×
بین الملل
شناسه خبر : 271906
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/11/09 ساعت 17:42
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت

روزنامه اسرائیلی هاآرتص گزارش داد؛

ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت

روزنامه اسرائیلی هاآرتص گزارش داد که ارتش اسرائیل برای نخستین‌بار آمار اعلامی وزارت بهداشت غزه درباره تلفات جنگ را پذیرفته و به شهادت حدود 70 هزار فلسطینی اذعان کرده است؛ آماری که بازتاب گسترده‌ای در محافل سیاسی و امنیتی اسرائیل داشته است.

نورنیوز-گروه بین الملل: پس از مدت‌ها انکار، ارتش اشغالگر اسرائیل پذیرفت که بیش از ۷۰ هزار نفر در غزه طی بیش از دو سال جنگ به شهادت رسیده‌اند.

  روزنامه اسرائیلی هاآرتص گزارش داد که ارتش اسرائیل برای نخستین‌بار آمار اعلامی وزارت بهداشت غزه درباره تلفات جنگ را پذیرفته و به شهادت حدود ۷۰ هزار فلسطینی اذعان کرده است؛ آماری که بازتاب گسترده‌ای در محافل سیاسی و امنیتی اسرائیل داشته است.

این تغییر موضع رسمی پس از آن است که در بیش از دو سال گذشته، مقامات اسرائیلی مدام آمار منتشرشده توسط وزارت بهداشت غزه را انکار می‌کردند.

تا پیش از گزارش اخیر هاآرتص، ارتش و دولت اسرائیل به طور رسمی آمار وزارت بهداشت غزه را «آمار حماس» می‌نامیدند و اغلب آن را «دستکاری‌شده» یا «برای پروپاگاندا» توصیف می‌کردند. حتی در مواردی که رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند که اطلاعات اسرائیلی آمار را «عموماً دقیق» می‌داند، مقامات سیاسی آن را رد می‌کردند.

طبق گزارش هاآرتص که به نقل از منابع آگاه در ارتش اسرائیل تهیه شده، مقامات نظامی اکنون این رقم را معتبر می‌دانند و آن را پایه‌ای برای تحلیل‌های داخلی خود قرار داده‌اند.

آخرین آمار دقیق اعلام‌شده توسط وزارت بهداشت غزه تا روز گذشته نشان می‌دهد که ۷۱,۶۶۷ نفر از آغاز جنگ تاکنون طی حملات اشغالگران به شهادت رسیده‌اند.

هاآرتص نوشت که آمار ۷۰–۷۱ هزار نفر شامل اجساد زیر آوار نمی‌شود. ارتش اسرائیل تصریح کرده که تعداد واقعی کشته‌ها به دلیل این عامل احتمالاً بالاتر خواهد بود.

این روزنامه در بخش دیگر گزارش خود نوشت که منابع امنیتی اسرائیلی توافق مربوط به غزه را مبهم و فاقد راه‌حل‌های روشن دانسته و اعلام کرده‌اند که موضوعاتی همچون خلع سلاح حماس و میزان عقب‌نشینی ارتش اسرائیل از نوار غزه همچنان حل‌نشده باقی مانده است. این منابع هشدار داده‌اند که در صورت عدم تغییر اساسی در روند خلع سلاح، اسرائیل ممکن است بار دیگر حمله زمینی به غزه را از سر بگیرد.

هاآرتص همچنین به نقل از مقام‌های اسرائیلی تأکید کرده است که آغاز سریع بازسازی غزه بدون خلع سلاح، از نگاه تل‌آویو می‌تواند به تهدیدی جدید علیه امنیت اسرائیل تبدیل شود.

جنگی که اسرائیل با حمایت مستقیم آمریکا از مهرماه ۱۴۰۲ (اکتبر ۲۰۲۳) علیه غزه آغاز کرد، طی دو سال گذشته بیش از ۷۱ هزار شهید و بالغ بر ۱۷۱ هزار زخمی برجای گذاشته که اکثریت قربانیان را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. در این مدت، حدود ۹۰ درصد زیرساخت‌های غیرنظامی نوار غزه به‌طور کامل تخریب شده است.

طبق برآورد سازمان ملل، هزینه بازسازی غزه حدود ۷۰ میلیارد دلار است؛ در حالی که حدود ۲.۴ میلیون فلسطینی، از جمله ۱.۵ میلیون آواره، در شرایطی بسیار بحرانی و انسانی به سر می‌برند.

در همین حال، هاآرتص گزارش داده است که دولت اسرائیل تحت فشار آمریکا با بازسازی منطقه «رفح جدید» در جنوب نوار غزه موافقت کرده، اما بازسازی بخش‌های قدیمی غزه را به اجرای کامل خلع سلاح منوط دانسته است. با این وجود، به دلیل نامشخص بودن سازوکار تأمین مالی از سوی کشورهای کمک‌کننده، روند عملی بازسازی هنوز آغاز نشده است.

این در حالی است که جنبش حماس بارها خواستار فشار جامعه جهانی بر اسرائیل برای اجرای مفاد توافق آتش‌بس، به‌ویژه آغاز بازسازی غزه، شده اما اسرائیل همچنان با نقض روزانه این توافق و جلوگیری از ورود کمک‌های انسانی، بر وخامت اوضاع انسانی در این منطقه افزوده است.


نظرات

آخرین اخبار
در فصل بهار لبنیات سنتی نخورید!
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر
مرتس: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران کاملا غیرضروری است
پزشکیان: ایران تحت فشار، تهدید و محاصره وارد مذاکره تحمیلی نخواهد
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد
پزشکیان: رضایت 80 درصدی مردم از عملکرد دولت در جنگ 40 روزه
دروغی دیگر از ترامپ
عکس های منتخب ایران، شنبه 5 اردیبهشت 1405
سپاه: هر تجاوز دیگر دشمن با پاسخی در سطح بازدارندگی راهبردی مواجه خواهد شد
اعلام آمار جدید از میزان شهدای لبنان
ایران برای نخستین بار سهمیه ترای‌اتلون المپیک جوانان را کسب کرد
ان‌بی‌سی: خسارت حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا بیشتر از اعلام رسمی است
حماس: مردم فلسطین حق دارند نمایندگان خود را انتخاب کنند
انتقاد تاجرنیا از بلاتکلیفی لیگ/ سهمیه ایران در لیگ نخبگان به 1+2 رسید
عراقچی: سفر به پاکستان بسیار ثمربخش بود
مهاجرانی:باید با پذیرش مشکلات برای آن راه حل پیدا کنیم
ازسرگیری پروازها در شیراز پس از 50 روز وقفه
مورفی: حضور ویتکاف و کوشنر در مذاکرات صلح با ایران فاجعه‌بار است
پاسخ حزب‌الله لبنان به نقض آتش بس از سوی اسرائیل
شوک نفتی تنگه هرمز نتوانست تقاضا را کاهش دهد
آژانس بین‌المللی انرژی: قیمت نقدی نفت بالاتر از نفت کاغذی است
نفوذ حنظله به لایه پرسنلی تیپ 89 ارتش اسرائیل
مقتدی صدر دستور جمع‌آوری سلاح‌های «سرایا السلام» در کربلا را صادر کرد
مومنی: بزرگ‌ترین مؤلفه قدرت کشور همبستگی ملی است که باید صیانت کرد
صالحی‌امیری: اگر مدالی باشد، باید به شهدای جنگ تحمیلی داده شود
ماکرون: هدفمان بازگشایی کامل تنگه هرمز است
بی‌بی‌سی: اعتراض‌ها به استفاده از پایگاه هوایی فیرفورد در انگلیس بالا گرفت