×
اجتماعی
شناسه خبر : 271780
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/11/09 ساعت 08:20
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 9 بهمن+ وضعیت استان ها

وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 9 بهمن+ وضعیت استان ها

سازمان هواشناسی برای امروز و فردا بارش برف و باران را در اکثر مناطق کشور به‌جز جنوب شرق پیش بینی کرد. همچنین از بارش برف با احتمال کولاک برای مناطق کوهستانی و سردسیر و رگبار باران همراه با رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی در مناطق جنوبی خبر داد.

نورنیوز_ گروه اجتماعی: سامانه بارشی امروز در اکثر مناطق کشور به‌جز جنوب شرق فعال خواهد بود، بارش‌ها در مناطق کوهستانی و سردسیر به‌صورت برف با احتمال کولاک و در مناطق جنوبی به‌شکل رگبار باران همراه با رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی خواهد بود.


فردا در شمال شرق و نوار شرقی کشور بارش باران و برف و وزش باد ادامه خواهد داشت. همچنین بارش خفیف و پراکنده برف و باران در برخی مناطق شمال غرب و غرب کشور دور از انتظار نیست.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران‌ مخاطرات وضع هوا گفت:امروز تمرکز و بیشترین شدت بارش‌ها در زاگرس مرکزی و جنوبی است و گستردگی بارش به‌تدریج به مناطق مرکزی و شرقی افزایش می‌یابد.

 حالا که به نظر می‌رسد با آغاز بهمن‌ماه ورود سامانه‌های بارشی اثر گذار به گستره ایران افزایش یافته، پیش‌بینی روز گذشته سازمان هواشناسی (۸ بهمن‌ماه) حاکی از تقویت فعالیت یک سامانه جوی در روز جاری پنجشنبه (۹ بهمن‌ماه) بود، به‌ءطوری که برای بیشتر مناطق به‌جز نواحی جنوب شرق بارش پیش‌بینی شده است.

سازمان هواشناسی اثرگذاری این‌ بارش‌ها بر مناطق جنوبی را به شکل وقوع رگبار باران همراه با رعد و برق وزش باد شدید موقتی توصیف و تاکید کرد که بارش‌ در مناطق کوهستانی و سردسیر به‌صورت برف با احتمال کولاک برف ‌خواهد بود؛ شرایطی که زمینه خطرات ناشی از شرایط جوی را در مناطق کوهستانی فراهم می‌کند و می‌تواند برای فعالان نواحی کوهستانی مانند کوهنوردان یا ساکنان این مناطق و مسافران خطرساز باشد.

صادق ضیاییان در گفت‌وگو با ایسنا  پیش‌بینی هوای مناطق کوهستانی در طول پنجشنبه و جمعه (٩ و ١٠ بهمن‌ماه) را تشریح کرد و ضمن اعلام هشدار برای وقوع کولاک، سرمازدگی جدی و پتانسیل بالای وقوع بهمن گفت: نقشه‌های هواشناسی نشان می‌دهد که امروز (۹ بهمن‌ماه) موج بارشی و سردی در اکثر مناطق کوهستانی فعال است. این شرایط همراه با بارش برف، وزش باد شدید تا خیلی شدید و کولاک خواهد بود و ابرناکی و مه آلودگی نیز به همراه دارد. در این شرایط خطر انحراف از مسیرهای پیمایش کوهستانی به دلیل کاهش دید و خطر تشدید سوزباد به دلیل افت دما وجود دارد و وقوع بهمن نیز دور از انتظار نیست. 

 وی افزود: امروز تمرکز و بیشترین شدت بارش‌ها در زاگرس مرکزی و جنوبی است و گستردگی بارش به‌تدریج به مناطق مرکزی و شرقی افزایش می‌یابد.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ادامه داد: جمعه (۱۰ بهمن‌ماه) در بیشتز مناطق کوهستانی هوای سرد مستقر خواهد بود. این شرایط به‌ویژه در نیمه غربی با یخبندان گسترده، وقوع دمای زیرصفر و تشدید سوزباد در تلفیق با شرایط وزش باد همراه خواهد بود بنابراین در این مناطق نیز خطر سرمازدگی جدی وجود دارد. بارش برف و کولاک در نیمه شرقی ادامه می‌یابد و موجب کاهش دید و احتمال وقوع بهمن می‌شود.

وی افزود: سایر پیش‌بینی‌های هواشناسی نیز حاکی از وزش باد شدید تا خیلی شدید در ارتفاعات شمال غرب و ارتفاعات البرز است بنابراین در این نواحی نیز از سویی وقوع کولاک شدید مورد انتظار است علاوه بر آن احتمال وقوع بهمن بالاست.

ضیاییان در ادامه و به تفکیک پیش‌بینی هواشناسی از شرایط جوی ارتفاعات شمال تهران را تشریح کرد و ادامه داد: آسمان ارتفاعات شمالی تهران پنجشنبه نیمه ابری تا ابری و مه آلود همراه با وزش باد شدید، بارش برف و کولاک پیش‌بینی شده و احتمال وقوع بهمن نیز وجود دارد. جمعه اما اگرچه آسمان آفتابی و هوا سرد می‌شود، همچنان به دلیل وزش باد شدید، سوزباد تشدید می‌شود و خطر سرمازدگی وجود دارد. جمعه نیز وقوع کولاک و احتمال وقوع بهمن دور از انتظار نیست.

وی به کوهنوردان، سایر فعالان مناطق کوهستانی و ساکنان نواحی مرتفع توصیه کرد: با توجه به فعالیت سامانه بارشی و استقرار هوای سرد و وزش باد شدید تا خیلی شدید، وقوع کولاک و تشدید سوزباد همچنین خطر سرمازدگی جدی و پتانسیل بالای وقوع بهمن در اکثر مناطق کوهستانی وجود دارد بنابراین توصیه هواشناسی اجتناب از صعود به ارتفاعات است.

ضیاییان با بیان اینکه به علت وجود برف تازه در بیشتر مناطق کوهستانی کشور، پتانسیل بالایی برای وقوع بهمن در شیب‌های مستعد وجود دارد، تاکید کرد: با توجه به حجم بارش برف در مناطق کوهستانی کشور، انسداد مسیرهای دسترسی و امداد، نیاز به شرایط برف کوبی سنگین در صورت بروز حادثه وجود دارد.

کارشناسان یکی از دلایل حوادث کوهنوردی در فصل زمستان را بی‌توجهی به هشدارهای هواشناسی عنوان می‌کنند این درحالیست که در فصل زمستان به‌ویژه موقع فعالیت سامانه‌های بارشی و ناپایداری هوا مواردی مانند بی‌دقتی، کم‌تجربگی و نداشتن امکانات و تجهیزات می‌تواند کوهنوردان، طبیعت‌گردان یا سایر افرادی که ایمنی آن‌ها وابسته به شرایط جوی کوهستان‌ است را دچار مشکلات جدی کند بنابراین همواره یکی از اولین توصیه‌های سازمان هواشناسی و کارگروه جستجو و نجات فدراسیون کوه‌نوردی  کسب اطلاعات کافی از شرایط آب و هوایی و توجه به هشدارهای هواشناسی بوده است.


 


نظرات

آخرین اخبار
زمان و ساعت دقیق لحظه تحویل سال 1405 + حیوان و رنگ سال
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404
قیمت گوشی امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404 + جدول
کارنامه آزمون دستیاری فوق تخصصی 1404 منتشر شد
عراقچی: مذاکرات ژنو پیشرفت داشت/ وارد متن یک توافق احتمالی خواهیم شد
نمایشگاه‌های بهاره تهران از 5 اسفند آغاز می‌شود
اعلام آمادگی روسیه برای نگهداری اورانیوم مازاد ایران
فراخوان جذب هیأت علمی علوم پزشکی تا پایان اسفند منتشر می‌شود
وام ازدواج 1405 افزایش یافت یا ثابت ماند؟
آمار بهشت زهرا از جانباختگان تهرانی در حوادث دی ماه
موضع ترکیه درباره اقدام نظامی علیه ایران
گزارش وزیر امور خارجه از روند مذاکرات اخیر
معماری ایستگاه متروی حرم حضرت عبدالعظیم(ع) چشم‌نواز خواهد بود
حداقل افزایش حقوق سال آینده 21 درصد، حداکثر 43 درصد
جزئیات برنامه‌های سحرگاه رمضان 1405 در شبکه‌های سیما
مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در شرایط تصاعد بحران
قیمت زولبیا و بامیه ماه رمضان 1405 اعلام شد
سپاهان ایران - الاهلی قطر ؛ دوئل مرگ و زندگی در الثمامه
قیمت گوشت قرمز امروز 29 بهمن 1404 + جدول
پیش بینی وضعیت آب و هوا گیلان فردا پنجشنبه 30 بهمن 1404
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
ریزش بیش از 40 هزار واحدی شاخص بورس
زلنسکی رئیس جمهور بلاروس را تحریم کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
سخنگوی دولت: نرخ ارز دارو ثابت ماند
121 هزار و 581 داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند
میدری: مبلغ کالابرگ با تورم افزایش می‌یابد
چه کسانی نباید روزه بگیرند؟
اجرای سهمیه سوخت به کارت بانکی مالکان خودرو از سال آینده
کنکور 1405 طبق قوانین قبلی برگزار می شود
افزایش چشمگیر یارانه آرد و نان در بودجه سال آینده
قدرت هوایی ایران با هم‌افزایی جنگنده و پهپاد افزایش می‌یابد
رزمایش دریایی ایران و روسیه فردا آغاز می‌شود
اجرای طرح موقت مقابله با سارقان خشن در کشور
رایزنی نخست‌وزیر انگلیس و ترامپ درباره مذاکرات ایران
آخرین وضعیت ترافیکی آزادراه‌ها و محورهای کشور
جزئیات تفاهم‌نامه‌های اقتصادی ایران و روسیه
پیام ناو و ضدناو؛ رمزگشایی از بیانات راهبردی رهبر معظم انقلاب
جزئیات بازگشت 151 شیء تاریخی ایران از چین اعلام شد
نحوه ثبت درخواست برای جبران خسارت دی‌ماه در تهران
186 معلم ایرانی به مدارس خارج از کشور اعزام شدند
آزادی بسیاری از بازداشتی‌های زیر 18 سال در حوادث اخیر
پادکست | مدیریت خشم در خانه چگونه آتش را خاموش کنیم؟
رویترز: پیشرفت مذاکرات ایران و آمریکا بهای نفت را کاهش داد
«جادوگر فوتبال» به 5 سال حبس محکوم شد
تعویق محاکمه نیکلاس مادورو در آمریکا
شیوه جدید پرداخت یارانه اعلام شد
ساعت کاری ادارات در ماه رمضان 1404 اعلام شد
آیا پدرخوانده ترامپ، ناقوس جنگ را به صدا در می آورد؟
شکاف بین نسلی چیست و چطور پدید آمده است؟