×
بین الملل
شناسه خبر : 271906
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/11/09 ساعت 17:42
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت

روزنامه اسرائیلی هاآرتص گزارش داد؛

ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت

روزنامه اسرائیلی هاآرتص گزارش داد که ارتش اسرائیل برای نخستین‌بار آمار اعلامی وزارت بهداشت غزه درباره تلفات جنگ را پذیرفته و به شهادت حدود 70 هزار فلسطینی اذعان کرده است؛ آماری که بازتاب گسترده‌ای در محافل سیاسی و امنیتی اسرائیل داشته است.

نورنیوز-گروه بین الملل: پس از مدت‌ها انکار، ارتش اشغالگر اسرائیل پذیرفت که بیش از ۷۰ هزار نفر در غزه طی بیش از دو سال جنگ به شهادت رسیده‌اند.

  روزنامه اسرائیلی هاآرتص گزارش داد که ارتش اسرائیل برای نخستین‌بار آمار اعلامی وزارت بهداشت غزه درباره تلفات جنگ را پذیرفته و به شهادت حدود ۷۰ هزار فلسطینی اذعان کرده است؛ آماری که بازتاب گسترده‌ای در محافل سیاسی و امنیتی اسرائیل داشته است.

این تغییر موضع رسمی پس از آن است که در بیش از دو سال گذشته، مقامات اسرائیلی مدام آمار منتشرشده توسط وزارت بهداشت غزه را انکار می‌کردند.

تا پیش از گزارش اخیر هاآرتص، ارتش و دولت اسرائیل به طور رسمی آمار وزارت بهداشت غزه را «آمار حماس» می‌نامیدند و اغلب آن را «دستکاری‌شده» یا «برای پروپاگاندا» توصیف می‌کردند. حتی در مواردی که رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند که اطلاعات اسرائیلی آمار را «عموماً دقیق» می‌داند، مقامات سیاسی آن را رد می‌کردند.

طبق گزارش هاآرتص که به نقل از منابع آگاه در ارتش اسرائیل تهیه شده، مقامات نظامی اکنون این رقم را معتبر می‌دانند و آن را پایه‌ای برای تحلیل‌های داخلی خود قرار داده‌اند.

آخرین آمار دقیق اعلام‌شده توسط وزارت بهداشت غزه تا روز گذشته نشان می‌دهد که ۷۱,۶۶۷ نفر از آغاز جنگ تاکنون طی حملات اشغالگران به شهادت رسیده‌اند.

هاآرتص نوشت که آمار ۷۰–۷۱ هزار نفر شامل اجساد زیر آوار نمی‌شود. ارتش اسرائیل تصریح کرده که تعداد واقعی کشته‌ها به دلیل این عامل احتمالاً بالاتر خواهد بود.

این روزنامه در بخش دیگر گزارش خود نوشت که منابع امنیتی اسرائیلی توافق مربوط به غزه را مبهم و فاقد راه‌حل‌های روشن دانسته و اعلام کرده‌اند که موضوعاتی همچون خلع سلاح حماس و میزان عقب‌نشینی ارتش اسرائیل از نوار غزه همچنان حل‌نشده باقی مانده است. این منابع هشدار داده‌اند که در صورت عدم تغییر اساسی در روند خلع سلاح، اسرائیل ممکن است بار دیگر حمله زمینی به غزه را از سر بگیرد.

هاآرتص همچنین به نقل از مقام‌های اسرائیلی تأکید کرده است که آغاز سریع بازسازی غزه بدون خلع سلاح، از نگاه تل‌آویو می‌تواند به تهدیدی جدید علیه امنیت اسرائیل تبدیل شود.

جنگی که اسرائیل با حمایت مستقیم آمریکا از مهرماه ۱۴۰۲ (اکتبر ۲۰۲۳) علیه غزه آغاز کرد، طی دو سال گذشته بیش از ۷۱ هزار شهید و بالغ بر ۱۷۱ هزار زخمی برجای گذاشته که اکثریت قربانیان را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. در این مدت، حدود ۹۰ درصد زیرساخت‌های غیرنظامی نوار غزه به‌طور کامل تخریب شده است.

طبق برآورد سازمان ملل، هزینه بازسازی غزه حدود ۷۰ میلیارد دلار است؛ در حالی که حدود ۲.۴ میلیون فلسطینی، از جمله ۱.۵ میلیون آواره، در شرایطی بسیار بحرانی و انسانی به سر می‌برند.

در همین حال، هاآرتص گزارش داده است که دولت اسرائیل تحت فشار آمریکا با بازسازی منطقه «رفح جدید» در جنوب نوار غزه موافقت کرده، اما بازسازی بخش‌های قدیمی غزه را به اجرای کامل خلع سلاح منوط دانسته است. با این وجود، به دلیل نامشخص بودن سازوکار تأمین مالی از سوی کشورهای کمک‌کننده، روند عملی بازسازی هنوز آغاز نشده است.

این در حالی است که جنبش حماس بارها خواستار فشار جامعه جهانی بر اسرائیل برای اجرای مفاد توافق آتش‌بس، به‌ویژه آغاز بازسازی غزه، شده اما اسرائیل همچنان با نقض روزانه این توافق و جلوگیری از ورود کمک‌های انسانی، بر وخامت اوضاع انسانی در این منطقه افزوده است.


نظرات

آخرین اخبار
ایمپلنت نرمی که با رگ‌های شما «نفس» می‌کشد!
گالانت: اهداف راهبردی علیه ایران محقق نشد
پاکستان برای میانجیگری صلح به تهران آمد
حماس: در صورت شکست مذاکرات گزینه‌های آماده داریم
رویترز: دیپلماسی تند ترامپ در برابر ایران به بن‌بست رسید
گزارش شبکه 12 اسرائیل از سرکوب مخالفان در بحرین
الیکا عبدالرزاقی مجری «کودک شو» شد
خودداری آمریکا از تمدید معافیت خرید نفت روسیه
شکست ماموریت چین؛ ترامپ و کابوس جنگی که تمام نمی‌شود
حقوق بشر برای دشمنان، مصونیت برای متحدان
لفاظی‌های جدید ترامپ در اوج انزوای جهانی و شکست در میدان
قالیباف: مقاومت 70 روزه ملت ایران تحول جهان را سرعت بخشید
هلاکت یک افسر صهیونیست در حمله حزب‌الله
سایه سنگین ناامنی بر مدارس نیجریه/ ربایش ده‌ها کودک
اعتراف تلخ بورل: اتحادیه اروپا برای جهان امروز طراحی نشده است
پایان تعطیلات اجباری بازار سهام + زمان بازگشایی
فشار بی‌سابقه سیاسی بر کاخ سفید همزمان با جهش قیمت بنزین
«هرمز سیف» وارد میدان شد/ مدیریت هوشمند قدیمی‌ترین آبراه جهان با بیمه ایرانی
طرح آمریکا برای «نیابتی کردن» جنگ در جزایر ایرانی
تجاوز هوایی به «قانون النهر» قربانی گرفت
تظاهرات ضد جنگ در لندن با محوریت حمایت از ایران
آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از اول خرداد+ اعلام مهلت نهایی
وداع تلخ با بازیگر نمایش «فردریک»/ صحنه در سوگ بهناز نازی نشست
فرصت‌سوزی تاریخی جمهوری‌خواهان؛ بازنده بزرگِ جنگِ ترامپ علیه ایران
نفت 150 دلاری کابوس وزیر انرژی آمریکا
وقوع زلزله 4.5 ریشتری حوالی گلوگاه/کانون لرزش کجا بود؟
پایان باشکوه باواریایی‌ها با هت‌تریک یازدهم هری کین
فهرست نهایی تیم ملی/ قلعه‌نویی 30 یوز را انتخاب کرد
تسهیلات میلیاردی برای احیای بازار جنت/ واریز 50 میلیون تومان کمک بلاعوض تا فردا صبح
توافق صلح لبنان با اسرائیل، توافقی جنجالی تر از سال 1983
20 جام، 10 سال، یک پپ!
بتن‌ریزی واحد دوم نیروگاه هسته‌ای بوشهر زیر سایه امنیت
هماهنگی مسکو و پکن برای دفاع از ایران در تنگه هرمز
بحران در عدن، بازداشت‌ در سایه اختلافات امارات و عربستان
زلزله در صندوق‌های درآمد ثابت، کوچ به سمت املاک و طلا
سقوط برج ترامپ زیر سایه جنگ ایران
برگ‌های برنده ایران در صورت ازسرگیری جنگ با آمریکا
سید صولت مرتضوی :در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
اشاره رئیس‌جمهور به کهن‌سال‌ترین موجود زنده آسیا که ریشه در خاک ایران دارد
محمدمهدی اسماعیلی:در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
سپهر خلجی : در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
قدرت نامتقارن، لایه رسوخ‌ناپذیر دفاعی ایران در برابر حملات
سقوط آزاد اوراق قرضه از واشنگتن تا توکیو
فراخوان عارف برای مدیریت بی‌ساعت در صنایع/ساعت‌ها را از مچ باز کنید
سقوط آزاد بودجه مدارس آمریکا در چاه نفت
بسته خبری دولت از وام 75 میلیونی تا هوش مصنوعی و تنظیم بازار مرغ
ناگاتومو اولین 5 ستاره تاریخ فوتبال آسیا!
توافق بزرگ پکن و واشنگتن برای خرید 750 هواپیما
معاریو: ارتش اسرائیل با کمبود 15 هزار سرباز روبه‌روست
تحلیلگر رمزارز: جنگ با ایران ضعف بازارهای مالی سنتی را آشکار کرد