×
اجتماعی
شناسه خبر : 271999
تاریخ انتشار : جمعه 1404/11/10 ساعت 10:42
زنان ایرانی گواهینامه موتور می‌گیرند

زنان ایرانی گواهینامه موتور می‌گیرند

پس از سال‌ها انتظار و پیگیری، صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان وارد فاز اجرایی شد. با نهایی‌شدن هماهنگی‌ها و رفع موانع، نیروی انتظامی به‌زودی آموزش و صدور گواهینامه موتور برای زنان را آغاز می‌کند؛ اقدامی مهم در مسیر برابری و حمل‌ونقل ایمن است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: سال‌هاست صدور «گواهینامه موتورسیکلت برای زنان»، به‌عنوان یکی از دغدغه‌های مهم این قشر مطرح است؛ مطالبه ای که معاون زنان رئیس‌جمهور، در مصاحبه اخیر خود با ایسنا وعده پیگیری و تحققش تا پیش از دهه فجر را داد؛ وعده‌ای که حالا به نتیجه رسیده و «آغاز فرآیند اجرایی آن در روزهای آینده»، خبر خوش آخر هفته "بهروزآذر" بود که امید را در دلها روشن کرد.

اواسط دی‌ماه بود که زهرا بهروزآذر- معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با حضور در خبرگزاری ایسنا در پاسخ به پرسشی درباره صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان، با اشاره به اینکه منع قانونی برای این موضوع وجود ندارد، درباره الزامات اجرایی این مطالبه گفته بود: «در این راستا انجام هماهنگی‌هایی از جمله تأمین مربیان زن و افسران زن برای اینکه در فرآیند آموزش و آزمون دچار مشکل نشویم، نیاز است و در صورتی که این هماهنگی‌ها انجام شود، صدور گواهینامه نیز اتفاق می‌افتد. تدابیر لازم در این زمینه در حال انجام است و در صورت تحقق این هماهنگی‌ها، صدور گواهینامه نیز عملیاتی خواهد شد.»

حالا هماهنگی‌های این موضوع همانطور که بهروز آذر پیشتر گفته بود، انجام شده و طبق اظهارات جدید او، «رسما این هماهنگی‌ها به نتیجه رسیده و نیروی انتظامی از این پس می‌تواند با برگزاری کلاس‌های آموزشی رسمی نسبت به صدور گواهینامه موتور برای زنان اقدام کند، لذا انجام فرایند صدور گواهینامه به زودی اعلام و اجرا خواهد شد.»

باتوجه به اینکه بهروزآذر در مصاحبه دی‌ماه خود در پاسخ به پرسشی درباره زمان‌بندی اجرای این موضوع اظهار امیدواری کرده بود که صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان تا پایان سال جاری محقق شود و حتی تلاش می‌شود که این اقدام به‌عنوان هدیه‌ای در دهه فجر امسال به مردم و به‌ویژه زنان ایران تقدیم شود، حالا و پس از گذشت کمتر از یک ماه از وعده او به ایسنا، جدیدترین اظهارات بهروزآذر نشان می‌دهد که این وعده عملی شده است: «صدور گواهینامه موتورسواری زنان نهایی شده و فرایند اجرایی آن در روزهای آینده آغاز می‌شود. امروز هیچ مانعی برای صدور گواهی‌نامه موتور سیکلت برای خانم‌ها با مقرره‌ مصوب در دولت، وجود نخواهد داشت؛ مقرره‌ای در دو بخش؛ در بخش اول آن تصریح شده که شیوه برگزاری به چه صورت باشد و از مربیان خانم و افسران خانم برای آموزش استفاده شود و در بخش دوم نیز این مسئله طرح شده که وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان ملی استاندارد و باقی دستگاه‌های متولی به توسعه موتورهای برقی و استاندارد و پوشش ایمنی لازم برای شهروندانی که می‌خواهند گواهی‌نامه موتور دریافت کنند، کمک کنند.»

به گزارش ایسنا، صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان را می‌توان فراتر از یک اقدام اجرایی، گامی در پاسخ به نیازهای واقعی زندگی شهری زنان دانست؛ تصمیمی که هم‌زمان چند مسئله را هدف گرفته است. این اقدام، از یک‌سو حق تردد ایمن و قانونی زنان را به رسمیت می‌شناسد و امکان برخورداری آنان از خدماتی مانند بیمه و آموزش رسمی در بهره‌گیری از استفاده از این وسیله را فراهم می‌کند و از سوی دیگر، می‌تواند به کاهش فشار ترافیکی و آلودگی هوا در کلان‌شهرها کمک کند. حضور زنان در شبکه حمل‌ونقل موتورسیکلت، با توجه به دقت بیشتر و رعایت بالاتر قوانین رانندگی، ظرفیتی برای ارتقای فرهنگ ترافیک نیز به شمار می‌رود.


نظرات

آخرین اخبار
چرا مقصد بعدی دیپلماسی ایران، قلب اوراسیا شد؟
گاز برای خودرو‌ها رایگان شد
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران/ پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح به دشمن در کویت و اردن
سلیمی: پاسخ یک ضربه آمریکا باید چند ضربه باشد
ذوق‌زدگی نتانیاهو از شرط ترامپ برای هسته‌ای شدن عربستان
دستیابی جدید دانشمندان به درمان صرع
بیش از 9300 خدمت درمانی رایگان در اربعین
تکذیب تعویق کنکور از سوی وزیر آموزش و پرورش
حسن خادم، نویسنده «اقیانوس آرام» درگذشت
مامور آمریکایی به افشای اطلاعات سفرهای ونس مظنون شد
برقراری امنیت در همه مرزها/ هیچ‌ خللی در تردد زائران ایجاد نشده است
قرارداد اجاره می‌تواند بالاتر از حد افزایش 25 درصد امضا شود؟
مخبر: شعله‌های آتش آمریکا دامن همه جهان را می‌گیرد
شرط ترامپ برای توافق هسته‌ای با عربستان
امضای اسناد مشترک همکاری ایران و عراق
بازگشایی پناهگاه‌ها در اراضی اشغالی از بیم حملات احتمالی ایران
محدودیت ترافیکی کندوان و آزادراه تهران-شمال جمعه 2 مرداد
دیالوگ تاریخی مسی و یامال پس از شکست آرژانتین
جزییات قتل هولناک شاگرد میوه فروشی در مشهد
نیمی از جمعیت جهان نباید در برابر بحران‌های منطقه سکوت کنند
آمادگی کامل زیرساخت‌های مرز خسروی برای میزبانی از زائران اربعین
معاون وزیر جهاد کشاورزی: ذخایر کالاها در امن‌ترین وضعیت ممکن است
هلاکت 2 تروریست در درگیری مسلحانه مرزبانان هنگ مرزی
مرسدس‌بنز در آستانه حذف از بازار ایالات متحده
حمایت کرملین از حق هسته‌ای صلح‌آمیز ایران و عربستان
بیانیه هشدارآمیز حنظله؛ شبکه آب، برق و ترابری آمریکا در خط مقدم حملات بعدی
چرا بزرگترین شرکت هواپیمایی هند بازگشت به اسرائیل را به تعویق انداخت؟
تحرکات دیپلماتیک عمان در دریای سرخ
واکنش وزارت امور خارجه ایران به واگذاری پایگاه نظامی انگلیس به آمریکا
توقف اعزام‌های دولتی عتبات؛ مسیر کربلا در اختیار کاروان‌های خصوصی
الزیدی و پیام ترامپ!
تولد نوزاد 5650 گرمی درهفتمین زایمان مادر کرمانشاهی
تنگه باب‌المندب، کابوس جدید بازارهای جهانی؛ قیمت نفت به 99 دلار رسید
سونامی تعدیل در آلمان؛ خداحافظی با 6 هزار نیروی کار در امپراتوری پورشه
ابلاغ الگوی جدید هم‌ترازی رشته‌های تحصیلی؛ پایان ابهامات آزمون های استخدامی
یورش شهرک‌نشین های صهیونیست به صحن‌های مسجدالاقصی
بازار لوازم خانگی؛ چرا مردم تعمیر را به خرید ترجیح می‌دهند؟
واکنش روبیو به موضع «چشم در برابر چشم» وزیر امور خارجه ایران
نورنما | شادی غم انگیز مردم جنگ زده غزه از پیروزی تیم فوتبال اسپانیا
فینال جام جهانی 2026 تکرار می شود !
پایان ماجراجویی 4 آدم‌ربا پس از ربودن کودک یزدی
پیش بینی وضعیت آب و هوا استان مازندران فردا جمعه 2 مرداد
پایان عمر باتری‌های لیتیومی؛ رونمایی از شاهکار جدید چینی‌ها در قلب انرژی هسته‌ای
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 1 مرداد+ جدول قیمت ها
پیش‌بینی هوای تهران؛ کاهش نسبی دما و رگبار در ارتفاعات
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 1 مرداد 1405
اقدام قاطع مرزبانان در مواجهه با تروریستها
سیدبندی لیگ قهرمانان آسیا اعلام شد + سیدبندی گل‌گهر
تسهیل آتش بس در دستور کار اسلام آباد
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس امروز پنجشنبه 1 مرداد 1405