×
سیاسی
شناسه خبر : 271409
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/11/07 ساعت 11:17
دستور ویژه پزشکیان به استانداران مرزی برای واردات فوری کالاهای اساسی

دستور ویژه پزشکیان به استانداران مرزی برای واردات فوری کالاهای اساسی

رئیس‌جمهور در نشست با استانداران استان‌های مرزی، با صدور دستوری مهم، موانع اجرایی تفویض اختیارات را برداشت و مجوز واردات سریع کالاهای اساسی از مرزها را از سه مسیر «واردات بدون ارز»، «تهاتر» و «ملوانی» صادر کرد؛ اقدامی برای حذف بروکراسی، تنظیم بازار و کاهش فشار معیشتی مردم.

نورنیوز- گروه سیاسی: براساس این گزارش، این نشست در پی درخواست‌های مطرح‌شده از سوی استانداران استان‌های مرزی در دیدار سراسری استانداران با رئیس‌جمهور و در راستای رفع برخی موانع، محدودیت‌ها و چالش‌های پیش‌روی تبادل و واردات کالاهای اساسی از مبادی مرزی کشور تشکیل شد.

رئیس‌جمهور در این نشست ضمن قدردانی از تلاش‌ها و عملکرد کارگروه تضمین امنیت غذایی و بهبود معیشت مردم، تصریح کرد: اگر این کارگروه تشکیل نمی‌شد، اجرای طرح اقتصادی دولت در اصلاح نظام پرداخت یارانه‌ها با این سرعت و دقت میسر نبود و بسیاری از موانع و مشکلات پیش‌روی اجرای آن برطرف نمی شد. خوشبختانه امروز، با توجه به میزان خرید انجام‌شده از سوی مردم در قالب این طرح، تولید و بازار در مسیر رونق و پویایی قرار گرفته است.

پزشکیان در ادامه با اشاره به مأموریت ویژه استانداران استان‌های مرزی در تأمین کالاهای اساسی کشور، با اعلام اینکه اختیارات لازم در این زمینه به استانداران تفویض و ایرادات مجلس شورای اسلامی در این خصوص برطرف شده است، افزود: در این نشست، موانع و چالش‌های اجرایی این مأموریت به‌صورت دقیق بررسی و هر جا که برای اجرای مؤثر مأموریت‌ها نیاز به اختیارات بیشتر بود، با تعریف شفاف وظایف، از جمله تعیین دقیق میزان واردات کالا و نهاده‌های دامی متناسب با حجم تولید، این اختیارات به استانداران واگذار شد.

رئیس‌جمهور با تأکید بر آثار مثبت این رویکرد اظهار داشت: با اجرای این سیاست، بخش قابل توجهی از فشارهای ناشی از تحریم‌های ظالمانه که با هدف تنگ کردن معیشت مردم کشور اعمال شده‌اند، خنثی خواهد شد و در خصوص نحوه اجرا و آثار آن نیز اطلاع‌رسانی شفاف و دقیق به مردم صورت خواهد گرفت.

ضرورت رفع سریع موانع از مسیر واردات کالاهای اساسی از مرزها

پزشکیان در تبیین ضرورت اتخاذ رویکرد تفویض اختیارات به استانداران تصریح کرد: در شرایط فعلی کشور، لازم است امور با شتاب و دقت عمل بیشتری و فارغ از روال‌های مرسوم و بروکراسی‌های کندکننده اجرایی شود. خواسته استانداران مرزی کاملاً روشن و شفاف است و نباید سامانه‌های دست‌وپاگیر و فرآیندهای زائد، مانعی در مسیر واردات کالاهای اساسی از مرزها ایجاد کند.

بر این اساس و به دستور رئیس‌جمهور در این نشست، استانداران استان‌های مرزی مجاز خواهند بود از سه شیوه «واردات بدون ارز»، «تهاتر» و «ملوانی»، بدون محدودیت و در کوتاه‌ترین زمان ممکن و فارغ از فرآیندهای قبلی و بدون معطلی در سامانه‌ها، نسبت به واردات کالاهای اساسی اقدام کنند.

همچنین استانداران موظف شدند ظرف مدت یک ماه، گزارش جامع عملکرد خود در این زمینه را به بانک مرکزی و کارگروه تضمین امنیت غذایی و بهبود معیشت مردم ارائه کنند.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: استانداران می‌توانند علاوه بر کالاهای اساسی، هر کالایی را که به‌طور مستقیم با معیشت مردم مرتبط است و مورد نیاز بازار می‌باشد، وارد کنند تا ضمن تعادل‌بخشی به بازار، از بروز احتکار و اخلال در نظام توزیع نیز جلوگیری شود.

جدیت و قاطعیت در جلوگیری از فعالیت شرکت های صوری

پزشکیان همچنین درخصوص اقدامات دولت برای تأمین نقدینگی تولیدکنندگان و صنایع کشور، به تخصیص ۱۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار به بانک‌های صنعت، معدن، تجارت و کشاورزی اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: در این حوزه لازم است نهایت دقت به‌عمل آید تا تسهیلات صرفاً به تولیدکنندگان و صنعتگران واقعی تخصیص یابد و از تکرار رویه‌های غلط و فاسد، از جمله فعالیت شرکت‌های صوری، با جدیت و قاطعیت جلوگیری شود.

در ادامه این نشست، همتی رئیس‌کل بانک مرکزی، گزارشی از آخرین اقدامات کارگروه تضمین امنیت غذایی و بهبود معیشت مردم ارائه کرد و گفت: بر اساس آمارهای موجود، تاکنون ۷۷ میلیون نفر کالابرگ خود را خریداری کرده‌اند. با اجرای این طرح، یکپارچگی در بازار ارز ایجاد شده، حجم معاملات ارزی به‌طور قابل توجهی افزایش یافته و بیش از ۲ میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار ارز در بازار تجاری کشور معامله شده است. همچنین مبلغ ۷۴.۶ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای این طرح واریز شده و امیدواریم با تداوم این روند، جذابیت بیشتری برای صادرکنندگان ارز در رفع تعهدات ارزی ایجاد شود تا بتوان نیازهای بخش صنعت و تأمین کالاهای اساسی کشور را به‌صورت پایدار مرتفع ساخت.


نظرات

آخرین اخبار
انفجارهای مهیب در جنوب لبنان؛ عملیات اسرائیل با 700 تن مواد منفجره
هشدار عراقچی نسبت به عملیات های پرچم دروغین اسرائیل در منطقه
ترامپ: هیأت صلح غزه به توافقی تاریخی دست یافت
انفجار مهیب در باب‌المندب
خدمات درمانی ارتش تا پایان بازگشت زائران در مرزها ادامه دارد
قالیباف: آمریکایی‌ها تاوان خواهند داد
اوضاع بنزین در روسیه وخیم شد
عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد
ناسزاگویی ترامپ به مشاورانش در پی ناامیدی از جنگ علیه ایران
سنای آمریکا به طرح توقف جنگ علیه ایران رأی منفی داد
وزیر خزانه داری مامور شد؛ فراهم کردن مقدمات سفر شی جین‌پینگ به آمریکا
سیل شدید در گلستان موجب خسارت به کشاورزی و راه آهن شد
روایت سرلشکر عبداللهی از پایان دوران بزن و دررو در منطقه
قتل هولناک زن جوان در مشهد؛ قاتل پس از آتش زدن جسد به پلیس مراجعه کرد
بقائی: حمله به قشم تداعی‌کننده اقدامات داعش است
خلاصه و نتیجه بازی پرسپولیس و آلانیا
آیا واشنگتن در تله راهبردی ایران گرفتار شده است؟
دادستانی تهران علیه حامیان محکومان شبه کودتای دی ماه 1404 اعلام جرم کرد
آیا تهران از بحران آب عبور کرده است؟
تنش روسیه و اوکراین در دریای خزر؟ واکنش مسکو به حمله پهپادی
رصد کامل پایانه‌های مسافربری اربعین؛ برخورد با گران‌فروشی بلیت در مرزها
آمریکا یک فرد و 5 شرکت مرتبط با ماهان ایر را تحریم کرد
عذرخواهی وزیر خارجه اوکراین از ایران؛ روایت یک منبع آگاه در تهران
عمار حکیم: عراق پل ارتباطی میان کشورهاست نه میدان تسویه‌حساب‌ها
نتانیاهو در فاکس‌نیوز شهردار نیویورک را هدف حمله لفظی قرار داد
چرخش دوباره استقلال به سمت بصره
آژانس بین‌المللی انرژی: فروش خودروهای برقی در جهان 35 درصد رشد داشته است
کودک‌آزاری در خاش؛ ورود فوری پلیس، دادستانی و بهزیستی به پرونده
یوفا، فیفا را تحریم کرد
دور جدید جنگ تجاری آمریکا و چین؛ واشنگتن تعرفه‌های جدید وضع کرد
درگذشت فرهنگ شکوهی؛ پاسدار زبان و میراث شفاهی سمنان
همدستی هند با اسرائیل در کودک کشی
مسکن از دسترس مردم خارج شد؛ جهش تا 8 برابری قیمت در مناطق تهران+جدول قیمت ها
قیمت طلا آب شده امروز پنجشنبه 8 مرداد کاهشی شد؟
تاکید سردار رضایی بر امنیت پایدار مرزهای شلمچه و چذابه
کولیوند: 8500 نیروی هلال احمر و 200 آمبولانس در عراق به زائران خدمت می‌کنند
بقائی: آمریکا و رژیم صهیونیستی مقصران اصلی نابودی حقوق بین الملل در جهان
مدودف: پایان درگیری در اوکراین با پیروزی روسیه رقم خواهد خورد
درآمد گمرکی سیستان و بلوچستان با توسعه کولبری افزایش می‌یابد
کاوه کاویان درگذشت؛ نگاهی به کارنامه بازیگر «مجردها» و «بوتیک»
معاون دادستان کل کشور: برای اجرای احکام تغییر کاربری در شمال ضرب‌الاجل تعیین شد
برنامه نیمه نهایی لیگ ملت های والیبال 2026 اعلام شد
دو سوم آمریکایی‌ها جنگ علیه ایران را بی‌فایده می‌دانند
ادامه ممنوعیت صادرات بنزین، گازوئیل و سوخت کشتی در روسیه
درگیری مسلحانه در شادگان؛ شهادت یک نیروی پلیس
مصوبه جدید دولت برای ساماندهی نیروهای شرکتی/نحوه پرداخت حقوق مشخص شد
طراحی سیستم ضدسرقت چندلایه خودرو در ایران
یک تغییر غافلگیرکننده جدید در پرسپولیس!
نورنما | ویدئویی از شدت زمین لرزه اخیر در ژاپن
تکذیب حمله انصارالله به بندر دمیاط؛ وزارت خارجه یمن ادعای ریاض را رد کرد