×
سیاسی
شناسه خبر : 271655
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/11/08 ساعت 15:20
تاکید پزشکیان در رسیدگی به خانواده‌ آسیب‌دیدگان و پیگیری برای تسریع در آزادی زندانیان

تاکید پزشکیان در رسیدگی به خانواده‌ آسیب‌دیدگان و پیگیری برای تسریع در آزادی زندانیان

رئیس جمهور با اشاره به ابعاد پیچیده حوادث اخیر در کشور گفت‌: اگر چه دشمنان جمهوری اسلامی ایران همواره در پی بهره‌برداری از شرایط برای ایجاد التهاب و بی‌ثباتی در جامعه هستند، اما رویکرد واقع‌بینانه اقتضا می‌کند که ضعف‌ها و نارسایی‌های داخلی نیز به‌صورت شفاف شناسایی شده و تمام مسئولیت‌ها صرفاً به عوامل خارجی منتسب نشود.

نورنیوز-گروه سیاسی: یکصد و چهل‌ونهمین جلسه هیئت دولت، امروز - چهارشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۴ - به ریاست مسعود پزشکیان برگزار شد و مهم‌ترین مسایل اجرایی، مدیریتی، اجتماعی و سیاست خارجی کشور در دستور کار این نشست قرار گرفت.

در این جلسه، رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت مدیریت میدانی و مسئولانه تبعات حوادث اخیر، استانداران سراسر کشور را مکلف کرد که با تشکیل کارگروه‌های تخصصی در سطح استان‌ها، ضمن دیدار حضوری و مستمر با تمامی آسیب‌دیدگان و خانواده‌های آنان، نسبت به بررسی دقیق، موردی، مستند و کارشناسی علل و عوامل بروز این آسیب‌ها اقدام کرده و گزارش‌های جامع را به دولت ارائه کنند.

پزشکیان با اشاره به ابعاد پیچیده تحولات اخیر، تصریح کرد: اگرچه دشمنان جمهوری اسلامی ایران همواره در پی بهره‌برداری از شرایط برای ایجاد التهاب و بی‌ثباتی در جامعه هستند، اما رویکرد واقع‌بینانه اقتضا می‌کند که ضعف‌ها و نارسایی‌های داخلی نیز به‌صورت شفاف شناسایی شده و تمام مسئولیت‌ها صرفاً به عوامل خارجی منتسب نشود.

بر همین اساس، وزارتخانه‌ها مکلف شدند با تشکیل کارگروه‌های تخصصی، ضمن احصا و تحلیل علل وقایع، از طریق برگزاری نشست‌ها و دیدارهای منظم با اقشار مختلف از جمله دانش‌آموزان، دانشجویان، هنرمندان، چهره‌های شناخته‌شده اجتماعی، ورزشکاران و سایر گروه‌های ذی‌ربط در حوزه مأموریتی خود، زمینه گفت‌وگوی مؤثر، اقناع افکار عمومی و پیگیری مطالبات را فراهم آورند.

در ادامه، رئیس‌جمهور به وزیر دادگستری دستور داد تا در تعامل و گفتگو با قوه قضائیه،‌ پیگیری‌های لازم را به منظور تسریع در روند آزادی زندانیان مربوطه به عمل آورند.

همچنین تأکید شد که در قبال هنرمندان و چهره‌های فرهنگی و اجتماعی، از هرگونه برخورد سلبی پرهیز شده و مسایل از مسیر تعامل، گفت‌وگو و سازوکارهای درون‌حاکمیتی مسایل مربوط به آنان در خصوص وقایع اخیر پیگیری و حل‌وفصل شود.

پزشکیان همچنین بر ضرورت شناسایی نواقص مدیریتی و تبیین شفاف مواضع و اقدامات کشور در عرصه داخلی و بین‌المللی تأکید کرد.

در بخش دیگری از جلسه، موضوع یکپارچگی مدیریت گمرک و مرزها مورد بحث و بررسی تفصیلی قرار گرفت و رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران گزارشی جامع درباره ابعاد طرح، الزامات اجرایی و سازوکارهای پیاده‌سازی مدیریت یکپارچه ارائه کرد.

رئیس‌جمهور با اشاره به تجارب موفق بین‌المللی در حوزه مدیریت یکپارچه مرزی، خواستار انجام مطالعات تطبیقی با کشورهای موفق، به‌ویژه کشورهای همسایه، شد و تأکید کرد که در صورت نیاز، از ظرفیت‌های مشاوره‌ای کشورهای دارای تجربه موفق نیز استفاده شود.

همچنین وزیر امور خارجه گزارشی از آخرین تحولات صحنه بین‌المللی و اقدامات اخیر دولت آمریکا در روزهای گذشته ارائه کرد و ابعاد مختلف این تحولات مورد بررسی اعضای هیئت دولت قرار گرفت.

در ادامه، عارف در تذکری نسبت به تعطیلی روزنامه «هم‌میهن» خواستار ارائه توضیحات شفاف در خصوص مبانی حقوقی و اجرایی این تصمیم شد و تصریح کرد که تعطیلی رسانه‌ها صرفاً به دلیل طرح انتقاد، نیازمند بررسی دقیق و اقناع افکار عمومی است. در این بخش، نماینده دولت در هیئت ذی‌ربط مورد پرسش قرار گرفت و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز توضیحاتی در این خصوص ارائه داد.

در بخش پایانی جلسه، اقدامات فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران در خصوص صدور گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان مورد بررسی قرار گرفت و این موضوع پس از طرح در هیئت دولت، به تصویب رسید.

به موجب این مصوبه، فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران مکلف است به منظور ساماندهی فرآیند صدور گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان، آموزش عملی متقاضیان زن را از طریق مربیان زن انجام داده و فرآیند آزمون نیز با اولویت افسران زن صورت‌پذیرد. در صورت کمبود افسران زن، استفاده از آزمون‌گیرندگان مرد واجد صلاحیت، با رعایت کامل ملاحظات شرعی و تحت نظارت مستقیم پلیس راهور، مجاز خواهد بود.

همچنین در راستای سیاست‌های کلان کاهش آلایندگی‌های زیست‌محیطی و کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی، وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف شد با همکاری سازمان ملی استاندارد ایران، طراحی، تولید و توزیع موتورسیکلت‌های برقی را به همراه الزامات و ملزومات‌ایمنی مرتبط از جمله کلاه‌ایمنی استاندارد، سیستم ترمز ضدقفل (ABS)، چراغ‌های هشداردهنده و تجهیزات بازتابنده، برای استفاده تمامی شهروندان اعم از زن و مرد، در اولویت برنامه‌های اجرایی و تولیدی کشور قرار دهد.


اخبار مرتبط
رسیدگی ویژه به آسیب‌دیدگان و خانواده جانباختگان حوادث دی‌ماه در دستور کار قرار گیرد
دوشنبه 1404/11/20 ساعت 21:34
عارف خطاب به دستگاه‌ها:
رسیدگی ویژه به آسیب‌دیدگان و خانواده جانباختگان حوادث دی‌ماه در دستور کار قرار گیرد
معاون اول رئیس جمهور گفت: حفظ آرامش عمومی، رسیدگی فوری به آسیب‌دیدگان و مصدومان و توجه ویژه به خانواده جان‌باختگان حوادث دی ماه باید در اولویت اقدامات دستگاه‌های مسئول قرار گیرد.
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
پنج‌شنبه 1404/11/09 ساعت 15:18
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
رئیس جمهور تأکید کرد: در تمام تصمیم‌گیری‌های مرتبط با تولید باید صاحبان فرآیند تولید حضور داشته باشند. تمام تمرکز و تلاش ما این است که صنعتگران و تولیدکنندگان در تصمیم‌گیری‌ها سهیم باشند تا به این شیوه روند تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری‌ها تسهیل یابد.
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
پنج‌شنبه 1404/11/09 ساعت 13:38
نورنیوز توصیه‌های مهم رئیس‌جمهور را تحلیل می‌کند
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
در ادبیات حکمرانی مدرن، «مدیریت پسابحران» امری تشریفاتی و تزئینی نیست، بلکه مستقیماً با اعتماد عمومی، سرمایه اجتماعی و ثبات ملی گره خورده است. سخنان مسعود پزشکیان در هیئت دولت، نشانه تلاشی آگاهانه برای بازتعریف نحوه مواجهه حاکمیت با پیامدهای اجتماعی یک بحران است.
پزشکیان: به خیابان آمدن مردم ناشی نشنیدن صدای آنان در زمان مناسب است
دوشنبه 1404/11/06 ساعت 19:35
پزشکیان: به خیابان آمدن مردم ناشی نشنیدن صدای آنان در زمان مناسب است
رئیس جمهور گفت: اینکه چرا صدای مطالبات مردم گاهی در خیابان شنیده می‌شود، ناشی از آن است که دستگاه‌های مسئول در زمان مناسب صدای مردم را نشنیده و هشدارهای لازم را به‌موقع ارائه نکرده‌اند.
نظرات

آخرین اخبار
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند
خسارت چند میلیارد دلاری به پایگاه‌های آمریکا
ایران مسیر جدید برای صادرات نفت تعیین کرد
پرش نفت برنت از مرز 112 دلار؛ واکنش سریع بازار به تحولات جدید
وضع عوارض روی تنگه‌ها یکی پس از دیگری از باب‌المندب تا مالاکا
بازگشت تدریجی پروازها به آسمان ایران؛ کدام فرودگاه‌ها فعال شدند؟
نورنما | آقای مهربانی ها تولدتان مبارک
پرداخت ودیعه مسکن به مالکان منازل آسیب دیده کی آغاز می شود؟