×
بین الملل
شناسه خبر : 271602
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/11/08 ساعت 16:05
معاریو: رویای عادی‌سازی روابط اسرائیل با عربستان فروریخته است

معاریو: رویای عادی‌سازی روابط اسرائیل با عربستان فروریخته است

یک تحلیلگر اسرائیلی با اشاره به مواضع اخیر عربستان نسبت به ایران و حمایت از تشکیل کشور فلسطین، تأکید کرده است که تل‌آویو باید رویای عادی‌سازی با ریاض را کنار بگذارد.

نورنیوز-گروه بین الملل: «ادی کوهن»، شرق‌شناس و پژوهشگر مرکز «استراتژی اسرائیل بزرگ» در گزارشی که امروز صبح (چهارشنبه) در روزنامه معاریو منتشر کرد، بار دیگر پرده از واقعیتی برداشت که در ماه‌های اخیر در محافل سیاسی و امنیتی تل‌آویو زمزمه می‌شود که عادی‌سازی روابط اسرائیل با عربستان سعودی نه‌تنها دور از دسترس است، بلکه به فاصله با آن بیش از هزاران کیلومتر است.

این اعتراف صریح، در شرایطی بیان می‌شود که مقامات اسرائیلی طی سال‌های گذشته، عادی‌سازی روابط با ریاض را «جایزه بزرگ» و «تغییردهنده قواعد بازی» در منطقه معرفی می‌کردند؛ اما اکنون، حتی از نگاه تحلیلگران نزدیک به ساختار قدرت در تل‌آویو، این رویا بیش از هر زمان دیگری فروپاشیده است.

کوهن در این گزارش، ابتدا به بازتعریف جایگاه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از منظر رژیم صهیونیستی پرداخت و تأکید کرد که دیگر نمی‌توان از مفاهیمی چون «دولت‌های سنی میانه‌رو» یا «محور اعتدال عربی» سخن گفت. او با لحنی قاطع نوشت که این اصطلاحات باید از ادبیات سیاسی اسرائیل حذف شوند؛ زیرا کشورهایی که زمانی در تل‌آویو به‌عنوان «میانه‌رو» شناخته می‌شدند، امروز در صف مخالفان جدی سیاست‌های اسرائیل قرار گرفته‌اند.

این تحلیلگر با اشاره مستقیم به قطر، عربستان سعودی و عمان، ادعا کرد که این کشورها نه‌تنها میانه‌رو نیستند، بلکه در سال‌های اخیر به‌طور فعال از جریان‌هایی حمایت کرده‌اند که اسرائیل آنها را تهدید امنیتی می‌داند. او قطر را به حمایت مالی و سیاسی از حماس متهم کرد، عربستان را حامی ایران و اخوان‌المسلمین ‌خواند و عمان را متهم به کمک به انصارالله در انتقال سلاح از ایران به یمن نمود.

از نگاه او، تنها معیار قابل اتکا برای رژیم صهیونیستی، تقسیم کشورهای خلیج فارس به دو دسته است: کشورهایی که توافق‌نامه ابراهیم را امضا کرده‌اند و کشورهایی که هنوز به آن نپیوسته‌اند.

اما بخش اصلی گزارش، جایی است که کوهن به‌طور مستقیم به فروپاشی پروژه عادی‌سازی با عربستان سعودی می‌پردازد.

وی در ادامه نوشت که پیش هفتم اکتبر (عملیات طوفان الاقصی در ۱۵ مهر ۱۴۰۲)، مذاکرات و رایزنی‌هایی میان تل‌آویو و ریاض جریان داشت و رسانه‌های غربی و اسرائیلی از «پیشرفت‌های قابل توجه» در این مسیر سخن می‌گفتند. با این حال، به گفته وی، تحولات دو سال اخیر و به‌ویژه جنگ غزه، این مسیر را به‌طور کامل مسدود کرده است.

کوهن با لحنی حاکی از ناامیدی، عربستان را به یهودستیزی و اسرائیل‌ستیزی متهم کرد که «هر کاری از دستش برآمده برای آسیب رساندن به اسرائیل و قوم یهود انجام داده است».

این تحلیلگر در ادامه به تلاش‌های ریاض برای بسیج کشورهای غربی در جهت به رسمیت شناختن کشور فلسطین، محکومیت‌های مکرر عربستان علیه اسرائیل در جریان جنگ غزه و درخواست این کشور از غرب برای اعمال تحریم تسلیحاتی علیه تل‌آویو اشاره کرد.

کوهن حتی خطبه‌های هفتگی مکه را نیز نشانه‌ای از «خصومت پایدار» عربستان با رژیم صهیونیستی دانست و نوشت که در مقدس‌ترین مکان مسلمانان، «هفته‌به‌هفته علیه اسرائیل و یهودیان» سخن گفته می‌شود.

این تحلیگر صهیونیست سپس به دو موضوع مخالفت ریاض با به رسمیت شناختن سومالی‌لند توسط تل‌آویو و نیز مخالفت با حمله آمریکا به ایران اشاره کرد که از نگاه او «نشان‌دهنده عمق فاصله عربستان با اسرائیل» است؛ کوهن این مواضع را نشانه‌ای از همسویی عربستان با جریان‌های مخالف رژیم صهیونیستی دانست و نتیجه گرفت که عادی‌سازی روابط با ریاض نه‌تنها در آینده نزدیک ممکن نیست، بلکه شاید یک نسل کامل با آن فاصله وجود داشته باشد.

او در بخش دیگری از گزارش نوشت که خود از نخستین افرادی بوده که بیش از یک دهه پیش خواستار صلح با عربستان سعودی شده و اذعان کرد که پیش‌تر در مقاله‌ای در «جروزالم پست»، رژیم صهیونیستی را به برقراری روابط دیپلماتیک با ریاض تشویق کرده بود؛ اما اکنون، واقعیت این است که «سعودی‌ها هنوز برای صلح با اسرائیل آماده نیستند».

وی حتی اعتراف کرد که تلاش‌های رژیم صهیونیستی برای نزدیک شدن به عربستان، نتیجه معکوس داشت و این رابطه نه‌تنها کمکی به صلح نکرد، بلکه ریاض را از تل‌آویو دورتر کرده است.

کوهن در پایان، به‌طور آشکار از لزوم فاصله گرفتن رژیم صهیونیستی از عربستان سخن گفت و تأکید کرد که ریاض امروز در کنار ایران قرار گرفته و تل‌آویو باید سیاست خود را بر اساس این واقعیت جدید تنظیم کند. موضوعی که با ارائه تصویری روشن از بحران راهبردی رژیم صهیونیستی، نشان می‌دهد که رویای پیوستن عربستان به پیمان ابراهیم، اکنون بیش از هر زمان دیگری دور، مبهم و دست‌نیافتنی است.


نظرات

آخرین اخبار
انتقاد جمهوری‌خواهان از میزان جنگ‌طلبی گراهام
عبور 2 کشتی تجاری چین با مجوز ایران از هرمز
مقتدی صدر برای تظاهرات سراسری در عراق فراخوان داد
گزافه‌گویی‌های جدید ترامپ !
بوستان جنگلی سرخه‌حصار تاپایان جنگ تعطیل می‌ماند
ترخیص مواد غذایی فاسدشدنی تسریع شود
امیرحاتمی: راه مقدس با خون پاک فرمانده دریادل مستحکم‌تر ادامه دارد
فعالیت سامانه بارشی در استان تهران
بیروت: دستی که به تهدید علیه صلح داخلی دراز شود، قطع خواهد شد
افزایش بی‌سابقه قیمت نفت/ رشد قیمت تا چه زمانی ادامه دارد؟
اعلام جدیدترین آمار شهدا؛ چند خانم تاکنون شهید شده‌اند؟
چه خبر از مرحله چهارم کالابرگ؟
کرملین: کمک به کوبا را وظیفه خود می‌دانیم
پاک‌نژاد: مردم نگران تأمین سوخت نباشند
ایران در حال اعمال حق غیرقابل انکار خود در زمینه دفاع مشروع است
هدف‌گیری آواکس، ضربه‌ راهبردی و جدی ایران علیه واشنگتن
جاده چالوس یکطرفه شد
موضع گیری روسیه در خصوص درگیری ها در منطقه
حماس از کشتار روزانه مردم غزه با وجود آتش‌بس خبر داد
بانک مرکزی: نرخ تورم سالانه به 48.3 درصد رسید
فرازِ سرخِ این شاهنامه، با این کوچ‌ها رنگ نمی‌بازد
تنگه هرمز به اهرم مهم ایران در معادلات انرژی و اقتصاد جهانی تبدیل شده است
حمله به خبرنگاران و دانشگاه‌ها عبور از خطوط انسانی و حقوقی است
بیانیه اتاق بازرگانی در حمایت از دفاع ملت ایران و صیانت از حاکمیت ملی
اسپانیا حریم هوایی خود را به روی جنگنده‌های آمریکایی بست
صهیونیسم در تلاش است آثار اسلام و مسیحیت را از بین ببرد
سفارت ایران در لبنان بدون وقفه به فعالیت خود ادامه می‌دهد
مصر برای صرفه‌جویی در انرژی محدودیت‌های جدید اعمال کرد
میزان حق بیمه مشاغل آزاد و بیمه اختیاری در سال 1405 اعلام شد
تمدید مهلت ثبت و ارسال صورت‌حساب‌های الکترونیکی زمستان 1404 و بهار 1405
بازگشایی بازار سهام منوط به بررسی شرایط و تصویب شورای عالی بورس است
وزارت دفاع: امنیت تنگه هرمز و خلیج فارس برقرار است
ترخیص کافی برنج و منطقی‌تر شدن قیمت‌ها در بازار
شرایط جنگی نباید خللی در اجرای صحیح قوانین ایجاد کند
قالیباف: دنیا اثرات درخشان شهید تنگسیری را در تنگه هرمز می‌بیند
موج 87 وعده صادق 4/ هجوم به محل اختفای خلبان‌های دشمن
رهبر انقلاب: شهادت فرزند دلیر تنگستان، سند افتخاری عظیم محسوب می‌شود
مشکل چک‌های برگشتی و انسداد حساب‌ها به‌زودی حل می‌شود
حمله پهپادی به ایستگاه رادار و محل استقرار نیروهای آمریکا در امارات
دو زخم ماندگار از این 5 کشور عربی در حافظه ایرانیان
هاآرتص: معاون ترامپ خواهان پایان فوری جنگ با ایران است
بازار میوه شب عید با وجود شرایط جنگی با ثبات نسبی همراه بود
وزیر راه: ترخیص کالاهای اساسی و جابه‌جایی مسافران بدون وقفه ادامه دارد
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون دوشنبه 10 فروردین+جدول پخش
پزشکیان: شهید تنگسیری اقتدار نیروی دریایی سپاه در خلیج فارس را ارتقا داد
همراهی پنهان یا بی‌طرفی نمایشی؟
اصابت 10 موشک به پالایشگاه نفت حیفا به‌گزارش رسانه‌های اسرائیلی
از خاکریز تا موج؛ قصه مردی که دریا شد
عارف: دشمنان اکنون برای مذاکره درباره تنگه هرمز التماس می‌کنند
استاندار تهران: بیش از 94 درصد داوطلبان انتخابات شوراها تأیید صلاحیت شدند