×
اقتصادی
شناسه خبر : 271699
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/11/08 ساعت 17:54
پیش‌فروش گسترده سکه عامل تضعیف پول ملی

رئیس اتحادیه کشوری طلا مطرح کرد:

پیش‌فروش گسترده سکه عامل تضعیف پول ملی

رئیس اتحادیه کشوری تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر با انتقاد از سیاست‌های گذشته در حوزه عرضه سکه گفت: پیش‌فروش گسترده سکه از سال 1396 باعث تضعیف پول ملی و تشدید رفتارهای سوداگرانه شد.

نورنیوز- گروه اقتصادی: سید حجت شفائی، رئیس اتحادیه کشوری تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر - در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با دلایل و عوامل اثرگذار بر افزایش قیمت طلا در بازار جهانی و داخلی گفت: دلیل اصلی التهاب در بازار طلا در کشور را می‌توان ناشی از دو عامل دانست؛ عامل نخست، قیمت جهانی طلا اونس جهانی است و عامل دوم، نرخ ارز در بازار داخلی است که متاسفانه در حال حاضر نرخ ارز در بازار آزاد به محدوده حدود ۱۵۳ هزار تومان رسیده و هم‌زمان قیمت جهانی طلا نیز به محدوده ۵۳۰۰ دلار برای هر اونس رسید. این دو عامل در کنار یکدیگر موجب شده‌اند قیمت طلا و به‌ویژه سکه با جهش قابل توجهی مواجه شود.

وی افزود: بنابراین عامل اصلی این افزایش قیمت، رشد نرخ جهانی طلا و در مرحله بعد، افزایش نرخ ارز در بازار داخلی است و چنانچه بانک مرکزی بتواند بازار ارز را به‌درستی مدیریت کند، قطعا میزان نوسانات کاهش خواهد یافت.

رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر خاطرنشان کرد: واقعیت این است که افزایش قیمت جهانی طلا ناشی از شرایط سیاسی و اقتصادی بین‌المللی، به‌ویژه تنش‌های جهانی و منطقه‌ای است، در چنین شرایطی سرمایه‌گذاران به سمت دارایی‌های امن مانند طلا حرکت می‌کنند و همین موضوع باعث افزایش تقاضا و رشد قیمت جهانی می‌شود.

شفائی تاکید کرد: در داخل کشور نیز وضعیت مشابهی حاکم است. متاسفانه از سال ۱۳۹۶، زمانی که بانک مرکزی اقدام به عرضه گسترده سکه کرد و ده‌ها تُن طلا در قالب پیش فروش گسترده سکه به بازار تزریق شد، عملا جایگاه پول ملی تضعیف و طلا به‌عنوان جایگزین پول ملی در ذهن مردم شکل گرفت.

وی ادامه داد: از همان زمان، سیاست عرضه سکه نه‌تنها باعث کاهش قیمت نشد، بلکه افزایش التهاب بازار را به دنبال داشت و اشتیاق و تمایل مردم به خرید سکه را بیشتر کرد. در نتیجه پیش فروش سکه در آن مقطع یعنی در نیمه دوم سال ۱۳۹۶ و نیمه اول ۱۳۹۷ بیش از ۷۶ تن سکه به مردم واگذار شد و از همان مقطع، فرهنگ سرمایه‌گذاری در جامعه تغییر یافت و منابع مالی از بخش‌های مولد و تولیدی خارج شد و به سمت سوداگری و نوسان‌گیری حرکت کرد که این موضوع ضربه‌ای جدی به تولید و اشتغال وارد کرد.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر ایران تصریح کرد: در حال حاضر، قیمت سکه حتی از ارزش طلای ساخته‌شده نیز بالاتر است؛ در حالی که طلای ساخته‌شده اشتغال ایجاد می‌کند. این صنعت کارگر و نیروی کار دارد، بیمه و مالیات پرداخت می‌کند، اما سکه چنین نقشی در اقتصاد ندارد که این وضعیت نتیجه سیاست‌های نادرست گذشته است که موجب تضعیف پول ملی و تشویق مردم به خرید طلا و سکه شد.

شفائی ادامه داد: بدون شک، به‌جای تزریق سکه و طلا از طریق پیش‌فروش یا حراج، تمرکز اصلی باید بر مدیریت بازار ارز باشد. تجربه نشان داده که عرضه گسترده سکه نه‌تنها مشکل را حل نکرده، بلکه آن را تشدید کرده است. در سال ۱۳۹۶، در حالی که ایران اقدام به عرضه گسترده سکه کرد، کشورهایی مانند ترکیه از مردم خواستند طلاهای خود را به دولت بفروشند.

وی گفت: در حال حاضر، افزایش تقاضا و کاهش عرضه سکه باعث ایجاد التهاب در بازار شده است. وقتی عرضه محدود و تقاضا بالا باشد، طبیعی است که قیمت افزایش یابد و افراد نیز از فروش خودداری کنند تا در قیمت‌های بالاتر بفروشند. به همین دلیل، لازم است تیم اقتصادی دولت و به‌ویژه بانک مرکزی در سیاست‌های عرضه سکه بازنگری جدی انجام دهند و از تزریق بیش‌ازحد سکه به بازار خودداری کنند.

رئیس اتحادیه کشوری تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر  تاکید کرد: تصمیم‌گیران اقتصادی کشور باید از نظرات کارشناسی و تجربیات فعالان بخش خصوصی به‌ویژه تشکل‌های تخصصی استفاده کنند. فعالان بخش خصوصی به‌صورت مستقیم با بازار درگیر هستند و مسائل را به‌صورت عملی لمس می‌کنند، در حالی که بسیاری از تصمیمات دولتی صرفا بر مبنای تحلیل‌های تئوریک اتخاذ می‌شود و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی می‌تواند به بهبود سیاست‌گذاری‌ها کمک کند

شفائی در پایان گفت: در حال حاضر بیشترین آسیب را فعالان حوزه طلا، تولیدکنندگان و همچنین مردم متحمل شده‌اند. عرضه بی‌ضابطه سکه و فروش طلای خام در پلتفرم‌ها موجب زیان هم‌زمان مردم، تولیدکنندگان و صنعت طلا شده و این صنعت را با چالش جدی مواجه کرده است.


نظرات

آخرین اخبار
آخرین جزئیات آتش‌سوزی متروی نیویورک
جزئیات تازه از حادثه؛ کشتی یونانی هدف قرار گرفته در تنگه هرمز
وداع عاشقانه میلیون‌ها زائر با حرم امام حسین(ع)
پرچم‌های سرخ «یالثارات الحسین» جلوه ویژه اربعین 1405 در کربلا
دفتر رهبر انقلاب: مطالب خارج از مراجع رسمی فاقد سندیت است
تورنمنت چهارجانبه بصره با حضور تیم ملی فوتبال ایران
آخرین وضعیت مرز مهران؛ خدمات تا بازگشت آخرین زائر اربعین
حشد الشعبی؛ امنیت و حمل‌ونقل زائران اربعین تا خروج آخرین زائر ادامه دارد
تسهیل تردد زائران اربعین؛ محور دیدار عراقچی با استانداران کربلا و بصره
توافق قریب‌الوقوع برای بازگشایی تنگه هرمز
تردد در همه مرزهای اربعینی روان است؛ زائران با ناوگان عمومی بازگردند
واکنش سازمان هواپیمایی به خبر بلیت 21 میلیون تومانی تهران-اصفهان
آخرین جزئیات زلزله کهنوج
شکایت 25 ایالت آمریکا علیه دولت ترامپ برای تعرفه‌های جدید وارداتی
سخنگوی وزارت خارجه قطر؛ اسرائیل مانع اجرای توافق آتش‌بس غزه است
پشت اعداد سدهای تهران چه واقعیتی پنهان شده است؟
پشت عقب‌نشینی‌های مکرر ترامپ چه واقعیتی نهفته است؟
هشدار هواشناسی مازندران؛ ممنوعیت شنا در سواحل رامسر
تن دادن سوریه به خواست ترامپ در ازای حذف برچسب حامی تروریسم
کاپیتان‌های استقلال مشخص شدند؛ انتخاب غیرمنتظره سهراب بختیاری‌زاده
هدف 10 میلیارد دلاری ایران و پاکستان در مسیر تجارت
ساخت هفت پایگاه نظامی اسرائیلی در جنوب لبنان
اردن میزبان نشست اضطراری مقابله با اقدامات اسرائیل در قدس اشغالی
جزنیات طرح انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی / سهمیه ها چه تغییری می کنند؟
بی‌تفاوتی بازار انرژی به اظهارات متناقض ترامپ درباره ایران
تسویه بدهی‌های دولت؛ تداوم روند کالابرگ الکترونیک درهمه فروشگاه ها
تراژدی مرگبار در کانال مانش ؛ قایق حامل 160 مهاجر آتش گرفت
شارژ مرحله چهارم کارت امید مادر آغاز شد؛ جزئیات و مشمولان
عامل اصلی تصادفات زائران اربعین مشخص شد
انفجار در شهرک صنعتی شمس‌آباد؛ 18 نفر زخمی شدند؛ عملیات اطفاء ادامه دارد
مسیر شمال به جنوب جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال مسدود شد
تکلیف قلعه‌نویی هفته آینده مشخص می‌شود
قیمت یورو امروز سه شنبه 13 مرداد 1405 چقدر شد؟
شوک 100 درصدی به قیمت مصالح؛ توقف ساخت‌وساز
بمب نقل‌وانتقالات در اردوی آبی ها؛ رامین رضاییان به استقلال برمی‌گردد؟
پاسخ یمن به تجاوزات هوایی ریاض؛ فرودگاه نجران هدف قرار گرفت
قطر: تمرکز ما بر بازگشایی تنگه هرمز است؛ هنوز توافقی حاصل نشده است
ورود دانشجویان معترض به پایگاه نظامی آمریکا در کره جنوبی
آغاز مذاکرات لبنان و اسرائیل در ایتالیا
راز 28 ساله جام جهانی 1998؛ چرا آزمایش دوپینگ بازیکنان فرانسه متوقف شد؟
تکرار فاجعه در میانکاله؛ دهمین آتش‌سوزی در 20 روز اخیر مهار شد
وزش باد شدید در انتظار تهران؛ تغییرات جوی از امروز آغاز می‌شود
فاجعه در باغ‌وحش توکیو؛ مرگ3 شیر ماده بر اثر گرما
چند درصد خودروهای تهران تک‌سرنشین‌ هستند؟
نورنما | پیاده روی اربعین دقیقا از کی شروع شد؟
آخرین قیمت دینار عراق امروز سه شنبه 13 مرداد
وضعیت آب و هوای فارس فردا چهارشنبه ؛ رعد و برق و بارش پراکنده
موج گرمای مرگبار در کره جنوبی: 16 قربانی و 2000 گرمازده
کیفیت هوای تهران امروز 13 مرداد قابل قبول شد
راز قتل مرد میانسال در نازی‌آباد؛ دختر نوجوان پای میز محاکمه رفت