×
اجتماعی
شناسه خبر : 272218
تاریخ انتشار : شنبه 1404/11/11 ساعت 10:35
برنامه آموزش و پرورش برای تداوم آموزش در شرایط بحرانی و خاص

برنامه آموزش و پرورش برای تداوم آموزش در شرایط بحرانی و خاص

وزارت آموزش و پرورش برای تداوم آموزش در شرایط اضطراری و بحرانی، دستورالعمل‌های لازم را تدوین کرده و برنامه‌هایی شامل استفاده از شاد، مدرسه تلویزیونی ایران و آموزش آفلاین را در نظر گرفته است.

نورنیوز-گروه اجتماعی:علی فرهادی در خصوص آمادگی آموزش و پرورش با توجه به شرایط احتمالی بحران و جنگ گفت: مردم کشور ما، قوی و با فرهنگ چند هزار ساله متکی به ایمان، دانش و همدلی هستند و نباید از فضاسازی دشمن برای القای بحران استفاده و اعتماد به نفسمان را از دست دهیم. باید قوی، محکم و در عین حال جدی، دشمن را جدی بگیریم و مبتنی بر تدبیر و برنامه ریزی کارها را انجام دهیم.

برنامه آموزش و پرورش برای تداوم آموزش در شرایط خاص و بحرانی 

وی با بیان اینکه همواره در آموزش و پرورش اصل بر آموزش حضوری است افزود: معتقدیم جایگزین‌هایی برای آموزش حضوری وجود دارد اما جای آموزش حضوری را نمی گیرند. فرض اول این است که در شرایط خاص کشور، تلاش کنیم به نحوی آموزش حضوری را حفظ کنیم، اگر به هر شکلی مانند تهدید دشمن، کاهش انرژی و آلودگی هوا آموزش دچار مخاطره شود، فرض دوم این است که آموزش‌های جایگزین که اصل آن آموزش تعاملی در بستر سکوی شاد است را با استفاده از شبکه اینترانت ملی داخلی و یا اینترنت در اولویت کار خود قرار می‌دهیم.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: مدتی که اینترنت قطع بود، با استفاده از شبکه داخلی با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات سکوی شاد فعال بود و دانش‌آموزان بصورت غیرحضوری درس خود را می‌خواندند.

فرهادی با بیان اینکه گزینه سوم مدرسه تلویزیونی ایران است گفت: این گزینه فرصت خوبی است که اگر به هر شکلی در زمینه آموزش در بستر شاد هم مشکلی ایجاد شد با استفاده از شبکه های مختلف صدا و سیما بتوانیم آموزش را ادامه دهیم.

وی افزود: آمادگی این را داریم که در کنار شاد، مدرسه تلویزیونی ایران و آموزش حضوری، انتقال آفلاین فایل‌های آموزشی و یادگیری در قالب سی دی و فلش را داشته باشیم.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه نگران موضوع نیستیم ادامه داد: آموزش و پرورش با کمک سایر دستگاه‌های کشور بالخصوص همراهی والدین و دانش آموزان، تعلیم و تربیت را در هر شرایطی ادامه می‌دهد و چرخه یادگیری آموزش و تربیت از حرکت نمی‌ایستد.

فرهادی در خصوص تامین وسایل فناورانه برای دانش‌آموزانی که فاقد گوشی هستند گفت: این وسایل عموما در اختیار دانش‌آموزان است اما برخی شخصا دارا هستند و برخی از طریق والدین از این وسایل استفاده می‌کنند. به فرض اینکه امکان دسترسی هم برای عده‌ای نباشد، برای این دانش‌آموزان از ظرفیت مدرسه تلویزیونی ایران استفاده می‌کنیم.

وی در خصوص ضبط برنامه‌های مدرسه تلویزیونی ایران افزود: بسیاری از محتواهای آن اکنون در بستر شاد موجود است، محتوای آموزشی بسیار متکثر، متنوع و با کیفیت از تدریس معلمان در درس‌های مختلف در مقاطع مختلف داریم. بخشی از این محتواها وجود دارد بخشی هم بصورت استودیو ضبطی یا پخش زنده می‌توان آماده کرد و از این جهت مشکلی نداریم.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در خصوص جلوگیری از افت تحصیلی با توجه به تعطیلی‌های مداوم گفت: مشکل تعطیلات، آسیب به زمان آموزش است، هرچیزی را می‌توان جبران کرد اما جبران و ذخیره زمان کاری محال است لذا اصرار بر عدم تعطیلی مدارس و یا آموزش غیرحضوری داریم چون تقویم آموزشی آن زمان حذف می‌شود و باید کلاس‌های جبرانی گذاشت که این هم مستلزم وجود زمان است.

اختیار  استانداران برای آموزش حضوری یا تعطیلی آموزش بر اساس مقتضیات هر منطقه

فرهادی با بیان اینکه استانداران استان‌ها اختیاراتی دارند که بر اساس مقتضیات هر منطقه آموزش را غیرحضوری یا تعطیل اعلام کنند گفت: کاهش زمان آموزش، کاهش کیفیت را به دنبال خواهد داشت و کاهش کیفیت، تأثیر بر نمره دانش‌آموزان خواهد گذاشت. هدف ما از ارزشیابی نمره نیست بلکه سنجش کیفیت آموزش است. لذا نمره شاخصی است برای اینکه آیا به کیفیت نسبی دست پیدا کرده‌ایم یا خیر؟.

وی افزود: یکی از راه‌های جلوگیری از کاهش کیفیت آموزش این است که تعطیلی را به حداقل برسانیم. باید براساس مقتضیات هر منطقه فکر کرد. شرایط بحرانی سراسری نخواهد بود و از استانی به استانی و از شهری به شهری دیگر متفاوت است، بنابراین باید تصمیم‌گیری کرد.

تقویم آموزشی تغییر می کند؟

تدوین دستورالعمل مشخص برای مدارس در شرایط اضطراری

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در خصوص تغییر تقویم آموزشی در خصوص شرایط احتمالی ادامه داد: تلاش می‌شود تغییری ایجاد نشود در صورت لزوم اطلاع رسانی لازم انجام خواهد شد.

فرهادی در خصوص تدوین دستورالعمل مشخص برای مدارس در شرایط اضطراری گفت: دستورالعملی با امضای وزیر آموزش و پرورش برای ادارات کل و مناطق آموزش و پرورش ارسال شده، مدیران کل و روسای مناطق آموزش و پرورش توجیه هستند و نگرانی وجود ندارد.

احیای برخی پناهگاه های مدارس 

وی در خصوص وجود پناهگاه در مدارس افزود: تعدادی از مدارس مجهز به پناهگاه هستند و در جنگ ۱۲ روزه تلاش کردیم تعدادی از آن‌ها را احیا کنیم که در صورت بروز مخاطره استفاده شود. در مدارسی که پناهگاه وجود ندارد باید در آینده تدابیری اندیشیده شود. همه این‌ها براساس شرایط و اقتصائات در محل باید بررسی شود چون در مدت کوتاهی امکان ساخت پناهگاه وجود ندارد. بنابراین باید مدیریت شود که کمترین آسیب به وجود آید؛ یکی از آن‌ها تعبیه راه‌های دیگر آموزش در صورت بروز مشکل است.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: رسانه نباید القای بحران، ترس و مسائل غیرواقعی و فضا سازی کند. رسانه باید مراقب باشد فضاسازی غیرواقعی شکل نگیرد. آنچه اهمیت دارد حفظ آرامش خاطر و روان است حتی اگر در شرایط خاص قرار بگیریم و نباید تضعیف روحیه ایجاد شود.


نظرات

آخرین اخبار
وقوع حادثه دریایی در آب‌های جنوب ایران
نخستین گروه زائران ایرانی امشب عازم مکه می‌شوند
بقائی: ایران پاسخ آمریکا به طرح خود را دریافت کرد/ تمرکز مذاکرات بر خاتمه جنگ
صدو چهل‌و‌چهارمین حراج شمش طلا سه‌شنبه برگزار می‌شود
برلین: از مذاکره‌ حمایت می‌کنیم
بازگشت منچستریونایتد با شکست لیورپول به لیگ قهرمانان اروپا
انفجار بریستول و تیراندازی در لندن با چندین زخمی و کشته
بخشنامه جدید مالیاتی درباره رسید کارتخوان ابلاغ شد
یک رسانه عبری: امارات نزدیک‌ترین شریک عربی اسرائیل است
ترامپ: کاهش نیروهای آمریکا در آلمان ادامه خواهد داشت
با مردم حرف بزنید
عوارض آزادراه تهران–پردیس افزایش یافت
فرگوسن از اولدترافورد به بیمارستان انتقال یافت
تأکید معاون اول رئیس‌جمهور بر نقش راهبردی نفت در پایداری اقتصاد
اجرای طرح شناور قیمت بلیت سینما از 16 اردیبهشت
چین اجرای تحریم‌های آمریکا علیه پالایشگاه‌های «تیپات» را مسدود می کند
قانونگذار دموکرات آمریکا: اگر ایران پایگاه‌های آمریکا را بزند، چین و روسیه هم می‌توانند
نایب‌قهرمانی ایران در والیبال ساحلی زیر 18 سال آسیای مرکزی
حماس شرط ورود به مرحله دوم مذاکرات با اسرائیل را اعلام کرد
171.3 همت؛ ارزش واگذاری دارایی‌های دولت در سال 1404
وزارت صمت: مجوز افزایش قیمت خودرو صادر نشده است/افزایش در بازار دست دوم
بازگشت اجراها به تالار محراب
مشاور پیشین اوباما: جنگ آمریکا علیه ایران ارتباطی با هسته‌ای نداشت
مهاجرانی: واردات ورق فولادی مصوب شد
پایان یک گروگان‌گیری در شهریار
کدام سدها وضعیت مطلوبی ندارد؟
حمله پهپادی حزب‌الله به مواضع اسرائیل در «البیاضه»
مهمانی 6 نوجوان به قتل انجامید
روسیه: برای عملیات نظامی و یا توافق با اوکراین آماده ایم
بیت‌کوین سبز شد
افزایش چشمگیر سطح آب دریاچه ارومیه در 5 سال اخیر
ورود جریان شهرک‌سازی جدید صهیونیست به خاک لبنان
آغاز فروش اینترنتی بدون قرعه‌کشی 11 محصول ایران‌خودرو از روز چهارشنبه + جزئیات
پیش‌بینی مهم گلدمن ساکس از جهش قیمت طلا
نظم جدیدِ تنگه هرمز زیر نظر ایران
علی ولایتی: کسی که شاهرگ‌های حیاتی را به بازی بگیرد، خود در بن‌بست گرفتار خواهد شد
تصویب ماده واحده ساماندهی ارزشیابی پایانی دوره‌های مختلف تحصیلی در شرایط اضطرار
مسیر شرق به غرب تونل نیایش و پل صدر امشب مسدود می‌شود
فعالیت اخوان‌المسلمین بار دیگر در اردن ممنوع شد!
پاکسازی‌های گسترده در ارتش آمریکا
بازبینی مسیرهای واردات کالاهای اساسی با هدف حفظ امنیت غذایی
موج گرانی بلیت هواپیما در راه است
همتی: اجازه اضافه‌برداشت به بانک‌ها نمی‌دهیم
ناپدید شدن 2 نظامی آمریکایی در رزمایش «شیر آفریقایی» مراکش
امسال چه تعداد از حج بازماندند؟
جابه‌جایی بیش از 21 هزار مسافر در فرودگاه امام(ره)
بازگشت «قصه‌های هومن و جناب‌خان» به شبکه نسیم
افزایش 150 درصدی جرایم خشن نوجوانان در اراضی اشغالی
تاکید اعضای اوپک پلاس بر پایبندی به حفظ ثبات در بازار جهانی نفت
آتلانتیک ترک‌خورده؛ پلی که میان دو ساحل می‌لرزد