×
اجتماعی
شناسه خبر : 271999
تاریخ انتشار : جمعه 1404/11/10 ساعت 10:42
زنان ایرانی گواهینامه موتور می‌گیرند

زنان ایرانی گواهینامه موتور می‌گیرند

پس از سال‌ها انتظار و پیگیری، صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان وارد فاز اجرایی شد. با نهایی‌شدن هماهنگی‌ها و رفع موانع، نیروی انتظامی به‌زودی آموزش و صدور گواهینامه موتور برای زنان را آغاز می‌کند؛ اقدامی مهم در مسیر برابری و حمل‌ونقل ایمن است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: سال‌هاست صدور «گواهینامه موتورسیکلت برای زنان»، به‌عنوان یکی از دغدغه‌های مهم این قشر مطرح است؛ مطالبه ای که معاون زنان رئیس‌جمهور، در مصاحبه اخیر خود با ایسنا وعده پیگیری و تحققش تا پیش از دهه فجر را داد؛ وعده‌ای که حالا به نتیجه رسیده و «آغاز فرآیند اجرایی آن در روزهای آینده»، خبر خوش آخر هفته "بهروزآذر" بود که امید را در دلها روشن کرد.

اواسط دی‌ماه بود که زهرا بهروزآذر- معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با حضور در خبرگزاری ایسنا در پاسخ به پرسشی درباره صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان، با اشاره به اینکه منع قانونی برای این موضوع وجود ندارد، درباره الزامات اجرایی این مطالبه گفته بود: «در این راستا انجام هماهنگی‌هایی از جمله تأمین مربیان زن و افسران زن برای اینکه در فرآیند آموزش و آزمون دچار مشکل نشویم، نیاز است و در صورتی که این هماهنگی‌ها انجام شود، صدور گواهینامه نیز اتفاق می‌افتد. تدابیر لازم در این زمینه در حال انجام است و در صورت تحقق این هماهنگی‌ها، صدور گواهینامه نیز عملیاتی خواهد شد.»

حالا هماهنگی‌های این موضوع همانطور که بهروز آذر پیشتر گفته بود، انجام شده و طبق اظهارات جدید او، «رسما این هماهنگی‌ها به نتیجه رسیده و نیروی انتظامی از این پس می‌تواند با برگزاری کلاس‌های آموزشی رسمی نسبت به صدور گواهینامه موتور برای زنان اقدام کند، لذا انجام فرایند صدور گواهینامه به زودی اعلام و اجرا خواهد شد.»

باتوجه به اینکه بهروزآذر در مصاحبه دی‌ماه خود در پاسخ به پرسشی درباره زمان‌بندی اجرای این موضوع اظهار امیدواری کرده بود که صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان تا پایان سال جاری محقق شود و حتی تلاش می‌شود که این اقدام به‌عنوان هدیه‌ای در دهه فجر امسال به مردم و به‌ویژه زنان ایران تقدیم شود، حالا و پس از گذشت کمتر از یک ماه از وعده او به ایسنا، جدیدترین اظهارات بهروزآذر نشان می‌دهد که این وعده عملی شده است: «صدور گواهینامه موتورسواری زنان نهایی شده و فرایند اجرایی آن در روزهای آینده آغاز می‌شود. امروز هیچ مانعی برای صدور گواهی‌نامه موتور سیکلت برای خانم‌ها با مقرره‌ مصوب در دولت، وجود نخواهد داشت؛ مقرره‌ای در دو بخش؛ در بخش اول آن تصریح شده که شیوه برگزاری به چه صورت باشد و از مربیان خانم و افسران خانم برای آموزش استفاده شود و در بخش دوم نیز این مسئله طرح شده که وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان ملی استاندارد و باقی دستگاه‌های متولی به توسعه موتورهای برقی و استاندارد و پوشش ایمنی لازم برای شهروندانی که می‌خواهند گواهی‌نامه موتور دریافت کنند، کمک کنند.»

به گزارش ایسنا، صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان را می‌توان فراتر از یک اقدام اجرایی، گامی در پاسخ به نیازهای واقعی زندگی شهری زنان دانست؛ تصمیمی که هم‌زمان چند مسئله را هدف گرفته است. این اقدام، از یک‌سو حق تردد ایمن و قانونی زنان را به رسمیت می‌شناسد و امکان برخورداری آنان از خدماتی مانند بیمه و آموزش رسمی در بهره‌گیری از استفاده از این وسیله را فراهم می‌کند و از سوی دیگر، می‌تواند به کاهش فشار ترافیکی و آلودگی هوا در کلان‌شهرها کمک کند. حضور زنان در شبکه حمل‌ونقل موتورسیکلت، با توجه به دقت بیشتر و رعایت بالاتر قوانین رانندگی، ظرفیتی برای ارتقای فرهنگ ترافیک نیز به شمار می‌رود.


نظرات

آخرین اخبار
ریزش قیمت طلا و سکه در بازار؛ همه قطعات وارد مدار نزولی شدند
بورس 3 روز نخست هفته آینده تعطیل شد
جلسه ویژه دولت و قوه قضائیه؛ از مقابله با گرانی تا تشدید نظارت بر داروخانه‌ها
حجت الاسلام زارع فومنی درگذشت
استاندار: البرز شنبه و یکشنبه تعطیل نیست
هشدار حزب‌الله؛ «هیچ‌کس حق چشم‌پوشی از خاک لبنان را ندارد»
ادعای تازه واشنگتن درباره فروش نفت ایران
شوک به بوکس ایران؛ اعزام تیم‌های جوانان و امید در هاله‌ای از ابهام
پیام عارف درباره مراسم تشییع؛ «ایران مقتدر تمام‌قد به میدان خواهد آمد»
وزیر خارجه چین خواستار حفظ روند مذاکرات بین آمریکا و ایران شد
پوشش بیمه‌ای ویژه مراسم بدرقه رهبر شهید
رئیس سازمان اداری و استخدامی: پاسخگویی بانک‌ها به کمتر از 2 دقیقه رسید
مشهد آماده وداع؛ محل برگزاری مراسم رهبر شهید مشخص شد
ترافیک نیمه‌سنگین در جاده‌های شمال و ورودی‌های تهران
ناامن‌سازی؛ جبهه تازه جنگ علیه ایران
درخواست فوری صنعت شوینده برای جلوگیری از گرانی محصولات
پاداش حضور ایران در جام جهانی چقدر بود؟
نوراینفو | مسیرهای اصلی مراسم تشییع رهبر شهید در تهران
پیکر فرزاد جمشیدی فردا در قطعه هنرمندان به خاک سپرده می‌شود
استاندار خوزستان: ورود 36 قلم کالای همراه مسافر مجاز است
بدرقه آقای شهید ایران از تهران تا کربلا؛ حضور سران ادیان و مذاهب بیش از 90 کشور
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و دوم
هزار دلار؛ عددی که واشنگتن دوست ندارد دیده شود
«برای پدر»؛ نخستین هدیه شاعران به امام شهید رونمایی شد
از وضعیت مدارس دولتی و غیردولتی راضی نیستم
آتلانتیک: فساد در دولت ترامپ به یک «روال عادی» تبدیل شده است
خدائیان: 1998 همت به بیت‌المال بازگشت
آماده‌سازی 72 هزار جای پارک خودرو برای زائران مراسم بدرقه رهبر شهید
فاجعه سایبری در ژاپن؛ اطلاعات 14 میلیون کاربر لو رفت
هشدار وزارت صمت؛ محدودیت 85 درصدی برق، تولید را زمین‌گیر می‌کند
پزشکیان: قوانین مبارزه با اعتیاد باید اصلاح شود
آغاز ثبت‌نام زائران اربعین در سامانه «سماح»
نورنما | بیهوشی و تصادف راننده اتوبوس بخاطر گرمای شدید در فرانسه
محرم نویدکیا یک فصل دیگر در سپاهان ماند
بقایی: پیگیری حقوقی علیه دبیرکل ناتو و دولت‌های همدست برای تجاوز به ایران آغاز می‌شود
دارنده مدال برنز المپیک و نقره جهان درگذشت
بازیکن خارجی استقلال به نوبهار ازبکستان پیوست
قیمت نقره امروز سه شنبه 9 تیر 1405
بنکداران: قیمت کالاهای اساسی در بازار به ثبات رسید
معاون اجرایی رئیس‌جمهور: تفاهم ایران و آمریکا در «شعام» با رأی مثبت اعضا تصویب شد
بانک مرکزی ادعای هک بانک‌ها را تکذیب کرد
آمادگی 110 هزار نیروی هلال احمر برای پوشش مراسم تشییع رهبر شهید
تکرار سریال آتش‌سوزی در فارس و خوزستان
اطلاعیه قرارگاه برگزاری آیین وداع و تشییع قائد عظیم الشان شهید امت
اهدای اعضای جوان دشتستانی جان سه بیمار را نجات داد
نخست‌وزیر عراق: اجازه استفاده از خاک عراق برای حمله به همسایگان را نمی‌دهیم
شرکت ملی نفت ایران عضو اصلی بورس انرژی شد
گریم روزبه حصاری در سریال «رویای نیمه‌شب» رونمایی شد
قطر: انتقال دارایی مسدودی ایران با توافق طرفین انجام خواهد شد
معاون اول رئیس‌جمهور: بودجه دانشگاه تهران واقعاً شوخی است