×
بین الملل
شناسه خبر : 271579
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/11/08 ساعت 10:29
ادعای ترامپ: کوبا در آستانه فروپاشی است

ادعای ترامپ: کوبا در آستانه فروپاشی است

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در ادامه مداخله جویی‌ها و حملات نظامی واشنگتن به دیگر کشورها که پس از ونزوئلا در پی تغییر رژیم کوبا است، مدعی شد: هاوانا در آستانه فروپاشی است.

نورنیوز-گروه بین الملل: ترامپ شامگاه سه‌شنبه (به وقت محلی) در جمع خبرنگاران، پس از ونزوئلا، کوبا را تهدید و ادعا کرد: کوبا «بسیار نزدیک به شکست» است و به زودی ممکن است با مشکلات جدی مواجه شود.

رئیس جمهور آمریکا با اشاره به توقف ورود منابع مالی و نفت از ونزوئلا به کوبا، مدعی شد که این کشور بسیار به سقوط نزدیک شده است.

وی مدعی شد: کوبا به سقوط خیلی نزدیک است و این کشور به پول و نفت ونزوئلا متکی بوده و «دیگر آن را دریافت نمی‌کند.»

این در حالی است که روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال افشا کرد: دولت ترامپ به طور فعال به دنبال تغییر رژیم در کوبا است و امیدوار است تا پایان سال (۲۰۲۶) به توافقی برای پایان دادن به حکومت کمونیستی در این جزیره دست یابد.

روزنامه وال‌استریت ژورنال گزارش داد که دولت ترامپ برای تسهیل این گذار سیاسی، در حال شناسایی و جلب همکاری برخی افراد نزدیک به ساختار حاکم در دولت کوباست تا از طریق آنها، رهبران کنونی کمونیست از قدرت کنار گذاشته شوند.

این رسانه آمریکایی افزود: اگرچه هنوز «طرح مشخص و مدونی» برای برکناری دولت کمونیستی کوبا که نزدیک به ۷۰ سال بر این کشور حکومت کرده، تدوین نشده اما میزان تسلط دولت بر این کشور هرگز تا این حد شکننده نبوده است.

وال استریت ژورنال به نقل از مقام‌های آمریکایی گفت: در پی برکناری نیکولاس مادورو رئیس‌جمهور ونزوئلا، اقتصاد کوبا در آستانه فروپاشی قرار گرفته است.

این رسانه آمریکایی ادامه داد: ارزیابی‌های اطلاعاتی آمریکا نشان می‌دهد که این جزیره با کمبودهای مزمن کالاهای اساسی و دارو مواجه است و قطعی‌های مکرر برق، زندگی روزمره را مختل کرده است.

وال استریت ژورنال ادامه داد: کوبا به واردات نفت از ونزوئلا وابسته بوده و ممکن است ظرف چند هفته آینده با کمبود شدید سوخت روبه‌رو شود.

دولت ترامپ قصد دارد از انتقال هرگونه نفت ونزوئلا به کوبا جلوگیری کند تا فشار بر حکومت این کشور را بیش از پیش افزایش دهد.

وال استریت ژورنال اضافه کرد: به گفته مقام‌های آمریکایی، دستگیری مادورو توسط نیروهای آمریکا و گرفتن امتیاز از دولت ونزوئلا، به‌عنوان الگویی برای برخورد با کوبا از سوی دولت ترامپ در نظر گرفته شده است.

 ایالات متحده آمریکا پس از ماه‌ها تنش با ونزوئلا و همزمان با ایام سالگرد سرنگونی دولت «مانوئل آنتونیو نوریگا» در پاناما، با حمله نظامی گسترده شبانه در بامداد شنبه سوم ژانویه ۲۰۲۶ برابر با ۱۳ دی ماه ۱۴۰۴به آن کشور، نیکولاس مادورو رئیس جمهور آن کشور و همسرش را ربود و برای محاکمه به ایالات متحده منتقل کرد.

مادورو و همسرش ۵ ژانویه ۲۰۲۴ برابر با ۱۵ دی ماه ۱۴۰۴ برای نخستین بار در دادگاه فدرال منهتن نیویورک حضور یافتند تا بر اساس کیفر خواست دادگستری دولت دونالد ترامپ محاکمه شوند اما آنها تمامی اتهامات علیه خود را رد کردند. قرار است جلسه بعدی دادگاه مادورو و همسرش ۲۶ اسفند ماه برگزار شود.

اقدام نظامی آمریکا با موجی از واکنش‌های بین‌المللی مواجه شده است و متحدان واشنگتن با واکنش‌هایی متفاوت بر لزوم رعایت اصول حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد تاکید کرده‌اند.


اخبار مرتبط
کوبا وضعیت اضطراری در واکنش به تهدیدات آمریکا اعلام کرد
شنبه 1404/11/11 ساعت 09:17
کوبا وضعیت اضطراری در واکنش به تهدیدات آمریکا اعلام کرد
وزیر خارجه کوبا اعلام کرد که هاوانا در پی تهدیدات آمریکا علیه کشورش، وضعیت اضطراری بین‌المللی اعلام کرده است.
واکنش تند کوبا نسبت به محاصره نفتی آمریکا
جمعه 1404/11/10 ساعت 12:59
واکنش تند کوبا نسبت به محاصره نفتی آمریکا
وزیر امور خارجه کوبا، محاصره نفتی این کشور توسط آمریکا و اقدامات اجبارگرانه واشنگتن علیه دیگر کشورها را شدیداً محکوم کرد. او این اقدامات را نقض قوانین تجارت آزاد و «تجاوزکارانه» خوانده و تاکید کرد کوبا بیش از 65 سال تحت محاصره اقتصادی است.
از بروکسل تا بغداد؛ توقف ترامپ در ایستگاه نوری المالکی
چهارشنبه 1404/11/08 ساعت 11:06
نورنیوز آثار عمیق روانی و امنیتی سیاست ترامپ در مداخله در امور داخلی کشورها را بررسی می کند؛
از بروکسل تا بغداد؛ توقف ترامپ در ایستگاه نوری المالکی
اظهارات مداخله‌جویانه دونالد ترامپ درباره روند سیاسی عراق، تنها یک موضع‌گیری مقطعی نیست؛ بلکه بازتاب الگویی است که سال‌هاست سیاست خارجی آمریکا را شکل داده است. الگویی که با نادیده‌گرفتن حاکمیت کشورها، حس تحقیر ملی و خشم عمومی را در نقاط مختلف جهان بازتولید می‌کند.
ادعای ترامپ: دیپلماسی در قبال ایران همچنان یک گزینه است
سه‌شنبه 1404/11/07 ساعت 08:33
ادعای ترامپ: دیپلماسی در قبال ایران همچنان یک گزینه است
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا بار دیگر همزمان با اظهارات متناقض خود علیه جمهوری اسلامی ایران مدعی شد: دیپلماسی همچنان یک گزینه است و ایران بارها تماس گرفته و خواهان توافق است.
نظرات

آخرین اخبار
دستگیری 3 لیدر و 14 مزدور شبکه خرابکاری خیابانی در استان ایلام
صالحی: انسجام ملی رمز پیروزی ایران است
ادامه موج گرما در پایتخت تا اول تیر
فراخوان مشمولان اعزامی تیرماه 1405 اعلام شد
گاردین: اسرائیلی‌ها از جنگ با ایران پشیمان هستند
فرمانده قرارگاه خاتم: شهید پاکپور معمار تحولات عملیاتی بود
زینی‌وند: تشییع پیکر رهبر شهید تاریخی خواهد بود
نورنما | شباهت مساحت کشورهای جهان با ایران
تیم ملی ایران در محاصره محدودیت‌های آمریکا
چه دهک هایی از کالابرگ حذف خواهند شد؟
صعود بورس آهسته‌ شد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 30 خرداد 1405 / صعود بازار طلا با اهرم تقاضا + جدول
احکام 6 دانشجوی هتاک دانشگاه شریف صادر شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 30 خرداد 1405+ جدول
واکنش معاون سیاسی وزیر کشور به تهدید رئیس‌جمهور توسط یک مداح
علاقمندان هنرهفتم در بهار 1405 چقدر سینما رفتند؟
ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه هفتم در مدارس نمونه‌دولتی آغاز شد
هشدار هواشناسی؛ افزایش باد و امواج در شمال و جنوب کشور
تبریک رئیس‌جمهور ازبکستان به پزشکیان
وزارت دفاع: ارتقای توان نظامی با قدرت ادامه دارد
نرخ سود بین‌بانکی به 24 درصد رسید
وزیر کشور پاکستان عازم تهران شد
ایران در مسیر توسعه علمی با بریکس
قیمت دلار توافقی امروز شنبه 30 خرداد 1405
کدام صفحه شطرنج برنده و بازنده در اقتصاد جهان را تعیین می کند؟
ورود سازمان بازرسی به مجوزهای کسب‌وکار
تأکید رئیس‌جمهور بر شناسایی مشکلات معیشتی و اجتماعی محلات
راز عاشورا
قیمت مرغ امروز 30 خرداد + جزئیات کاهش قیمت
قیمت گوشت قرمز امروز 30 خرداد 1405 + جدول
جنوب لبنان زیر آتش؛ شهادت 5 نفر در حملات هوایی اسرائیل
مستند راز هرمز
رونالدو آتش جنجال در اردوی پرتغال را خاموش کرد
فدراسیون فوتبال: فیفا برای شرایط تیم ملی ایران کاری نکرد
پیش‌ بینی قیمت دلار، طلا و سکه شنبه 30 خرداد 1405
تحلیل جنجالی کارلسون از اختلاف ترامپ و اسرائیل بر سر ایران
حادثه ریلی در بریتانیا با ده‌ها مصدوم
پیام رهبر انقلاب چه مطالبه‌ای را از دولت پس از تفاهم ایران و آمریکا مطرح کرد؟
صلح شکننده و فرصت ایران
نماینده روسیه: ایران قطعاً طرف بازنده درگیری با آمریکا نیست
پیش‌بینی رئیس اتحادیه طلا درباره قیمت‌ها
دیپلماسی و موازنه قدرت در جنگ و صلح‌
یوزهای ایرانی آماده مصاف با شیاطین سرخ
منتظر تحقق شروط می‌مانیم
لهستان نشان عالی خود را از زلنسکی پس گرفت
وام 200 میلیونی دیگر مشوق فرزندآوری نیست
تفاهم ایران و آمریکا فرصت یا تهدید؟
احتمال شنیده شدن انفجار کنترل‌شده در اصفهان
ویتکاف و کوشنر راهی سوئیس شدند
واکنش ستاد حقوق بشر ایران به اظهارات وزیر خزانه‌داری آمریکا