×
اقتصادی
شناسه خبر : 272359
تاریخ انتشار : شنبه 1404/11/11 ساعت 21:02
افزایش واردات گوشت قرمز طی روزهای آتی/ قیمت گوشت کاهش می‌یابد؟

افزایش واردات گوشت قرمز طی روزهای آتی/ قیمت گوشت کاهش می‌یابد؟

رئیس شورای تأمین دام کشور با اشاره به تسهیل واردات دام زنده و گوشت منجمد از مرزها و بنادر جنوبی و شرقی کشور، اظهار کرد: افزایش حجم واردات و عرضه گسترده دام کشتاری و گوشت، طی روزهای آینده اثر تثبیتی بر قیمت‌ها خواهد داشت و کمبودی برای تأمین بازار شب عید و ماه رمضان وجود ندارد.

نورنیوز- گروه اقتصادی: افزایش قیمت گوشت قرمز و نوسان نرخ‌ها در بازار مصرف، طی ماه‌های اخیر به یکی از دغدغه‌های جدی خانوارها و سیاست‌گذاران تبدیل شده است؛ بازاری که به‌ویژه در اقلام پرمصرف با فاصله معنادار میان قیمت عرضه و توان خرید مردم روبه‌روست. در چنین شرایطی، دولت با هدف تقویت سمت عرضه و کنترل قیمت‌ها، مسیر تسهیل واردات دام زنده و گوشت منجمد از مرزها و بنادر کشور را فعال کرده؛ اقدامی که به گفته رئیس شورای تأمین دام کشور، با افزایش حجم واردات و گسترش دامنه عرضه، می‌تواند به ثبات و منطقی شدن قیمت‌ها در بازار گوشت منجر شود.

منصور پوریان،  رئیس شورای تأمین دام کشور با اشاره به روند واردات دام و گوشت طی روزهای اخیر، اظهار کرد: پس از اعطای امتیازات و تسهیلات مناسب به برخی استان‌های مرزی، با توجه به شرایط فعلی بازار که قیمت گوشت قرمز، اعم از گوساله و گوسفندی به‌صورت گرم و منجمد، در سطح بالایی قرار دارد و خرید آن برای مردم دشوار شده است، دولت برنامه‌هایی را برای تسهیل، تسریع و گسترش عرضه این کالای اساسی در دستور کار قرار داده است.

واردات دام و گوشت در مسیر اجرا

وی افزود: در حال حاضر واردات دام زنده و گوشت منجمد با حجم قابل‌قبولی در حال انجام است؛ بخشی از این واردات در مرحله اقدامات اولیه قرار دارد و بخشی نیز وارد کشور شده و در برخی نقاط توزیع آغاز شده است. این روند، با توجه به حجم فعلی، نویدبخش افزایش قابل‌توجه عرضه دام کشتاری و گوشت در بازار طی روزهای آینده است.

پوریان ادامه داد: واردات به دو شکل دام زنده و گوشت منجمد انجام می‌شود که هر دو نقش مهمی در تنظیم بازار دارند. تأمین مستمر دام زنده برای کشتار در کشتارگاه‌های مرزی و انجام کشتار روزانه، اثرگذاری بالایی در افزایش عرضه و کنترل قیمت‌ها دارد؛ در بخش گوشت منجمد نیز همین اثرگذاری مشاهده می‌شود.

پهلودهی کشتی‌های حمل دام در بنادر

رئیس شورای تأمین دام کشور با تأکید بر رعایت کامل ضوابط بهداشتی گفت: واردات دام با نظارت دقیق دامپزشکی انجام می‌شود و طی روزهای گذشته شاهد پهلوگیری کشتی‌های متوسط حمل دام در بنادر کشور بوده‌ایم. این شرایط به افزایش عرضه دام کشتاری و گوشت در بازار کمک می‌کند و در نهایت موجب منطقی شدن قیمت‌ها خواهد شد.

قیمت دام وارداتی چقدر است؟

وی با اشاره به قیمت دام وارداتی تصریح کرد: قیمت تمام‌شده دام زنده وارداتی در کشتارگاه‌های مرزی، در بخش گوسفندی حدود ۴۵۰ هزار تومان و در بخش گوساله حدود ۳۸۰ هزار تومان است. لاشه‌های استحصالی از این دام‌ها نیز از کیفیت مناسبی برخوردار بوده و با قیمت‌های پایین‌تر نسبت به بازار فعلی عرضه می‌شوند که این موضوع بر قیمت دام زنده و گوشت گرم اثرگذار خواهد بود.

پوریان افزود: با گسترش دامنه واردات و افزایش تعداد کشتی‌های حمل دام، اثرگذاری این سیاست‌ها بر بازار تقویت می‌شود و قیمت دام زنده، گوشت گرم و منجمد و در مجموع سبد پروتئینی خانوارها کاهش خواهد یافت.

بسته‌بندی؛ عامل اصلی گرانی نیست

رئیس شورای تأمین دام کشور در پاسخ به نگرانی‌ها درباره افزایش قیمت در فرآیند بسته‌بندی گفت: مبنای اصلی قیمت، قیمت دام و لاشه است و زمانی که این قیمت مشخص باشد، قیمت محصول نهایی نیز قابل پیش‌بینی خواهد بود. ضمن اینکه سهم گوشت بسته‌بندی‌شده از کل عرضه بازار محدود است و بیشترین عرضه گوشت از طریق صنوف و قصابی‌ها انجام می‌شود؛ موضوعی که به‌ویژه در استان‌ها بیشتر مشهود است، هرچند در تهران به دلیل گستردگی فروشگاه‌های زنجیره‌ای، بسته‌بندی نمود بیشتری دارد.

وی تأکید کرد: تنوع عرضه، چه در قالب گوشت گرم، منجمد یا بسته‌بندی، فضای رقابتی ایجاد می‌کند و این رقابت به نفع مصرف‌کننده تمام می‌شود.

کمبودی برای شب عید و رمضان نداریم

پوریان در ادامه خاطرنشان کرد: در صورت تداوم این روند و استمرار حمایت‌ها، هیچ کمبودی برای تأمین دام و گوشت در ایام پایانی سال و ماه مبارک رمضان وجود نخواهد داشت و انتظار می‌رود ثبات و منطقی شدن قیمت‌ها در بازار محقق شود.

وی با اشاره به ظرفیت بالای بنادر و مرزهای کشور گفت: استفاده از مبادی متنوع وارداتی از جمله خوزستان، بوشهر، بندرعباس، چابهار، مناطق شمالی و مرزهای شرقی، به‌ویژه با وجود کشتارگاه‌های مرزی و زیرساخت‌های حمل‌ونقل مناسب، می‌تواند امنیت تأمین کالاهای اساسی را افزایش داده و هزینه‌ها را کاهش دهد.

اثر سوخت و مالیات بر قیمت تمام‌شده

رئیس شورای تأمین دام کشور درباره تأثیر اصلاح قیمت سوخت بر قیمت کالاهای اساسی اظهار کرد: افزایش هزینه سوخت، به‌ویژه در حمل‌ونقل دریایی و واردات، بر قیمت تمام‌شده کالا اثرگذار است. همچنین مالیات بر ارزش افزوده ۱۰ درصدی واردات نیز از عوامل افزایش قیمت محسوب می‌شود.

پوریان در پایان گفت: اگر هدف، تنظیم بازار و دسترسی همه دهک‌های درآمدی به گوشت باشد، لازم است تسهیلات بیشتری از جمله بازنگری در مالیات و هزینه‌های واردات اعمال شود تا کالا با قیمت مناسب‌تری وارد بازار شده و رقابت مؤثری شکل بگیرد.


ایسنا
اخبار مرتبط
جزئیات عرضه گوشت 800 هزار تومانی اعلام شد
دوشنبه 1404/12/04 ساعت 10:12
جزئیات عرضه گوشت 800 هزار تومانی اعلام شد
رضا سالمی، دبیر انجمن واردکنندگان فرآورده‌های خام دامی، اعلام کرد که افزایش عرضه گوشت قرمز باعث کاهش قیمت‌ها شده است. قیمت گوشت برزیلی زیر یک میلیون، گوشت هندی 800 تا 850 هزار و گوشت منجمد کمتر از 900 هزار تومان است و واردات تا پایان اسفند ادامه دارد.
تهاتر گاز با گوشت پاکستان در دستور کار
سه‌شنبه 1404/11/14 ساعت 23:22
تهاتر گاز با گوشت پاکستان در دستور کار
در شرایطی که بازار گوشت قرمز با نوسانات قیمتی دست‌وپنجه نرم می‌کند، خبرها حاکی از آغاز تهاتر گاز مایع ایران با واردات گوشت از پاکستان است؛ اقدامی که می‌تواند هم به تنظیم بازار داخلی کمک کند و هم مسیر تازه‌ای برای تجارت منطقه‌ای باز کند.
قیمت گوشت قرمز امروز 12 بهمن 1404 + جدول
یکشنبه 1404/11/12 ساعت 12:03
قیمت گوشت قرمز امروز 12 بهمن 1404 + جدول
قیمت گوشت قرمز امروز 12 بهمن 1404 اعلام شد. گزارش‌ها نشان می‌دهد که نرخ گوشت گوسفند و گوساله ثابت مانده و جهشی نداشته است.
قیمت گوشت قرمز امروز 11 بهمن 1404 + جدول قیمت ها
شنبه 1404/11/11 ساعت 12:27
قیمت گوشت قرمز امروز 11 بهمن 1404 + جدول قیمت ها
قیمت گوشت قرمز امروز 11 بهمن 1404 اعلام شد. گزارش‌ها نشان می‌دهد که نرخ گوشت گوسفند و گوساله ثابت مانده و جهشی نداشته است. همچنین گفتنی است هیچ اختلال یا کمبودی در دسترسی به محصولات مشاهده نشده است و فعالیت‌ها با ثبات قابل توجه ادامه دارد.
سقف واردات گوشت قرمز برداشته شد
چهارشنبه 1404/11/01 ساعت 12:54
سقف واردات گوشت قرمز برداشته شد
با حذف محدودیت سقف واردات گوشت قرمز، واردکنندگان قادر خواهند بود بدون محدودیت واردات این کالا را انجام دهند. این اقدام به افزایش عرضه و کنترل قیمت‌ها در بازار کمک می‌کند.
نظرات

آخرین اخبار
ترقه‌بازی در چهارشنبه سوری امسال ممنوع شد
آخرین اخبار از حملات آمریکا-اسرائیل به ایران/حمله دشمن به مراکز غیرنظامی و مسکونی کشور
ژاپن برای تامین انرژی به استرالیا روی آورد
گاردین: ترامپ در باتلاق جنگ گرفتار شده و اهدافش دست نیافتنی است
فرانسه طرح صلح بین تل‌آویو و بیروت را تکذیب کرد
غریب‌آبادی: حمله به آثار تاریخی تعرض به شناسنامه تمدنی ایران است
فعال شدن مرحله سوم اعتبار کالابرگ اسفند ماه از فردا
عراقچی: ایران آماده استقبال از ابتکارات منطقه‌ای برای پایان عادلانه جنگ است
هاشمی‌طبا: فیفا بدون اجازه آمریکا تصمیم نمی‌گیرد
نخست‌وزیر عراق: نتانیاهو منطقه را به جنگ و آشوب کشانده است
5 راهکار طلایی برای مقابله با اضطراب جنگ در کودکان
مراسم بزرگداشت دریاسالار شهید علی شمخانی در تهران برگزار می‌شود
البرادعی : حمله به ایران، توهمی با بهای سنگین برای جهان است
وال استریت ژورنال: ایران در برابر تهدیدات آمریکا عقب‌نشینی نمی‌کند
اکونومیست: فقط 2 هفته دیگر نفت 150 دلاری می شود
سندرز: ترامپ نمی داند چطور از جنگ با ایران خارج شود
تیم‌های روانشناختی در مناطق آسیب‌دیده از حملات اخیر مستقر شدند
هاآرتص: نتانیاهو، ترامپ را اسیر جنگ با ایران کرد
حمله مجدد به شهرک سیمرغ
40 درصد اصابت‌ها در کشور مربوط به تهران است
سازمان جهانی بهداشت: حمله به بیمارستان‌ها و مدارس جنایت جنگی است
نقشه بلندمدت ایران
قالیباف: آمریکا پیاده‌نظام خود را فدای اسرائیل می‌کند
نتانیاهو در جلسه کابینه امنیتی بازهم غایب بود+عکس
دشمن از پهپادهای کپی شده علیه همسایگان استفاده می‌کند
هشدار جمعیت هلال احمر: مراقب تماس‌های جعلی در شبکه‌های اجتماعی باشید
تقابل اراده‌ها با ائتلاف اپستین
جان باختن 12 نفر از کادر درمان در حمله اسرائیل
دست برتر ایران در پانزدهمین روز جنگ
ترافیک در محورهای هراز و چالوس سنگین است
3 عضو تیم ملی فوتبال بانوان در مسیر بازگشت به ایران
توییت جالب نویسنده مشهور یهودی درباره ایران
وزیر خارجه ترکیه: هیچ تحریکی ما را به جنگ منطقه‌ای نمی‌کشاند
آزادسازی ذخایر نفت، راهکار موقتی در برابر بحران تنگه هرمز
آغاز موج 53 عملیات وعده صادق4/انهدام مراکزکنترل منطقه ای ومدیریت جبهه داخلی رژیم صهیونیستی
سامانه بارشی جدید کشور را فرا گرفت؛ بارش‌ها تا سه‌شنبه ادامه دارد
مداردیپلماسی | چرا دیپلماسی برای پایان دادن به جنگ به‌بن‌بست رسیده است؟
پیروزی پرگل رئال مادرید در برنابئو
اسرائیل در آستانه حمله زمینی گسترده به لبنان
سناریوهای جنگ سرنوشت
فرانسه اعزام کشتی‌های جنگی به خاورمیانه را تکذیب کرد
لغو مسابقات فرمول 1 بحرین و عربستان
لغو مجوز رسانه‌های منتقد جنگ علیه ایران در دستور کار واشنگتن
انتقال 50 هزار شی تاریخی به مخازن امن؛ ایمن‌سازی 300 موزه و پایگاه میراث
6 میلیون تن کالا در حال تخلیه است
«مارک اسلاپینسکی»، مفسر سیاسی کانادایی: وقت استیضاح است!
اکونومیست: فقط یک ماه مسدودی تنگۀ هرمز می‌تواند قیمت نفت را به150 تا200دلار برساند
شبکه 12 اسرائیل: حملات ایران متوقف نمی‌شود
واریز سود مرحلۀ دوم سهام عدالت به حساب همۀ سهام‌داران
مدیرکل سازمان بهداشت جهانی:بمباران بیمارستان یا مدرسه، اشتباه محاسباتی نیست جنایت جنگی است