×
اجتماعی
شناسه خبر : 271395
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/11/07 ساعت 11:38
پزشکان عمومی ایران کم‌درآمدترین پزشکان منطقه رادارند

رئیس انجمن پزشکان عمومی:

پزشکان عمومی ایران کم‌درآمدترین پزشکان منطقه رادارند

رئیس انجمن پزشکان عمومی با انتقاد از آنچه که «تعیین دستوری تعرفه‌های درمانی» خواند، گفت: مبلغ پیشنهادی یک میلیون تومانی برای ویزیت پزشکان عمومی بر اساس محاسبات کارشناسی تعیین شده، اما در روند تصویب با کاهش شدید مواجه می‌شود؛ موضوعی که نه‌تنها به حرفه پزشکی آسیب می‌زند، بلکه کیفیت خدمات درمانی و سلامت مردم را نیز تهدید می‌کند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: دکتر احمد ولی‌پور درباره پیشنهادها برای ویزیت پزشکان عمومی در سال آینده گفت: سازمان نظام پزشکی مانند هر سازمان صنفی دیگری قیمت تمام‌شده خدمات را محاسبه کرده است و مبلغ ویزیت پزشک عمومی را یک میلیون تومان اعلام کرده، مبلغی که بر مبنای کار کارشناسی به‌دست آورده‌اند. متاسفانه، برخلاف سایر صنوف، مبالغ اعلامی سازمان نظام پزشکی  اجرا نمی‌شود و این پیشنهاد ابتدا در شورای عالی بیمه سلامت که اغلب اعضای آن را خریداران خدمت یعنی سازمان‌های بیمه‌گر تشکیل می‌دهند و در مرحله بعد در سازمان برنامه و بودجه و هیات دولت باید مورد تصویب قرار گیرد که معمولا با کاهش شدید آن مبلغ مواجه می‌شود. این درحالیست که تمام مبلغ ویزیت از آنِ پزشک نمی‌شود، بلکه بخش اعظمی از آن یعنی حدود ۷۰ درصد برای مسائل فنی از جمله هزینه ساختمان و تجهیزات و...درمانگاه ها و بیمارستان‌ها است.

عدم همخوانی تعرفه‌های پزشکی با نرخ تورم

او با بیان اینکه طی سال‌های گذشته تعرفه پزشکی با نرخ تورم جامعه افزایش نیافته، توضیح داد: چرا فقط حساسیت روی تعرفه‌های خدمات درمانی وجود دارد و این تعرفه‌ها توسط بیمه‌ها و دولت به صورت دستوری پایین نگه داشته شده و این درحالیست که نظام تعرفه‌گذاری در سایر صنف‌ها به عهده سازمان صنفی مربوطه است. مبالغ ویزیت پزشکان را با کارهای خدماتی دیگر مقایسه کنید، کارهایی که حتی به دانش تخصصی خاصی هم نیاز ندارند؛ برای مثال، اغلب افراد جامعه نسبت به خرید یک کالای الکترونیکی اقدام کرده‌اند و برای نصب آن کالا نیز مبلغی پرداخت می‌کنند. نصب کالای الکترونیکی به تخصص و دانش بالا نیاز ندارد و افراد با گذراندن یک دوره آموزشی کوتاه‌مدت می‌توانند نسبت به نصب دستگاه اقدام کنند و شاهد هستید که چه مبالغی دریافت می‌شود. اگرچه قیمت ارائه خدمات سایر مشاغل با نرخ تورم افزایش یافته اما چنین موضوعی را برای تعرفه‌های پزشکی درنظر نگرفته‌اند.

بیمه‌ها افزایش نرخ تعرفه‌ها را پوشش دهند

رئیس انجمن پزشکان عمومی با بیان اینکه درخواست ما برای اعمال واقعی تعرفه‌ها به معنی درخواست افزایش پرداخت از جیب بیمار نیست و بیمه‌ها می‌بایست افزایش تعرفه‌های پزشکی را پوشش دهند، گفت: در حال حاضر، قیمت ویزیت پزشکان عمومی در بخش دولتی ۸۷هزار تومان و در بخش خصوصی نیز ۲۳۰هزار تومان است. چنین شرایطی نه تنها سبب آسیب به حرفه پزشکی می‌شود، بلکه کیفیت خدمات را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. تعرفه‌های غیرواقعی همچنین مهاجرت شغلی پزشکان به سایر حرفه‌ها را در پی دارد.

ولی‌پور ادامه داد: براساس قانون، بیمه‌ها می‌بایست افزایش تعرفه‌ها را پوشش دهند به نحوی که افزایش تعرفه‌ها سبب افزایش پرداخت از جیب مردم نشود. چرا هنگامی که یک حادثه ترافیکی رخ می‌دهد، بیمه‌ها نسبت به پوشش خسارت خودروها اقدام می‌کنند اما پوشش بیمه‌ای قیمت واقعی خدمات در حوزه درمان رعایت نمی‌شود. مساله‌ای که در نهایت باعث آسیب به سلامت مردم می‌شود.  

پزشکان عمومی ایران کم‌درآمدترین پزشکان منطقه

او درباره وضعیت تعرفه پزشکان عمومی گفت: پزشکان عمومی ایرانی، کم‌ترین دستمزد در منطقه خاورمیانه را دارند و این مساله موجب مهاجرت نیروهای با کیفیت ایرانی به کشورهای دیگر شده است.

عدم موافقت شورای عالی بیمه با ویزیت یک میلیون تومانی در ۱۴۰۵

رئیس انجمن پزشکان عمومی توضیح داد: براساس قانون، تعرفه‌ها می‌بایست در فروردین ماه ابلاغ شود. در حال حاضر، پیشنهاد سازمان نظام پزشکی مبنی بر مبلغ یک میلیون تومان ویزیت پزشک عمومی در شورای عالی بیمه مورد موافقت قرار نگرفته و قیمتی در شورای عالی بیمه سلامت تصویب شده که با انتظار جامعه پزشکی بسیار فاصله دارد. همچنین این احتمال وجود دارد که تعرفه حداقلی پیشنهادی شورای عالی بیمه در سازمان برنامه و بودجه نیز دستخوش تغییرات بسیار زیادی شود.

تعرفه‌های دستوری «سلامت» را تهدید می‌کند

ولی‌پور گفت: در حال حاضر، وضعیت تعرفه‌های پزشکی در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و مشخص نیست در آینده چه مبالغی به تصویب هیات دولت خواهد رسید. نکته‌ای که مشخص است دولتی‌شدن نظام تعرفه‌گذاری در سازمان نظام پزشکی و تعیین دستوری تعرفه‌های خدمات درمان که با قیمت کارشناسی و تمام شده خدمات فاصله بسیار دارد، در نهایت باعث افت کیفیت خدمات در بخش دولتی، کشیده شدن پزشکان به دریافت مبالغ توافقی با بیماران در بخش خصوصی که کنترلی روی آن نخواهد بود و مهاجرت پزشکان به سایر کشورها می‌شود. مسائلی که در نهایت آسیبش متوجه مردم خواهد شد.  


نظرات

آخرین اخبار
تاکید مسعود بارزانی بر لزوم استقلال عراق در تصمیماتش
سپاهان ایران(0) - الاهلی قطر (1) /بازی به وقت اضافه کشیده شد+ فیلم گل مردود
گفت‌وگوهای غیررسمی واشنگتن با نوه رائول کاسترو
زلنسکی رئیس جمهوری بلاروس را تحریم کرد
درخواست عضو کنست برای برکناری نتانیاهو
محکومیت اقدام اخیر اسرائیل در غصب اراضی کرانه باختری
تاکید وزیر راه بر تطابق قیمت بلیت با خدمات ایرلاین‌ها
حمله نماینده سابق کنگره آمریکا به ترامپ در قبال ایران
گزافه‌گویی جدید ترامپ علیه ایران
طرح صلح با «پ.ک.ک» روی میز پارلمان ترکیه!
مسکو: پیشرفت مذاکرات تهران- واشنگتن به‌‌معنای یک توافق قریب‌الوقوع نیست
حمله پهپادی ترکیه به خودرویی در اقلیم کردستان عراق
ادامه یورش به مسجد الاقصی حتی در ماه مبارک رمضان
نامه مشترک نمایندگان ایران، چین و روسیه به گروسی
رئیس‌جمهور: عدالت آموزشی یک سرمایه‌گذاری راهبردی است
در ادامه بازی‌های لیگ نخبگان آسیا؛ اولسان از صعود بازماند
رکورد حداکثر دما در آذربایجان‌شرقی شکسته شد
انتشار سومین بیانیه مرکز اطلاعات مالی در پاسخ به شایعات مرتبط با FATF
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ترامپ خواهان دستیابی به توافق با ایران است
زیرساخت‌های راه‌آهن آلمان مورد حمله سایبری قرار گرفت
گزارش تصویری | آماده شدن کشورهای اسلامی برای ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
پیش‌بینی افزایش بی‌سابقه دما در مازندران/ هشدار درباره وقوع آتش‌سوزی
هلال ماه رویت شد
پاداش میلیون یورویی در انتظار طارمی
آمریکا از اقدام نظامی علیه ایران خودداری می‌کند
پزشکیان: بحران‌های ریشه‌دار اجتماعی و تربیتی، با نسخه‌های یک‌شبه درمان نمی‌شوند
آیت‌الله سیستانی نخستین روز ماه رمضان را اعلام کرد
جریمه سنگین برای دلال فوتبال
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: حداقل 10 سرویس خارجی در اغتشاشات دی‌ماه نقش داشتند
رهبر معظم انقلاب: به راویان پیشرفت، افتخار و آن‌ها را دعا می‌کنم
تنش‌ها بین مصر و اسرائیل بر سر «سومالی‌لند» بالا گرفت
سپاهان قهرمان لیگ وزنه‌برداری شد
سناتور ضدایرانی آمریکا: تداوم قدرت ایران توافق ابراهیم را به خطر می‌اندازد
انفجار در یک معدن نیجریه 38 کشته بر جای گذاشت
چند داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند؟
ای‌بی‌سی‌نیوز گزارش داد: آمریکا در حال بررسی لغو تحریم‌های ایران است
هشدار حماس درپی اخراج تعدادی از ائمه و خطیبان مسجد الاقصی
آلن ایر: تهران با تمام قدرت به هر حمله‌ای پاسخ خواهد داد
جام قهرمانی فوتبال امیدهای کشور به آلومینیوم اراک رسید
خبر خوش میدری درخصوص محصولات جدید سبد دارویی کشور
پیام پزشکیان به جشنواره ملی کتاب رشد
وزیر انرژی آمریکا: اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نمی‌دهیم!
میمند فارس لرزید
آغاز ثبت‌نام نخبگان برای عضویت در هیئت علمی از جمعه + لینک سامانه
توضیحات وکیل تاجزاده درباره حکم جدید موکلش
غیبت مهره‌های کلیدی پرسپولیس در بازی با خیبر
اختصاص 252 هزار میلیارد تومان برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
نورنما | حلول ماه پر برکت رمضان مبارک باد
نتایج قرعه‌کشی محصولات ایران‌خودرو اعلام شد + لینک
درخواست مسکو از واشنگتن: از محاصره نظامی کوبا دست بردار