×
سیاسی
شناسه خبر : 271450
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/11/07 ساعت 15:36
بقایی: خلیج فارس بخشی جدایی‌ناپذیر از هویت ملی ایران است

بقایی: خلیج فارس بخشی جدایی‌ناپذیر از هویت ملی ایران است

سخنگوی وزارت امور خارجه با تأکید بر جایگاه تاریخی و فرهنگی خلیج فارس گفت این پهنه آبی نه تنها بخشی از قلمرو سرزمینی ایران، بلکه یک واقعیت تمدنی پایدار و عنصر هویتی مهم ملت ایران به شمار می‌رود.

نورنیوز-گروه سیاسی:اسماعیل بقایی روز سه‌شنبه در ششمین همایش‌ بین المللی اقیانوس شناسی خلیج فارس در بندرعباس، با اشاره به تداوم برگزاری این همایش‌ها حتی در دوران همه‌گیری کرونا، اظهار کرد: خلیج فارس برای مردم خونگرم سواحل جنوبی ایران از بندرعباس، قشم، کیش و هرمز گرفته تا مردم مازندران، گیلان، کردستان، لرستان، اصفهان، مشهد و تبریز، به یک اندازه عزیز و هویت‌ساز است.

وی افزود: در تاریخ ایران‌زمین، نام خلیج فارس با رشادت، انعطاف‌پذیری، همزیستی، تعامل و تفاهم گره خورده و این پهنه آبی همواره حلقه وصل ایران با جهان بوده است؛ به‌گونه‌ای که بدون وجود آن، ایران کامل نمی‌شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اهمیت اقتصادی و امنیتی خلیج فارس تاکید کرد: بدون شک، خلیج فارس از منظر اقتصادی و امنیتی برای ایران و تمام منطقه حیاتی است، اما ویژگی ممتاز آن، پیوند ژرفش با تداوم تاریخی و حافظه تمدنی ایران است؛ حافظه‌ای که تنها یادآور گذشته نیست بلکه سرمایه‌ای سیاسی و فرهنگی برای نقش‌آفرینی ایران در تعاملات منطقه‌ای و بین‌المللی به شمار می‌رود.

بقایی با بیان اینکه خلیج فارس یک فضای هویت‌ساز است، گفت: این هویت نه ساخته احساسات زودگذر، بلکه مبتنی بر داده‌های عینی تاریخی و فرهنگی است؛ از کتیبه‌های باستانی و نقشه‌های جغرافیایی تاریخی و معاصر گرفته تا فرهنگ غنی مردمان ساحل‌نشین و تبادلات علمی و تجاری چندصدساله که همگی گواه پیوند ناگسستنی ایران با خلیج فارس هستند.

وی اضافه کرد: در حوزه امنیت و ثبات منطقه‌ای، دستیابی به فهم مشترک از تاریخ و هویت می‌تواند زمینه‌ساز اعتمادسازی و تقویت همکاری میان کشورهای ساحلی باشد و امنیت پایدار نیازمند شناخت و احترام متقابل به پیشینه و نقش تاریخی همه بازیگران منطقه است.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به ضرورت توسعه پایدار در منطقه خلیج فارس افزود: برنامه‌ریزی‌های توسعه‌ای باید همزمان به ابعاد اقتصادی، زیست‌محیطی و صیانت از میراث فرهنگی باشد زیرا خلیج فارس سرمایه‌ای بی‌بدیل برای توسعه همه‌جانبه منطقه است.

بقایی با انتقاد از آسیب‌های واردشده به محیط زیست خلیج فارس گفت: این پهنه آبی در دهه‌های گذشته زخم‌های فراوانی از جنگ‌های تحمیلی و حضور مخرب و آلاینده بازیگران فرامنطقه‌ای متحمل شده است که حفاظت از تنوع زیستی و محیط طبیعی خلیج فارس نیازمند رویکردهای علمی و احساس مسئولیت جمعی در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی است.

وی تصریح کرد: خلیج فارس امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند همکاری‌های سازنده میان کشورهای ساحلی و پرهیز از مداخلات مخرب است؛ ایران با اتکا به پیشینه تاریخی و تمدنی خود همواره بر تقویت صلح، همکاری و گفت‌وگوی منطقه‌ای تاکید داشته است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان گفت: تاکید بر ابعاد هویتی و تاریخی خلیج فارس به معنای نادیده گرفتن واقعیت‌های ژئوپلیتیک نیست، بلکه هدف آن تقویت بنیان‌های منطقی گفت‌وگوی مشترک میان کشورهای ساحلی است.

وی ابراز کرد: خلیج فارس برای ایران هم یک اولویت امنیتی و اقتصادی و هم بخشی جدایی‌ناپذیر از هویت ملی است و این ۲، مکمل یکدیگرند و سیاست‌گذاری هوشمندانه باید در پی ایجاد هم‌افزایی میان این ابعاد باشد.

 ششمین همایش بین‌المللی اقیانوس‌شناسی خلیج فارس با حضور امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی، اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه، سحر تاج‌بخش مسلمان رییس سازمان هواشناسی کشور و جمعی از استادان، پژوهشگران و صاحب‌نظران داخلی و خارجی در بندرعباس در حال برگزاری است.


اخبار مرتبط
بقایی: کابوس‌های بیشتری در انتظار آغازگران جنگ است
دوشنبه 1404/12/11 ساعت 19:36
بقایی: کابوس‌های بیشتری در انتظار آغازگران جنگ است
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه کیان ایران مورد حمله قرار گرفته گفت: حمله به پایگاههای آمریکا در کشورهای همسایه، دفاع ایران از خود است.
بقائی: تمام تمرکز ما بر دفاع از ملت خود قرار دارد
دوشنبه 1404/12/11 ساعت 11:04
بقائی: تمام تمرکز ما بر دفاع از ملت خود قرار دارد
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسشی درخصوص امکان مذاکرات مجدد با دولت آمریکا تاکید کرد: ما در دو نوبت در میانه مذاکرات با دولت آمریکا قرار داشتیم که مورد حمله قرار گرفتیم و لذا اکنون تمام تمرکز ما بر دفاع از ملت خود قرار دارد
بقائی: خلیج فارس «واقعیت تمدنی پایدار و بخش جداناشدنی از هویت ملی ایرانیان» است
چهارشنبه 1404/11/08 ساعت 16:51
بقائی: خلیج فارس «واقعیت تمدنی پایدار و بخش جداناشدنی از هویت ملی ایرانیان» است
سخنگوی وزارت امور خارجه نوشت: خلیج فارس «واقعیت تمدنی پایدار و بخش جداناشدنی از هویت ملی ایرانیان» است.
وزیر راه: مدیریت خلیج فارس نیازمند رویکرد هوشمند و علمی است
سه‌شنبه 1404/11/07 ساعت 13:58
وزیر راه: مدیریت خلیج فارس نیازمند رویکرد هوشمند و علمی است
وزیر راه و شهرسازی گفت: مدیریت هوشمندانه پهنه آبی خلیج فارس نیازمند تصمیم‌گیری‌های بلندمدت مبتنی بر داده‌های علمی، مدل‌سازی‌های مشترک و همگرایی میان علم، فناوری و سیاست‌گذاری است.
دریادار تنگسیری: در رزمایش اخیر، موشکی با برد بیش از طول خلیج فارس شلیک شد
شنبه 1404/09/15 ساعت 15:30
دریادار تنگسیری: در رزمایش اخیر، موشکی با برد بیش از طول خلیج فارس شلیک شد
فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه «مردم ایران بدانند که ما با دشمن هیچ تعارفی نداریم»، تصریح کرد: بی تعارف، اگر دشمنان بخواهند به داشته‌های این ملت و آن‌چه که شهدا به دست ما داده‌اند و به منافع کشور ما تعدی کنند، قطعاً تودهنی خواهند خورد.
نظرات

آخرین اخبار
آمریکا برای باز شدن تنگه هرمز به ایران التماس می‌کند
بازداشت عامل انتشار مطالب ضد نیروهای مدافع وطن
بخشنامه فروش و تهاتر ساختمان‌های دولتی آسیب‌دیده در جنگ ابلاغ شد
چند کشور و نهاد بین‌المللی به ایران کمک بشردوستانه کردند؟
صندوق‌های ثروت ملی 6عضو شورای همکاری خلیج فارس در معرض شدیدترین فشارهای مالی تاریخ
پاسخ نیروی دریایی سپاه به تیراندازی نیروهای آمریکا به کشتی تجاری ایران
برتری لیورپول و استون ویلا در هفته سی و سوم لیگ برتر
داسیلوا خطاب به ترامپ: به محاصره کوبا پایان دهید
رقم قرارداد استقلال و موسیمانه فاش شد+ جزئیات
مخبر:اگر دشمن بار دیگر اشتباه کند، پاسخ سنگین‌تری دریافت خواهد کرد
سقوط 176 میلیون یورویی ارزش رئال مادرید!
امروز چند نظامی اشغالگر در لبنان زخمی شدند؟
برد لیورپول با گل دقیقه 11+90 فن‌دایک
وزیر علوم خبر داد: حقوق اعضای هیئت علمی افزایش می‌یابد
صعود میلان به رده دوم سری A
سی ان ان : ونس به پاکستان می رود
خبر خوش سفیر ایران از تأمین حق‌آبه ‌‌هیرمند‌
یارانه نقدی فروردین این دهک‌ها واریز شد
افزایش فشار بر ترامپ برای خروج از جنگ با ایران
سردار موسوی: راهبرد رهبر شهید ما را در مقابل قویترین شیاطین سربلند کرد
دستور رئیس بنیاد شهید برای پیگیری فوری درمان جانباز حسین محمدی
تاکید حزب الدعوه بر تداوم نامزدی نوری المالکی برای نخست‌وزیری عراق
تا ساعاتی دیگر عملیات خنثی‌سازی مهمات در ملارد انجام می‌شود
کارخانه یونولیت‌سازی گنبدکاووس در آتش/آتش سوزی مهار شد
تداوم نقض آتش‌بس در جنوب لبنان؛ این بار تخریب منازل میس الجبل
ازسرگیری فعالیت‌های دریایی در جاسک
باشگاه پرسپولیس تهدید کرد؛ شکایت می‌کنیم!
سدها نیمه‌جان، آیا آمارها واقعیت را پنهان می‌کنند؟
میزان نارضایتی از ترامپ به 37 درصد رسید
زمان برگزاری انتخابات اعلام شد
مصری‌ها با پیرمردها به جام جهانی می‌آیند!
مذاکره زیر سایه تهدید؛ آیا آتش‌بس به جرقه درگیری تبدیل می‌شود؟
تهدید بقای بلندمدت تولید داخلی مواد غذایی در آمریکا
نگاه حدادعادل به اهمیت انتخاب قالیباف به عنوان رئیس تیم مذاکره کننده
چارچوب هماهنگی عراق فردا تشکیل جلسه می دهد
30 بازیکن به تمرینات تیم ملی فوتبال دعوت شدند+ اسامی
لیگ برتر بسکتبال مختومه اعلام شد
صدای فرزندان بی‌صدای‌مان باشید
جلسه دادگاه نتانیاهو باز به تعویق افتاد
تا محاصره دریایی هست، مذاکره‌ای انجام نمی‌شود
حماس: رژیم صهیونیستی به تعهدات خود در آتش‌بس پایبند نیست
حباب طلای بورسی به منفی یک درصد برگشت
مذاکره، تثبیت پیروزی است نه سازش و تسلیم
برای حمایت از نظامیان، با «تمام قوا» وارد شوید
قهرمانی گیتی پسند در لیگ برتر فوتسال
جهانگیر از اجرای طرح چند ضلعی پدافند اجتماعی خبر داد
افزایش قدرت راهبردی ایران با کنترل تنگه هرمز
پاپ خواستار پایان دادن به جنگ‌ها در اوکراین و خاورمیانه شد
عطاء الله مهاجرانی: به ترامپ اعتماد می‌کنید به قالیباف و عراقچی بدگمانید!
بقائی: محاصره دریایی ایران جنایت علیه بشریت است