×
سیاسی
شناسه خبر : 272501
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/11/12 ساعت 15:28
سید حسن خمینی: هیچ کس در «خواست اکثریت» بودن انقلاب تردید نکرد

سید حسن خمینی: هیچ کس در «خواست اکثریت» بودن انقلاب تردید نکرد

یادگار امام راحل تاکید کرد که انقلاب اسلامی یکی از معدود حرکت‌های جهان است که نه با حمایت خارجی شکل گرفت و نه در اثر فشار داخلی فروپاشید.

نورنیوز-گروه سیاسی: حجت‌الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در مراسم سالگرد ورود امام به میهن در حرم امام، گفت: در چنین جلسات و ایامی بیش از هرچیز باید به علل به وجود آمدن انقلاب اسلامی توجه کنیم. چه شد که در سال 57 ملت ایران تقریبا یک صدا علیه حکومتی که از حمایت همه قدرت‌های جهانی بهره‌‎مند بود، به پا خاست؟

یادگار امام تأکید کرد: واقعیت این است که انقلاب اسلامی سال 57 جزء معدود حرکات جهان است که نه مستظهر به حمایت خارجی است و نه بعد از یک فروپاشی یا جنگ‌های داخلی پدید آمده است. سالیوان آخرین سفیر آمریکا در خاطراتش می‌گوید کارتر در ماه‌های آخر مرتبا تماس می‌گرفت و از شاه ابراز حمایت می‌کرد و شوروی هم حمایت می‌کرد.

وی یادآور شد: انقلاب ایران از جهات بسیاری ممتاز است و به همین جهت باید واقعا بنشینیم و تحلیل کنیم که چه اتفاقی افتاد که یک پیرمرد با نام خدا در بیرون مرزها با مجموعه‌ای شاگردان که در اقصی نقاط کشور پراکنده بودند، با محوریت مسجد به عنوان کانون حرکت، این طوفان را به وجود آوردند که تقریبا هیچ کسی در هیچ دوره‌ای نمی‌تواند بر خواسته اکثریت مردم بودن انقلاب تردید کند.

سید حسن خمینی افزود: کسی که از تاریخ درس نگیرد، مجبور می‌شود دوباره سختی‌ها را در افق زندگی خودش تجربه کند. یکی از بزرگترین علل انقلاب اسلامی تحقیری است که ملت ایران در طول 200 سال از خارجی‌ها دیده بود. چیزی که در شعار نمادین انقلاب «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی»، تحت عنوان «استقلال» خودش را نشان داد. از دوره صفویه تقریبا تمام تصمیمات کشور ما را خارجی‌ها گرفتند. از آن دوره به بعد با فروکش کردن قدرت ملی، همواره خارجی‌ها بودند که در کشور تصمیم گرفتند؛ نه اینکه رفاه بیاورند، فقر آوردند.

وی با تأکید بر اینکه اشتباه بزرگ ملی‌گرایان ایران این بود که اتکاء خودشان را از یک گرگ به گرگ دیگری منتقل کردند، اظهارکرد: تمایز امام با دیگر سیاستمداران این است که تمام سیاستمداران ایران، غیر از چند نفر معدود، همواره فکر می‌کردند اگر قرار است در ایران اتفاقی بیفتد، باید به یکی از قدرت‌های جهانی تکیه کنند. چرا آذربایجان از ایران جدا شد؟ به خاطر اینکه دل خوش کرده بودند به انگلستان که در برابر شوروی به آنها کمک می‌کند. انگلیس‌ها ما را به بهایی فروختند؛ روس‌ها آمدند و تبریز را گرفتند.

یادگار امام گفت: «دل خوش کردن خارجی» و اینکه او برای ما رفاه و آزادی می‌آورد، تلخ‌ترین درس 200 سال گذشته ایران است. تلخ‌ترین درس تاریخ 200 سال گذشته ایران، «نگاه به بیرون مرزها» است. سیاستمداران ایران یا سر در آبشخور سفارت شوروی، انگلیس و بعدها آمریکا داشتند؛ بعد هم خود کم بینی و تحقیر. تمام این تاریخ آمیخته با دخالت خارجی است. ما به اسم مستعمره نیستیم ولی به رسم 200 سال نوکران بی جیره و مواجب قدرت‌های خارجی هستیم؛ و ملت ایران این را درک می‌کند. این عقده در گلو است.

وی با اشاره به اینکه توده‌ای‌ها به شوروی وابستگی پیدا کردند، افزود: در ایران قراردادی به نام «نفت شمال» وجود دارد. مدافعانش جریانات توده‌ای هستند؛ مبارزان مسلحی که قرار بوده خلق توده را نجات بدهند، می‌گفتند نفت جنوب را که به انگلیسی‌ها دادیم، نفت شمال را هم باید به شوروی بدهیم؛ ما باید موازنه برقرار کنیم. مرحوم مدرس در مجلس یک سخنرانی دارد و می‌گوید موازنه برقرار کنید، اما موازنه منفی؛ نه به او چیزی بدهید و نه به این. تا آخر هم نگاه شاه این است که آنچه دارد اتفاق می‌افتد، با خارجی‌ها قابل حل است.

سید حسن خمینی با تأکید بر اینکه به دروغ می‌گویند تورم وجود نداشته، تصریح کرد: در سال‌های 55 و 56 تورم‌های بالای 40 درصد وجود داشت. چرا اصلا شاه دولت هویدا را برد و دولت آموزگار را آورد؟ به خاطر شکست شدید سیاست‌های اقتصادی بود. چرا دولت آموزگار شکست خورد و به دولت شریف امامی تبدیل شد؟ آقای اقبال رئیس اوپک است و میزان ارتباطی که با آنها برقرار می‌شود را در خاطراتش گفته است.

وی تأکید کرد: درد بزرگ این است که حتی آزادی‌خواهان و ایران‌دوست‌ها هم فکر می‌کردند راه، از مسیر بیگانه است. این پیرمرد(امام) با این مردم گفت ما در دهان خارجی می‌زنیم و دست خارجی را اگر به سمت ما دراز شود قطع می‌کنیم؛ با هیچ کسی هم دعوا نداریم اما حق مداخله در امور خودمان به هیچ کسی نمی‌دهیم؛ اما فقط با اتکاء به خدا و مردم. بازهم که تکیه به همین مردم شد. دنیا در آن وقت دو ترامپ داشت. سفیر شوروی ساعت 5:30 صبح آمد و گفت من موظف هستم پیامی به امام بدهم. گفت ما امروز به افغانستان حمله می‌کنیم و امام سرشان را بالا آوردند و گفتند اگر این کار را بکنید، همان طوری که جلوی آمریکا ایستاده‌ایم، جلوی شما هم می‌ایستیم.

یادگار امام افزود: اتکاء امام به خدا بود و می‌دانست اگر مردم طرف یک حکومت باشند، دنیا حریفش نمی‌شود. امروز هم باید همین را درس بگیریم. مقام معظم رهبری بعد از همین حوادث تلخی که گذشت و تردیدی ندارد در اینکه با تمام توان آمده بودند که کودتا کنند، و باز سرشان به صخره سنگین ملت ایران خورد. بعد از اینکه گفتند این کشور با صدها هزار شهید در مقابل دشمن و اغتشاشگر سر فرود نمی‌آورد، گفتند اما حواستان باشد وحدتتان را حفظ کنید.

وی اظهار کرد: ما راه طولانی پشت سر داریم. امروز هم ما یک ملت هستیم. هدف اصلی آنها براندازی، تجزیه، غارت منابع و سیطره بر تمدن تاریخی این کشور هست، اما همه از این راه می‌گذرد که ما را پاره پاره و تکه تکه کنند. مراقب باشیم، اگر مقابل هم می‌ایستیم، بدانیم همه برادر هستیم؛ به چشم برادری به هم نگاه کنیم که احیانا با هم دعوا داریم. به چشم برادری نگاه کنیم که وارث ملک کیان هستیم و باور کنیم کسانی که آن طرف آب هستند، نه من را می‌خواهند و نه تو را. اگر برادرت به صورتت زد، صورتت را بگیر که آن طرف هم بزند ولی اگر دشمن به صورتت زد، دستش را قلم کن. دست دشمنت را قلم کن اما دست برادرت را ببوس.

سید حسن خمینی یادآور شد: بحمدالله بعد از امام این خط نورانی توسط رهبر عزیز انقلاب ادامه پیدا کرد. چشم هیچ کدام از مسئولین این کشور به خارجی نیست و این را باید به همه بگوییم که واقعا خارجی در هیچ دوره‌ای برای ما سعادت، سلامت، رفاه و آزادی نیاورده است. این روزها هم اتفاقا نقاط قوت ما را بیشتر هدف می‌گیرند. یکی از نقاط قوت ما همدلی و وحدت است. چه شد که جنگ 12 روزه به هیچ جایی نرسیدند؟ چون همه با هم بودند. رفتند و از دریچه دیگری آمدند؛ مراقب باشیم ما در پازل آنها بازی نکنیم.

وی افزود: شکست خوردند و بیشترین لطمه را از سپاه دیدند و امروز اتحادیه اروپا که خودش توان کنترل بر اوکراین و گرینلند را ندارد، یک امپراتوری قدیمی و شیری است که دندان هم ندارد اگر روزگاری شیر بوده، سپاه را در لیست سازمان‌های تروریستی قرار می‌دهد که این هم یک خباثت و آبروریزی است افزون بر آنچه که سابق بر این بوده است.


نظرات

آخرین اخبار
3 دیدار هفته بیست‌ویکم لیگ برتر فوتبال به تعویق افتاد
روایت اندیشکده انگلیسی از هزینه سنگین اروپا برای برچسب‌زنی به سپاه
مذاکرات اخیر چه تاثیری بر بازار طلا و سکه داشته است؟
عراقچی: امکان تغییر مکان مذاکرات وجود دارد
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از اغتشاشگران مسلح شهرستان بهارستان برگزار شد
استقبال امارات از انجام مذاکرات میان تهران-واشنگتن
ارزش سهام عدالت امروز شنبه 18 بهمن 1404 + قیمت سهام عدالت 500 هزار تومانی
گزارش میدانی از بازار ارز پس از مذاکرات
نورویدیو | بیلبورد داستانی تکراری از درون سینما
از مسقط تا تعرفه؛ دوگانه فشار و مذاکره
نورویدئو | جنگ تا جنگ ... پل تا کافه سلطان
اژه‌ای: عدالت باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی داشته باشد
انفجار کنترل‌شده در مرکز پشتیبانی سفارت آمریکا در بغداد
سفر هیات اقتصادی عربستان به دمشق
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 18 بهمن 1404+ جدول
سرمایه‌گذاری 140 میلیون دلاری شرکت‌های خارجی با واردات شمش طلا به ایران
رشد 104 هزار واحدی شاخص بورس
سرلشکر موسوی: هر ماجراجویی علیه ایران بهای سنگینی دارد
سامانه بارشی از عصر امروز وارد تهران می‌شود
روند مصرف آب و برق در کشور کاهشی شد
معاون وزیر ارتباطات: شبکه ملی اطلاعات جایگزین اینترنت نیست
انتخابات در زمان مقرر برگزار می‌شود
پادکست | نکات درمانی و پیشگیری از سوختگی های سطحی و عمیق
رسانه روسی: فرانسه در ترور سیف‌الاسلام قذافی نقش داشت
مدیرکل غذا و دارو: هیچ مکمل وارداتی قانونی در بازار نیست
حمایت مصر و قطر از مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا
وزیر کشور: ایران مسیر توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر را دنبال می‌کند
واکنش تاجرنیا به احضار ساپینتو، تمدید آسانی و نیامدن سیدورف
طراح اصلی حمله انتحاری به مسجد شیعیان پاکستان کشته شد
وزیر راه: دولت با تکمیل پروژه‌های مسکن و حمل‌ونقل وعده‌ها را عملی می‌کند
19 پرواز بارورسازی ابرها تا 17 بهمن انجام شد
CIPS حلقه مفقوده حاکمیت پولی ایران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 18 بهمن 1404+ جدول
سطح آبگرفتگی دریاچه ارومیه به 16 درصد رسید
هو شدن معاون ترامپ در افتتاحیه المپیک زمستانی 2026
عراقچی : غنی‌سازی ادامه می‌یابد؛ موشک‌ها مذاکره‌پذیر نیستند
شورای همکاری خلیج فارس از گفت‌وگوهای ایران و آمریکا استقبال کرد
مهاجرانی: پیشرفت کشور بدون مشارکت زنان پایدار نیست
جزئیات افزایش حقوق کارمندان در سال 1405 +مبلغ افزایش
ترکیه دسترسی افراد زیر 16 سال به شبکه‌های اجتماعی را ممنوع می‌کند
خدمت به محرومان، پایه استوار امنیت ملی است
باغ‌وحش هویزه پلمپ شد
دیدار عراقچی و همتای قطری در دوحه پس از مذاکرات عمان
هوای تهران برای گروه‌های حساس ناسالم شد
وزارت بهداشت: هر 5 دقیقه یک نفر مبتلا به سرطان می‌شود
تشکیل دولت جدید در جنوب یمن
عبدالحسین جلالیان درگذشت
لحظه رژه کاروان ایران در المپیک زمستانی 2026
قیمت طلا در بازارهای جهانی باز هم صعود کرد
نوری قزلجه: قیمت مواد غذایی در ماه رمضان ثابت می‌ماند