×
سیاسی
شناسه خبر : 272069
تاریخ انتشار : جمعه 1404/11/10 ساعت 15:54
پیام مشترک تهران–آنکارا؛ نفی جنگ و بازگشت به دیپلماسی برای عبور از بحران

کنفرانس خبری مشترک وزرای خارجه ایران و ترکیه؛

پیام مشترک تهران–آنکارا؛ نفی جنگ و بازگشت به دیپلماسی برای عبور از بحران

سید عباس عراقچی در کنفرانس خبری مشترک با هاکان فیدان در آنکارا، با رد تهدید نظامی و یادآوری ناکامی حمله ژوئن گذشته، تأکید کرد: ایران آماده مذاکرات عادلانه است اما مذاکره تحت فشار و تهدید را نمی‌پذیرد. وی افزود:«حمله نظامی گزینه‌ای نیست و توانمندی دفاعی ایران هرگز موضوع مذاکره نخواهد بود.

نورنیوز-گروه سیاسی: سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در آغاز کنفرانس خبری مشترک با هاکان فیدان در آنکارا گفت: «ما از دیپلماسی برای یافتن راه‌حل برای همهٔ مسائل منطقه حمایت می‌کنیم و هیچ‌گونه تهدید نظامی را نخواهیم پذیرفت.»

وی افزود: «ایران مصمم است از خود، ثبات خود و ثبات منطقه حفاظت کند و در برابر فشارهای خارجی تسلیم نخواهد شد.»

عراقچی با رد صریح گزینه نظامی تأکید کرد: «حمله نظامی گزینه‌ای نیست؛ آنها در ژوئن گذشته حمله نظامی انجام دادند و هیچ‌یک از اهداف خود را محقق نکردند.»

وی در ادامه تصریح کرد: «ایالات متحده بارها از طریق واسطه‌های مختلف درخواست مذاکره با ما را داشته و همچنان این درخواست‌ها را تجدید می‌کند. ما با ورود به مذاکرات مشکلی نداریم؛ اما مذاکرات نمی‌تواند با تهدید آغاز شود. آنها باید تهدیدهای خود را کنار بگذارند.»

وزیر امور خارجه ایران با اشاره به چارچوب مذاکرات احتمالی گفت: «آماده‌ایم در هر مذاکراتی که بر پایهٔ احترام متقابل باشد، مشارکت کنیم»

وی افزود: «هر گونه مذاکرات باید عادلانه باشد و بر احترام متقابل استوار باشد.» او همچنین اعلام کرد: «هنوز برنامه‌ای برای دیدار ما و آمریکایی‌ها تنظیم نشده است» عراقچی ابراز امیدواری کرد: «امیدوارم عقلانیت حاکم شود و کسانی که به دنبال کشیدن منطقه به یک جنگ تمام عیار هستند در اهداف خودشان ناموفق بمانند.»

عراقچی با تأکید مجدد بر خطوط قرمز تهران تصریح کرد: «توانمندی دفاعی و موشک‌های ایران هرگز موضوع هیچ مذاکره‌ای نخواهد بود.» وی افزود: «امنیت مردم ایران به هیچ وجه به هیچ کس دیگری مربوط نیست و ما توانمندی‌های دفاعی خود را به هر میزان که برای دفاع از کشور لازم باشد حفظ خواهیم کرد و گسترش خواهیم داد.» وزیر خارجه ایران همچنین گفت: «ایران آماده ورود مجدد به مذاکرات هسته‌ای است، هیچگاه به دنبال سلاح‌های هسته‌ای نبوده و این سلاح‌ها هیچ جایگاهی در محاسبات امنیتی ما ندارند».

وزیر خارجه ایران هشدار داد: «مداخلات فرامنطقه‌ای امنیت منطقه را به مخاطره انداخته است.»

او با اشاره به نقش رژیم صهیونیستی در بی‌ثبات‌سازی منطقه خاطرنشان کرد: «اسرائیل برای دستیابی به اهداف نامشروع خود از نظریه‌های توطئه پیروی می‌کند.»

در ادامه این نشست، هاکان فیدان وزیر امور خارجه ترکیه با تأکید بر اهمیت ثبات ایران گفت: «صلح و ثبات ایران برای ترکیه مهم هستند» وی تصریح کرد: «ما با مداخله خارجی در ایران مخالفیم.»

فیدان افزود: «امیدواریم مسائل ایران به‌صورت داخلی و توسط مردم خود آن حل‌وفصل شود، نه از طریق مداخله خارجی.»

وزیر خارجه ترکبه تأکید کرد: «مداخله نظامی نه در گذشته و نه در آینده به هیچ نتیجه مثبتی منجر نخواهد شد.»

وزیر خارجه ترکیه با اشاره به روندهای دیپلماتیک اظهار داشت: «از سرگیری گفت‌وگوهای آمریکا و ایران درباره برنامه هسته‌ای برای کاهش تنش‌ها اهمیت دارد.»

وی گفت: «از ایالات متحده و ایران می‌خواهیم برای حل مسائل بر سر میز مذاکره بنشینند.» فیدان همچنین هشدار داد: «اسرائیل ایالات متحده آمریکا را به انجام اقدام نظامی علیه ایران تحریک می‌کند.»
وزیر خارجه ترکیه در پایان خاطرنشان کرد: «امیدواریم ایالات متحده به ایران حمله نکند.»


نظرات

آخرین اخبار
منطقه آزاد تهران به مسیر توسعه صادرات تبدیل می‌شود
دیدار سناتور ژاپنی با خانواده شهیده 12 ساله ایرانی
جنبلاط راه خروج را به آمریکا و عربستان نشان داد
هزینه سفر در تعطیلات؛ عوارض تهران–شمال به 720 هزار تومان رسید
انصارالله کار را در مأرب تمام می‌کند؟/ کوئینسی: حروج عربستان آسان نیست
تابلوی پنهان مونه با ارزش 30 میلیون یورو به حراج می‌رود
هشدار صنعا درباره پاسخ به اقدامات عربستان
برنامه رقابت ورزشکاران ایران در روز نخست بازی‌های آسیایی 2026 +ساعت بازی ها
ارشد و دکتری در سال تحصیلی جدید کاملاً حضوری می‌شوند
سیمئونه: نباید به رئال مادرید فرصت نفس کشیدن بدهیم
عراق به آمریکا: انحصار سلاح در کشور زمان می‌برد
تاتنهام 2-3 استون ویلا/ طلسمی که در لندن شکست
دستگیری سارقان محصولات باغی و زراعی در شرق گیلان
امیر نوری تحت درمان است؛ تکذیب شایعات درباره وضعیت او
پیشروی ارتش سودان در شمال کردفان
واکنش روسیه به قطعنامه کنفرانس عمومی آژانس درباره اوکراین
زخمی شدن دو نظامی اسرائیلی در جنوب لبنان
«کارت عربستان» در دستان نتانیاهو برای انتخابات کنست
افتخارآفرینی مهسا برزگری در مسابقات جهانی پومسه
آغاز موج جدید رزمایش «جانفدایان ایران» در استان‌ها
آغاز محدودیت‌های تردد در جاده‌های شمال
معاون نخست‌وزیر چین راهی آمریکا شد؛ رایزنی اقتصادی پیش از دیدار ترامپ و شی
پوست‌اندازیِ «شاد» با «کلاسا»
پرچم ایران در ناگویا به اهتزاز درآمد+فیلم
تصویر پیمان قاسم‌خانی در «بن‌سای» منتشر شد
آخرین تحولات جنگ یمن و عربستان سعودی؛ حمله به ریاض، جنگ را به قلب عربستان کشاند
انفجار مرگبار در پایگاه ارتش سوریه؛ 11 کشته
فوتبالیست پیشکسوت مازندرانی در تورنمنت آمل جان باخت
بورس کالا میزبان معامله طلا و نقره شد
قیام هزاران آمریکایی علیه طرح ترامپ برای مرکز کندی
سفیر ایران در ارمنستان: حضور نظامی و امنیتی آمریکا در جوار مرزهایمان را تحمل نمی‌کنیم
تیم امید ایران مقابل چین؛ پخش زنده از فوتبال برتر
موج تکذیب‌ها در 24 ساعت گذشته؛ چه خبرهایی رد شدند؟
نامه دوصفحه‌ای IFBB درباره تعلیق فدراسیون بدنسازی ایران منتشر شد + عکس
سرقت از منازل در گرمسار؛ طلاهای 10 میلیارد تومانی کشف شد
جزئیات تازه‌ از حمله به مدرسه «شجره طیبه» میناب در گزارش تحقیقی بلومبرگ
ویژکی‌های ایران جدید از دیدگاه نویسنده پاکستانی
انفجارهای پیاپی در فرودگاه ریاض؛ پروازها متوقف شد
جنگ علیه ایران، وقتی جهان تاوان می‌دهد
فروش سوالات امتحان نهایی به قیمت 1.3 میلیارد تومان؛ سه نفر بازداشت شدند
شرایط واردات خودروهای کارکرده تغییر کرد؛ فقط مدل‌های 2021 تا 2023
چرا آمریکا کانون‌های داعش در عراق را فعال کرد؟
هشدار معاون فرهنگی وزارت علوم درباره شیوع ویروس نفرت
برنز ایران در نخستین روز انتخابی جام جهانی تنت‌پگینگ عمان
تغییر استراتژی ملی سوئیس با چه هدفی صورت می‌گیرد؟
توزیع گازوئیل در بولیوی به نرخ جهانی!
68 میلیون رأس دام سبک در کشور؛ پاییز با وفور دام و عرضه بیشتر آغاز می‌شود
نسخه جدید برای تعطیلی مدارس؛ تداوم آموزش در شرایط بحرانی
قدرت‌نمایی در خیابان‌های چالوس با بازداشت متهمان پایان یافت + فیلم لحظات درگیری
تأکید رئیس دیوان عالی کشور بر ساماندهی پرونده‌ها و اسناد راکد