×
بین الملل
شناسه خبر : 271610
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/11/08 ساعت 11:39
شکست سیاسی آمریکا در عراق

حسن هانی زاده:

شکست سیاسی آمریکا در عراق

طی ماه‌های اخیر دو رویداد سیاسی در عراق موجب شکست و ناکامی سیاست‌های آمریکا در این کشور شده که این دو رویداد سرانجام به کاهش نفوذ آمریکا در این کشور منجر شده است. نخستین رویداد مهم سیاسی انتخابات پارلمانی عراق بود که به‌رغم تلاش آمریکا برای نفوذ دادن عوامل خود در پارلمان، نامزد‌های نزدیک به شیعیان اصولگرا و مخالف حضور آمریکا در عراق به پارلمان راه یافتند.

نورنیوز- گروه بین الملل: ترکیب پارلمان اکنون به‌گونه‌ای است که اکثریت را نمایندگانی تشکیل می‌دهند که دیدگاه کاملا مثبت نسبت به جمهوری اسلامی دارند و با دخالت آمریکا در مسائل داخلی عراق مخالفند.

از آنجا که پارلمان از اختیارات بالایی در انتخاب رئیس‌جمهور و نخست وزیر و اعضای کابینه برخوردار است، قطعا سیاست آینده دولت عراق در تقابل با حضور نظامی آمریکا در این کشور خواهد بود. رخداد شگفت‌انگیز دیگری که اخیرا در عراق روی داده، معرفی نوری المالکی از سوی چارچوب هماهنگی شیعیان برای تصدی پست نخست‌وزیری بود. معرفی نوری المالکی به عنوان نخست‌وزیر پس از یک سلسله رایزنی‌های فشرده میان فراکسیون‌های شیعه، کرد و اهل سنت در پارلمان عراق صورت گرفت در حالی که آمریکا با انتخاب المالکی به عنوان نخست وزیر به‌شدت مخالف است. نوری المالکی پس از سقوط رژیم بعث عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی به یک چهره محوری در سیاست داخلی عراق تبدیل شد و در فاصله سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۴ به عنوان نخست‌وزیر وقت عراق نقش اساسی در سرکوب گروهک تروریستی داعش ایفا کرد. او که رهبری ائتلاف دولت قانون را به عهده دارد به دلیل امضای حکم اعدام صدام حسین دیکتاتور سابق عراق در میان شیعیان اصولگرا از محبوبیت بالایی برخوردار است. همزمان با معرفی نوری المالکی به عنوان گزینه تصدی پست نخست‌وزیری، مقامات آمریکا هشدار دادند که ورود وزرای نزدیک به جمهوری اسلامی به کابینه آینده عراق خط قرمز آنان تلقی می‌شود و این امر دست نوری المالکی را برای انتخاب آزادانه وزرا خواهد بست.

با توجه به اینکه نوری المالکی به عنوان یک شخصیت مورد قبول شیعیان عراق از کاریزمای بالایی برای تقابل با زیاده‌خواهی آمریکا برخوردار است، لذا دوران نخست‌وزیری او به کاهش نفوذ آمریکا در عراق منجر خواهد شد. تقویت مناسبات تهران- بغداد و افزایش نفوذ جنبش‌هایی مانند حشد الشعبی، النجبا و حزب‌ا... عراق در ساختار قدرت این کشور بخشی از سیاست‌های شناخته شده نوری المالکی تلقی می‌شود؛ لذا معرفی نوری المالکی به پارلمان عراق برای تصدی پست نخست‌وزیری یک اقدام هوشمندانه و مبتنی بر منافع ملی عراق بوده و موجب خواهد شد تا نیرو‌های آمریکایی در آینده ناچار شوند پایگاه‌های خود در عراق را تخلیه کنند.


آرمان ملی
نظرات

آخرین اخبار
رشد 4,5 دلاری قیمت نفت آمریکا در یک روز
ماجرای هدف قرار گرفتن مرکز فرماندهی مخفی آمریکا در امارات
قالیباف: غلط می‌کند کسی ملت ما را تهدید کند
آوانوس سیمونیان؛ اولین شهید مسیحی جنگ رمضان در اصفهان
انهدام تیم تروریستی وابسته به منافقین
کمک‌های بشردوستانه عتبه امام حسین(ع) به تهران رسید
کاخ سفید: دیپلماسی اولویت ماست!
هواشناسی؛ این استان‌ها منتظر بارش رحمت الهی باشند
ایران «پایداری» را به یک دستاورد سیاسی و معنوی تبدیل کرده است
شوک نامتقارن جنگ علیه ایران به اقتصاد جهانی
قدردانی الیاس حضرتی از عملکرد رسانه‌ها در شرایط جنگی
انتقاد رئیس‌جمهور کره جنوبی از عواقب جنگ؛ خواب از چشمانم ربوده شده
تصویب طرح اعدام اسرای فلسطینی توسط کنست
مقاومت آماده مقابله و دفع تهدیدات است
قلعه‌نویی: نتیجه در بازی دوستانه برای ما ملاک نیست.
روایت گاردین از بمباران مدرسه‌ میناب: «هیچ چیز باقی نمانده»
در ایام جنگ چند نفر ازدواج کردند؟
پاسخ ایران از نظر شدت و گستره، آمریکا را به‌چالش کشید
متلاشی شدن راهبرد آمریکا در مقابله با تاکتیک‌های ایران
مرتس: امیدواریم که راه‌هایی برای پایان فوری جنگ پیدا کنیم
تحقیقات گسترده درباره جنایات آمریکا و اسرائیل انجام شود
حمله پهپادی به مقر پیشین سازمان ملل در سلیمانیه عراق
رهبران اروپایی خواستار توقف حملات اسرائیل به لبنان شدند
یونیفل از کشته شدن 2 نظامی‌اش در لبنان خبر داد
انهدام 3 دستگاه تانک مرکاوا توسط حزب‌الله
درخواست مقاومت عراق برای اخراج فوری اشغالگران آمریکا
انتخابات شوراها در شرایط جنگی چگونه انجام خواهد شد؟
مخالفت اکثریت یهودیان آمریکا با جنگ علیه ایران
دیدار اولیانوف با گروسی درباره وضعیت خلیج فارس
اعتبار تعمیرات جزئی اماکن بخش خصوصی آسیب‌دیده از جنگ تامین شد
سی شب ایستادگی؛ خیابان‌ها همچنان در اختیار مردم
آخرین جزییات حمله دشمن آمریکایی-صهیونی/ حمله تهران، شیراز، بوشهر، اهواز، تبریز و کرج
واکنش عارف به تهدید اعزام سرباز به خارک
شکار سومین پهپاد در آسمان استان البرز
نورویدئو | بادهای هرمز، قطار تسلیحات را منحرف کرد
دیگر برای چه کار‌هایی باید اجازه بگیریم؟ برای دستشویی رفتن!
هذیان‌گویی جدید ترامپ درباره تصرف جزایر ایران
تصادف زنجیره‌ای 30 خودرو در آزادراه قزوین-زنجان
گلوگاه پتروشیمی عربستان در تیررس پاسخ ایران
تصویب طرح اعمال عوارض برای تنگه هرمز
سپاه: پهپاد MQ9 دیگری منهدم شد
یک رسانه عبری: جهش قابل توجه درآمدهای ایران از قِبَل جنگ
کیانوش عیاری: یکی از غم انگیزترین اتفاق‌ها برای من تجزیه ایران است
پهپادهای کم‌هزینه ایرانی چالش جدی برای سیستم دفاعی آمریکا
دنیامالی : جنایت آمریکا و رژیم صهیونیستی را محکوم کنید
سپاه: رادار هشدار هوایی ارتش آمریکا منهدم شد
تاکسی‌‍‌رانان بخوانند؛ نحوه پرداخت خسارت به تاکسی‌های آسیب دیده در جنگ
تاکنون چند واحد غیر نظامی در جنگ آسیب دیدند؟
موج 87 وعده صادق 4/ هجوم به محل اختفای خلبان‌های دشمن
قدردانی معاون وزارت ارشاد از رسانه‌ها و چند توصیه