×
بین الملل
شناسه خبر : 271384
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/11/07 ساعت 09:28
ایروانی: شورای امنیت باید تخلفات آمریکا را شفاف اعلام کند

ایروانی: شورای امنیت باید تخلفات آمریکا را شفاف اعلام کند

سفیر و نمایده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد، در نشست شورای امنیت با موضوع «ترویج و تقویت حاکمیت قانون در حفظ صلح و امنیت بین‌المللی» نسبت به تهدیدات آمریکا علیه تهران به شدت هشدار داد.

 نورنیوز-گروه بین الملل: «امیر سعید ایروانی» نماینده ایران در سازمان ملل متحد در واکنش به تهدیدات مکرر آمریکا علیه کشورمان گفت: آمریکا به صورت مداوم کشورهای دارای حاکمیت را تهدید به حمله و سلطه بر اراضی کشورهای خارجی می‌کند.

وی افزود: ترامپ به صورت علنی و به صورت مکرر ایران را به استفاده از زور و دخالت نظامی تهدید می‌کند.

ایروانی تأکید کرد: شورای امنیت سازمان ملل متحد باید تخلفاتی را که آمریکا مرتکب می‌شود، صراحتا و با نام واقعی آنها بیان کند.

متن سخنرانی امیرسعید ایروانی به شرح زیر است: 

«از برگزاری این گفت‌وگوی به‌موقع و علنی استقبال می‌کنیم. حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد صرفاً تحت فشار قرار نگرفته‌اند، بلکه آماج حمله‌ای عامدانه واقع شده‌اند. این فرسایش تصادفی نیست؛ بلکه ناشی از رویکرد کسانی است که معتقد هستند قدرت، معافیت از قانون به همراه می‌آورد و صلح باید از طریق زور و اعمال قدرت برقرار شود.

آقای رئیس،

منشور ملل متحد هرگز به‌عنوان چارچوبی اختیاری تدوین نشده است. منشور، منویی نیست که دولت‌های قدرتمند بتوانند آنچه را که در آن به نفعشان است برگزینند و آنچه آنان را محدود می‌کند، کنار بگذارند.

آمریکا از طریق الگویی مستمر از اقدامات غیرقانونی،کوشیده است تصمیمات یک‌جانبه خود را جایگزین اقتدار مشروع سازمان ملل متحد نماید. این اقدامات شامل پیشبرد ترتیباتی در غزه که با دور زدن وظایف و اختیارات شورای امنیت تحت عناوین گمراه‌کننده‌ای همچون «هیئت صلح» یا «نیروی بین‌المللی تثبیت» صورت می‌پذیرد؛ نادیده‌انگاشتن آشکار صلاحیت و آرای دیوان کیفری بین‌المللی و دیوان بین‌المللی دادگستری؛ اعمال محاصره دریایی علیه ونزوئلا و ربایش غیرقانونی رئیس‌جمهور این کشور در نقض فاحش حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد؛ صدور تهدیدهای مستمر پیرامون توسل به زور و حمله نظامی علیه سایر دولت‌های مستقل؛ تهدید به اشغال یا کنترل سرزمین‌های خارجی؛ و خروج از نهادهای تخصصی سازمان ملل متحد یا تضعیف عامدانه آن‌هاست.

این اقدامات یک‌جانبه و غیرقانونی، حاکمیت قانون در سطح بین‌المللی را به فرسایش کشانده، چندجانبه‌گرایی را تضعیف نموده و به‌طور جدی صلح و امنیت بین‌المللی را به خطر انداخته است.

آقای رئیس،

همان‌گونه که در موارد متعدد این شورا و دبیرکل را مطلع ساخته‌ایم، رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا طی هفته‌های اخیر به‌طور علنی و مکرر جمهوری اسلامی ایران را به توسل به زور و مداخله نظامی تهدید کرده است. چنین اظهارات مداخله‌جویانه‌ای توسط مقامات آمریکایی نه مبهم است و نه قابل تفسیر نادرست. افزون بر این، رئیس‌جمهور آمریکا صراحتاً به ناآرامی در داخل کشورم دامن زده، خواستار تصرف نهادها شده و خشونت را تحت پوشش فشار سیاسی ترویج کرده است.

هزینه‌ها و پیامدهای انسانی این سیاست‌های غیرقانونی، وخیم و سنگین است. در فاصله زمانیش ۸ لغایت ۱۰ ژانویه، غیرنظامیان بی‌گناه ایرانی در نتیجه خشونتی جان خود را از دست دادند که به‌طور مستقیم از سوی گروه‌های مسلح و تروریستیِ مورد حمایت آمریکا و رژیم اسرائیل دامن زده و تشدیدشده بود. ایالات متحده مسئولیت کامل حقوقی و اخلاقی پیامدهای قابل پیش‌بینی اقدامات خود، از جمله جان‌باختن و مجروح شدن غیرنظامیان و تخریب اموال عمومی و خصوصی، را بر عهده دارد.

آقای رئیس،

اگر آمریکا بتواند تهدید به توسل به زور، اقدامات نظامی غیرقانونی، اعمال فشار و سیاست‌های تغییر رژیم را به‌عنوان ابزارهای معمول و بی‌هزینه به‌کار گیرد، چه چیزی از منشور ملل متحد و اعتبار شورا باقی خواهد ماند؟ هیچ دولتی فارغ از میزان قدرت حق ندارد خود را فراتر از قانون قرار دهد. هنگامی که دولت‌ها به‌طور علنی تهدید به تجاوز و توسل به زور می‌کنند، شورای امنیت باید صریح و رسا سخن بگوید. تخلف از قانون، تخلف است؛ نباید توجیه شود.


اخبار مرتبط
لبنان از اسرائیل به شورای امنیت شکایت کرد
پنج‌شنبه 1404/11/16 ساعت 12:59
لبنان از اسرائیل به شورای امنیت شکایت کرد
وزارت خارجه لبنان اعلام کرد که اقداماتی برای ارائه شکایت جدید علیه اسرائیل به شورای امنیت انجام داده است.
جزئیات نامه ایران به سازمان ملل در واکنش به جنگ‌طلبی ترامپ
پنج‌شنبه 1404/11/09 ساعت 08:26
جزئیات نامه ایران به سازمان ملل در واکنش به جنگ‌طلبی ترامپ
سفیر و نماینده جمهوری اسلامی ایران با ارسال نامه ای به دبیرکل سازمان ملل و شورای امنیت؛ نسبت به «اظهارات جنگ طلبانه» دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا که موجب تشدید تنش‌ها در منطقه شده است واکنش نشان داد.
ایروانی: اقدامات قهرآمیز یکجانبه موجب سختی‌های شدید اقتصادی و رنج‌های انسانی شده
پنج‌شنبه 1404/09/13 ساعت 21:15
ایروانی: اقدامات قهرآمیز یکجانبه موجب سختی‌های شدید اقتصادی و رنج‌های انسانی شده
امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد گفت که اقدامات قهرآمیز یکجانبه نقض آشکار حقوق بین المللی و نیز ناقض حقوق بشر و حق توسعه است.
ایروانی: تجاوز نظامی و تروریسم اقتصادی هرگز سبب عقب‌نشینی ایران نخواهد شد
جمعه 1404/08/23 ساعت 22:00
ایروانی: تجاوز نظامی و تروریسم اقتصادی هرگز سبب عقب‌نشینی ایران نخواهد شد
نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل تاکید کرد که تجاوز نظامی و تروریسم اقتصادی هرگز ایران را وادار نخواهد کرد که از حقوق مشروع خود چشم‌پوشی کند.
نظرات

آخرین اخبار
اصابت 10 موشک به پالایشگاه نفت حیفا به‌گزارش رسانه‌های اسرائیلی
از خاکریز تا موج؛ قصه مردی که دریا شد
عارف: دشمنان اکنون برای مذاکره درباره تنگه هرمز التماس می‌کنند
استاندار تهران: بیش از 94 درصد داوطلبان انتخابات شوراها تأیید صلاحیت شدند
صدور توقیف اموال 17 عنصر وطن‌فروش خارج‌نشین در مشهد
برگزاری ادامه لیگ برتر از اردیبهشت به‌صورت متمرکز
دانشگاه آزاد: کلاس‌های آموزشی از 15 فروردین غیرحضوری برگزار می‌شود
جنگ، ایرانیان را حول دفاع از کشور متحد کرده است
بقایی در پاسخ به "نورنیوز": مهمترین اولویت امروز کشور، فقط تمرکز بر دفاع همه جانبه است
ترامپ قطعاً بازنده جنگ با ایران است
شگفتانه‌های جنگ رمضان
وزرای علوم و بهداشت حمله به دانشگاه‌های ایران را محکوم کردند
شوک نفتی تنگه هرمز به‌سمت غرب در حال حرکت است
98 درصد داروهای مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود
همکاری با دشمن در شرایط جنگی مستوجب مجازات قانونی است
بیانیه سپاه پاسداران بمناسبت شهادت دریابان پاسدار، شهید علیرضا تنگسیری
مسیر تنبیه کامل متجاوزان را با تمام قوا ادامه می‌دهیم
نورنما | اونها نمونه های باورنکردنی برای جهان هستند...
ریزش سنگین بورس امارات
تداوم حملات حزب الله علیه مواضع ارتش رژیم صهیونیستی
توقف فعالیت در بندر جبل‌علی تأثیری بر تجارت خارجی ایران ندارد
بحران انرژی ژاپن؛ توکیو خواهان مذاکره سطح بالا با تهران
پارلمان بریتانیا: عصر اعتماد مطلق به آمریکا پایان یافته است
نامه رئیس فدراسیون فوتبال ایران به فیفا
در زرورق دفاع از نظام، پیچیده اند
جنگ تحمیلی علیه ایران؛ هرج و مرج در بازارهای مالی جهان
مدارس تا ایجاد شرایط پایدار، غیرحضوری است
نشانه‌های شکست آمریکا
افشاگری نیویورک تایمز از پشت پرده جنایات آمریکا در اولین روز جنگ علیه ایران
نحوه برگزاری آزمون‌ها به شرایط امنیت و سلامت بستگی دارد
بروجردی: عضویت ایران در NPT دیگر موضوعیتی ندارد
اعدام دو تروریست وابسته به گروهک منافقین توسط قوه قضائیه
چند پیشنهاد به وزارت خارجه
دوفوریتی | نوروز امسال: میهمانداری در روز، میدان داری در شب
ادامه رشد قیمت نفت پس از تشدید تنش‌ها در منطقه
ثبت بیش از 71 هزار تماس با خط مشاوره 1480 بهزیستی
آخرین جزییات حمله دشمن آمریکایی-صهیونی/ حمله به یک شهر بازی در اصفهان و 4 نقطه در قم
رسانه آمریکایی: جایگزینی آواکس منهدم‌شده در عربستان دشوار است
وضعیت جاده ها امروز 10 فروردین 1405
هشدار گلدمن ساکس در خصوص افزایش قیمت غلات
رویای «آقای توخالی جهان» شکست خورد!
سردبیر بین‌الملل اسکای‌نیوز: آمریکا «پلن B» ندارد؛ ترامپ در جنگ با ایران شکست خواهد خورد
چگونه به کودک مبتلا به اوتیسم در طول جنگ کمک کنیم؟
حادثه در ایستگاه برق و تصفیه آب کویت
استاددانشگاه قطر: ورود کشورهای عربی به جنگ با ایران بزرگترین اشتباه بود
احتمال جذب 9هزار پرستار جدید در 1405
مخالفت قاطع ائتلاف حاکم عراق به استفاده از حریم هوایی این کشور علیه همسایگان
ترامپ: دموکرات‌ها بیمار و مانند تروریست‌ها هستند
اسرای آمریکایی در دادگاه‌های ایران به عنوان تروریست محاکمه می شوند
تصویب بودجه 2026 رژیم صهیونیستی با افزایش هزینه‌های نظامی