×
بین الملل
شناسه خبر : 271577
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/11/08 ساعت 08:36
ادعای ترامپ: امیدواریم با ایران به توافق برسیم

ادعای ترامپ: امیدواریم با ایران به توافق برسیم

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بار دیگر با تکرار تهدیدهای خود علیه جمهوری اسلامی ایران، مدعی دیپلماسی شد و ابراز امیدواری کرد که دو طرف به توافق دست یابند.

نورنیوز-گروه بین الملل: ترامپ سه‌شنبه شب (به وقت محلی) در سخنانی در مجمع اقتصادی آیووا در حالی درباره دستیابی به توافق ابراز امیدواری کرد که در پی تحمیل خواسته‌های واشنگتن به جمهوری اسلامی ایران است و همزمان، تهران را با حضور ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن در منطقه تهدید کرد.

رئیس جمهور آمریکا افزود: «یک ناوگان زیبا همین حالا در حال حرکت به‌ سوی ایران است؛ خیلی زیبا در حال حرکت است، باید دید چه می‌شود. امیدوارم که به توافق برسند. امیدوارم توافق کنند.»

ترامپ همچنین بار دیگر به حملات متجاوزانه آمریکا به تاسیسات صلح آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران اشاره و ادعا کرد که با حملات به سه تاسیسات هسته‌ای ایران در ماه ژوئن ۲۰۲۵، توان هسته‌ای ایران را «نابود کرده است».

ترامپ ادعای «تقلب» در انتخابات ۲۰۲۰ تکرار کرد

رئیس‌جمهور آمریکا سخنرانی خود در آیووا را با تکرار ادعای همیشگی و نادرست درباره «تقلب» در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۰ آغاز کرد

ترامپ با اشاره به انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری آمریکا که در آن جو بایدن رئیس جمهور دموکرات سابق این کشور برنده شد، گفت: ما یک انتخابات تقلبی داشتیم.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره آمریکا در سال ۲۰۲۶ برگزار می شود و پیش‌تر نیز نگرانی‌هایی درباره احتمال انتشار اطلاعات نادرست از سوی ترامپ در آستانه این انتخابات مطرح شده بود.

او همچنین احتمال نامزدی برای یک دوره دیگر ریاست‌جمهوری را مطرح کرد؛ موضوعی که بر اساس قانون اساسی آمریکا ممنوع است.

ترامپ خطاب به حاضران گفت: آیا باید این کار را انجام دهیم؟

ترامپ در تلاش برای تغییر روایت اقتصادی در سایه کاهش اعتماد عمومی

ترامپ در شرایطی که اعتماد عمومی به عملکرد اقتصادی دولتش کاهش یافته است، در تازه‌ترین گردهمایی انتخاباتی خود تلاش کرد، روایت تازه‌ای از وضعیت اقتصاد آمریکا ارائه دهد.

پس از آغاز سال پرتنش ۲۰۲۶  که با رویدادهایی چون ربوده شدن نیکولاس مادورو رئیس‌جمهور ونزوئلا، تهدید به الحاق گرینلند و کشته شدن دو شهروند معترض آمریکایی به قوانین سختگیرانه مهاجرتی در ایالت مینه‌سوتا توسط ماموران اجرای قوانین مهاجرت همراه همراه بوده، ترامپ در این سخنرانی به رویکردهای قبلی خود بازگشته است.

وی گفت: بنابراین اکنون به جایی که همه چیز شروع شد، بازگشته‌ایم تا بزرگترین سال اول هر دولتی در تاریخ آمریکا را جشن بگیریم.

رئیس جمهور آمریکا افزود:  امروز، درست پس از یک سال از ریاست جمهوری من، اقتصاد ما در حال شکوفایی است، درآمدها در حال افزایش است، سرمایه‌گذاری در حال افزایش است، تورم شکست خورده است. مرز ما بسته است، کاملاً بسته است.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که نظرسنجی‌ها از کاهش حمایت عمومی از ترامپ در حوزه اقتصاد که یکی از نقاط قوت اصلی او در انتخابات ۲۰۲۴ به شمار می‌رفت، حکایت دارند. هرچند برخی شاخص‌های اقتصادی همچنان قوی ارزیابی می‌شوند، اما اقتصاددانان تأکید کرده‌اند که بخش عمده این دستاوردها به طبقه متوسط جامعه منتقل نشده است.

همچنین بر اساس نتایج یک نظرسنجی جدید، شاخص اعتماد مصرف‌کنندگان آمریکایی در ماه ژانویه به پائین‌ترین سطح خود از سال ۲۰۱۴ رسیده است.

اخراج یک معترض از گردهمایی انتخاباتی ترامپ در آیووا

سخنان ترامپ در کلایو، ایالت آیووا، برای مدت کوتاهی قطع شد، زمانی که یک معترض از میان جمعیت به سمت او فریاد زد.

رهبر جمهوری‌خواهان در حال سخن گفتن درباره تلاش‌های خود برای «دفاع از کارگران آمریکایی» بود که این اعتراض رخ داد.

ترامپ در ادامه گفت: «می‌توانستم یک ریاست‌جمهوری راحت و بی‌دردسر داشته باشم. احتمالاً این تکه کوچک از گوشم را هم داشتم» و با اشاره به گوش خود، به سوء قصد سال ۲۰۲۴ اشاره کرد که در جریان آن گلوله‌ای به گوش او اصابت کرده بود.

او سپس با اشاره به معترض گفت: «دیگر مجبور نبودم به دیوانه‌هایی مثل این که آن بالا هستند گوش بدهم. واقعاً مجبور نبودم گوش بدهم.»

در حالی که نیروهای امنیتی معترض را از محل برگزاری مراسم خارج می‌کردند، ترامپ از نیروهای مجری قانون تمجید کرد و افزود: «اینجا خیلی خوب عمل می‌کنند. ما نیروهای اجرای قانون‌مان را دوست داریم، نه؟ آنها خیلی سریع عمل می‌کنند.»

ترامپ معترضان را آشوبگران مزدور خواند

پس از آنکه معترض دیگری سخنان ترامپ را در کلایو، ایالت آیووا مختل کرد، او بار دیگر مدعی شد که اعتراض‌ها علیه دولتش از سوی آشوبگران مزدور است.

رئیس جمهور آمریکا خطاب به جمعیت گفت: «شما می‌دانید که آنها آشوبگران مزدور هستند، درست است؟ آنها در واقع، در برخی موارد، شورشیان مزدور هستند. آنها بیمار هستند.»

او پیش‌تر نیز ادعاهایی درباره اعتراض‌ها علیه سیاست‌های مهاجرتی دولتش در مینیاپولیس را مطرح کرده بود.

ترامپ همواره مخالفت و اعتراض را به‌ عنوان محصول شبکه‌ای مالی و پنهان که به دنبال ایجاد آشوب بوده، معرفی کرده است.

ترامپ یک سال پس از ریاست جمهوری خود همچنان درگیر رقیب سابقش، جو بایدن است.

ترامپ درباره سیاست تعرفه‌ای خود گفت: «فکر می‌کنید بایدن به این موضوع فکر می‌کرد؟ او فقط به این فکر بود که چطور از صحنه بیرون برود.»

او سپس این سوال را مطرح کرد که آیا بایدن به کشاورزان فکر کرده است و افزود: «او فقط می‌خواست بخوابد.»

رئیس‌جمهور آمریکا از گردهمایی خود در ایالت آیووا برای آغاز کارزار انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره استفاده کرد، اما در سخنرانی خود تلاش کرد انتظارات جمهوری‌خواهان را پیش از رای‌گیری نوامبر کاهش دهد.

او به روندی معمولی در انتخابات میان‌دوره ای اشاره کرد که احزاب پیروز در انتخابات ریاست‌جمهوری، معمولا در انتخابات میان‌دوره‌ای شکست می‌خورند.

ترامپ گفت: چیزی رخ می‌دهد و رفتار رای دهندگان تغییر می‌کند بنابراین حتی اگر دموکرات‌ها برنده شوند، هر کسی که ریاست‌جمهوری را برنده باشد، در میان‌دوره‌ای‌ها کار دشواری دارد.

با این حال، ترامپ جمهوری‌خواهان را تشویق کرد که حضور گسترده‌ای در انتخابات میان‌دوره‌ای داشته باشند.

وی افزود: «اگر در میان‌دوره‌ای‌ها ببازیم، بسیاری از چیزهایی را که درباره‌ آنها صحبت می‌کنیم، از دست خواهید داد. ما باید در میان‌دوره‌ای‌ها پیروز شویم.»

ترامپ باز هم مکرون را مسخره کرد

ترامپ بار دیگر امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه را مسخره کرد و گفت: «من با مکرون در فرانسه تماس گرفتم و گفتم که باید قیمت کامیون‌هایتان را دو برابر کنید. او گفت که نه، نه، نه، من این کار را نمی‌کنم».

وی همچنین بار دیگر به تمسخر عینک آفتابی خلبانی مکرون که در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس به چشم داشت، پرداخت و پرسید: «ماجرای عینک او چند روز پیش چه بود؟ اصلاً این چه داستانی بود؟»

رئیس جمهور آمریکا همچنین گفت: «اتحادیه اروپا خرید گوشت خوک، لبنیات و روغن سویا از آمریکا را به طرز چشمگیری افزایش خواهد داد. آنها قبلاً هرگز این کار را نکرده‌اند.»

وی افزود: «آنها همه کارهایی را انجام می‌دهند که قبلاً هرگز انجام نداده‌اند، زیرا شما یک رئیس جمهور خاص دارید که کمی با روسای جمهور قبلی شما متفاوت است و کشورها از کامبوج گرفته تا تایلند، فیلیپین و اندونزی در حال حذف تمام موانع تجاری برای محصولات کشاورزی هستند.»

ترامپ: به‌زودی رئیس جدید بانک مرکزی را انتخاب می‌کنم

رئیس‌جمهور آمریکا که با فشارهای خود بر بانک مرکزی (فدرال رزرو)، نگرانی تحلیلگران را برانگیخته است، اعلام کرد که به‌ زودی رئیس جدید فدرال رزرو را انتخاب خواهد کرد.

ترامپ بارها از «جروم پاول» رئیس فعلی بانک مرکزی آمریکا خواسته است که نرخ بهره را کاهش دهد و دولت او همچنین تحقیقی درباره پاول آغاز کرده که به طور گسترده به عنوان اقدامی با انگیزه‌های سیاسی محکوم شده است.

رئیس جمهور آمریکا به حاضران گفت: «پاول می‌خواهد نرخ‌ها را تا حد ممکن بالا نگه دارد.»

ترامپ افزود: «وقتی یک رئیس بانک مرکزی عالی داشته باشیم – و فکر می‌کنم ما یکی خواهیم داشت – به زودی آن را اعلام می‌کنم و خواهید دید نرخ‌ها به شدت کاهش خواهند یافت.»

ترامپ و احتمال سرپیچی از حکم دیوان عالی درباره تعرفه‌ها

ترامپ در کلایو گفت: «امیدوارم در پرونده دیوان عالی پیروز شویم. می‌دانید، افرادی داریم که چین‌گرا (طرفدار چین) هستند، افرادی که واقعا چین‌گرا و طرفدار کشورهای خارجی هستند و می‌خواهند جلوی ما را بگیرند.»

با این حال، رئیس جمهور آمریکا هشدار داد که حتی تصمیم دیوان عالی نیز مانع اجرای تعرفه‌های گسترده نخواهد شد.

وی افزود: «این کار را انجام خواهیم داد. به هر طریق ممکن، این کار را می‌کنیم. اگر لازم باشد به روش دیگری انجام می‌دهیم.»

ترامپ همچنین تاکید کرد: «ما صدها میلیارد دلار درآمد به دست می‌آوریم. کار شگفت‌انگیزی انجام می‌دهیم. هیچ‌کس باور نمی‌کند. کشورهای خارجی نمی‌توانند باور کنند چه اتفاقی افتاده است. آنها ما را بررسی می‌کنند، اما جواب نخواهد داد.»

حمله دوباره ترامپ به سومالی و ایلهان عمر نماینده سومالیایی کنگره

ترامپ بار دیگر حملات خود را به ایلهان عمر نماینده مجلس نمایندگان که در کودکی به‌ عنوان پناهنده از سومالی به آمریکا آمده است، تکرار کرد.

او از نوامبر، به طور مکرر سومالی و مهاجران آن کشور را هدف قرار داده و به‌ ویژه ایلهان عمر را مورد هجمه قرار داده است.

عمر عضو گروه مترقی در مجلس نمایندگان و همچنین یکی از منتقدان سرسخت ترامپ است.

او گفت: «آنها باید نشان دهند که می‌توانند کشور ما را دوست داشته باشند. آنها باید افتخار کنند. نه مانند ایلهان عمر باشند. او همیشه می‌گوید که قانون اساسی به من حق می‌دهد که چنین و چنان کنم. قانون اساسی؟ او از کشوری آمده که یک فاجعه است.»

ترامپ سپس اظهارات خود را به کل سومالی گسترش داد و تهدید کرد که حملات نظامی علیه دزدان دریایی مستقر در خارج از کشور انجام خواهد شد.

رئیس جمهور آمریکا ادامه داد: سومالی اصلا کشور نیست، تقریبا فرماندار ندارد. فکر نمی‌کنم داشته باشد. آنها در یک چیز خوب هستند، دزدی دریایی اما دیگر این کار را نمی‌کنند. می‌دانید چرا؟ چون ما همان رفتاری را با آنها می‌کنیم که با قاچاقچیان مواد مخدر می‌کنیم.

آمریکا در سال ۲۰۲۵، نخستین سال دومین دوره ریاست‌جمهوری ترامپ، نزدیک به ۱۲۶ حمله در سومالی انجام داده است.


نظرات

آخرین اخبار
یک سلبریتی به فضا می‌رود
کرملین: مقامات اروپایی درک درستی از چالش‌های جهان ندارند
سفر رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی به آمریکا
فرمان امیر کویت برای تغییرات در کابینه
تأکید بارزانی و فرمانده قسد بر تحکیم صلح و ثبات سوریه
تمدید ساعت کاری دفاتر ازدواج در نیمه شعبان
هشدار باشگاه پرسپولیس با انتشار یک بیانیه مبهم!
مدودف: قدرت در اروپا توسط گروهی از دیوانه‌ها قبضه شده است
ورود کاروان‌های نظامی آمریکایی از سوریه به عراق
نرخ منفی سرمایه‌گذاری بحرانی آشکار در صنعت نفت ایران
تعداد شهدای جنگ غزه به 71795 نفر رسید
ایران حملات تروریستی در بلوچستان پاکستان را به شدت محکوم کرد
عراقچی: ایران برای توافق عادلانه و منصفانه یا دفاع در برابر تجاوز آماده است
دولت به هرگونه ابهام در زمینه مشخصات جان‌باختگان حوادث اخیر رسیدگی می‌کند
اعلام آمادگی ترامپ برای مذاکره با ایران
روایت سفیر ایران در ریاض از تلاش برای آتش‌افروزی در منطقه
دیدارهای جداگانه سفرای قطر، ارمنستان و هند با معاون قوه قضائیه
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی این بار به «الزهرانی»
چراغ قرمز صمت مقابل خودروسازان
پاپ خواستار گفت‌وگو بین آمریکا و کوبا شد
تنفسی قبل از یک تقابل یا….؟!
هدفگذاری نرخ رشد اقتصادی 8 درصد؛ میزان تحقق منفی 0.6 درصد!
مصاحبه اختصاصی نورنیوز سونیا پوریامین مجری نشست های خبری جشنواره 44ام فیلم فجر
اعتراف رسانه انگلیسی به برداشت غلط غرب نسبت به تحولات ایران
نماینده ویژه آمریکا در امور عراق برکنار شد/ ساویا: کذب است/وزیرخارجه عراق: خبر درست است
انتقال 450 داعشی از سوریه به عراق
ترامپ: به امید توافق با ایران هستم
انصارالله: تجاوز علیه ایران یا یمن به یک منطقه محدود نخواهد شد
مذاکرات اوکراین در ابوظبی به‌ تعویق افتاد
ساپینتو: نمی‌توانیم به تنهایی با همه مشکلات بجنگیم
توضیح سرپرست دادسرای امور جنایی تهران درباره فوت 2 دانشجوی پزشکی
ترامپ بر سر دوراهی؛ عواقب فاجعه‌بار حمله به‌ایران یا بی‌آبروی عقب‌نشینی
مبینا نعمت‌زاده تنها طلایی تکواندوی بانوان ایران در تورنمنت امارات
گزارش تصویری | روز دوم چهل و چهارمین جشنواره فیلم فجر
عارف: دولت از اقتدار خود استفاده خواهد کرد
تکذیب مخالفت شورای فرهنگی زنان و خانواده درباره گواهینامه موتورسیکلت بانوان
پاسخ ایران به هرگونه شرارت دشمن پشیمان‌کننده خواهد بود
اسرائیل فعالیت «پزشکان بدون مرز» در غزه را پایان داد
ایران صدرنشین آسیا شد
حزب‌الله اتهامات وزارت کشور سوریه را رد کرد
اسرائیل به‌دنبال مهندسی افکار عمومی ایران است
کاخ سفید: ترامپ در مورد اخراج مهاجران جدی است
بررسی دلایل افزایش قیمت محصولات ایران خودرو در کمیسیون صنایع مجلس
عراقچی: در صورت شکست مذاکرات، آماده جنگ هستیم
تاکید مصر و عربستان بر ضرورت توقف تنش‌ها در منطقه
دیدار معاون بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهدای حوادث اخیر
کاپیتان آبی‌پوشان پایتخت مصدوم شد
چهل‌وچهارمین جشنواره تئاتر فجر به ایستگاه پایانی رسید
هشدار کشورهای خلیج‌فارس به آمریکا: موشک‌های ایران ویرانگر هستند
شکستی دیگر برای ساپینتو و آبی‌پوشان