×
بین الملل
شناسه خبر : 272473
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/11/12 ساعت 14:58
تلویزیون اسرائیل: جنگ با ایران می‌تواند اقتصاد اسرائیل را فلج کند

تلویزیون اسرائیل: جنگ با ایران می‌تواند اقتصاد اسرائیل را فلج کند

رسانه‌های اسرائیلی با افزایش گمانه‌زنی‌ها درباره تنش‌های منطقه‌ای هشدار دادند که هرگونه درگیری نظامی با ایران می‌تواند پیامدهای اقتصادی «سخت و بی‌سابقه‌ای» برای اسرائیل به‌همراه داشته باشد.

نورنیوز-گروه بین الملل: گزارش‌ها و هشدارهای تازه در رسانه‌های اسرائیلی حاکی است که هرگونه رویارویی نظامی با ایران می‌تواند پیامدهایی «سخت» و بی‌سابقه‌ای برای اقتصاد اسرائیل به‌همراه داشته باشد.
 در حالی که گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال تنش در خاورمیانه شدت گرفته، رسانه‌های اسرائیلی از جمله شبکه عبری «آی۲۴نیوز» (i24news) نسبت به تبعات اقتصادی چنین سناریویی هشدار داده‌اند.به‌گفته این شبکه، بحث صرفا بر سر یک جنگ متعارف نیست، بلکه «ضربه‌ای مستقیم به شریان‌های اقتصادی اسرائیل» در میان است؛ ضربه‌ای که از تعطیلی بنادر و فرودگاه‌ها آغاز می‌شود و تا کاهش سرمایه‌گذاری خارجی و افزایش هزینه‌های بیمه ادامه می‌یابد.کارشناسان اقتصادی که با این رسانه گفت‌وگو کرده‌اند، تأکید دارند هرگونه مواجهه گسترده، به «فلج شدن نسبی» بخش‌های کلیدی به ویژه هوانوردی و تجارت خارجی می‌انجامد.افزایش ناگهانی قیمت حمل‌ونقل و انرژی، به‌سرعت خود را در بازار داخلی نشان می‌دهد و فشار تورمی را تشدید می‌کند. به گفته این کارشناسان، نخستین قربانیان جنگ، «جبهه داخلی» خواهند بود؛ جایی که توقف فعالیت هزاران کارخانه و بنگاه کوچک، می‌تواند ظرف چند روز زیان‌هایی به ارزش میلیاردها شِکِل (واحد پول رژیم صهیونیستی) برجای بگذارد.در سطح مالی نیز تصویر ارائه‌شده توسط این شبکه نگران‌کننده است. برآوردهای این رسانه از جهش چشمگیر هزینه‌های نظامی همزمان با افت درآمدهای مالیاتی حکایت دارد؛ ترکیبی که کسری بودجه‌ای کم‌سابقه را رقم می‌زند و کابینه را میان دو گزینه دشوار یعنی افزایش استقراض یا کاهش هزینه‌های مدنی قرار می‌دهد. این فشارها، به‌ویژه اگر جنگ طولانی شود یا به سطح منطقه‌ای گسترش یابد، می‌تواند نگرانی سرمایه‌گذاران خارجی را تشدید کرده و به افت رتبه اعتباری اسرائیل بی‌انجامد.
شبکه «آی۲۴نیوز» در جمع‌بندی خود می‌نویسد: «در تل‌آویو معادله روشن است؛ حتی اگر ضربه، آمریکایی باشد، فاکتور نهایی اسرائیلی است.» از این منظر، گفت‌وگو درباره جنگ با ایران از یک گزینه صرفا نظامی فراتر رفته و به «قماری اقتصادی با هزینه‌ای بسیار بالا» تبدیل شده که ممکن است سیمای اقتصاد اسرائیل را برای سال‌ها تغییر دهد.اسرائیل در دهه‌های گذشته با شوک‌های امنیتی و اقتصادی متعددی مواجه بوده است؛ از جنگ‌های منطقه‌ای گرفته تا درگیری‌های کوتاه‌مدت که هر بار اختلال‌هایی در گردشگری، سرمایه‌گذاری و تجارت ایجاد کرده‌اند.با این حال، کارشناسان تأکید می‌کنند رویارویی مستقیم یا غیرمستقیم با ایران به‌عنوان بازیگری منطقه‌ای با ظرفیت‌های نظامی و شبکه‌ای از متحدان می‌تواند دامنه‌ای به‌مراتب گسترده‌تر داشته باشد. در بعد سیاسی-امنیتی، «آی۲۴نیوز» گزارش داده است که مقامات اسرائیلی پس از سلسله نشست‌های امنیتی به ریاست بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم، همچنان اقدام نظامی آمریکا علیه ایران را «غیرقطعی» می‌دانند. به‌گفته این مقامات، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا ممکن است به «دیپلماسیِ قدرت» متوسل شود؛ یعنی فشار نظامی برای رسیدن به توافق.
همزمان منابعی که از سوی رسانه‌های ضدایرانی به نقل از منابع غربی معرفی شده‌اند، از نزدیک‌بودن «رویداد احتمالی» سخن گفته و مدعی شده‌اند اختلاف اصلی بر سر «زمان‌بندی» است. در سوی مقابل، «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور ایران هشدار داده است که جنگ میان ایران و آمریکا «به نفع هیچ‌یک از طرفین و منطقه خاورمیانه نخواهد بود».این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که فضای رسانه‌ای و سیاسی منطقه، بیش از هر زمان دیگری آکنده از سناریوهای پرهزینه‌ای است که پیامدهای آن، فراتر از میدان نبرد، اقتصاد را هدف می‌گیرد.


اخبار مرتبط
کاهش قابل توجه چشم انداز رشد اقتصادی رژیم اسرائیل
شنبه 1405/01/29 ساعت 16:26
کاهش قابل توجه چشم انداز رشد اقتصادی رژیم اسرائیل
رئیس بانک مرکزی اسرائیل هشدار داد چشم‌انداز رشد اقتصادی این رژیم در پی جنگ با ایران کاهش قابل توجهی داشته است.
رسانه عبری: وضعیت صنعت مسکن در اسرائیل بحرانی است
یکشنبه 1405/01/09 ساعت 22:59
رسانه عبری: وضعیت صنعت مسکن در اسرائیل بحرانی است
یک رسانه عبری زبان اعتراف کرد، جنگ علیه ایران، لوله تنفس مصنوعی بازار مسکن اسرائیل را هم منفجر کرد.
میزان بدهی رژیم صهیونیستی چقدر است؟
چهارشنبه 1404/11/29 ساعت 00:05
اداره مرکزی آمار رژیم اسرائیل گزارش می دهد؛
میزان بدهی رژیم صهیونیستی چقدر است؟
طبق داده‌های منتشر شده توسط اداره مرکزی آمار رژیم صهیونیستی، اقتصاد این رژیم در سه ماه آخر سال 2025 رکود آشکاری را نشان داد.
ایران، ونزوئلا نیست!
دوشنبه 1404/11/13 ساعت 19:58
نیویورک‌تایمز:
ایران، ونزوئلا نیست!
توان موشکی، نفوذ منطقه‌ای و شبکه متحدان ایران، این کشور را به بازیگری تبدیل کرده که هرگونه رویارویی نظامی با آن، برای آمریکا و متحدانش هزینه‌های سنگین و غیرقابل پیش‌بینی به همراه خواهد داشت، هزینه‌هایی که با حمله اخیر آمریکا به ونزوئلا قابل مقایسه نیست.
روایت سفیر ایران در ریاض از تلاش برای آتش‌افروزی در منطقه
یکشنبه 1404/11/12 ساعت 22:40
روایت سفیر ایران در ریاض از تلاش برای آتش‌افروزی در منطقه
سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان تأکید کرد که برخی‌ به دنبال آتش‌افروزی در منطقه و تحمیل جنگ هستند.
ترامپ بر سر دوراهی؛  عواقب فاجعه‌بار حمله به‌ایران یا بی‌آبروی عقب‌نشینی
یکشنبه 1404/11/12 ساعت 20:53
ترامپ بر سر دوراهی؛ عواقب فاجعه‌بار حمله به‌ایران یا بی‌آبروی عقب‌نشینی
مجله آمریکایی «نشنال اینترست» در تحلیلی نوشته است: ترامپ در دوراهی گیر کرده، یا به ایران حمله کند و با عواقب فاجعه‌بار آن رو‌به‌رو شود یا از تهدیدهایش عقب‌نشینی کند و بی‌آبرو شود
پاسخ ایران به هرگونه شرارت دشمن  پشیمان‌کننده خواهد بود
یکشنبه 1404/11/12 ساعت 20:15
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی:
پاسخ ایران به هرگونه شرارت دشمن پشیمان‌کننده خواهد بود
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به حضور یکی از فرماندهان ارشد نیروی هوافضای سپاه در جلسه امروز این کمیسیون گفت: در این جلسه تأکید شد که در صورت هرگونه شرارت دشمن، در بالاترین سطح، قاطعانه، کوبنده، پشیمان‌کننده و عبرت‌آموز پاسخ خواهیم داد.
نظرات

آخرین اخبار
راننده 11 ساله در جاده یزد متوقف شد؛ والدین هم به دادگاه معرفی شدند
طلسم 50 ساله باغ دولت‌آباد یزد شکست؛ سند مالکیت صادر شد
داور ملی کشتی ایران در سانحه رانندگی جان باخت
بسیج نیروی دریایی ایتالیا برای عبور از بحران کشتیرانی
کاهش قیمت نفت در پی فروکش کردن نگرانی‌ها از اختلال در عرضه
حماس: انتصاب یکجانبه اعضای شورای ملی فلسطین را نمی‌پذیریم
تسهیل تجارت با تاجیکستان؛ کاهش هزینه‌های گمرکی در دستور کار وزارت صمت
کیف پول الکترونیکی کارمندان دولت؛ ماهانه حداقل یک میلیون تومان شارژ می‌شود
افشای پشت‌پرده؛ چرا کنگره توافق هسته‌ای ترامپ و ریاض را رد می‌کند؟
دوبلور پاندای کونگ‌فوکار درگذشت؛ رهبر نوربخش قربانی سانحه رانندگی شد
بیرانوند تصمیمش را گرفت: اول سربازی، بعد استقلال!
جزئیات جدید قتل عام 5 عضو یک خانواده در پونک؛دفن اجساد در چاه 20 متری +اعترافات تکان دهنده
قدردانی ایران از چین، روسیه برای وتوی قطعنامه ضدایرانی آمریکا
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران؛ یک شرکت و 3 فرد در فهرست تحریم‌ها
نجفی: حمله به تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز باید با «تحمل صفر» مواجه شود
آمار تکان‌دهنده جنایات رژیم صهیونیستی در لبنان؛ 8953 شهید و 30 هزار مجروح
لوموند: توافق‌ ابراهیم عامل تشدید جنگ در غزه، سودان و ایران است
لیست تیم ملی ایران برای بازی با ازبکستان و روسیه اعلام شد؛ غایبان سرشناس و چهره‌های جدید
چه اخباری در 26 شهریور تکذیب شد؟ از بنزین 80 هزار تومانی تا ادعای عجیب درباره سدها
نورویدیو | خیابان ایران را جناحی نکنیم
وزیر میراث فرهنگی: استاد شهریار نماد انسجام و وفاق ملی ایران است
لفاظی انتخاباتی ترامپ: آیا ترامپ به دنبال جنگ با ایران است؟
ابن‌الرضا: ثمرات دکترین دفاعی شهید شمخانی امروز در جنگ مقابل آمریکا و اسرائیل دیده می‌شود
سرشماری 1405 چگونه انجام می‌شود؟ جزئیات طرح جدید مرکز آمار ایران
هرمز، پکن و تهران؛ چرا معادلات منطقه تغییر کرده‌ است؟
نرخ‌های جدید مالیات دخانیات در 1405 اعلام شد ؛ هر نخ سیگار خارجی 20.000 ریال
خطر سقوط سنگ در جاده‌های مازندران؛ آسمان مازندران از شنبه طوفانی می‌شود
پایان وقفه در بزرگترین پروژه آبی؛ آب‌شیرین‌کن چابهار به مدار برگشت
شوک به بدنسازی ایران؛ فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام ایران تعلیق شد
رهبر انصارالله یمن: جنایات عربستان سیاستی هدفمند برای نسل‌کشی ملت یمن است
وقوع حادثه دریایی برای یک نفتکش در شرق عدن یمن
نوراینفو | 75 درصد تخلفات کامیون ها در تهران شبانه است
ترافیک سنگین در خروجی‌های پایتخت و مسیرهای شمال کشور
پیروزی مقتدرانه دختران فوتبالیست ایران؛ برد قاطع 4 بر صفر برابر تاجیکستان
پیام بسیج در دویستمین شب ایستادگی: تا تحقق کامل آرمان‌ها در میدان می‌مانیم
ایران عضویت آمریکا در شورای حکام را مغایر اساسنامه آژانس دانست
اعتراض سفارت ایران در آلمان به «رویکرد دوگانه» غرب در قبال حقوق بشر
نظرسنجی جدید درباره ترامپ؛ محبوبیت رئیس‌جمهور آمریکا به پایین‌ترین سطح رسید
تزریق واکسن آنفلوآنزا از اواخر شهریور؛ اولویت‌بندی برای گروه‌های پرخطر
وزیر دفاع پاکستان: پیام عربستان درباره تحولات یمن را به ایران منتقل کردیم
وزارت خارجه سفیر آلمان را احضار کرد؛ اعتراض ایران به مواضع برلین
آجورلو: آمریکا به شروط تهران عمل کند تا تفاهم عمان- ایران درباره تنگه هرمز اجرایی شود
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا؛ انهدام پهپاد MQ-9 آمریکا در قشم و تحرکات دیپلماتیک
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا جمعه 27 شهریور؛ قیمت طلا صعودی می شود؟
جدول قطعی برق استان کرمانشاه فردا جمعه 27 شهریور+ زمان‌بندی خاموشی شهرهای استان
روسیه و چین قطعنامه ضدایرانی آمریکا را وتو کردند؛ شکست واشنگتن در شورای امنیت
سازمان ملل: حمله آمریکا به مدرسه میناب و لامرد مصداق جنایت جنگی است
سندرز سناتور آمریکایی، خواستار توقف انتقال بمب‌های سنگین به اسرائیل شد
نخست‌وزیر سوئد پس از شکست انتخاباتی استعفا داد
پیش بینی قیمت دلار فردا جمعه 27 شهریور 1405 ؛ دلار سقوط می‌کند؟