×
سیاسی
شناسه خبر : 271527
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/11/07 ساعت 20:06
پزشکیان: وحدت کشورهای اسلامی تضمین‌کننده امنیت پایدار و صلح در منطقه است

در گفت‌وگوی تلفنی با محمد بن سلمان؛

پزشکیان: وحدت کشورهای اسلامی تضمین‌کننده امنیت پایدار و صلح در منطقه است

رئیس جمهور با قدردانی از حمایت‌ها و پشتیبانی کشورهای اسلامی از ملت ایران در وقایع اخیر، گفت: معتقدم وحدت و انسجام کشورهای اسلامی تضمین‌کننده امنیت پایدار، ثبات و صلح در منطقه است و از این‌رو نقش برادران عزیز ما در کشورهای اسلامی در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.

نورنیوز- گروه سیاسی: مسعود پزشکیان، عصر امروز سه‌شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۴، در گفت‌وگوی تلفنی با محمد بن سلمان، ولیعهد پادشاهی عربستان سعودی، ضمن مرور آخرین تحولات بین‌المللی و منطقه‌ای و همچنین وقایع اخیر در ایران، بر رویکرد اصولی دولت در حوزه داخلی و منطقه‌ای تأکید کرد و گفت‌: رویکرد دولت جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر حفظ وحدت و یکپارچگی اقوام و مذاهب و تقویت انسجام ملی است و در عرصه منطقه‌ای نیز تلاش بر آن است که با رویکردی مبتنی بر برادری اسلامی، توسعه روابط دوستانه و گسترش همکاری‌ها با کشورهای اسلامی تقویت و ارتقا یابد.

رئیس جمهور افزود: قلباً معتقدم امت اسلامی و کشورهای اسلامی با یکدیگر برادرند و عمیقاً باور دارم که در کنار هم و با همکاری مشترک می‌توانیم منطقه‌ای امن، توسعه‌یافته و پیشرفته برای ملت‌های خود بنا کنیم.

پزشکیان در ادامه، با اشاره به تشدید خصومت‌ها از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی از ابتدای آغاز به کار مسئولیت خود، علیه ملت ایران، به اعمال فشارهای اقتصادی، تحمیل جنگ و دخالت مستقیم در تحریک، حمایت و پشتیبانی از آشوبگران و اغتشاشگران در حوادث اخیر کشور که به شهادت شمار زیادی از مردم ایران و نیروهای امنیتی و همچنین وارد آمدن خسارات گسترده به اموال عمومی، تجهیزات امدادی، بازارها و مساجد انجامید، اشاره کرد و گفت‌: آنان تصور می‌کردند با این اقدامات می‌توانند ایران را به سوریه یا لیبی تبدیل کنند، غافل از آنکه از حقیقت، ماهیت و عظمت ملت ایران شناخت کافی ندارند و حضور گسترده و آگاهانه ملت ایران در صحنه، اهداف و توطئه‌هایشان را با شکست مواجه ساخت.

رئیس‌جمهور همچنین با قدردانی از حمایت‌ها و پشتیبانی کشورهای اسلامی از ملت ایران در وقایع اخیر، به‌ویژه از سوی عربستان سعودی، اظهار داشت: تهدیدات و عملیات روانی آمریکایی‌ها با هدف برهم زدن امنیت منطقه صورت می‌گیرد و هیچ دستاوردی جز بی‌ثباتی برای آنان نخواهد داشت، معتقدم وحدت و انسجام کشورهای اسلامی تضمین‌کننده امنیت پایدار، ثبات و صلح در منطقه است و از این‌رو نقش برادران عزیز در کشورهای اسلامی در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.

پزشکیان با اشاره به برخی ادعاهای مطرح‌شده از سوی کشورهای غربی در خصوص لزوم بازگشت ایران به میز مذاکره به منظور کاهش تنش‌ها، تصریح کرد: ما با آمریکایی‌ها در حال گفت‌وگو بودیم که در مقابل چشم همه مردم دنیا به ما حمله نظامی کردند. در تعامل با کشورهای اروپایی به توافق و جمع‌بندی رسیدیم، اما این آمریکایی‌ها بودند که آن را بر هم زدند و همراهی نکردند. از نگاه آنان، مذاکره و تعامل به این معناست که ما بگوییم و شما اجرا کنید و این نامش گفت‌وگو نیست.

رئیس جمهور تأکید کرد: در عین حال جمهوری اسلامی ایران همواره آمادگی داشته و دارد که در چارچوب قوانین بین‌المللی و با حفظ و رعایت کامل حقوق ملت و کشور، از هر روندی که منجر به صلح، آرامش و دفع درگیری و جنگ شود استقبال کند چرا که آرزوی ما تحقق حق و عدالت است تا بر مبنای آن، همه انسان‌های جهان در کنار یکدیگر در صلح و آرامش زندگی کنند.

عربستان هرگونه تهدید و تنش علیه ایران را غیرقابل‌پذیرش می‌داند

محمد بن سلمان، ولیعهد پادشاهی عربستان سعودی نیز ضمن ابراز خرسندی از گفت‌وگو با پزشکیان، تأکید کرد: تمامی تلاش‌های ما در مسیر ایجاد ثبات و امنیت در منطقه و سوق دادن کشورهای منطقه به سمت شکوفایی و رشد، در راستای منافع ملت‌هاست و بدون تردید همبستگی و انسجام کشورهای اسلامی برای ما نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

ولیعهد عربستان همچنین با تأکید بر اینکه کشورش هرگونه تعدی، تهدید و ایجاد تنش علیه جمهوری اسلامی ایران را قابل‌پذیرش نمی‌داند، آمادگی عربستان سعودی را برای هرگونه تشریک مساعی با ایران و دیگر کشورهای منطقه به منظور استقرار صلح و امنیت پایدار اعلام کرد.


نظرات

آخرین اخبار
ایران می‌تواند از جنگ قدرتمندتر خارج شود
جزئیات سی و یکمین روز عملیات وعده صادق 4
حمله هوایی به شمال استان بابل عراق/ منطقه «جرف‌النصر» هدف قرار گرفت
گفت‌وگوی فیدان و گوترش درخصوص تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ ایران
سازمان هواپیمایی:حمله به هواپیمای ایرانی حامل دارو جنایت جنگی است
عراقچی: ایران به عربستان سعودی احترام می‌گذارد و آن را کشوری برادر می‌داند
واکنش سفارت ایران در وین به اظهارات مارک روبیو
رشد 4,5 دلاری قیمت نفت آمریکا در یک روز
ماجرای هدف قرار گرفتن مرکز فرماندهی مخفی آمریکا در امارات
قالیباف: غلط می‌کند کسی ملت ما را تهدید کند
آوانوس سیمونیان؛ اولین شهید مسیحی جنگ رمضان در اصفهان
انهدام تیم تروریستی وابسته به منافقین
کمک‌های بشردوستانه عتبه امام حسین(ع) به تهران رسید
کاخ سفید: دیپلماسی اولویت ماست!
هواشناسی؛ این استان‌ها منتظر بارش رحمت الهی باشند
ایران «پایداری» را به یک دستاورد سیاسی و معنوی تبدیل کرده است
شوک نامتقارن جنگ علیه ایران به اقتصاد جهانی
قدردانی الیاس حضرتی از عملکرد رسانه‌ها در شرایط جنگی
انتقاد رئیس‌جمهور کره جنوبی از عواقب جنگ؛ خواب از چشمانم ربوده شده
تصویب طرح اعدام اسرای فلسطینی توسط کنست
مقاومت آماده مقابله و دفع تهدیدات است
قلعه‌نویی: نتیجه در بازی دوستانه برای ما ملاک نیست.
روایت گاردین از بمباران مدرسه‌ میناب: «هیچ چیز باقی نمانده»
در ایام جنگ چند نفر ازدواج کردند؟
پاسخ ایران از نظر شدت و گستره، آمریکا را به‌چالش کشید
متلاشی شدن راهبرد آمریکا در مقابله با تاکتیک‌های ایران
مرتس: امیدواریم که راه‌هایی برای پایان فوری جنگ پیدا کنیم
تحقیقات گسترده درباره جنایات آمریکا و اسرائیل انجام شود
حمله پهپادی به مقر پیشین سازمان ملل در سلیمانیه عراق
رهبران اروپایی خواستار توقف حملات اسرائیل به لبنان شدند
یونیفل از کشته شدن 2 نظامی‌اش در لبنان خبر داد
انهدام 3 دستگاه تانک مرکاوا توسط حزب‌الله
درخواست مقاومت عراق برای اخراج فوری اشغالگران آمریکا
انتخابات شوراها در شرایط جنگی چگونه انجام خواهد شد؟
مخالفت اکثریت یهودیان آمریکا با جنگ علیه ایران
دیدار اولیانوف با گروسی درباره وضعیت خلیج فارس
اعتبار تعمیرات جزئی اماکن بخش خصوصی آسیب‌دیده از جنگ تامین شد
سی شب ایستادگی؛ خیابان‌ها همچنان در اختیار مردم
آخرین جزییات حمله دشمن آمریکایی-صهیونی/ حمله تهران، شیراز، بوشهر، اهواز، تبریز و کرج
واکنش عارف به تهدید اعزام سرباز به خارک
شکار سومین پهپاد در آسمان استان البرز
نورویدئو | بادهای هرمز، قطار تسلیحات را منحرف کرد
دیگر برای چه کار‌هایی باید اجازه بگیریم؟ برای دستشویی رفتن!
هذیان‌گویی جدید ترامپ درباره تصرف جزایر ایران
تصادف زنجیره‌ای 30 خودرو در آزادراه قزوین-زنجان
گلوگاه پتروشیمی عربستان در تیررس پاسخ ایران
تصویب طرح اعمال عوارض برای تنگه هرمز
سپاه: پهپاد MQ9 دیگری منهدم شد
یک رسانه عبری: جهش قابل توجه درآمدهای ایران از قِبَل جنگ
کیانوش عیاری: یکی از غم انگیزترین اتفاق‌ها برای من تجزیه ایران است