×
بین الملل
شناسه خبر : 271638
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/11/08 ساعت 14:42
چراغ سبز ترامپ برای بازگشایی سفارت در ونزوئلا

چراغ سبز ترامپ برای بازگشایی سفارت در ونزوئلا

دولت ترامپ با اطلاع‌رسانی به کنگره، از آغاز اقدامات اولیه برای بازگشایی احتمالی سفارت آمریکا در ونزوئلا و بررسی احیای روابط پس از تحولات نظامی خبر داد.

نورنیوز-گروه بین الملل: دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، به کنگره اطلاع داده که نخستین اقدامات را برای احتمال بازگشایی سفارت تعطیل‌شده آمریکا در ونزوئلا آغاز کرده و هم‌زمان در حال بررسی احیای روابط با این کشور آمریکای جنوبی پس از عملیات نظامی آمریکاست که به ربایش «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور ونزوئلا انجامید.

بر اساس اطلاعیه‌ای به تاریخ دوشنبه که نسخه‌ای از آن روز سه‌شنبه در اختیار آسوشیتدپرس قرار گرفته، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده که قصد دارد گروهی فزاینده از کارکنان موقت را برای انجام «برخی» وظایف دیپلماتیک به ونزوئلا اعزام کند.

در این نامه که به‌صورت جداگانه اما با محتوای یکسان برای ۱۰ کمیته مجلس نمایندگان و سنا ارسال شده، وزارت خارجه آمریکا نوشته است: «بدین‌وسیله کمیته را از قصد وزارت خارجه برای اجرای یک رویکرد مرحله‌ای به‌منظور احتمال ازسرگیری فعالیت‌های سفارت آمریکا در کاراکاس مطلع می‌کنیم.»

این اطلاعیه تنها ۲ روز پیش از آن ارسال شده که «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا قرار است درباره ونزوئلا در کمیته روابط خارجی سنای آمریکا شهادت دهد. در این نامه آمده است که کارکنان موقت در یک تأسیسات موقتی زندگی و فعالیت خواهند کرد تا مجموعه فعلی سفارت به سطح استانداردهای لازم برسد.

این نخستین اعلام رسمی دولت آمریکا درباره قصد خود برای بازگشایی سفارت در کاراکاس به شمار می‌رود؛ اقدامی که برای احیای روابط دیپلماتیک میان ۲ کشور اهمیت کلیدی دارد. روابط واشنگتن و کاراکاس از مارس ۲۰۱۹ و هم‌زمان با تعطیلی سفارت آمریکا در ونزوئلا قطع شده بود.

دولت ترامپ به‌تدریج در حال حرکت به سمت عادی‌سازی روابط با جانشین مادورو و رئیس‌جمهور موقت کنونی ونزوئلا، «دلسی رودریگز»، است. با این حال، این روند مستلزم آن است که آمریکا تصمیم پیشین خود مبنی بر به‌رسمیت شناختن پارلمان منتخب سال ۲۰۱۵ ونزوئلا به‌عنوان دولت مشروع را لغو کند.

اندکی پس از عملیات نظامی که در سوم ژانویه به برکناری مادورو انجامید، تیم کوچکی از واحد امور ونزوئلای سفارت آمریکا در بوگوتا، پایتخت کلمبیا، به کاراکاس سفر کرد تا ارزیابی اولیه‌ای از شرایط و امکان بازگشایی سفارت انجام دهد.

هفته گذشته، وزارت خارجه آمریکا یک دیپلمات حرفه‌ای مستقر در بوگوتا را به‌عنوان کاردار آمریکا در ونزوئلا منصوب کرد. در این اطلاعیه همچنین آمده است که مرحله نخست شامل افزایش اعزام کارکنان موقت به کاراکاس خواهد بود.

بر اساس این برنامه، دیپلمات‌های اعزامی در مرحله نخست وظایف محدودی از جمله امور امنیتی و مدیریتی را انجام خواهند داد و به‌تدریج دامنه فعالیت‌های آنان به حوزه‌های کنسولی، سیاسی، اقتصادی، مدیریتی، امنیتی و دیپلماسی عمومی گسترش می‌یابد. همچنین واحد امور ونزوئلا که اکنون در بوگوتا مستقر است، به کاراکاس منتقل خواهد شد.

در پاسخ به پرسشی درباره این اطلاعیه، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد: «این وزارتخانه در حال برداشتن گام‌هایی برای آمادگی جهت بازگشایی احتمالی سفارت آمریکا در کاراکاس است، در صورتی که چنین تصمیمی اتخاذ شود. اطلاع‌رسانی به کنگره بخشی از این روند است تا امکان انجام این آمادگی‌ها فراهم شود.»


نظرات

آخرین اخبار
دکلمه پرویز پرستویی خطاب به مادر شهید ماکان نصیری+فیلم
انتقاد سناتور آمریکایی از فساد بی‌سابقه در دولت ترامپ
رویترز: پاکستان فروش 1.5 میلیارد دلار سلاح به سودان را پس از مخالفت عربستان متوقف کرد
عبور 26 کشتی ناوگان سایه ایران از محاصره آمریکا
قالیباف: مذاکره زیر سایه تهدید را نمی‌پذیریم
در 12 ساعت گذشته تنها 3 کشتی از تنگه هرمز عبور کردند
گروسی: بدون مشارکت آژانس، توافق ایران و آمریکا موفقیت‌آمیز نخواهد بود
اطلاعیه‌ی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر شهید درباره‌ فعالیت‌های تبلیغی‌، ترویجی درباره ایشان
نشست چارچوب هماهنگی برای انتخاب نخست‌وزیر عراق به تعویق افتاد
واکنش تهران به تحولات سومالی‌لند: اقدام اسرائیل مغایر حقوق بین‌الملل است
عبدالباری عطوان: سه روز آینده تعیین‌کننده روند تنش‌ها و تحولات منطقه است
ابراز امیدواری پاکستان برای برقراری گفت‌وگوها میان ایران و آمریکا در هفته جاری
ظفرقندی: حمله به انستیتو پاستور فاجعه‌ای بین‌المللی است
شرط جدید ایران بار دیگر قیمت نفت را صعودی کرد
ترامپ با انتشار پست طولانی مدعی «پیشتازی در جنگ» شد
ملوانان امنیت گوشی خود را ارتقا دهند
40 صهیونیست در فرودگاه مسکو بازداشت شدند؛ ماجرا چه بود؟
کمک هزینه رزیدنت‌های پزشکی 20 درصد افزایش یافت
الاهلی عربستان فینالیست لیگ نخبگان آسیا شد
بارگیری نفت از ینبع به کمترین میزان در یک ماه رسید
عقب نشینی شرکت‌های نفتی غربی از خلیج فارس
نورنما | یکم اردیبهشت روز بزرگداشت شیخ اجل سعدی شیرازی گرامی باد
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و عراق
اعلام جزئیات شارژ سهمیه بنزین اردیبهشت ماه
تمدید شد؛ مترو و اتوبوس تا اطلاع ثانوی رایگان است
انفجار کنترل شده در تبریز و کیش
سفیر ایران در هلند: اقدامات دفاعی ما محدود به مراکز منشأ حملات بوده است
حماس: بسته شدن گذرگاه رفح، نقض آشکار توافقات است
سفیر روسیه در آلمان احضار شد
انتخاب پرواز همای به عنوان خواننده ترانه تیم ملی فوتبال در جام جهانی
نگرانی روسیه از افزایش ایده هسته‌ای شدن متحدان غیرهسته‌ای آمریکا
ادامه انتقاد دموکرات‌ها؛ ابزار مهار ترامپ در دست کنگره
پیش بینی میزان هزینه بازسازی غزه از سوی آسوشیتدپرس
مجارستان در پی بازداشت نتانیاهو در بوداپست
آمادگی مسکو برای کمک به توافق بین ایران و کشورهای عربی
جوزف عون خواهان دیدار با ترامپ بدون حضور نتانیاهو است
پس از رأی دیوان عالی؛ دولت آمریکا واریز غرامت ها را آغاز کرد
حمله پهپادی به جنوب لبنان/واکنش ها به تخریب مجسمه حضرت عیسی
روسیه پرواز بر حریم هوایی ایران را برقرار کرد
جریمه دو بازیکن پرسپولیس از سوی کمیته انضباطی
تحول در تشخیص زودهنگام سرطان با کیت غیرتهاجمی محققان ایرانی
برنامه‌های جدید روس‌اتم در نیروگاه بوشهر
خبر اینترنشنال تکذیب شد
برگزاری اولین تمرین تیم ملی فوتبال زیر نظر قلعه نویی
رکورد 111 هزار میلیارد دلاری بدهی جهانی/ هشدار درباره خطر سقوط بازار اوراق قرضه
اهدای اعضای بدن یک سرباز شهید؛ تداوم زندگی در جان سه هم‌وطن
حضرتی: دستورات لازم برای جبران آسیب‌های جنگ داده شده است
ترامپ: اسرائیل هرگز مرا به جنگ با ایران ترغیب نکرد!
کشته شدن 2 کارمند سفارت آمریکا در مکزیک
رونمایی از قرآن نفیس خطی با تقریظ رهبر شهید انقلاب در حرم رضوی