×
بین الملل
شناسه خبر : 272363
تاریخ انتشار : شنبه 1404/11/11 ساعت 21:38
درگیری با ایران عاقبت بدی برای ترامپ خواهد داشت

ایندیپندنت:

درگیری با ایران عاقبت بدی برای ترامپ خواهد داشت

رسانه انگلیسی با اشاره به اینکه حمایت نظامی آمریکا از اوکراین نقش تعیین‌کننده‌ای در دفاع این کشور اروپایی و حفاظت از منافع واشنگتن در اروپا دارد، نوشته اقدام نظامی علیه ایران بدون برنامه مشخصی برای فرجام آن و بدون وجود تهدید مستقیمی از سوی ایران علیه آمریکا مسیری است که به شکست منجر می‌شود.

نورنیوز- گروه بین الملل: «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا با اقدامات پرهرج‌ومرج و بی‌اصول خود در سیاست خارجی ممکن است به طور موقت بمباران‌های روسیه علیه اوکراین را متوقف کند اما خطر اصلی در خواست‌های احتمالی او در قبال این آتش‌بس موقت نهفته است که احتمالا شامل تسلیم مواضع دفاعی حیاتی اوکراین به روسیه خواهد بود.

دولت ترامپ در عوض با افزایش قدرت‌نمایی نظامی و تهدید اقدام نظامی علیه ایران، از جمله گسیل ناوهای هواپیمابر به غرب آسیا به دنبال امتیازاتی مانند متوقف شدن برنامه هسته‌ای و موشکی ایران و حمایت ادعایی تهران از گروه‌های مقاومت منطقه است.

روزنامه انگلیسی ایندیپندنت نوشت: قطع کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین و فشار آوردن او به کی‌یف برای موافقت با واگذاری دونتسک و بخش عمده‌ای از زاپوریژیا و خرسون نشان می‌دهد که حمایت آمریکا از یک دموکراسی غربی در دولت ترامپ از بین رفته است.

با این حال، دولت ترامپ که اکنون پس از حمله نظامی به ونزوئلا، ربایش «نیکولاس مادورو» رئیس‌جمهور این کشور و تصرف منابع نفتی این کشور بر افزایش تهدیدهای نظامی بر ایران تمرکز کرده است، هیچ برنامه‌ای برای فردای عملی کردن این تهدید ندارد. افزایش تنش‌های نظامی با ایران در حالی است که تهدید مستقیمی برای آمریکا ایجاد نمی‌کند.

رئیس‌جمهور آمریکا پیشتر با وعده کمک به معترضان ایرانی در جریان اعتراضات معیشتی مردم و صنوف در دی‌ماه که طبق اعلام تهران از سوی عناصر تروریستی وابسته به آمریکا و رژیم صهیونیستی به آشوب و خشونت کشیده شد، تهدید به اقدام نظامی علیه ایران کرده بود.

نفت و خوش‌خدمتی به رژیم صهیونیستی؛ انگیزه‌های ترامپ برای مداخله‌نظامی در ایران

به نوشته ایندیپندنت، انگیزه ترامپ اکنون می‌تواند ایجاد دسترسی به بازارهای انرژی ایران برای شرکت‌های آمریکایی همانند سناریوی ونزوئلا و خوش‌خدمتی به رژیم صهیونیستی باشد که مدعی است ایران تهدیدی وجودی برای آن محسوب می‌شود.

در ادامه این مطلب مطرح شد: تهدید روسیه علیه اوکراین متحدان اروپایی آمریکا، به‌ویژه کشورهای بالتیک مانند لهستان خطری برای آمریکا محسوب می‌شود. این اقدام نه‌تنها تهدیدی برای چندین دهه حمایت آمریکا از دموکراسی، بلکه برای پایگاه‌های آمریکایی در سراسر اروپا است که واشنگتن از طریق آن‌ها قادر به اعمال قدرت بر مناطق دیگر، به‌ویژه به غرب آسیا است.

این نشریه انگلیسی در ادامه مدعی شده است که حمله نظامی احتمالی آمریکا به ایران می‌تواند منجر به فروپاشی نظام و بروز جنگ داخلی شود که نیروهای امنیتی کارآزموده ایران در این صورت قادر به ثبات‌زدایی بیشتر در منطقه خواهند بود.

در این مطلب ادعا شده است که این وضعیت با توجه به جنگ نسل‌کشی در غزه  ممکن است موج جدیدی از تروریسم جهانی را علیه متحدان آمریکا به راه بیندازد.

این در حالی است که طبق تحلیل ایندیپندنت، اوکراین با نیاز شدید به حمایت‌های نظامی آمریکا برای دفاع در برابر حملات هوایی گسترده نیازمند مداخله آمریکا است و ترامپ می‌تواند با توجه به پیامدهای شکست اوکراین برای متحدان واشنگتن، روی این موضوع تمرکز کند.

مداخله نظامی در ایران، برخلاف اوکراین معادله‌ای باخت‌-باخت برای آمریکا خواهد بود

نشریه انگلیسی درباره ضروت حمایت آمریکا از اوکراین در عوض مداخله نظامی در ایران نوشت: اوکراین اکنون ارتشی یک میلیونی باتجربه دارد. پیوند دادن کی‌یف با اروپا و در نهایت ناتو برای ترامپ که می‌خواهد اروپا هزینه بیشتری برای امنیت خود بپردازد، می‌تواند از هزینه‌های آمریکا بکاهد. طبق برآورد موسسه کیل، هزینه متوقف کردن کمک‌ها به اوکراین ۱۰ تا ۲۰ برابر بیشتر از ۱ درصد تولید ناخالص داخلی آلمان خواهد شد که اکنون حمایت از اوکراین برای این کشور هزینه دارد.

با توجه به آواره شدن تقریبا ۱۰.۶ میلیون اوکراینی از خانه‌هایشان و پناهندگی نزدیک به ۶ ملیون نفر از اوکراینی‌ها به دیگر کشورهای اروپایی، اگر ترامپ به دنبال توجیهی بشردوستانه برای استفاده از سلاح‌های آمریکایی بدون هیچ خطری برای نظامیان این کشور باشد، این توجیه در اوکراین است، نه در ایران.

در بخش پایانی این مطلب با اشاره به این که «در حمله به ایران هیچ کسی پیروزی نمی‌شود اما اوکراین می‌تواند با کمی کمک آمریکا پیروز شود»، مطرح شد: «الکساندر استاب» رئیس‌جمهور فنلایند اخیرا در نشست مجمع جهانی اقتصادی در داووس گفت که «طبق برخی روایت‌ها به نظر می‌رسد اوکراین در حال باختن جنگ است. من واقعا این را درک نمی‌کنم. ما اطلاعات کافی برای آن داریم. اما این روایتی روسی است که در آمریکا نیز رواج داده شده است.

به نوشته ایندیپندنت «ترامپ تمایل به حمایت از کسانی دارد که پیروز می‌شوند. وظیفه اروپا اکنون این است که او را متقاعد کند حمایت از اوکراین برای آمریکا وضعیتی برد-برد خواهد بود. این در حالی است که حمله به ایران باخت-باخت است.»


نظرات

آخرین اخبار
راهکار ساده برای خواب بهتر سالمندان؛ نوردرمانی چه تاثیری دارد؟
برنامه مسابقات امروز چهارشنبه 25 شهریور؛ ساعت بازی فوتبال امید ایران و تیم ملی بسکتبال
پاییز در راه است؛ هشدار درباره موج ویروس‌های تنفسی و آنفلوانزا
از عجله تا پرخاشگری؛ پشت پرده رفتارهای خطرناک رانندگان چیست؟
راز گورستان‌های 2500 ساله آشکار شد؛ هوش مصنوعی پرده از یک راز برداشت
سفر ارزان به گیلان با قطار گردشگری رشت؛ ساعت حرکت و بازگشت اعلام شد
چگونه از آرتروز مچ دست پیشگیری کنیم؟ 4 تمرین کاربردی
هشدار جدید وزارت بهداشت؛ کرونا از آستانه هشدار بالا عبور کرد
پاسخ موشکی یمن به حملات عربستان؛ آرامکو و پایگاه هوایی ملک خالد زیر آتش
خلبان اف-15 سرنگون‌شده بر فراز ایران چگونه شناسایی شد؟
تخلیه بخشی از فرودگاه شوپن ورشو پس از کشف چمدان مشکوک
گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عمان درباره ایران و تنگه هرمز
شکست آمریکا در آژانس اتمی؛ عضویت ایران در کمیته عمومی تأیید شد
تغییر مسیر بودجه نظامی آمریکا؛ کمک‌ها به آمریکای لاتین اختصاص یافت
وزیر ارتباطات: عامل اصلی آسیب‌های فرهنگی، استفاده از فیلترشکن‌هاست
ادعای جنجالی زلنسکی؛ روسیه هواپیمای رئیس‌جمهور اوکراین را هدف گرفت
کویت به توافق ابراهیم می‌پیوندد؟ ادعای جدید سفیر اسرائیل در امارات
هشدار صدراعظم آلمان درباره تهدید روسیه علیه زیرساخت‌های زیرآبی اروپا
استیضاح وزیر جنگ آمریکا کلید خورد؛ اتهام سنگین کنگره به هگست
آغاز رزمایش «عهد خدمت» برای توزیع 30 هزار بسته لوازم‌التحریر در تهران
سردار عظمایی: دلاورمردی رزمندگان در جبهه‌ جنوب وامدار حضور باصلابت مردم است
سخنگوی نیروهای مسلح یمن: عربستان 52 بار یمن را بمباران کرد
تحریم جدید نروژ علیه اسرائیل؛ خرید و فروش با شهرک‌ها ممنوع می‌شود
پزشکیان: بازسازی کشتی‌های آسیب‌دیده در جنگ تسهیل شود
سرمربی اسپانیا تا 2030 تمدید می‌کند؛ دلا فوئنته در خانه از جام جهانی دفاع می‌کند
وزیر بهداشت : تأمین دارو و مواد اولیه با حمایت رئیس‌جمهور پیگیری شد
قالیباف: توطئه آمریکا برای حمله به ایران از اقلیم کردستان شکست خورد
عراقچی: در زمان مناسب میزان واقعی تلفات نیروهای آمریکایی را افشا می‌کنیم
گل‌گهر 0 - الجزیره 0 ؛ نخستین امتیاز گل‌گهر در آسیا با تساوی برابر الجزیره
کمالوندی: صنعت هسته‌ای ایران با حمله نظامی، خرابکاری و ترور از بین نمی‌رود
مخبر: 200 شب است که پاسداران کیان ایران زیر باران بمب و گلوله ایستاده‌اند
هشدار دستیار پوتین به لهستان؛ ورشو در صورت جنگ با روسیه نابود می‌شود
سخنگوی قوه قضاییه خبر داد: شناسایی و انسداد 214 گلوگاه فسادزا در دستگاه‌های دولتی
سردار ابن‌الرضا: بهینه‌سازی انرژی، بخشی از دفاع از ایران در جنگ است
نرخ سود صندوق‌های ارزی اعلام شد+ نحوه پرداخت سود
نورویدئو | وین ؛ جایی که قانون پشت درِ سیاست ماند
رژیم صهیونیستی از دریای سرخ حذف شد
حملات هوایی عربستان به شمال و غرب مأرب در یمن
گزارش تصویری | خسارات و تلفات وارد شده به عربستان سعودی در پی درگیری های اخیر با یمن
قیمت نفت ایران از 105 دلار عبور کرد؛ نفت برنت به 107 دلار رسید
دادگاه مصر عضویت اخوان‌المسلمین در فهرست گروههای تروریست را تمدید کرد
رکورد تاریخی کرایه نفتکش‌ها در پی تنش‌های تنگه هرمز
حقیقت روشن شد؛ حالا نوبت عدالت است
آتش‌سوزی در مجتمع تجاری در حال ساخت مشهد مهار شد
مانور سیلاب تهران آغاز شد؛ آموزش مهارت‌های بقا در شرایط سخت
وزیر کشور ایران به آنکارا رفت؛ رایزنی درباره امنیت مرزها و مبارزه با تروریسم
معرفی دستاوردهای ایران در حوزه پلاسمای پزشکی و رادیوداروها
هشدار قضایی درباره رانندگی نوجوانان؛ اجازه موتورسواری بدون گواهینامه را ندهید
محسنی اژه‌ای: مردم ایران 200 شب پاسدار عزت و شرافت خود بودند
برنامه خاموشی کهگیلویه و بویراحمد برای فردا چهارشنبه 25 شهریور