×
اقتصادی
شناسه خبر : 271584
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/11/08 ساعت 09:04
عیدی پایان سال مشمول شما می شود؟

عیدی پایان سال مشمول شما می شود؟

بر اساس قانون کار، کارگران ساعتی، فصلی و آزمایشی در صورت تداوم رابطه کاری و قطع نشدن بیمه، متناسب با مدت اشتغال مشمول عیدی و پاداش پایان سال هستند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: تمام کارگران مشمول قانون کار صرف نظر از محل اشتغال و نوع کارگاهی که در آن کار می‌کنند، اعم از دولتی، خصوصی، تعاونی، کشاورزی، صنعتی و خدماتی به میزان مقرر در مصوبه فوق از عیدی و پاداش سالانه برخوردار هستند و میزان عیدی آنها متفاوت از میزان عیدی کارکنان دستگاه‌های اجرایی و دولتی است.

برابر قانون مبنای تعیین عیدی پایان سال کارگران، حداقل دو و حداکثر سه برابر مصوبه دستمزد شورای عالی کار است و کارفرمایان باید دو ماه پایه حقوق را به عنوان حداقل عیدی و سه ماه پایه حقوق را به عنوان حداکثر عیدی و پاداش آخر سال به نیروهای کار خود بدهند.

علیرغم آنکه مصوبه مجلس، میزان پرداخت عیدی کارگران را مشخص کرده و دو ماه پایه حقوق را به عنوان حداقل و سه ماه پایه حقوق را به عنوان حداکثر میزان عیدی دریافتی اعلام کرده است، اما میزان عیدی کارگران بسته به مدت قرارداد و کارکرد آنها متفاوت است. قانون در مورد عیدی و پاداش کارگران ساعتی،فصلی،پاره وقت و .. نیز ملاحظاتی داشته و میزان عیدی این گروه از کارگران را مشخص کرده است.

عیدی کارگران پاره وقت

بر اساس ماده ۳۹ قانون کار، مزد و مزایای کارگرانی که به صورت نیمه وقت یا کمتر از ساعات قانونی تعیین شده به کار اشتغال دارند به نسبت ساعات کار انجام گرفته محاسبه و پرداخت می‌شود.

عیدی کارگران فصلی

مبلغ پرداختی بابت عیدی و پاداش به کارگران کارگاه‌های فصلی مشمول قانون کار و کارگران سایر کارگاه‌های مشمول که کمتر از یک سال در کارگاه کار کرده اند باید بر ماخذ ۶۰ روز و به نسبت ایام کارکردشان در سال محاسبه شود.

عیدی کارگران ساعتی

در مورد کارگران ساعتی که حقوق ماهانه ثابت نداشته و دستمزد آنها در ماه متغیر است برای محاسبه عیدی و پاداش،میانگین حقوق سه ماه آخر خدمت آنها مبنای محاسبه قرار می‌گیرد.

کارگران اخراجی هم عیدی می‌گیرند

کارگرانی که در طول سال با کارفرما قطع رابطه می‌کنند، کارگرانی که در طول سال از خدمت مستعفی، اخراج یا بازنشسته می‌شوند و یا به شکلی رابطه آنان با کارگاه قطع می‌شود، به نسبت مدت کارکرد و ماه‌هایی که کار کرده‌اند، مستحق دریافت عیدی و پاداش سالانه خواهند بود.

پیشتر احمد غریوی- مدیرکل سابق روابط کار و جبران خدمت وزارت کار در گفت‌وگویی اعلام کرده بود: کارگران اخراجی و کارگرانی که به هر دلیلی شغل خود را از دست داده‌اند، کارگران آزمایشی، ساعتی، نیمه وقت و فصلی مشمول دریافت عیدی هستند و کارفرما موظف به پرداخت این مولفه است. برخی از کارگران به صورت آزمایشی به کار گرفته می‌شوند که اگر رابطه کاری از جانب کارفرما قطع شده باشد، وی ملزم به پرداخت کلیه حقوق دوره آزمایشی است و درصورتی که قطع رابطه کاری از سوی کارگر باشد، کارگر مستحق دریافت تمام حقوق، مزایا و عیدی به میزان مدت انجام کار است.

وی گفته بود: طبق اطلاعیه‌هایی که به کارفرمایان ارسال می‌کنیم آنها موظف به پرداخت به موقع عیدی و پاداش کارگران هستند و اگر کارفرمایی پرداخت عیدی را به تاخیر اندازد یا از آن خودداری کند کارگر می‌تواند از طریق مراجع قانونی و ادارات کار پیگیری کند.

به گفته غریوی، امکان پرداخت عیدی به کارگر به طور ماهانه منع قانونی ندارد اما مستنبط از ماده واحده قانون مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران، مصوب سال ۱۳۷۰ مجلس شورای اسلامی و تبصره یک آن، پرداخت عیدی و پاداش موضوع مصوبه یاد شده، تنها در پایان سال مورد پیدا کرده است؛ لذا هرگونه پرداخت از این بابت در طول سال می‌تواند صرفاً علی الحساب عیدی و پاداش آخر سال محسوب شود.

مبنای محاسبه عیدی و پاداش سالانه کارگران در کارگاه‌هایی که طرح طبقه‌بندی مشاغل دارند، مزد گروه و پایه یا مزد مبنا و در واحدهای فاقد طرح طبقه‌بندی، مزد ثابت یعنی مزد شغل و مزایای ثابت پرداختی به تبع شغل خواهد بود.


اخبار مرتبط
زمان پرداخت عیدی بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد+ مبلغ عیدی
چهارشنبه 1404/11/08 ساعت 13:30
زمان پرداخت عیدی بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد+ مبلغ عیدی
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی از برنامه‌ریزی برای پرداخت عیدی بازنشستگان در نیمه دوم بهمن‌ماه خبر داد. به گفته مصطفی سالاری، منابع این پرداخت از محل سود سهام شستا تأمین می‌شود و مبلغ عیدی نیز مطابق مصوبه دولت خواهد بود.
عیدی کارگران 1404 چقدر است؟ حداقل و حداکثر رقم اعلام شد + فرمول محاسبه عیدی
سه‌شنبه 1404/11/07 ساعت 11:54
عیدی کارگران 1404 چقدر است؟ حداقل و حداکثر رقم اعلام شد + فرمول محاسبه عیدی
با نزدیک شدن به پایان سال، دغدغه عیدی کارگران جدی‌تر شده است. فعالان کارگری می‌گویند پرداخت زودهنگام عیدی، هم فشار خرید شب عید را کم می‌کند و هم از ازدحام بانکی جلوگیری می‌شود. امسال حداقل عیدی 20.8 و حداکثر 31.2 میلیون تومان تعیین شده و فرمول محاسبه برای همه کارگران اعلام شده است.
مبلغ عیدی کارگران در سال 1405 اعلام شد+جزییات و نحوه محاسبه
دوشنبه 1404/09/17 ساعت 11:57
مبلغ عیدی کارگران در سال 1405 اعلام شد+جزییات و نحوه محاسبه
میزان عیدی کارگران مشمول قانون کار در سال 1405 مشخص شد. حداقل عیدی برابر با دو برابر حداقل دستمزد سالانه یعنی حدود 20 میلیون و 780 هزار تومان و سقف آن سه برابر حداقل دستمزد، معادل 31 میلیون و 100 هزار تومان تعیین شده است.
نظرات

آخرین اخبار
معاریو: رویای عادی‌سازی روابط اسرائیل با عربستان فروریخته است
وزیر کشاورزی: مردم مطمئن باشند در حوزه غذایی دچار مشکل نمی‌شویم
شروع مقتدرانه فوتسال ایران در جام ملت ها
تاکید پزشکیان در رسیدگی به خانواده‌ آسیب‌دیدگان و پیگیری برای تسریع در آزادی زندانیان
واکنش مجلس اعلای اسلامی عراق به مداخلات ترامپ
آیت‌الله جنتی: مقام معظم رهبری سدی در برابر زیاده‌خواهی دشمنان است
شرط جدید بخشش غیبت سربازی اعلام شد
کلاس‌های رسمی موتورسواری بانوان زیر نظر فدراسیون کلید خورد
المالکی: با مداخله آمریکا در امور داخلی عراق مخالفیم
آسیب 250 مدرسه در حوادث اخیر
مخالفت فرانسه با اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران
اولین نشانۀ شنیدن اعتراض، احساس تغییر در زبان حکمرانی ا‌ست
چراغ سبز ترامپ برای بازگشایی سفارت در ونزوئلا
تهران در انتظار بارش برف و باران و کاهش دما
اعلام قیمت‌های جدید ایران‌خودرو متوقف شد
توضیحات "میدری" درباره بازگشت بانک رفاه به تامین‌اجتماعی
شرط ایران برای مذاکره با آمریکا از زبان عراقچی: پایان تهدید و احترام متقابل
واکنش نوری المالکی به تهدید ترامپ
کالاس: اروپا دیگر محور اصلی تمرکز آمریکا نیست
سپاهان- گل گهر ؛ سپاهان در نقش‌جهان به‌دنبال بازگشت به قله
وضعیت اینترنت چه زمانی به مسیر عادی بازمی‌گردد؟
اسلامی خطاب به گروسی: اگر سایت‌ها نابود شده‌اند، دنبال چه می‌گردید؟
شاخص کل بورس به کانال 3.9 میلیون واحد عقب‌نشینی کرد
هواپیمای حامل رهبر حزب کنگره ملی هند سقوط کرد
زمان پرداخت عیدی بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد+ مبلغ عیدی
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 8 بهمن 1404+ جدول
پادکست | چرا نباید مزخرف بگوییم ؟
تاجیکستان: با اقدام نظامی علیه ایران مخالفیم
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 8 بهمن 1404+ جدول
بررسی بودجه از هفته سوم بهمن در صحن مجلس آغاز می‌شود
مکاتبه فوری با مسئولان برای برقراری اینترنت اساتید
جهش قیمت خودرو رئیس‌جمهور را دست به قلم کرد!
شاهسواری: جشنواره فیلم فجر باید به رویداد همبستگی ملی تبدیل شود
مسکو زلنسکی را به مانع‌تراشی در مسیر صلح متهم کرد
وزارت صنعت: افزایش قیمت محصولات ایران‌خودرو تایید نشده است
چرایی جهش قیمت طلا؛ باز هم پای ترامپ درمیان است
نظری جویباری مدیرعامل استقلال شد
رایزنی لاریجانی با نخست وزیر قطر درباره آخرین تحولات منطقه
پرسپولیس0 -1 فولاد ؛ آزمون سخت اوسمار در جنوب مقابل فولادِ زخمی
دریادار سیاری: ارتش برای هر تهدید زمینی، دریایی و هوایی آماده است
60 میلیارد دلار هزینه بازسازی نوار غزه طی 5 تا 7 سال
5 کشته در تصادف مرگبار سواری با تریلی در پاکدشت
خانواده‌های قربانیان حمله آمریکا در کارائیب، از دولت «ترامپ» شکایت کردند
حکم جالب یک قاضی در شهرستان بهار برای شکارچیان غیرمجاز
شکست سیاسی آمریکا در عراق
نگرانی‌ها از خشونت در مینیاپولیس؛ «ایلهان عمر» در یک نشست عمومی هدف قرار گرفت
واکنش حزب الدعوه به دخالت ترامپ در امور داخلی عراق
از بروکسل تا بغداد؛ توقف ترامپ در ایستگاه نوری المالکی
تماس وزیر خارجه مصر با عراقچی و ویتکاف با محور راهکار دیپلماتیک
راز جسد سوخته در حاشیه شهر