×
بین الملل
شناسه خبر : 272404
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/11/12 ساعت 21:50
نماینده ویژه آمریکا در امور عراق برکنار شد/ ساویا: کذب است/وزیرخارجه عراق: خبر درست است

نماینده ویژه آمریکا در امور عراق برکنار شد/ ساویا: کذب است/وزیرخارجه عراق: خبر درست است

منابع آمریکایی از کنار گذاشته شدن مارک ساویا، نماینده ویژه ترامپ در امور عراق خبر دادند؛ اقدامی که همزمان با تشدید تنش واشنگتن و بغداد انجام شده است. این درحالی که ساویا این خبر را کذب دانست اما وزیر خارجه عراق تصریح کرد که مارک ساوایا دیگر فرستاده ویژه ترامپ در امور عراق نیست.

نورنیوز-گروه بین الملل: منابع آگاه گفتند مارک ساویا که در ماه اکتبر توسط دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به عنوان نماینده ویژه عراق منصوب شده بود، دیگر در این سمت فعالیت نمی کند.

این اقدام در میان تنش‌های فزاینده بین واشنگتن و بغداد بر سر تلاش واشنگتن برای مهار نفوذ ادعایی ایران در سیاست عراق صورت می‌گیرد.

ساویا یک کارآفرین مسیحی عراقی-آمریکایی، از جمله معدود آمریکایی‌های عرب‌تباری بود که توسط ترامپ به سمت‌های ارشد منصوب شدند. ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ برای کسب آرای اعراب و مسلمانان در دیترویت و سراسر کشور، به شدت فعالیت انتخاباتی داشت.

هنوز مشخص نیست چه مساله ای باعث کناره‌گیری ساویا شده است یا اینکه آیا جایگزینی برای او تعیین خواهد شد یا خیر.

یکی از منابع به «سوءمدیریت» ساویا در موقعیت‌های کلیدی، از جمله عدم موفقیت او در جلوگیری از نامزدی نوری المالکی نخست وزیر سابق عراق، به عنوان نخست وزیر بعدی این کشور اشاره کرد، اقدامی که ترامپ آشکارا به بغداد نسبت به آن هشدار داده بود.

به گفته این منبع و یک مقام ارشد عراقی، گمان می‌رود تام باراک سفیر آمریکا در ترکیه و فرستاده ویژه به سوریه که اوایل این هفته برای دیدار با نیروهای دموکراتیک سوریه به رهبری کردها به اربیل سفر کرده بود، مسئولیت امور عراق را بر عهده بگیرد.

ساویا در تماس روز پنجشنبه با رویترز، هرگونه تغییر در نقش خود را تکذیب کرد و گفت که هنوز در حال کار بر روی رویه‌های اداری لازم برای تصدی رسمی این نقش است. او گفت که انتظار دارد این روند به زودی به پایان برسد.

حساب کاربری ساویا در رسانه اجتماعی ایکس که تا همین اواخر فعال بود، از روز پنجشنبه از دسترس خارج شده است.

ساویا که در دیترویت یک تجارت ماده مخدر ماریجوانا(در برخی مناطق آمریکا فروش آن قانونی است) دارد و روابط نزدیکی با ترامپ داشت و انتخابی غافلگیرکننده برای نمایندگی امور عراق بود زیرا هیچ تجربه دیپلماتیکی نداشت. دو منبع گفتند که او از زمان انتصاب به این سمت، ساویا رسماً به عراق سفر نکرده است.

دو مقام عراقی گفتند که ساویا قرار بود جمعه گذشته از عراق بازدید کند و با مقامات ارشد دیدار داشته باشد، اما به طور ناگهانی این سفر و برنامه را لغو کرد.

این تغییر مقامات چند روز پس از آن صورت می‌گیرد که ترامپ به عراق هشدار داد که اگر دوباره مالکی را به عنوان نخست وزیر خود انتخاب کند، واشنگتن دیگر به این تولیدکننده بزرگ نفت و متحد نزدیک آمریکا کمک نخواهد کرد. مالکی که توسط آمریکا به دامن زدن به اختلافات فرقه‌ای و اجازه ظهور داعش در دوران تصدی خود متهم شده بود، چند روز قبل توسط بزرگترین بلوک پارلمانی عراق برای این سمت انتخاب شد.

مارک ساوایا، فرستاده ویژه دونالد ترامپ در امور عراق، با رد شایعات مربوط به کناره‌گیری یا اخراج از سمت خود، اعلام کرد: گزارش ها مبنی بر کناره گیری او از منصبش فاقد اعتبار است و او همچنان در مسیر آغاز به‌کار رسمی در این منصب قرار دارد.

 تایید برکناری ساوایا از سوی وزیر خارجه عراق

فؤاد حسین وزیر خارجه عراق تصریح کرد که مارک ساوایا دیگر فرستاده ویژه ترامپ در امور عراق نیست.


نظرات

آخرین اخبار
دوگانه تسلیم یا جنگ؛ واقعیت یا عملیات روانی؟
رئیس سابق سازمان سیا: حمله به ایران منجر به تغییر نظام نخواهد شد
کارشناس صهیونیست: توان موشکی ایران در جنگ 12 روزه آشکار شد
کودکان غزه به حمایت فوری روانی نیاز دارند
توضیحات دانشگاه علم و صنعت درباره فوت دانشجوی ارشد مهندسی صنایع
شهر میزبان جام جهانی 2026 سقوط کرد
محمد نوازی مربی استقلال شد
ماجرای نصب بنر پرحاشیه در سفارت روسیه چیست؟
تمدید 3 ساله مرکز منطقه‌ای کنوانسیون رامسر در ایران
تمدید پرحاشیه قرارداد اوسمار با پرسپولیس
شکستن دیوار صوتی حومه سوریه توسط جنگنده‌های رژیم صهیونیستی
پایان شایعه‌سازی‌ها؛ تصمیم نهایی پرونده هسته‌ای فقط از یک مسیر می‌گذرد+فیلم
قیمت گوشت قرمز امروز 4 اسفند 1404 + جدول
قیمت هرکیلو تخم مرغ درب مرغداری به 100 هزارتومان رسید
خروج آمریکا از پایگاه قسرک و بازآرایی در کردستان عراق
زاخارووا: حمایت روسیه از ایران و کوبا ادامه دارد
ادعای منابع عمانی: لاریجانی سه‌شنبه وارد مسقط می‌شود
انتشار اسناد اپستین؛ چالش تازه کاخ سفید و دولت ترامپ
کوچ 11 هزار میلیارد تومانی سرمایه‌گذاران از بورس تهران
فرصت دو مرحله‌ای اعتراض برای داوطلبان ردصلاحیت شده انتخابات شوراها
جزئیات عرضه گوشت 800 هزار تومانی اعلام شد
تأثیر مذاکرات ژنو بر قیمت نفت؛ بازار نفت در انتظار توافق ایران و آمریکا
پادکست | تاثیر نوسان فشار خون بر زوال شناختی
صعود طلا و نقره به بالاترین سطح در سه هفته اخیر
فرمانده ارتش: ایران بزرگ قابل بلعیده شدن نیست
تأیید صلاحیت 4875 داوطلب انتخابات شورای شهر تهران
واردات 80 هزار خودرو بدون یک دلار ارز بودجه‌ای
کشف آلودگی رادیواکتیو در بغداد و آغاز عملیات پاکسازی
صنعتی‌سازی در ساخت مسکن؛ فرصت و چالش‌های اجرایی
نقش گروسی در مذاکرات
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز دوشنبه 4 اسفند 1404+ جدول
کشته شدن سرکرده کارتل بزرگ مواد مخدر درمکزیک
هفته آینده منتظر کاهش دما و سرمای شدید باشید
انتخاب مجدد کیم جونگ اون به‌دبیرکلی حزب کارگران کره شمالی
تفاهم یا تقابل تهران و واشنگتن بر لبه تصمیم
حماس وارد مرحله نهایی انتخابات داخلی شد
دو فوریتی | فردای خطرناک با این تپل های دوست داشتنی !
منطق هاکبی و ویتکاف و جهان پیش‌رو
پوتین: توسعه سه‌گانه هسته‌ای اولویت بی‌قید و شرط روسیه است
رئیس‌جمهور مکزیک: مردم آرامش خود را حفظ کنند
جهانی شدن و ناسیونالیزم اقتصادی منش‌ها و چالش‌های ساختاری
رایزنی وزیر خارجه مصر با ایران، عمان و نماینده آمریکا درباره پرونده هسته‌ای
بورتنیکوف: بریتانیا در سوءقصد به معاون اطلاعات نظامی روسیه دخالت داشت
رایزنی وزیران امور خارجه ایران و عراق درباره آخرین تحولات منطقه‌ای
وزیر دفاع انگلیس: آماده اعزام نیروهای حافظ صلح به اوکراین هستیم
لاوروف: هیأت‌های اروپایی در مذاکرات ژنو هیچ نقشی نداشتند
برنامه مسابقات ورزشی امروز4 اسفند1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 4 اسفند1404 + وضعیت استان‌ها
تحول در باتری‌های لیتیومی؛ شارژ کامل در 15 دقیقه با طراحی الکترولیت
نقش کلیدی سرعت حرکت بازوهای رباتیک در پذیرش آنها به عنوان بدن