×
بین الملل
شناسه خبر : 271463
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/11/07 ساعت 16:07
دیدار رئیس‌جمهور چین با نخست‌وزیر فنلاند

دیدار رئیس‌جمهور چین با نخست‌وزیر فنلاند

رئیس‌جمهور چین در دیدار با نخست‌وزیر فنلاند اعلام کرد پکن آماده است با هلسینکی برای حفظ نظام بین‌الملل مبتنی بر قواعد سازمان ملل و پیشبرد نظم چندقطبی بر پایه جهانی‌سازی اقتصادی همکاری کند و نقش سازنده فنلاند در توسعه روابط چین و اتحادیه اروپا را خواستار شد.

نورنیوز-گروه بین الملل: شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، در دیدار با پتری اورپو، نخست‌وزیر فنلاند، اعلام کرد پکن آماده همکاری با هلسینکی برای حمایت از نظام بین‌الملل مبتنی بر سازمان ملل و پیشبرد نظم چندقطبی در چارچوب جهانی‌سازی اقتصادی است. وی ابراز امیدواری کرد فنلاند نقش سازنده‌ای در تقویت توسعه سالم و باثبات روابط چین و اتحادیه اروپا ایفا کند.

این دیدار در شرایطی انجام شد که سیاست خارجی پرفراز و نشیب و رویکرد تقابلی دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، کشورهای اروپایی را به تنوع‌بخشی در روابط خارجی خود سوق داده است. همزمان، مسئله امنیت قطب شمال نیز پس از نشست اخیر مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس در کانون توجه قرار گرفته است؛ نشستی که پس از تهدید ترامپ درباره تصرف گرینلند و جلوگیری از گسترش نفوذ چین و روسیه در این منطقه برگزار شد.

اگرچه این تهدیدها پس از اعلام ترامپ درباره دستیابی آمریکا به «دسترسی دائمی» به قلمرو دانمارک کاهش یافت اما امنیت قطب شمال همچنان به یک نگرانی راهبردی روبه‌رشد برای فنلاند، شرکای ناتو و چین تبدیل شده است. با ذوب شدن یخ‌های قطبی، مسیرهای جدید و کوتاه‌تر کشتیرانی در حال شکل‌گیری است که می‌تواند زمان حمل‌ونقل میان آسیا و اروپا را تقریبا به نصف کاهش دهد و اهمیت تجاری این منطقه را افزایش دهد.

در همین چارچوب، رئیس‌جمهور فنلاند هفته گذشته در داووس اعلام کرد که تمایل دارد ناتو در نشست ماه ژوئیه (خرداد) خود به یک توافق امنیتی ویژه درباره قطب شمال دست یابد. حدود یک‌سوم از خاک فنلاند در مدار قطب شمال قرار دارد، در حالی که چین خود را «کشور نزدیک به قطب شمال» می‌نامد و به دنبال پیشبرد طرح «جاده ابریشم قطبی» است.

شی جین‌پینگ همچنین بر گسترش همکاری‌های دوجانبه در حوزه‌هایی مانند گذار به سوی انرژی‌های پاک، کشاورزی و جنگل‌داری تاکید کرد و از شرکت‌های فنلاندی برای حضور گسترده‌تر در بازار چین استقبال کرد. پتری اورپو نیز که از ۲۵ تا ۲۸ ژانویه (۵ تا ۸ بهمن) در پکن به سر می‌برد، ضمن اشاره به گفت‌وگوهای «صریح و سازنده» پیشین میان شی جین‌پینگ و رئیس‌جمهور فنلاند در سال ۲۰۲۴، از ادامه رایزنی‌ها درباره همکاری‌های دوجانبه و مسایل بین‌المللی استقبال کرد.

در دیدار سال ۲۰۲۴، رئیس‌جمهور فنلاند موضوع آسیب‌دیدگی کابل‌های برق زیردریایی، خطوط لوله گاز و شبکه‌های مخابراتی را مطرح کرده بود که در برخی موارد کشتی‌های ثبت‌شده به نام چین در آنها نقش داشته‌اند. وی همچنین از حمایت کره‌شمالی از روسیه در جنگ اوکراین انتقاد کرده و آن را اقدامی تحریک‌آمیز از نگاه ناتو و اتحادیه اروپا دانسته بود.

در دیدار اخیر نیز نخست‌وزیر فنلاند از شی جین‌پینگ برای سفر به این کشور در زمانی مناسب دعوت کرد و اعلام شد رئیس پارلمان فنلاند نیز از ژائو له‌جی، مقام ارشد مجلس چین، برای سفر به هلسینکی دعوت کرده است.


نظرات

آخرین اخبار
اسب ترکمن در مسیر ثبت یک رویداد ملی
آغاز پرداخت خسارت سیل‌زدگان مازندران
بارسلونا 2-0 فاینورد/گام محکم بارسا در لیگ قهرمانان اروپا+ فیلم گلها
ارتش لبنان: اسرائیل 7700 بار توافق چارچوب را نقض کرده است
مدنی‌زاده به هند رسید؛ رایزنی اقتصادی ایران در بریکس
مخبر: ترامپ تازه می‌فهمد با چه قدرتی طرف است
صرفه‌جویی 15 میلیون لیتری بنزین با برقی‌سازی تاکسی‌های اینترنتی
آیت‌الله جنتی: نبرد اقتصادی به روحیه جهادی و فرماندهی نیاز دارد
معاون حقوقی رئیس‌جمهور: واگذاری اختیارات به استانداران در جنگ کارآمدی خود را نشان داد
سفیر ایران: تحریم‌ها حقوق بنیادین ملت‌ها را تضعیف می‌کند
ایران برای توقف جنگ 6 شرط گذاشت؛ پیام اخیر آمریکا به تهران چه بود؟
در نشست شورای حکام چه اتفاقی افتاد؟
حمله اسرائیل به جنوب لبنان؛ یک شهید و 2 زخمی
حضور جنجالی نتانیاهو در جنوب سوریه
واکنش ایران به قطعنامه خصمانه شورای حکام
برقی‌سازی ناوگان برای کاهش آلودگی هوا در اولویت قرار گرفت
برخورد تریلی با اتوبوس در جاده سبزوار
بیانیه مشترک ایران، روسیه و چین علیه قطعنامه ضدایرانی
نفوذ گوگل در هوش مصنوعی و نیروگاه‌های اتمی فنلاند
نورویدئو | ایران؛ از هدف «درس عبرت» تا کابوس انتخاباتی ترامپ
هشدار درباره سوء استفاده رژیم صهیونیستی از خلأ امنیتی در جنوب لبنان
مصر و بحرین خواستار کاهش تنش در منطقه شدند
عکس های منتخب ایران؛ چهارشنبه 18 شهریور 1405
پیشنهاد کرملین برای دور جدید مذاکرات سه‌جانبه اوکراین
استاندار تهران: انشعابات مدارس نباید قطع شود
ترکیب بارسلونا مقابل فاینورد مشخص شد
حمایت شورای همکاری خلیج فارس از تحریم محصولات شهرک‌نشینان
ترافیک سنگین، چالوس و تهران-شمال را یکطرفه کرد
درگیری سعودی‌ها و اماراتی‌ها در جنوب یمن
ترکیب احتمالی لیورپول و اتلتیکو مادرید در بازی امشب
میدری: 7000 تعاونی منحل‌شده تعیین تکلیف می‌شوند
آلمان تماس مرتس و ترامپ را به تعویق انداخت
فروش 41 هزار سکه بانک مرکزی در نخستین عرضه اوراق سلف
کشف هزار تن قیر احتکارشده در سامان
سند برای ساختمان‌های فاقد پایان‌کار به‌زودی صادر می‌شود
هشدار کرملین؛ قیمت گاز اروپا هنوز به اوج نرسیده است
کشف تأسیسات جدید هسته‌ای کره شمالی در یونگ‌بیون
پنج لایه پاسخ؛ روایتی که هنوز تمام نشده است
54حمله هوایی سعودی در 12 ساعت؟/ پاسخ یمن
«اعتماد»؛ مستندی برای شناخت سناریوهای نفوذ آمریکا
وزیر دفاع پاکستان: در میانجیگری ایران و آمریکا روی لبه تیغ هستیم
اظهارات قابل تأمل وزیر دفاع پاکستان درباره حملات سعودی و دفاع یمنی
قیمت نقره امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ شمش یک کیلویی رکورد زد
یاداشت توضیحی ایران درباره گزارش اخیر گروسی؛ چارچوب پادمان‌ها
تقویت پاسداری از میراث فرهنگی با جذب 4 هزار نیروی جدید
خروج قطار از ریل در لهستان
جدول برنامه قطعی برق تهران فردا 19 شهریور+ لینک برنامه خاموشی
کمک دولت به افزایش اسقاط ناوگان فرسوده؛ 3 کلانشهر در اولویت
نورنما | تارهای گسترده ی نوعی عنکبوت در استرالیا !
جزئیات تسهیلات دولت برای تکمیل واحدهای نهضت ملی مسکن