×
بین الملل
شناسه خبر : 272065
تاریخ انتشار : جمعه 1404/11/10 ساعت 15:30
فایننشال‌تایمز: تهدیدات ترامپ، تلاش‌های دیپلماتیک برای توافق با ایران را پیچیده کرده است

فایننشال‌تایمز: تهدیدات ترامپ، تلاش‌های دیپلماتیک برای توافق با ایران را پیچیده کرده است

فایننشال‌تایمز گزارش داد که با وجود تمایل رئیس‌جمهور آمریکا به توافق با ایران، مطالبات سخت‌گیرانه ترامپ، مانند توقف غنی‌سازی اورانیوم و محدودیت‌های موشکی، مانع اصلی پیشرفت مذاکرات دیپلماتیک است. این گزارش همچنین به تلاش‌های کشورهای عربی برای کاهش تنش‌ها و پیچیدگی‌های بیشتر در مسیر توافق اشاره دارد.

نورنیوز-گروه بین الملل: رسانه انگلیسی گزارش داده درحالی‌که رئیس‌جمهور آمریکا از ابراز تمایل برای توافق با ایران صحبت کرده اما مطالبات او مانع اصلی هرگونه پیشرفت دیپلماتیک به شمار می‌رود.

رسانه انگلیسی روز جمعه نوشته کشورهای عربی و اسلامی در حال انجام تلاشی فوری برای جلوگیری از تنش‌آفرینی آمریکا علیه ایران هستند؛ تلاشی که در سایه نگرانی فزاینده از عدم عقب‌نشینی تهران از مطالبات سخت‌گیرانه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا شکل گرفته است. قدرت‌های منطقه‌ای نگران‌اند که تشدید لفاظی‌ها و آرایش نظامی به‌زودی به رویارویی مستقیم منجر شود.

روزنامه فایننشال تایمز می‌نویسد که کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله قطر، عمان و امارات متحده عربی، به‌طور فعال با هر ۲ طرف، یعنی واشنگتن و تهران، در تماس بوده‌اند تا تنش‌ها را کاهش دهند. این تلاش‌ها پس از هشدار ترامپ به ایران مبنی بر اینکه «زمان در حال پایان یافتن است»، شدت گرفته است. فایننشال‌تایمز همچنین اشاره می‌کند که ترکیه، در کنار پاکستان، از این ابتکارهای عربی حمایت کرده است.

این روزنامه تصریح می‌کند که ایران در واکنش به تهدیدهای آمریکا و استقرار یک ناوگروه تهاجمی هواپیمابر ایالات متحده در منطقه، عقب‌نشینی نکرده و بر آمادگی برای دفاع تاکید دارد. مقام‌های ایرانی هشدار داده‌اند که کشورشان برای جنگ آماده است و به هرگونه حمله پاسخ خواهد داد. فایننشال‌تایمز نوشته این تبادل تهدیدها، هم فوریت تلاش‌های دیپلماتیک را افزایش داده و هم دستیابی به توافق را دشوارتر کرده است.

رسانه انگلیسی می‌نویسد مطالبات ترامپ، مانع اصلی هرگونه پیشرفت دیپلماتیک به شمار می‌رود. به‌گفته دیپلمات‌ها و تحلیلگران مورد استناد مقاله، رئیس‌جمهور آمریکا خواستار توقف دائمی همه فعالیت‌های غنی‌سازی اورانیوم ایران، پذیرش محدودیت‌های سخت بر برنامه موشک‌های بالستیک و پایان حمایت از جنبش‌های مقاومت منطقه‌ای از جمله حزب‌الله لبنان و جنبش انصارالله یمن است. یکی از دیپلمات‌ها به این روزنامه گفته است که با وجود ادامه تلاش‌ها، «پیشرفتی حاصل نشده است».

این مقاله می‌افزاید «پیت هگست» وزیر جنگ آمریکا اعلام کرده است که ایران «همه گزینه‌ها را برای توافق در اختیار دارد»، اما نباید به دنبال توانمندی هسته‌ای برود. با این حال، فایننشال‌تایمز تأکید می‌کند که هنوز مشخص نیست دولت آمریکا بر سر یک مسیر مشخص تصمیم گرفته باشد. هگست گفته است ارتش آمریکا آماده اجرای هر آن چیزی است که رئیس‌جمهور انتظار دارد.

طبق این گزارش، کشورهای عربی و اسلامی به ترامپ هشدار داده‌اند که حمله به ایران می‌تواند یک درگیری گسترده‌تر در خاورمیانه را شعله‌ور کند. به باور این کشورها، چنین جنگی ممکن است تهران را به هدف قرار دادن تأسیسات نفت و گاز در خلیج فارس سوق دهد؛ امری که ثبات منطقه و بازار جهانی انرژی را تهدید خواهد کرد.

فایننشال‌تایمز می‌نویسد یکی از موانع کلیدی دیپلماسی، برداشت تهران از شروط آمریکا به‌عنوان «تسلیم» است.  تحلیلگران می‌گویند جمهوری اسلامی ایران تأکید دارد هرگونه گفت‌وگو باید بر پایه برابری باشد و مذاکره تحت فشار یا از موضع ضعف را رد می‌کند.

این مقاله به نقل از «سانام واکیل» مدیر بخش غرب آسیا در اندیشکده چتم‌هاوس می‌نویسد مقامات ایران با ارسال پیام‌هایی درباره آمادگی برای دیپلماسی، در واقع در پی خریدن زمان هستند، نه پذیرش آنچه او «تسلیم به‌جای مذاکره» توصیف می‌کند.

«سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران هشدار داده است که نیروهای مسلح ایران برای پاسخ به هر اقدام نظامی «انگشت به ماشه» دارند، اما هم‌زمان گفته است تهران می‌تواند توافق هسته‌ای «متقابل، منصفانه و عادلانه» را بررسی کند. به‌گفته مقاله، عراقچی در روزهای اخیر با همتایان منطقه‌ای تماس‌هایی داشته و کانالی برای ارتباط با «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه آمریکا وجود دارد، هرچند وزارت خارجه ایران اعلام کرده در روزهای اخیر پیامی ردوبدل نشده است.

این مقاله می‌افزاید تلاش‌های موازی دیپلماتیک شامل تماس تلفنی «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور ایران با «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی نیز بوده است. بنا بر روایت این تماس، ولیعهد عربستان گفته است ریاض اجازه نخواهد داد از حریم هوایی یا خاک این کشور برای حمله به ایران استفاده شود. امارات متحده عربی نیز موضعی مشابه اتخاذ کرده است. همچنین «خالد بن سلمان» وزیر دفاع عربستان و برادر ولیعهد، برای گفت‌وگو با دولت ترامپ به واشنگتن سفر کرده است.

فایننشال‌تایمز تأکید می‌کند که با وجود تحرکات دیپلماتیک گسترده، بی‌اعتمادی میان تهران و واشنگتن همچنان عمیق است؛ به‌ویژه پس از آنکه ترامپ در آستانه دور ششم گفت‌وگوهای غیرمستقیم هسته‌ای، از جنگ رژیم صهیونیستی در ماه ژوئن حمایت کرد.


اخبار مرتبط
هشدار رسانه انگلیسی به ترامپ درباره عواقب حمله به ایران
شنبه 1404/11/11 ساعت 12:03
هشدار رسانه انگلیسی به ترامپ درباره عواقب حمله به ایران
«ایندیپندنت» در گزارشی حمله احتمالی آمریکا به ایران را «باخت-باخت» توصیف و تاکید کرد که اروپا هم‌اکنون باید رئیس جمهور آمریکا را متقاعد کند که این حمایت از اوکراین است که برای واشنگتن «برد-برد» است.
نماینده دائم روسیه: ایران در برابر تهدیدها نسبت به گذشته آماده‌تر است
جمعه 1404/11/10 ساعت 15:21
نماینده دائم روسیه: ایران در برابر تهدیدها نسبت به گذشته آماده‌تر است
واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، اعلام کرد که ایران امروز در مقایسه با خرداد و تیر 1404 برای مقابله با تهدیدات احتمالی آماده‌تر است. او با اشاره به وضعیت نگران‌کننده در منطقه، اظهار داشت که ممکن است حمله‌ای به ایران صورت گیرد، اما ایران برای چنین تهدیداتی آمادگی بیشتری دارد.
ممنوعیت ورود مقامات ارشد ایران و خانواده‌هایشان به آمریکا
جمعه 1404/11/10 ساعت 15:15
ممنوعیت ورود مقامات ارشد ایران و خانواده‌هایشان به آمریکا
وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که بر اساس تحولات اخیر در ایران و به‌دنبال آشوب‌های اجتماعی، ورود مقامات ارشد ایرانی و خانواده‌هایشان به آمریکا ممنوع شده است. این تصمیم به‌منظور اعمال فشار بیشتر بر دولت ایران و جلوگیری از سوءاستفاده از نظام مهاجرتی این کشور اتخاذ شده است.
روزنامه پاکستانی: خاورمیانه بار دیگر در یک مرحله تعیین کننده قرار گرفته است
جمعه 1404/11/10 ساعت 14:51
روزنامه پاکستانی: خاورمیانه بار دیگر در یک مرحله تعیین کننده قرار گرفته است
روزنامه پاکستانی «اکسپرس» با انتقاد از تهدیدها و اعزام ناوهای آمریکا به خاورمیانه، نوشت که لشکرکشی و اقدامات نظامی نظم جهانی را تضعیف می‌کند. این روزنامه از واشنگتن خواست به جای جنگ، به راهکارهای سیاسی و چارچوب جامع برای حل مسائل منطقه‌ای روی آورد.
نظرات

آخرین اخبار
رایزنی ویتکاف و عبدالعاطی درباره پرونده مذاکرات میان ایران و آمریکا
جزئیات گفتگوی تلفنی «عراقچی» و «کایا کالاس»
آغاز سفر دریایی گردشگران به کیش از فردا
چین ریاست شورای امنیت را بر عهده گرفت
صادرات نفت خام عراق از مرز سوریه آغاز شد
سناتور دموکرات تلفات ارتش آمریکا را فاش کرد
پالتیکو: ترامپ مدعی پایان جنگ ایران شد
آرامگاه محمدرضا لطفی ساخته می شود
پیام تبریک عراقچی به نخست وزیر جدید عراق
محسن رضایی: آمریکایی‌ها درس‌های زیادی در خلیج فارس یاد خواهند‌ گرفت
نبیه بری: تجاوزات اسرائیل در آتش‌بس تشدید شد
مدیریت جدید خلیج فارس بر مدار فرمان رهبر معظم انقلاب
احتمال شنیدن صدای انفجارهای کنترل شده در عسلویه
ازسرگیری پروازهای رشت- مشهد و بالعکس
جو کنت: اسرائیل امریکا را برای جنگ متقاعد کرد
دیدار اعضای فراکسیون وفاداری به مقاومت لبنان با سفیر ایران در بیروت
سی ان ان:تقریبا همه سایت‌های نظامی آمریکا در خاورمیانه تخریب شده اند
سودجویان بازار خودرو را آشفته کردند
فرماندهی کل سپاه: کارگران پیشران‌ پیشرفت عزت و عظمت کشور
مخالفت ترامپ با ضرب‌الاجل 60 روزه برای جنگ با ایران
دیدار فیدان با رئیس سازمان الحشد الشعبی عراق
توقف ساخت‌وساز غیرمجاز در حریم یک اثر تاریخی در لرستان
شهادت 14 نفر در عملیات پاکسازی مهمات در زنجان
ترور امام جماعت حرم حضرت زینب (ع) در سوریه
ترامپ در دستیابی به اهداف جنگ علیه ایران ناکام مانده است
جسد مرد مفقودی در سد شاه‌قاسم بویراحمد کشف شد
محاصره دریایی آمریکا پرخطر و کم‌دستاورد است
8 مصدوم در تصادف زنجیره‌ای محور آذرشهر-گنبرف
61 درصد آمریکایی‌ها مخالف اقدام نظامی علیه ایران
امارات با خروج از اوپک تنش نفتی با عربستان را آغاز کرد
رایزنی تلفنی عراقچی و لاوروف
چین: تنگه هرمز باید هرچه سریع‌تر بازگشایی شود
5 کشته در سانحه سقوط هواپیما در تگزاس
واردات خودرو ممنوع نیست
موزه هنرهای معاصر تهران میزبان نمایشگاه «هنر و جنگ» می شود
کشف 8000 فشنگ جنگی در شهرستان شوش
دلافوئنته: یامال را برای مراحل حذفی نگه می‌داریم
ناوشکن آمریکایی در اقیانوس آرام آتش گرفت
تحریم سه صرافی ایرانی از سوی آمریکا
معلمان و کارگران ستون فقرات عرصه فرهنگ و اقتصاد هستند
تعرفه واردات خودرو از اتحادیه اروپا 25 درصد شد
دستگیری قاتل در پیشوا در کمتر از یک ساعت
حمله به مدرسه میناب، یک جنایت جنگی از پیش طراحی شده
حملات بی سابقه حزب‌الله به اهداف نظامی رژیم صهیونیستی
نگرانی سازمان جهانی بهداشت از فروپاشی نظام سلامت در غزه
معاون صدراعظم آلمان: به توصیه‌های ترامپ نیازی نداریم
صعود فوتسالیست های دائم‌پناه مشهد به لیگ برتر
رونمایی چین از جدیدترین ابررایانه خود
فلسطین، اینفانتینو را سنگ روی یخ کرد
محکومیت حمله به راهبه در قدس از سوی رهبران مسیحی