×
بین الملل
شناسه خبر : 272404
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/11/12 ساعت 21:50
نماینده ویژه آمریکا در امور عراق برکنار شد/ ساویا: کذب است/وزیرخارجه عراق: خبر درست است

نماینده ویژه آمریکا در امور عراق برکنار شد/ ساویا: کذب است/وزیرخارجه عراق: خبر درست است

منابع آمریکایی از کنار گذاشته شدن مارک ساویا، نماینده ویژه ترامپ در امور عراق خبر دادند؛ اقدامی که همزمان با تشدید تنش واشنگتن و بغداد انجام شده است. این درحالی که ساویا این خبر را کذب دانست اما وزیر خارجه عراق تصریح کرد که مارک ساوایا دیگر فرستاده ویژه ترامپ در امور عراق نیست.

نورنیوز-گروه بین الملل: منابع آگاه گفتند مارک ساویا که در ماه اکتبر توسط دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به عنوان نماینده ویژه عراق منصوب شده بود، دیگر در این سمت فعالیت نمی کند.

این اقدام در میان تنش‌های فزاینده بین واشنگتن و بغداد بر سر تلاش واشنگتن برای مهار نفوذ ادعایی ایران در سیاست عراق صورت می‌گیرد.

ساویا یک کارآفرین مسیحی عراقی-آمریکایی، از جمله معدود آمریکایی‌های عرب‌تباری بود که توسط ترامپ به سمت‌های ارشد منصوب شدند. ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ برای کسب آرای اعراب و مسلمانان در دیترویت و سراسر کشور، به شدت فعالیت انتخاباتی داشت.

هنوز مشخص نیست چه مساله ای باعث کناره‌گیری ساویا شده است یا اینکه آیا جایگزینی برای او تعیین خواهد شد یا خیر.

یکی از منابع به «سوءمدیریت» ساویا در موقعیت‌های کلیدی، از جمله عدم موفقیت او در جلوگیری از نامزدی نوری المالکی نخست وزیر سابق عراق، به عنوان نخست وزیر بعدی این کشور اشاره کرد، اقدامی که ترامپ آشکارا به بغداد نسبت به آن هشدار داده بود.

به گفته این منبع و یک مقام ارشد عراقی، گمان می‌رود تام باراک سفیر آمریکا در ترکیه و فرستاده ویژه به سوریه که اوایل این هفته برای دیدار با نیروهای دموکراتیک سوریه به رهبری کردها به اربیل سفر کرده بود، مسئولیت امور عراق را بر عهده بگیرد.

ساویا در تماس روز پنجشنبه با رویترز، هرگونه تغییر در نقش خود را تکذیب کرد و گفت که هنوز در حال کار بر روی رویه‌های اداری لازم برای تصدی رسمی این نقش است. او گفت که انتظار دارد این روند به زودی به پایان برسد.

حساب کاربری ساویا در رسانه اجتماعی ایکس که تا همین اواخر فعال بود، از روز پنجشنبه از دسترس خارج شده است.

ساویا که در دیترویت یک تجارت ماده مخدر ماریجوانا(در برخی مناطق آمریکا فروش آن قانونی است) دارد و روابط نزدیکی با ترامپ داشت و انتخابی غافلگیرکننده برای نمایندگی امور عراق بود زیرا هیچ تجربه دیپلماتیکی نداشت. دو منبع گفتند که او از زمان انتصاب به این سمت، ساویا رسماً به عراق سفر نکرده است.

دو مقام عراقی گفتند که ساویا قرار بود جمعه گذشته از عراق بازدید کند و با مقامات ارشد دیدار داشته باشد، اما به طور ناگهانی این سفر و برنامه را لغو کرد.

این تغییر مقامات چند روز پس از آن صورت می‌گیرد که ترامپ به عراق هشدار داد که اگر دوباره مالکی را به عنوان نخست وزیر خود انتخاب کند، واشنگتن دیگر به این تولیدکننده بزرگ نفت و متحد نزدیک آمریکا کمک نخواهد کرد. مالکی که توسط آمریکا به دامن زدن به اختلافات فرقه‌ای و اجازه ظهور داعش در دوران تصدی خود متهم شده بود، چند روز قبل توسط بزرگترین بلوک پارلمانی عراق برای این سمت انتخاب شد.

مارک ساوایا، فرستاده ویژه دونالد ترامپ در امور عراق، با رد شایعات مربوط به کناره‌گیری یا اخراج از سمت خود، اعلام کرد: گزارش ها مبنی بر کناره گیری او از منصبش فاقد اعتبار است و او همچنان در مسیر آغاز به‌کار رسمی در این منصب قرار دارد.

 تایید برکناری ساوایا از سوی وزیر خارجه عراق

فؤاد حسین وزیر خارجه عراق تصریح کرد که مارک ساوایا دیگر فرستاده ویژه ترامپ در امور عراق نیست.


نظرات

آخرین اخبار
هشدار باشگاه پرسپولیس با انتشار یک بیانیه مبهم!
مدودف: قدرت در اروپا توسط گروهی از دیوانه‌ها قبضه شده است
ورود کاروان‌های نظامی آمریکایی از سوریه به عراق
نرخ منفی سرمایه‌گذاری بحرانی آشکار در صنعت نفت ایران
تعداد شهدای جنگ غزه به 71795 نفر رسید
ایران حملات تروریستی در بلوچستان پاکستان را به شدت محکوم کرد
عراقچی: ایران برای توافق عادلانه و منصفانه یا دفاع در برابر تجاوز آماده است
دولت به هرگونه ابهام در زمینه مشخصات جان‌باختگان حوادث اخیر رسیدگی می‌کند
اعلام آمادگی ترامپ برای مذاکره با ایران
روایت سفیر ایران در ریاض از تلاش برای آتش‌افروزی در منطقه
دیدارهای جداگانه سفرای قطر، ارمنستان و هند با معاون قوه قضائیه
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی این بار به «الزهرانی»
چراغ قرمز صمت مقابل خودروسازان
پاپ خواستار گفت‌وگو بین آمریکا و کوبا شد
تنفسی قبل از یک تقابل یا….؟!
هدفگذاری نرخ رشد اقتصادی 8 درصد؛ میزان تحقق منفی 0.6 درصد!
مصاحبه اختصاصی نورنیوز سونیا پوریامین مجری نشست های خبری جشنواره 44ام فیلم فجر
اعتراف رسانه انگلیسی به برداشت غلط غرب نسبت به تحولات ایران
نماینده ویژه آمریکا در امور عراق برکنار شد/ ساویا: کذب است/وزیرخارجه عراق: خبر درست است
انتقال 450 داعشی از سوریه به عراق
ترامپ: به امید توافق با ایران هستم
انصارالله: تجاوز علیه ایران یا یمن به یک منطقه محدود نخواهد شد
مذاکرات اوکراین در ابوظبی به‌ تعویق افتاد
ساپینتو: نمی‌توانیم به تنهایی با همه مشکلات بجنگیم
توضیح سرپرست دادسرای امور جنایی تهران درباره فوت 2 دانشجوی پزشکی
ترامپ بر سر دوراهی؛ عواقب فاجعه‌بار حمله به‌ایران یا بی‌آبروی عقب‌نشینی
مبینا نعمت‌زاده تنها طلایی تکواندوی بانوان ایران در تورنمنت امارات
گزارش تصویری | روز دوم چهل و چهارمین جشنواره فیلم فجر
عارف: دولت از اقتدار خود استفاده خواهد کرد
تکذیب مخالفت شورای فرهنگی زنان و خانواده درباره گواهینامه موتورسیکلت بانوان
پاسخ ایران به هرگونه شرارت دشمن پشیمان‌کننده خواهد بود
اسرائیل فعالیت «پزشکان بدون مرز» در غزه را پایان داد
ایران صدرنشین آسیا شد
حزب‌الله اتهامات وزارت کشور سوریه را رد کرد
اسرائیل به‌دنبال مهندسی افکار عمومی ایران است
کاخ سفید: ترامپ در مورد اخراج مهاجران جدی است
بررسی دلایل افزایش قیمت محصولات ایران خودرو در کمیسیون صنایع مجلس
عراقچی: در صورت شکست مذاکرات، آماده جنگ هستیم
تاکید مصر و عربستان بر ضرورت توقف تنش‌ها در منطقه
دیدار معاون بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهدای حوادث اخیر
کاپیتان آبی‌پوشان پایتخت مصدوم شد
چهل‌وچهارمین جشنواره تئاتر فجر به ایستگاه پایانی رسید
هشدار کشورهای خلیج‌فارس به آمریکا: موشک‌های ایران ویرانگر هستند
شکستی دیگر برای ساپینتو و آبی‌پوشان
ترامپ: دیگر به ایالت‌های دموکرات کمک نمی‌کنم
هشدار نارنجی برای گلستانی‌ها؛ مراقب سیلاب باشید
افسر سابق MI6: آمریکا و اسرائیل از هوشیاری مردم ایران شکست خوردند
آتش‌سوزی ‌یک واحد مسکونی در بندرعباس
جدال استقلال و آلومینیوم برای رهایی از قعر جدول
آغاز ثبت‌نام عتبات ویژه رمضان 1404+ اعلام هزینه سفر