×
بین الملل
شناسه خبر : 272257
تاریخ انتشار : شنبه 1404/11/11 ساعت 15:54
ایران توان هدف‌گیری پایگاه‌های آمریکا و اسرائیل را دارد

استاد دانشگاه آمریکا:

ایران توان هدف‌گیری پایگاه‌های آمریکا و اسرائیل را دارد

یک استاد دانشگاه مریلند تاکید کرد در صورت ماجراجویی آمریکا، ایران قادر است منافع و پایگاه‌های آمریکا، اسرائیل و هم‌پیمانانشان را با موشک و پهپاد هدف قرار دهد.

نورنیوز-گروه بین الملل: «فرانک مسمار» استاد اقتصاد سیاسی و رئیس شورای مشورتی دانشگاه مریلند به خبرگزاری شفق نیوز گفت که پایگاه‌ها و تأسیسات ایالات متحده در امتداد خلیج فارس قرار دارند و نیروهای ایرانی قادر به انجام حملات با موشک‌های بالستیک و سلاح‌های پهپادی هستند.

این استاد دانشگاه مریلند گفت: ایران همچنین می‌تواند، در صورت تمایل، برخی از زیرساخت‌های حیاتی هر طرفی - مانند اردن و اسرائیل را- که در هرگونه حمله آمریکا همدست باشند، هدف قرار دهد.

او افزود: این امکان نیز وجود دارد که ایران اقدام به مین‌ گذاری در خلیج فارس کند؛ بویژه که تنگه باریک هرمز بین ایران و عمان یک گلوگاه حیاتی به شمار می رود.

مسمار تصریح کرد: «حدود ۲۰ درصد از صادرات گاز طبیعی مایع جهان سالانه از این تنگه عبور می‌کند و بین ۲۰ تا ۲۵ درصد از نفت و مشتقات آن نیز از این تنگه عبور می‌کند.»

او تاکید کرد که «ایران پیش از این رزمایش‌هایی را برای مین ریزی سریع دریایی انجام داده است و اگر این کار را انجام دهد، به طور حتم، تجارت جهانی و قیمت نفت تحت تأثیر قرار خواهد گرفت».

به گزارش ایرنا، «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه کشورمان روز جمعه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای ترکیه ای خود تاکید کرد: در مورد تهدیدات آمریکا، ما این را بارها گفته‌ایم و من یک بار دیگر تکرار می‌کنم؛ جمهوری اسلامی ایران همان‌طور که برای مذاکره آمادگی دارد، برای جنگ نیز آمادگی دارد. ما حتی آماده‌تر از قبل از جنگ ۱۲روزه هستیم و همان‌گونه که در آن زمان با قدرت به نیروهای متجاوز پاسخ دادیم، این بار نیز به همان شکل خواهد بود.

وی افزود: این بار تصور من این است که به دلیل ورود مستقیم آمریکا، شرایط با جنگ گذشته تفاوت بسیار زیادی خواهد داشت و متأسفانه ممکن است از محدوده یک جنگ دوجانبه فراتر برود و این خاصیت شرایط موجود است. همان‌طور که قبلاً گفتم، امیدوارم عقلانیت حاکم شود و کسانی که به دنبال کشاندن منطقه به یک جنگ تمام‌عیار هستند، در اهداف خود ناموفق بمانند.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران همواره موضعی مسئولانه نسبت به بهره‌گیری از ابزار دیپلماسی برای تأمین منافع ملی ایران و صیانت از صلح و ثبات منطقه داشته است. ما به هیچ عنوان حاضر به پذیرش دیکته و تحمیل نیستیم. تجربه‌های پیشین نشان‌دهنده عدم صداقت و حسن نیت آمریکا در بحث مذاکره بوده است.

عراقچی خاطرنشان کرد: با این حال، ایران آماده مشارکت در هر روند دیپلماتیکی است که معنادار، منطقی و منصفانه باشد و منافع و نگرانی‌های مشروع و قانونی ما در آن لحاظ شود.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران با تاکید بر اینکه مذاکره با دیکته‌کردن تفاوت دارد، گفت: نتایج مذاکره در میز مذاکره روشن می‌شود، نه قبل از مذاکره. اگر یک طرف بخواهد خواسته‌های خود را از قبل تحمیل کند، این دیگر اسمش مذاکره نیست و جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه وارد چنین مذاکراتی نمی‌شود. مذاکراتی که همراه با تهدید باشد، اسمش مذاکره نیست و ما وارد چنین مذاکراتی نمی‌شویم.


نظرات

آخرین اخبار
زمان اعلام نتایج نهایی آزمون دکتری مشخص شد
عراقچی درگذشت رئیس دفتر نمایندگی وزارت خارجه در همدان را تسلیت گفت
هشدار درباره طرح‌های آمریکا برای ایجاد شکاف در نیروهای مسلح عراق
سخنگوی ارتش درباره تنگه هرمز؛ آمریکا چاره‌ای جز پذیرش ندارد
هشدار 4 قدرت اروپایی به مسکو درباره اوستیای جنوبی
هشدار «نشنال اینترست» به ترامپ درباره مارپیچ تشدید تنش با ایران
پرفروش‌های گیشه هفته دوم مرداد معرفی شدند؛ کدام فیلم‌ها صدرنشین شدند؟
واکنش معاون رئیس جمهور ترکیه به ناتوی اسلامی
74 شاخص برای سنجش وضعیت اجتماعی کشور
کشف 5100 لیتر گازوئیل قاچاق در رباط کریم
6 مطالبه ایران برای تغییر وضعیت تنگه هرمز
چگونه رهبر معظم انقلاب، زمین بازی جنگ را تغییر داد؟
دریادار سیاری: خبرنگاران خط مقدم جنگ شناختی هستند
عربستان بیشتر ذخایر پاتریوت خود را در 38 روز از دست داد
رشد 15 درصدی سفر به کیش؛ بیش از 11 هزار مسافر جابه‌جا شدند
قتل هولناک مداح سرشناس پس از ربوده شدن؛ عاملان جنایت دستگیر شدند
دلیل آلودگی هوای چند روز اخیر تهران مشخص شد
تأکید عمان بر فضای مثبت و سازنده مذاکرات تنگه هرمز
قیمت گوشت قرمز امروز 17 مرداد 1405 + جدول قیمت ها
پولیتیکو: بحران انرژی دوباره اروپا را تهدید می‌کند
روایت متفاوت کی‌یف و بلگراد از سفر «نمایشی» زلنسکی به صربستان
قیمت گوشی‌های اقتصادی امروز شنبه 17 مرداد + جدول قیمت
اتصال دو تفرجگاه تهران؛ بوستان نهج‌البلاغه به اکوپارک می‌رسد
محدودیت جدید ترکیه برای کشتی‌های عازم روسیه
پشت دود تحریم‌ها، کدام شکست نظامی در حال پنهان‌شدن است؟
قیمت گوشی‌های پرچمدار امروز شنبه 17 مرداد+ جدول قیمت ها
اظهارات تأمل برانگیز مدودف درباره رهبران غربی، سرنوشت زلنسکی و وضعیت ارمنستان
خبر مهم درباره پرونده کلثوم اکبری؛ 10 حکم قصاص برای قاتل سریالی مازندران
آخرین اخبار و گزارش ها از نقل و انتقالات باشگاه پرسپولیس شنبه 17 مرداد
نورویدئو | نبرد بر سر زمان ؛چرا ترامپ برای هرمز عجله داد ؟
احسان پهلوان به فجر سپاسی پیوست
پیام قاطعانه دبیر شورای عالی امنیت ملی به آمریکا
جنایت هولناک در قیامدشت؛ مردی همسرش را کشت و جسدش را دفن کرد
تاریخ نهایی خروج نیروهای ائتلاف آمریکا از عراق اعلام شد
حادثه هولناک در پاساژ علاءالدین؛ 6 نفر به بیمارستان منتقل شدند
پزشکیان: مصلحتی بالاتر از وحدت نداریم؛ نگرانی اصلی من معیشت مردم است
هشدار جدی دادستان کل به اظهارنظرهای تفرقه‌افکنانه
قیمت نقره امروز شنبه 17 مرداد 1405؛ شمش نقره وارد کانال 5 میلیونی شد + جدول
خبر تلخ برای لیونل مسی؛ خورخه مسی در 68 سالگی درگذشت
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 17 مرداد 1405
نورنما | تصویری خاص از حلقه عشاق سیدالشهدا(ع) به دور ضریح آن حضرت در اربعین حسینی
خبر مهم عراقچی درباره تنگه هرمز؛ مسیر جدید تردد کشتی‌ها تعیین شد
قیمت طلا و سکه امروز 17 مرداد 1405؛ طلا به سکوی 19 میلیونی رسید
قیمت دلار امروز شنبه 17 مرداد 1405؛ دلار دوباره صعودی شد
زمان ثبت نام آزمون ارشد علوم پزشکی 1405 اعلام شد
بازگشت یار دوازدهم به لیگ برتر
برنامه و کارنامه خبرنگاری جنگ در نبرد رسانه‌ای
آتش‌سوزی یک کشتی در تنگهٔ هرمز
درباره توافق سه‌جانبه عربستان، ترکیه و پاکستان
ستادکل نیروهای مسلح: خبرنگاران روایت‌گر حقانیت و امیدآفرینان جامعه‌اند