×
سیاسی
شناسه خبر : 271323
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/11/06 ساعت 19:35
پزشکیان: به خیابان آمدن مردم ناشی نشنیدن صدای آنان در زمان مناسب است

پزشکیان: به خیابان آمدن مردم ناشی نشنیدن صدای آنان در زمان مناسب است

رئیس جمهور گفت: اینکه چرا صدای مطالبات مردم گاهی در خیابان شنیده می‌شود، ناشی از آن است که دستگاه‌های مسئول در زمان مناسب صدای مردم را نشنیده و هشدارهای لازم را به‌موقع ارائه نکرده‌اند.

نورنیوز- گروه سیاسی: نشست سراسری استانداران صبح امروز، دوشنبه 6 بهمن‌ماه 1404، با حضورمسعود پزشکیان، با هدف بررسی گزارش عملکرد استانداران در دو محور «طرح مدیریت محله‌محور» و «تبادل کالا از استان‌های مرزی» برگزار شد.

در این نشست همچنین بررسی زمینه‌های وقوع حوادث اخیر، نقش و عملکرد استانداری‌ها در پیشگیری، کاهش عوامل بروز ناآرامی‌ها و نحوه مواجهه با حوادث اخیر از دیگر محورهای اصلی گفت‌وگو میان رئیس‌جمهور و استانداران کشور بود.

پزشکیان در این جلسه، ضمن استماع گزارش‌های ارائه‌شده از سوی استانداران در سه محور یادشده، میزان پیشرفت اجرای طرح‌ها را ارزیابی کرد و رهنمودهای لازم را ارائه کردند. رئیس جمهور همچنین به‌منظور تسریع در اجرا و رفع موانع و چالش‌های پیش‌رو، نکات و دستورات را صادر کرد.

رئیس‌جمهور در بخش نخست سخنان خود با تأکید بر رویکرد «محله‌محوری» اظهار داشت: محله‌محوری به معنای تحقق همزمان امنیت، مشارکت مردم و رسیدگی به دردها و رنج‌های جامعه است. اگر ما دغدغه واقعی مردم را داشته باشیم، برای حل مسائل راهکار خواهیم یافت. ما مسئول هستیم و اختیار و قدرت لازم برای حل مشکلات مردم را در اختیار داریم.

پزشکیان بروز برخی مسائل امنیتی را ناشی از ضعف در ارتباط مؤثر با مردم دانست و افزود: محله‌محوری از آن جهت اهمیت دارد که تمامی اقشار جامعه، از هنرمندان و ورزشکاران تا سایر مشاغل و گروه‌های اجتماعی را در بر می‌گیرد، اما این ظرفیت‌ها به‌درستی دیده نشده‌اند.

رئیس جمهور با تأکید بر لزوم ارتباط نزدیک با مردم تصریح کرد: اگر مردم را در جوامع کوچک‌تری نظیر محلات ببینیم و درک واقعی از مشکلات آنان داشته باشیم، می‌توانیم مسائل را بهتر حل کنیم. اصل امنیت، مردم هستند و تا زمانی که مردم با ما باشند، حل مسائل ممکن خواهد بود. با مردم بودن نیز به معنای مشارکت دادن و میدان دادن به آنان در اداره امور است.

پزشکیان تصریح کرد: اینکه چرا صدای مطالبات مردم گاهی در خیابان شنیده می‌شود، ناشی از آن است که دستگاه‌های مسئول در زمان مناسب صدای مردم را نشنیده و هشدارهای لازم را به‌موقع ارائه نکرده‌اند. تأکید ما بر محله‌محوری دقیقاً به همین دلیل است که برای حل هر مسئله‌ای باید از مردم و با مردم آغاز کنیم.

رئیس‌جمهور همچنین خاطرنشان کرد: در رویکرد محله‌محوری باید همه اقشار جامعه دیده شوند، نه صرفاً یک گروه یا قشر خاص. هرچه نگاه ما جامع‌تر باشد، عمق آگاهی و کیفیت خدمت‌رسانی نیز افزایش خواهد یافت. حتی کسانی که ممکن است دیدگاه انتقادی داشته باشند نیز باید دیده شوند و برخورد نامناسب آنان نباید ما را از برخورد عادلانه با آنها منصرف کند.

پزشکیان با اشاره به نقش آموزش و پرورش در ارتقای فرهنگ عمومی جامعه گفت: توجه به آموزش و مدرسه به معنای تمام خانواده‌ها است و این حوزه ظرفیتی بسیار بزرگ برای ارتباط مؤثر و تعامل دوسویه با مردم است. اگر فرهنگ و آموزش دانش‌آموزان اصلاح شود، بسیاری از آسیب‌ها از ریشه برطرف خواهد شد. آموزش و پرورش نهادی بسیار مهم و راهبردی برای کشور است و اگر بخواهیم مدیریت صحیح در همه حوزه‌ها داشته باشیم، نقطه آغاز آن مدرسه و نظام تعلیم و تربیت است.

در بخش دوم، رئیس‌جمهور در خصوص تبادل کالا از استان‌های مرزی و اختیارات استانداران در حوزه واردات کالاهای اساسی تأکید کرد: باید موانع بروکراسی اداری را از مسیر خدمت به مردم برداریم. امکان ندارد مردم با مشکلی مواجه باشند و ما نتوانیم برای حل آن اقدام کنیم.

رئیس جمهور در ادامه به موضوع تأمین انرژی اشاره کرد و گفت: وضعیت امسال به‌مراتب بهتر از سال گذشته است، اما تأکید جدی دولت بر صرفه‌جویی و حرکت به‌سوی توسعه هرچه بیشتر انرژی‌های تجدیدپذیر و گسترش استفاده از پنل‌های خورشیدی در کشور است که در این زمینه نیز محله‌محوری نقش مهمی در فرهنگ‌سازی دارد. 

رئیس‌جمهور در این خصوص به طرح ارائه شده به دولت درباره تعویض موتور کولرهای آبی اشاره کرد و گفت: با اجرای این طرح می‌توان تا 30 درصد در مصرف برق و تا 20 درصد در مصرف آب صرفه‌جویی کرد. با توجه به وجود حدود 20 میلیون کولر آبی در کشور، اجرای این طرح می‌تواند حدود 8 هزار مگاوات صرفه‌جویی برق به همراه داشته باشد و استانداران باید این موضوع را در دستور کار قرار دهند.

پزشکیان همچنین خواستار تسریع استان‌ها در اجرای پروژه‌های پنل خورشیدی شد و تأکید کرد: بدون آب و برق، تولید بی‌معناست و مدیریت این حوزه حیاتی است.

رئیس‌جمهور در ادامه توسعه نامتوازن شهرها و استان‌ها و گسترش حاشیه‌نشینی را از عوامل مهم ناترازی انرژی دانست و گفت: استانداران باید نقشه عملی توسعه متوازن استانها را تدوین و ارائه کنند.

رئیس جمهور با اشاره به لزوم هماهنگی بین‌بخشی میان مدیران کشور اظهار داشت: اگر استانداران تمام توان خود را به میدان بیاورند، بسیاری از مشکلات به‌راحتی قابل حل خواهد بود. هماهنگی، نگاه جامع و پرهیز از موازی‌کاری در این مسیر بسیار حائز اهمیت است.

پزشکیان همچنین با اشاره به مباجث مطرح شده درباره تغییر یا جابه‌جایی مدیران گفت: برای اجرای طرح‌های اقتصادی، یک سال و نیم زمان صرف هماهنگی با وزرای اقتصادی شده است و هرگونه تغییر مدیران موجب از دست رفتن زمان خواهد شد. باید ضعف‌ها را اصلاح و تقویت کنیم، نه اینکه صرفاً حذف انجام دهیم و از سوی دیگر خوشبختانه هماهنگی بالایی میان دولت و وزرا در حوزه برنامه‌ریزی و اجرا حاصل شده است.

رئیس جمهور در بخش سوم سخنان خود، با نگاهی آسیب‌شناسانه به وقایع دی‌ماه، رضایتمندی مردم را به‌عنوان اصل اساسی در رأس تمامی برنامه‌ریزی‌ها و تصمیم‌گیری‌های خرد و کلان مورد تأکید قرار داد و گفت: اگر مردم ناراضی هستند، این نشان‌دهنده وجود کاستی در نوع خدمت‌رسانی ماست؛ چه در حوزه بهداشت و درمان، تأمین دارو، نحوه برخورد با ارباب‌رجوع در ادارات و چه در مقابله با تخلفات اداری. باید بپذیریم که در برخی موارد درست خدمت نکرده‌ایم.

پزشکیان همچنین با اشاره به عملکرد شوراهای تأمین استان‌ها تصریح کرد: در حوزه تأمین امنیت و رصد تحرکات دشمن، می‌بایست دقت و مراقبت بیشتری اعمال شود.

رئیس جمهور افزود: بررسی شرایط وقوع حوادث اخیر توسط تیم‌های کارشناسی در حال انجام است، اما قطعاً هدایت و دخالت مستقیم عوامل خارجی در این وقایع نقش مؤثری داشته است. اقدامات خشونت‌آمیز علیه نیروهای امنیتی، آتش‌زدن آمبولانس‌ها، مراکز امدادی، بازارها و مساجد نشان‌دهنده یک توطئه هدفمند برای ایجاد درگیری داخلی و تضعیف کشور بوده است.

پزشکیان از فعال شدن دانشگاه‌ها برای بررسی وقایع اخیر خبر داد و گفت: با دستور به وزیر علوم ، دانشگاه‌ها مأمور شناسایی خلأها و نارسایی‌ها شده‌اند و استانداری‌ها نیز باید در استان‌ها همین مسیر اصلاح مبتنی بر شواهد و مستندات را دنبال کنند.

رئیس جمهور تأکید کرد: یکی از اصلی‌ترین حوزه‌هایی که دشمن برای ضربه زدن به کشور بر آن تمرکز کرده، معیشت مردم است و اگر رضایتمندی مردم در این حوزه تأمین شود، اهداف دشمن ناکام خواهد ماند.

پزشکیان تأکید کرد: در پاسخ‌گویی به مطالبات جوانان، تأمین سلامت، معیشت و مسکن مردم مسئولیت اصلی بر عهده دولت است. گرچه برخی جریانات صرفا مسائل را از دید سیاسی مطلوب خوب می بینند اما اگر کاستی وجود دارد، باید خود را مسئول بدانیم. ما برای تقابل با مردم نیامده‌ایم، بلکه برای خدمت به مردم آمده‌ایم و خود نیز نیازمند اصلاح هستیم.

رئیس جمهور در ادامه چهار محور «معیشت، آموزش، سلامت و مسکن» را ارکان اصلی برنامه‌های دولت عنوان کرد و از استانداران خواست این محورها را به‌صورت جدی در دستور کار قرار دهند.

پزشکیان همچنین با اشاره به اصلاح نظام یارانه‌ای گفت: طرح بزرگ اقتصادی دولت به معنای حذف یارانه نیست، بلکه انتقال یارانه از ابتدای زنجیره به انتهای آن، ایجاد عدالت و حذف رانت، فساد و تبعیض است تا منابع به‌صورت عادلانه در اختیار همه مردم قرار گیرد.

پزشکیان تصریح کرد: در کنار محاسبه نرخ تورم، باید افزایش قدرت خرید مردم و میزان بهره‌مندی آنان از کالابرگ نیز به‌صورت دقیق محاسبه و اعلام شود.

رئیس جمهور همچنین با انتقاد شدید از رویکرد ریاکارانه آمریکا و اروپا درباره وقایع اخیر کشور با ژست حقوق بشری اظهار داشت: این کشورها در حالی ژست دفاع از حقوق بشر می‌گیرند که که در شنیع ترین و ضد انسانیترین جنایات از سوی رژیم صهیونیستی در غزه حمایت کردند و  در وقایع اخیر کشور ما نیز به‌صورت رسمی اغتشاشگران و اقدامات خشونت‌آمیز را مورد حمایت قرار دادند. آنها نگران کشته شدن مردم ایران نیستند بلکه هدف و طمع اصلی آنها نفت و گاز و منابع و ثروتهای این مردم است. 

پزشکیان در پایان تأکید کرد: با توکل به خدا و با تمرکز بر خدمت به مردم، از این برهه عبور خواهیم کرد و اگر رضایتمندی مردم محور اصلی اقدامات ما باشد، هیچ قدرتی نمی‌تواند آنان را از صحنه خارج کند.


اخبار مرتبط
تاکید پزشکیان در رسیدگی به خانواده‌ آسیب‌دیدگان و پیگیری برای تسریع در آزادی زندانیان
چهارشنبه 1404/11/08 ساعت 15:20
تاکید پزشکیان در رسیدگی به خانواده‌ آسیب‌دیدگان و پیگیری برای تسریع در آزادی زندانیان
رئیس جمهور با اشاره به ابعاد پیچیده حوادث اخیر در کشور گفت‌: اگر چه دشمنان جمهوری اسلامی ایران همواره در پی بهره‌برداری از شرایط برای ایجاد التهاب و بی‌ثباتی در جامعه هستند، اما رویکرد واقع‌بینانه اقتضا می‌کند که ضعف‌ها و نارسایی‌های داخلی نیز به‌صورت شفاف شناسایی شده و تمام مسئولیت‌ها صرفاً به عوامل خارجی منتسب نشود.
باید بستر قانونی برای «تجمعات اعتراضی» فراهم شود
شنبه 1404/11/04 ساعت 13:51
نایب رئیس کمیسیون صنایع:
باید بستر قانونی برای «تجمعات اعتراضی» فراهم شود
نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: داشتن قانون برای برگزاری تجمعات اعتراضی یک مطالبه به حق از سوی مردم است و مجلس قطعا این موضوع را با جدیت دنبال خواهد کرد.
معاون اول قوه قضاییه: اعتراض در چارچوب قانون از حقوق مسلم شهروندان است
سه‌شنبه 1404/10/30 ساعت 22:11
معاون اول قوه قضاییه: اعتراض در چارچوب قانون از حقوق مسلم شهروندان است
معاون اول قوه قضاییه گفت: اعتراض در چارچوب قانون از حقوق مسلم شهروندان است، اما آنچه در جریان اغتشاشات اخیر مشاهده شد، در بسیاری موارد از مسیر اعتراض قانونی خارج شده و با اقدامات خشونت‌آمیز، تخریب اموال عمومی، تعرض به جان و مال مردم و ایجاد رعب و ناامنی همراه بوده است.
نظرات

آخرین اخبار
دهلی‌نو درصدد مهار هوش مصنوعی برآمد
مقام پیشین آمریکا: اسرائیلی‌ها دوستان ما نیستند
تیم پیشین اوسمار صعود کرد
شگفتی نتانیاهو از اقدامات امارات
رئیس سابق فدراسیون اسکی سرپرست تیم ملی والیبال شد!
توافق آمریکا و فیلیپین درباره استقرار سامانه‌های موشکی پیشرفته در مانیل
استان‌های مرزی در برقرار ارتباط با ایالت‌های مرزی پاکستان اختیار دارند
زمستان بدون خاموشی در حال سپری شدن
انتقاد سفیر ایران در آلمان از استاندارهای دوگانه اروپا
میزان بدهی رژیم صهیونیستی چقدر است؟
آمریکا در صدد از سرگیری غنی‌سازی اورانیوم
استقلال (3) - الحسین (2)/وداع استقلال با آسیا + فیلم
احضار سفیر آلمان به وزارت امور خارجه
اردوغان: شاخ آفریقا نباید به عرصه درگیری قدرت‌های خارجی تبدیل شود
حزب‌الله محاصره اقتصادی آمریکا علیه کوبا را محکوم کرد
وقوع حادثه امنیتی مقابل کنگره آمریکا
مرشایمر: جنگ با ایران پایان خوشی برای آمریکا ندارد
انفجار در کلیسایی در نیویورک؛ حال 2 نفر وخیم است
کاتس اعتراف کرد: از جنوب لبنان عقب‌نشینی نخواهیم کرد
واردکنندگان کالاهای اساسی بخوانند؛ تا این تاریخ به پول خود می‌رسید
زلنسکی: دیپلماسی زمانی مؤثرتر است که قدرت وجود داشته باشد
رکورد ملی 50 متر کرال پشت شکسته شد
تمجید عارف از وزارت فرهنگ برای برگزاری جشنواره‌های فجر1404
شکست سنگین السد در خانه
قیمت نفت در سراشیبی سقوط قرار گرفت
حمله آمریکا به شناورهای بی‌دفاع کارائیب؛ 11 نفر کشته شدند
اعلام آمادگی هیئت عالی نظارت مجمع در تسریع رسیدگی به لایحه بودجه 1405
امشب؛ ­مهلت ثبت نام خودرو‌های وارداتی به‌پایان می‌رسد
در کدام کشورها فردا اولین روز رمضان است؟
پیش‌بینی وضعیت آب و هوای تهران فردا چهارشنبه 28 بهمن 1404
الغرافه (0) - تراکتور (2)/عبور تراکتور از بحران با برد مقابل الغرافه
سی‌ان‌ان: در مذاکرات ایران و آمریکا پیشرفتی حاصل شده است
مذاکرات روسیه، آمریکا و اوکراین پایان یافت
رابرت مالی: توافق میان ایران و آمریکا قابل دستیابی است
یک تحلیلگر انگلیسی: ناوگان آمریکا در برابر ایران آسیب‌پذیر است
واشنگتن اعلام کرد: آزمایش‌های هسته‌ای را از سر می‌گیریم
عراق 150 داعشی زیر 18 سال را تحویل گرفت
حذف نام نوری المالکی از نامزدی نخست وزیری عراق تکذیب شد
وزاری خارجه ایران و سوئیس دیدار کردند
اعلام اسامی محرومان هفته بیست‌ودوم لیگ برتر فوتبال
مه خوش‌بینی در شب مذاکرات!
اختلافات داخلی در تیم مذاکره‌کننده اوکراین عامل پیچیده‌تر شدن صلح با روسیه
مذاکرات ژنو ترمز بازارهای مالی را کشید/ طلا و دلار سقوط کرد
آیین بزرگداشت چهلمین روز شهدا و جانباختگان ناآرامی های دی ماه 1404 در مشهد برگزار شد
بازه زمانی نام‌نویسی انتخابات شوراهای اسلامی روستا افزایش یافت
مقام آمریکایی: مذاکرات با ایران طبق انتظار پیش رفت
نمایندگان مجلس: برای جانفشانی آماده‌ایم
پیام پزشکیان به نخست‌وزیر ژاپن و تاکید بر تقویت همکاری‌های دوجانبه
عمان: مذاکرات ایران و آمریکا با پیشرفتی ملموس به پایان رسید
تغییر ساعات فعالیت میادین میوه و تره‌ بار در ماه مبارک رمضان