×
بین الملل
شناسه خبر : 271417
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/11/07 ساعت 12:48
رسانه عربی: «نه همسایگان به جنگ»، معادلات واشنگتن را برهم زد

رسانه عربی: «نه همسایگان به جنگ»، معادلات واشنگتن را برهم زد

تارنمای شبکه «اسکای نیوز عربی» نوشت: مواضع کشورهای منطقه، محاسبات واشنگتن درباره اقدام علیه ایران را پیچیده کرده است، به گونه ای که می تواند به جلوگیری از حمله احتمالی به این کشور کمک کند.

نورنیوز-گروه بین الملل:آمریکا با توجه به تشدید تنش‌ها بین دو طرف(تهران و و اشنگتن) و تشدید سیگنال‌های نظامی و سیاسی، در کنار تلاش‌های دیپلماتیک با هدف مهار تنش ها، با پیچیدگی‌های فزاینده‌ای در تصمیم‌گیری برای حمله نظامی به ایران مواجه است.

این رسانه افزود: به عنوان مثال، امارات اعلام کرده که اجازه استفاده از حریم هوایی، خاک یا آب‌های خود را در هیچ اقدام نظامی علیه ایران نمی‌دهد و هیچ‌گونه پشتیبانی لجستیکی هم در این خصوص انجام نخواهد داد و بر اولویت گفت‌وگو، کاهش تنش و احترام به قوانین بین‌المللی تأکید کرده است.

اسکای نیوز به نقل از «هادی دلول»، استاد حقوق بین‌الملل نوشت: محدود شدن گزینه‌های سیاسی و نظامی، تصمیم‌گیری را برای واشنگتن دشوار می‌کند. موضع امارات گامی مهم در بی‌طرف نگه داشتن سرزمین خود در هرگونه رویارویی نظامی بالقوه است. از سوی دیگر، اعلام بی‌طرفی کشورهای خلیج فارس، مانع از پیشبرد طرح های اسرائیل برای حمله به ایران می‌شود و در این میان این سوال مطرح است که وزارت جنگ ایالات متحده تا چه اندازه برای پذیرش خسارت های احتمالی در سطح فرماندهان و هزینه های نظامی آمادگی دارد که این امر خود گزینه حمله نظامی را تضعیف می‌کند.

ایران برای بدترین سناریوها آماده شده است

دلول با تاکید بر اینکه «ایران برای بدترین سناریوها آماده و در عین حال، در را به روی دیپلماسی نبسته است»، به امکان تبادل پیام هایی از طریق کانال‌های رسمی، واسطه‌ها و سازمان ملل متحد اشاره و اضافه کرد: تهران می گوید واشنگتن باید مسئولیت آنچه در طول جنگ دوازده روزه رخ داده را بپذیرد.

این کارشناس حقوق بین الملل افزود که ایران دارای عمق جغرافیایی و سرزمین وسیع و پستی و بلندی های جغرافیایی است که به آن اجازه می‌دهد قابلیت‌های موشکی خود را در میدان آزمایش کند، در حالی که سلاح‌های سنگین ایالات متحده در آزمایشگاه‌های نظامی آزمایش می‌شوند.

آمریکا هیچ گاه با کشوری با قابلیت های کنونی ایران مواجه نشده است

این استاد حقوق بین‌الملل تأکید کرد که ایالات متحده هرگز پیش از این با کشوری با قابلیت‌های فعلی ایران روبه رو نشده است.

دلول هشدار داد که شرط بندی بر یک راه حل نظامی در نبردی با این عظمت، همچنان مملو از خطرات است و این سوال را مطرح می کند که آیا آمریکا آمادگی تحمل هزینه یک جنگ تمام عیار را دارد و این بحثی است که اکنون در خود پنتاگون نیز در جریان است.

وی در ادامه ضمن تمجید از موضع امارات در این خصوص، آن را با موضع عربستان سعودی همسو دانست و گفت، چهره‌های اثرگذار زیادی در ایالات متحده و از جمله عاقلان و اهل منطق و سرمایه گذاران، از خطرات اقتصادی و راهبردی این اقدام احتمالی آمریکا اطلاع کامل دارند و به همین دلیل برای مهار تندروها تلاش می‌کنند.

دلول درباره نقش رژیم اسرائیل در این درگیری احتمالی نیز اظهار داشت که این رژیم وارد درگیری مستقیم با ایران نمی‌شود و در این چارچوب تلاش کرده تا آمریکا را به سمت هرگونه حمله احتمالی بکشاند. در جنگ قبلی هم هواپیماهای اسرائیلی(از ترس هدف قرار گرفتن) از حریم هوایی ایران دور ماندند و عملیات در داخل خاک ایران را با استفاده از پهپادها انجام دادند.

این کارشناس حقوق بین الملل در پایان گفت که راهبرد اسرائیل، ایجاد ناآرامی‌های داخلی برای هموار کردن راه برای تشدید تنش‌ها است. با این حال، این عملیات‌ها در طول جنگ ۱۲ روزه به نتایج نظامی قاطعی دست نیافت و این نشان می دهد آنها از خطرات ورود به یک درگیری با عواقب پیش‌بینی نشده اطلاع کامل دارند.


نظرات

آخرین اخبار
جدول لیگ در پایان مسابقات امروز
هشدار صنعا به آمریکا درباره حمله به ناو هواپیمابر«آبراهام لینکلن»
دسترسی به اینترنت بین‌المللی فراهم شد
اروپا در برابر ترامپ می‌ایستد
ژاپن، استرالیا را گلباران کرد
افزایش جدید قیمت خودرو وجاهت قانونی ندارد
جزئیات گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه
دیدار مقام امنیتی هند با لاریجانی
ترامپ دوباره تهدید کرد؛ پاسخ ایران: پشیمانی بی‌سابقه
معاون وزیر دادگستری: ممنوعیت قانونی برای موتورسواری بانوان نداریم
همراه اول وارد حوزه خرید اعتباری شد/خرید بدون پول نقد با «اعتبار اوانو»
افزایش سهم سوخت‌گیری با کارت شخصی
برتری فجر سپاسی مقابل خیبر
پیش‌فروش گسترده سکه عامل تضعیف پول ملی
تاکید عارف بر حفظ سرمایه و قدرت خرید مردم
دیدار پوتین با جولانی در کاخ کرملین + فیلم
رشد 20 درصدی ترانزیت ریلی کشور تنها در 20 روز
پایتخت‌نشینان میزبان برف و باران خواهند بود
المیادین: ایران به هر تجاوزی پاسخ می‌دهد
شکست سنگین پرسپولیس مقابل فولاد
غریب آبادی: اولویت تهران مذاکره با آمریکا نیست
خبر محاصره دریایی ایران جعلی است
پادکست | خطر چاقی و آسیب هایی که می تواند نباشد
فرار شمس‌آذر از منطقه سقوط
بقائی: خلیج فارس «واقعیت تمدنی پایدار و بخش جداناشدنی از هویت ملی ایرانیان» است
جدال بی‌فایده مس رفسنجان و ذوب‌آهن
بهت رهبر اسلواکی از وضعیت «خطرناک» سلامت روان ترامپ
کوهنوردان مراقب باشند
انصارالله یمن: عراق به اجازه آمریکا نیاز ندارد
عراقچی به وزیر امور خارجه عربستان هشدار داد
معاریو: رویای عادی‌سازی روابط اسرائیل با عربستان فروریخته است
وزیر کشاورزی: مردم مطمئن باشند در حوزه غذایی دچار مشکل نمی‌شویم
شروع مقتدرانه فوتسال ایران در جام ملت ها
تاکید پزشکیان در رسیدگی به خانواده‌ آسیب‌دیدگان و پیگیری برای تسریع در آزادی زندانیان
واکنش مجلس اعلای اسلامی عراق به مداخلات ترامپ
آیت‌الله جنتی: مقام معظم رهبری سدی در برابر زیاده‌خواهی دشمنان است
شرط جدید بخشش غیبت سربازی اعلام شد
کلاس‌های رسمی موتورسواری بانوان زیر نظر فدراسیون کلید خورد
المالکی: با مداخله آمریکا در امور داخلی عراق مخالفیم
آسیب 250 مدرسه در حوادث اخیر
مخالفت فرانسه با اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران
اولین نشانۀ شنیدن اعتراض، احساس تغییر در زبان حکمرانی ا‌ست
چراغ سبز ترامپ برای بازگشایی سفارت در ونزوئلا
تهران در انتظار بارش برف و باران و کاهش دما
اعلام قیمت‌های جدید ایران‌خودرو متوقف شد
توضیحات "میدری" درباره بازگشت بانک رفاه به تامین‌اجتماعی
شرط ایران برای مذاکره با آمریکا از زبان عراقچی: پایان تهدید و احترام متقابل
واکنش نوری المالکی به تهدید ترامپ
کالاس: اروپا دیگر محور اصلی تمرکز آمریکا نیست
سپاهان- گل گهر ؛ سپاهان در نقش‌جهان به‌دنبال بازگشت به قله