×
بین الملل
شناسه خبر : 271954
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/11/09 ساعت 21:24
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد

واکنش اروپا به تحولات خاورمیانه؛

منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به افزایش تنش‌ها در غرب آسیا تأکید کرد که خاورمیانه ظرفیت یک جنگ جدید را ندارد و تشدید درگیری‌ها به نفع هیچ طرفی نیست.

نورنیوز-گروه بین الملل:کایا کالاس این مطلب را روز پنجشنبه در پایان نشست شورای وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل مطرح کرد.

او در پاسخ به پرسشی درباره موضع اروپا نسبت به تحرکات نظامی ایالات متحده در منطقه غرب آسیا پس از طبقه‌بندی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان های به اصطلاح تروریستی اتحادیه اروپا گفت که تصمیم اخیر اتحادیه به معنای جرم‌انگاری سپاه است. وی تصریح کرد: منطقه به یک جنگ جدید نیاز ندارد.

گفتنی است اتحادیه اروپا ساعاتی پیش در اقدامی سیاسی، غیرقانونی و غیر موجه، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را که یک نهاد نظامی رسمی ایران به‌شمار می‌رود در فهرست سازمان‌های به اصطلاح تروریستی طبقه‌بندی کرد.

این اقدام شتابزده بر خلاف رویه‌های حقوقی در اتحادیه اروپا و صرفا به بهانه‌های سیاسی صورت گرفت. طبق مقررات اتحادیه اروپا، این بلوک نمی‌تواند یک سازمان را بدون حکم دادگاه یک کشور عضو به عنوان نهاد تروریست معرفی کند.

با این حال کشورهای عضو اتحادیه اروپا امروز در نشست شورای وزیران امور خارجه اتحادیه، بدون توجه به تبعات این اقدام و صرفا برای خوشایند آمریکا و رژیم صهیونیستی، تصمیم به چنین اقدام نسنجیده‌ای گرفتند.

کالاس همچنین در بخش دیگری از سخنان خود افزود: «اتحادیه اروپا از قبل تحریم‌های گسترده‌ای را اعمال کرده است و امروز وزیران توافق کردند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به‌عنوان یک سازمان تروریستی معرفی کنند».

وی با تکرار ادعاهای حقوق بشری، مدعی شد که وزیران این اتحادیه همچنین علیه افراد مسئول در برخورد با اعتراض‌های اخیر در ایران، از جمله وزیر کشور، تحریم‌هایی اعمال کردند.

این مقام اروپایی ادامه داد: «وزیران تحریم‌های تازه‌ای را علیه افراد مرتبط با حمایت جنگی ایران از روسیه تصویب کردند و کنترل‌های صادراتی را گسترش دادند. وزیران تصریح کردند که ایران باید همه افراد بازداشت‌شده به ناحق را آزاد کند، از جمله شهروندان اتحادیه اروپا.»

وی افزود: «باید آماده باشیم فشار بر مقام‌ها را بیش از پیش افزایش دهیم و حمایت از جامعه مدنی ایران را ادامه دهیم.»

کالاس در بخشی از صحبت‌های خود اشاره کرد که طبقه‌بندی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روندی نسبتا طولانی و موضع اتحادیه اروپا نسبت به این اقدام روشن بوده است.

هم زمان با برگزاری این نشست، اورسولا فون درلاین رئیس کمیسیون اروپا نیز در با انتشار پیامی در ایکس از تصمیم شورای وزیران برای طبقه‌بندی سپاه در فهرست مورد اشاره استقبال کرد و مدعی شد که این تصمیم باید خیلی پیشتر اتخاذ می‌شد.

گفتنی است سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش به اقدامات خصمانه اروپا علیه ایران تصریح کرد که این اتحادیه مرتکب اشتباه راهبردی شده است.

 
 
 


نظرات

آخرین اخبار
تداوم هماهنگی‌های تهران و مسقط با محویت تنگه هرمز
خروج عراق از اوپک؛ از شایعه تا واقعیت
ابراز همدردی پزشکیان و اعلام آمادگی برای کمک به زلزله‌زدگان ونزوئلا
محورهای راهبردی گفت‌وگوی عربستان و آمریکا در منامه
ادعای جنجالی جی‌دی ونس: توافق برای ایجاد کانال نظامی مستقیم میان ایران و آمریکا
وعده رفع اختلال بانکی محقق نشد؛ تداوم مشکلات در همراه‌بانک‌ها
رایزنی وزرای خارجه ایران و ایتالیا
عملیات فرانسه علیه «ناوگان سایه» روسیه با توقیف نفتکش
برنامه بازی‌های امشب جام جهانی 2026؛ ساعت بازی آلمان، هلند و ژاپن
هشدار عاشورایی انصارالله به حضور اسرائیل در باب‌المندب
خودرو بخریم یا دست نگه داریم؟ / تحلیل سیگنال‌های جدید بازار و آینده قیمت‌ها
دیدار سرنوشت‌ساز پرسپولیس و چادرملو برای سهمیه آسیا
افشاگری وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از جنگ اقتصادی علیه ایران
نوراینفو | عواملی که خطر گرمازدگی را افزایش می دهد
درخشش سینماگران ایرانی در فهرست جدید آکادمی اسکار
خط‌ و نشان تازه وزیر خارجه آمریکا در بحرین
پایان 16 سال انتظار در ظهر عاشورا
چالش عجیب اخلاقی در گروه D جام جهانی
چرا بازیکنان جام جهانی جوراب‌های خود را سوراخ می‌کنند؟
واکنش عجیب فیفا به حاشیه نمادهای رنگین‌کمانی در بازی ایران و مصر
آیا شعار علیه آمریکا و آتش‌زدن پرچم ممنوع شده است؟
واکنش قالیباف به ادعای خرید محصولات کشاورزی آمریکا توسط ایران
164 کشته و هزار زخمی در زلزله 7ریشتری کاراکاس؛ هشدار سونامی در کارائیب
ترافیک سنگین در محور چالوس و مرزن‌آباد؛ آغاز موج بازگشت مسافران از عصر امروز
حزب‌الله چگونه گردان زرهی 401 را زمین‌گیر کرد؟
صدور کارت نخبگان آغاز شد؛ نخبگان از چه مزایایی بهره‌مند می‌شوند؟
اهمیت موفقیت ایران در پرونده دارایی‌های مسدودشده
ستاره مراکشی، رکورد «محمد صلاح» را شکست
نماینده پارلمان لبنان: ایران آتش‌بس را به اسرائیل تحمیل کرد
ثبت دمای 45 درجه در اصفهان
دعوت از سینماگران ایرانی برای عضویت در اسکار 2026
نجات معجزه‌آسای کودک 2 ساله از خودروی داغ در فریمان
عزاداری ظهر عاشورا محرم 1448 مسجد ولی عصر (عج) خوزستانی های مقیم تهران
ابراز همدردی ایران با ونزوئلا به دنبال زمین لرزه مهیب
محدودیت‌های بحرین برای عزاداران حسینی
اختلالات بانکی ارتباطی به اینترنت ندارد؛ آدرس غلط ندهید
تنگه هرمز محور رایزنی تلفنی وزرای خارجه ایران و عمان
مکرون مدعی توقیف نفتکش مرتبط با روسیه شد
سینمای عاشورایی؛ ظرفیت بزرگ، تولید اندک
چین خواستار لغو فوری تحریم‌ها علیه کوبا شد
نایب‌قهرمان جهان هندبال ساحلی ایران را شکست داد
کدام آثار موسیقی محرم در دل مردم ماندگار شدند
ترکیب تیم ملی والیبال ایران مقابل آمریکا اعلام شد
امروز عقب‌نشینی نکنید، فردا با خواری ناگزیر به فرار می شوید
سخنگوی وزارت خارجه قطر: کار روی جزئیات اجرای توافق ایران و آمریکا آغاز شد
ادعای آمریکادرباره جنوب لبنان تکذیب شد
رژیم صهیونیستی دوباره آتش‌بس را نقض کرد؛ حزب‌الله واکنش نشان داد
ادعای طرح موساد برای ترور عاصم منیر تکذیب شد
نورنما | بازسازی مصائب روز عاشورا با هوش مصنوعی
مستاجران بخوانند؛ سقف مجاز افزایش اجاره بها تعیین شد