره تخریب واحدهای مسکونی در قدس
تغییر قانون کارت زرد در دو مرحله
انرژی پاک چگونه به سلاح برتری اقتصادی کشورها بدل شد
قلعه‌نویی: ایران شاید ابرقدرت نباشد، اما ابرملت جهان است
نخست‌وزیر مکلف عراق اولویت‌های دولتش را اعلام کرد
ماجرای حشرات ریز چیتگر چیست؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 8 اردیبهشت 1405 +رشد 10 میلیون تومانی سکه
انهدام پایگاه جاسوسی در پایتخت
روند ابتلا به آنفلوآنزا در هفته پنجم سال کاهشی شد
تابستان زودرس و سدهای خالی؛ زنگ خطر آب به صدا درآمد
جنجال بزرگ در فوتبال ایتالیا؛ سقوط اینتر در راه است؟
چگونه با گوش دادن به موسیقی اضطراب را کنترل کنیم؟
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 8 اردبهشت 1405 / دلار 5 هزار تومان رشد کرد
چین: آمریکا عامل وضعیت کنونی تنگه هرمز است
سیل شدید در جنوب چین؛ تخلیه بیش از 200 نفر
گزارش هلال‌احمر: انجام 6003 عملیات در جنگ 40 روزه
مقام وزارت خارجه: تنگه هرمز بخشی از ابزار بازدارندگی ایران است
قیمت جهانی نفت دوباره اوج گرفت
کردستان دروازه ورود بیش از 3 هزار تن کالای اساسی به کشور
جایزه صلح فیفا را از ترامپ پس بگیرید