×
اجتماعی
شناسه خبر : 271780
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/11/09 ساعت 08:20
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 9 بهمن+ وضعیت استان ها

وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 9 بهمن+ وضعیت استان ها

سازمان هواشناسی برای امروز و فردا بارش برف و باران را در اکثر مناطق کشور به‌جز جنوب شرق پیش بینی کرد. همچنین از بارش برف با احتمال کولاک برای مناطق کوهستانی و سردسیر و رگبار باران همراه با رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی در مناطق جنوبی خبر داد.

نورنیوز_ گروه اجتماعی: سامانه بارشی امروز در اکثر مناطق کشور به‌جز جنوب شرق فعال خواهد بود، بارش‌ها در مناطق کوهستانی و سردسیر به‌صورت برف با احتمال کولاک و در مناطق جنوبی به‌شکل رگبار باران همراه با رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی خواهد بود.


فردا در شمال شرق و نوار شرقی کشور بارش باران و برف و وزش باد ادامه خواهد داشت. همچنین بارش خفیف و پراکنده برف و باران در برخی مناطق شمال غرب و غرب کشور دور از انتظار نیست.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران‌ مخاطرات وضع هوا گفت:امروز تمرکز و بیشترین شدت بارش‌ها در زاگرس مرکزی و جنوبی است و گستردگی بارش به‌تدریج به مناطق مرکزی و شرقی افزایش می‌یابد.

 حالا که به نظر می‌رسد با آغاز بهمن‌ماه ورود سامانه‌های بارشی اثر گذار به گستره ایران افزایش یافته، پیش‌بینی روز گذشته سازمان هواشناسی (۸ بهمن‌ماه) حاکی از تقویت فعالیت یک سامانه جوی در روز جاری پنجشنبه (۹ بهمن‌ماه) بود، به‌ءطوری که برای بیشتر مناطق به‌جز نواحی جنوب شرق بارش پیش‌بینی شده است.

سازمان هواشناسی اثرگذاری این‌ بارش‌ها بر مناطق جنوبی را به شکل وقوع رگبار باران همراه با رعد و برق وزش باد شدید موقتی توصیف و تاکید کرد که بارش‌ در مناطق کوهستانی و سردسیر به‌صورت برف با احتمال کولاک برف ‌خواهد بود؛ شرایطی که زمینه خطرات ناشی از شرایط جوی را در مناطق کوهستانی فراهم می‌کند و می‌تواند برای فعالان نواحی کوهستانی مانند کوهنوردان یا ساکنان این مناطق و مسافران خطرساز باشد.

صادق ضیاییان در گفت‌وگو با ایسنا  پیش‌بینی هوای مناطق کوهستانی در طول پنجشنبه و جمعه (٩ و ١٠ بهمن‌ماه) را تشریح کرد و ضمن اعلام هشدار برای وقوع کولاک، سرمازدگی جدی و پتانسیل بالای وقوع بهمن گفت: نقشه‌های هواشناسی نشان می‌دهد که امروز (۹ بهمن‌ماه) موج بارشی و سردی در اکثر مناطق کوهستانی فعال است. این شرایط همراه با بارش برف، وزش باد شدید تا خیلی شدید و کولاک خواهد بود و ابرناکی و مه آلودگی نیز به همراه دارد. در این شرایط خطر انحراف از مسیرهای پیمایش کوهستانی به دلیل کاهش دید و خطر تشدید سوزباد به دلیل افت دما وجود دارد و وقوع بهمن نیز دور از انتظار نیست. 

 وی افزود: امروز تمرکز و بیشترین شدت بارش‌ها در زاگرس مرکزی و جنوبی است و گستردگی بارش به‌تدریج به مناطق مرکزی و شرقی افزایش می‌یابد.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ادامه داد: جمعه (۱۰ بهمن‌ماه) در بیشتز مناطق کوهستانی هوای سرد مستقر خواهد بود. این شرایط به‌ویژه در نیمه غربی با یخبندان گسترده، وقوع دمای زیرصفر و تشدید سوزباد در تلفیق با شرایط وزش باد همراه خواهد بود بنابراین در این مناطق نیز خطر سرمازدگی جدی وجود دارد. بارش برف و کولاک در نیمه شرقی ادامه می‌یابد و موجب کاهش دید و احتمال وقوع بهمن می‌شود.

وی افزود: سایر پیش‌بینی‌های هواشناسی نیز حاکی از وزش باد شدید تا خیلی شدید در ارتفاعات شمال غرب و ارتفاعات البرز است بنابراین در این نواحی نیز از سویی وقوع کولاک شدید مورد انتظار است علاوه بر آن احتمال وقوع بهمن بالاست.

ضیاییان در ادامه و به تفکیک پیش‌بینی هواشناسی از شرایط جوی ارتفاعات شمال تهران را تشریح کرد و ادامه داد: آسمان ارتفاعات شمالی تهران پنجشنبه نیمه ابری تا ابری و مه آلود همراه با وزش باد شدید، بارش برف و کولاک پیش‌بینی شده و احتمال وقوع بهمن نیز وجود دارد. جمعه اما اگرچه آسمان آفتابی و هوا سرد می‌شود، همچنان به دلیل وزش باد شدید، سوزباد تشدید می‌شود و خطر سرمازدگی وجود دارد. جمعه نیز وقوع کولاک و احتمال وقوع بهمن دور از انتظار نیست.

وی به کوهنوردان، سایر فعالان مناطق کوهستانی و ساکنان نواحی مرتفع توصیه کرد: با توجه به فعالیت سامانه بارشی و استقرار هوای سرد و وزش باد شدید تا خیلی شدید، وقوع کولاک و تشدید سوزباد همچنین خطر سرمازدگی جدی و پتانسیل بالای وقوع بهمن در اکثر مناطق کوهستانی وجود دارد بنابراین توصیه هواشناسی اجتناب از صعود به ارتفاعات است.

ضیاییان با بیان اینکه به علت وجود برف تازه در بیشتر مناطق کوهستانی کشور، پتانسیل بالایی برای وقوع بهمن در شیب‌های مستعد وجود دارد، تاکید کرد: با توجه به حجم بارش برف در مناطق کوهستانی کشور، انسداد مسیرهای دسترسی و امداد، نیاز به شرایط برف کوبی سنگین در صورت بروز حادثه وجود دارد.

کارشناسان یکی از دلایل حوادث کوهنوردی در فصل زمستان را بی‌توجهی به هشدارهای هواشناسی عنوان می‌کنند این درحالیست که در فصل زمستان به‌ویژه موقع فعالیت سامانه‌های بارشی و ناپایداری هوا مواردی مانند بی‌دقتی، کم‌تجربگی و نداشتن امکانات و تجهیزات می‌تواند کوهنوردان، طبیعت‌گردان یا سایر افرادی که ایمنی آن‌ها وابسته به شرایط جوی کوهستان‌ است را دچار مشکلات جدی کند بنابراین همواره یکی از اولین توصیه‌های سازمان هواشناسی و کارگروه جستجو و نجات فدراسیون کوه‌نوردی  کسب اطلاعات کافی از شرایط آب و هوایی و توجه به هشدارهای هواشناسی بوده است.


 


نظرات

آخرین اخبار
آغاز موج جدید رزمایش «جانفدایان ایران» در استان‌ها
آغاز محدودیت‌های تردد در جاده‌های شمال
معاون نخست‌وزیر چین راهی آمریکا شد؛ رایزنی اقتصادی پیش از دیدار ترامپ و شی
پوست‌اندازیِ «شاد» با «کلاسا»
پرچم ایران در ناگویا به اهتزاز درآمد+فیلم
تصویر پیمان قاسم‌خانی در «بن‌سای» منتشر شد
آخرین تحولات جنگ یمن و عربستان سعودی؛ حمله به ریاض، جنگ را به قلب عربستان کشاند
انفجار مرگبار در پایگاه ارتش سوریه؛ 11 کشته
فوتبالیست پیشکسوت مازندرانی در تورنمنت آمل جان باخت
بورس کالا میزبان معامله طلا و نقره شد
قیام هزاران آمریکایی علیه طرح ترامپ برای مرکز کندی
سفیر ایران در ارمنستان: حضور نظامی و امنیتی آمریکا در جوار مرزهایمان را تحمل نمی‌کنیم
تیم امید ایران مقابل چین؛ پخش زنده از فوتبال برتر
موج تکذیب‌ها در 24 ساعت گذشته؛ چه خبرهایی رد شدند؟
نامه دوصفحه‌ای IFBB درباره تعلیق فدراسیون بدنسازی ایران منتشر شد + عکس
سرقت از منازل در گرمسار؛ طلاهای 10 میلیارد تومانی کشف شد
جزئیات تازه‌ از حمله به مدرسه «شجره طیبه» میناب در گزارش تحقیقی بلومبرگ
ویژکی‌های ایران جدید از دیدگاه نویسنده پاکستانی
انفجارهای پیاپی در فرودگاه ریاض؛ پروازها متوقف شد
جنگ علیه ایران، وقتی جهان تاوان می‌دهد
فروش سوالات امتحان نهایی به قیمت 1.3 میلیارد تومان؛ سه نفر بازداشت شدند
شرایط واردات خودروهای کارکرده تغییر کرد؛ فقط مدل‌های 2021 تا 2023
چرا آمریکا کانون‌های داعش در عراق را فعال کرد؟
هشدار معاون فرهنگی وزارت علوم درباره شیوع ویروس نفرت
برنز ایران در نخستین روز انتخابی جام جهانی تنت‌پگینگ عمان
تغییر استراتژی ملی سوئیس با چه هدفی صورت می‌گیرد؟
توزیع گازوئیل در بولیوی به نرخ جهانی!
68 میلیون رأس دام سبک در کشور؛ پاییز با وفور دام و عرضه بیشتر آغاز می‌شود
نسخه جدید برای تعطیلی مدارس؛ تداوم آموزش در شرایط بحرانی
قدرت‌نمایی در خیابان‌های چالوس با بازداشت متهمان پایان یافت + فیلم لحظات درگیری
تأکید رئیس دیوان عالی کشور بر ساماندهی پرونده‌ها و اسناد راکد
پیش‌بینی نگران‌کننده از ساخت‌وساز روی گسل‌های تهران تا سال 1415
نگرانی تازه نتانیاهو در آستانه انتخابات
«بی‌بی» در آستانه باخت تاج و تخت
پاکستان: گفت‌وگو و دیپلماسی وسیله‌ای برای تضمین صلح و ثبات در منطقه است
عراقچی: امنیت پایدار خاورمیانه نباید از بیرون منطقه دیکته شود
عربستان میانجی کابل و اسلام‌آباد می‌شود؟ استقبال طالبان از نقش ریاض
تلاش آمریکا برای به تله انداختن کره جنوبی
خبر مهم برای گندمکاران؛ پرداخت 100 هزار میلیارد تومان مطالبات در هفته آینده
دشمن چرا شمخانی را هدف قرار داد؟ روایت سرپرست وزارت دفاع از یک طراحی قدیمی
واکنش کره شمالی به قطعنامه آژانس هسته‌ای؛ قدرت هسته‌ای ما برگشت‌ناپذیر است
پایان بورس امروز شنبه 28 شهریور 1405؛ 6 هزار میلیارد تومان پول از سهام خارج شد
استرداد مالیات جهش کرد؛ رشد 120 درصدی بازپرداخت به مودیان
برنامه جدید دانشگاه امیرکبیر برای جذب دانشجویان خارجی؛ پذیرش آسان‌تر می‌شود
رکورد تاریخی گازوئیل؛ بازار جهانی سوخت زیر فشار کمبود عرضه
متروباس‌های برقی 26 متری در راه تهران؛ بازسازی 738 اتوبوس فرسوده
آخرین قیمت طلا و سکه امروز شنبه 28 شهریور 1405؛سکه 4 میلیون تومان گران شد + جدول طلا و سکه
نورنما | از شهریار تا تریبون وزارت خارجه!
دفاع رهبر شیعیان بحرین از یمنی‌ها درپی ادعای حمله به مکه
آخرین قیمت دلار امروز شنبه 28 شهریور 1405؛ دلار به 228 هزار تومان رسید