×
اجتماعی
شناسه خبر : 271113
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/11/06 ساعت 00:00
کشف روشی نوآورانه برای ردیابی زباله‌های فضایی قبل از رسیدن به زمین

کشف روشی نوآورانه برای ردیابی زباله‌های فضایی قبل از رسیدن به زمین

دانشمندان روشی را برای شناسایی و ردیابی ورود مجدد زباله‌های فضایی کنترل نشده به جو زمین، با استفاده از شبکه‌ای از حسگر‌های لرزه‌ای که قبلاً برای نظارت بر ارتعاشات داخلی سیاره استفاده می‌شدند، توسعه داده‌اند.

نورنیوز- گروه اجتماعی: پس از ورود به جو، قطعات زباله یک انفجار صوتی، شبیه به موج ضربه‌ای، ایجاد می‌کنند که با سرعت مافوق صوت در پشت جسم منتشر می‌شود.

بنجامین فرناندو، محقق از دانشگاه جانز هاپکینز و کنستانتینوس چارالامبوس، مهندس از کالج امپریال لندن، از این پدیده برای آزمایش فرضیه خود در مورد ورود مجدد مدارگرد شنژو-۱۵ استفاده کردند. حسگر‌های لرزه‌ای داده‌های دقیقی در مورد مسیر، سرعت، ارتفاع و زمان فروپاشی آن ارائه دادند.

نویسندگان در مقاله تحقیقاتی خود خاطرنشان کردند که مشاهدات فروپاشی متوالی و فزاینده، بینش‌های ارزشمندی در مورد پویایی تجزیه زباله‌ها ارائه می‌دهد، که پیامد‌های روشنی برای آگاهی از موقعیت فضایی و کاهش خطر زباله‌ها دارد.

زباله‌های فضایی نگرانی فزاینده‌ای است، به طوری که آژانس فضایی اروپا تخمین زده است که تقریباً ۱.۲ میلیون قطعه زباله فضایی بالقوه خطرناک در مدار زمین وجود دارد و انتظار می‌رود با پایان عمر ماهواره‌های بیشتر، این تعداد افزایش یابد. با این فضاپیما‌های «مرده» نمی‌توان ارتباط برقرار کرد یا آنها را کنترل کرد؛ تنها کاری که می‌توان هنگام نزدیک شدن به زمین یا برخورد با سایر زباله‌ها انجام داد، نظارت بر آنهاست.

با این حال، این مطالعه نشان می‌دهد که نظارت ممکن است مؤثرتر از آن چیزی باشد که قبلاً تصور می‌شد. دانستن مکان، سرعت، ارتفاع و نحوه تجزیه زباله‌ها در هنگام ورود مجدد «به دانشمندان کمک می‌کند تا دینامیک ورود مجدد به جو را ردیابی کرده و محتمل‌ترین نقاط برخورد را شناسایی کنند.»

در ۲ آوریل ۲۰۲۴، ماژول مداری از کار افتاده شنژو-۱۵ بر فراز کالیفرنیای جنوبی دوباره وارد جو شد. با قطر ۲.۲ متر و وزن ۱.۵ تن، به اندازه‌ای بزرگ بود که تهدیدی برای زیرساخت‌های هوانوردی و زمینی ایجاد کند و آن را به یک مورد آزمایشی ایده‌آل تبدیل کرد.

محققان از داده‌های شبکه‌های لرزه‌نگاری کالیفرنیای جنوبی و نوادا برای جستجوی ردپای عبور فضاپیما استفاده کردند. آنها سیگنال‌هایی مطابق با انفجار صوتی تولید شده توسط ورود مجدد آن یافتند و مسیر و فروپاشی آن را در طول نزولش بازسازی کردند.

داده‌ها نشان داد که فضاپیما با سرعتی بین ۲۵ تا ۳۰ ماخ یا حدود ۷.۸ کیلومتر در ثانیه حرکت می‌کرد. در ابتدا یک انفجار صوتی بزرگ و واحد ایجاد کرد و به دنبال آن مجموعه‌ای پیچیده از سیگنال‌های کوچکتر، مطابق با گزارش‌های مربوط به فروپاشی جسم روی زمین، به وجود آمد. در نهایت، فضاپیما به طور کامل در جو سوخت، اما این آزمایش توانایی ردیابی دقیق ویژگی‌های پرواز آن را با استفاده از حسگر‌های لرزه‌ای نشان داد.

محققان تأکید می‌کنند که این روش همچنین می‌تواند در آینده به تعیین دقیق محل برخورد قطعاتی که ممکن است به طور کامل نسوخته باشند، کمک کند و اطلاعات دقیقی را برای کاهش خطرات احتمالی روی زمین ارائه دهد. همچنین به مطالعه پراکندگی ریزذرات بالقوه خطرناک تولید شده در طول ورود مجدد و دستیابی به درک دقیق‌تر از دینامیک فروپاشی کمک می‌کند.

این مطالعه روشن می‌کند که ورود مجدد کنترل‌نشده به جو همیشه رخ خواهد داد و اگرچه نمی‌توان از آن جلوگیری کرد، این روش جدید راهی مؤثر برای استفاده از ابزار‌های عمومی برای نظارت و درک آنها ارائه می‌دهد. این مطالعه در مجله Science منتشر شده است.


کلید واژگان
فضازمینزباله فضایی
اخبار مرتبط
زباله‌های فضایی پروازهای مسافری را نشانه گرفتند
چهارشنبه 1404/11/15 ساعت 01:04
زباله‌های فضایی پروازهای مسافری را نشانه گرفتند
در شرایطی که نوسانات آب‌وهوایی و شلوغی آسمان، چالش‌های جدی برای صنعت هوانوردی ایجاد کرده است، اکنون شرکت‌های هواپیمایی تجاری باید نگران خطرات جدیدی از بالای سر خود نیز باشند.
آیا می‌توان مریخ را به جایی برای زندگی تبدیل کرد؟
چهارشنبه 1404/11/08 ساعت 05:01
آیا می‌توان مریخ را به جایی برای زندگی تبدیل کرد؟
پیشرفت‌های فناوری، بحث تغییر اقلیم مریخ برای سکونت‌پذیرکردن آن (فرآیندی به نام زمینی‌سازی یا Terraforming) را از یک رؤیای غیرممکن به یک پرسش علمی و اخلاقی بلندمدت تبدیل کرده است.
دوستداران فضا بخوانند؛ امکان رزرو هتل در ماه فراهم شد
سه‌شنبه 1404/11/07 ساعت 00:00
دوستداران فضا بخوانند؛ امکان رزرو هتل در ماه فراهم شد
استارت آپ جدید «جی آر یو اسپیس» رزرو اتاق برای یک پروژه هتل روی ماه در آینده را آغاز کرده است.
احتمال برخورد انسان با موجودات فضایی چقدر است؟
پنج‌شنبه 1404/11/02 ساعت 03:02
احتمال برخورد انسان با موجودات فضایی چقدر است؟
همواره شایعات در مورد وجود موجودات فضایی یکی از موضوعات جالب توجه و هیجان انگیز در بین مردم بوده است.
نظرات

آخرین اخبار
امکان خرید نسیه با ضمانت یارانه نقدی فراهم شد
قیمت گوشت قرمز امروز 9 اردیبهشت 1405 + جدول
اروپایی ناتوان تا کجا به تخته پاره تحریم چنگ می زند؟
تحولات سیاسی، تعیین‌کننده مسیر بازار ارز و طلا
قیمت طلای جهانی امروز چهار‌شنبه 9 اردیبهشت 1405 ؛ بازار در آستانه تصمیم فدرال رزرو
شام وحشت ترامپ
انفجار کنترل‌شده بمب‌های عمل‌نکرده در بوشهر طی امروز و فردا
عوارض عبور از تنگه هرمز
هشدار پلیس راهور درباره وضعیت جوی و ترافیکی محورهای کشور
مسوولیت و مذاکره
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 9 اردیبهشت + جدول
پایان پرونده قتل هولناک مهسا؛ قاتل در چند قدمی اعدام
دبیرکل اتحادیه عرب: عامل اصلی بی‌ثباتی منطقه اسرائیل است
ضربه‌های تکراری به سر چه بلایی بر مغز می‌آورد؟
جنگ و آزادی‌های مشروع
شهادت 5 فلسطینی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی
امتحانات پایه‌های 11 و 12 به‌صورت استانی برگزار می‌شود
عکس ترامپ وارد گذرنامه آمریکایی ها شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز چهارشنبه 9 اردیبهشت 1405+جدول
درمان‌های باروری ارتباطی با سرطان ندارند
سازمان ملل: اسرائیل مانع ورود کمک‌های انسانی به غزه نشود
معاون سابق موساد: اسرائیل از نظر استراتژیک و تاکتیکی در برابر ایران شکست خورد
واکنش تاجرنیا به ممنوعیت حضور خارجی‌ها در لیگ برتر
واترپلوی ایران قهرمان بازی‌های آسیایی ساحلی شد
بدن ما چقدر به پروتئین نیاز دارد؟
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 9 اردیبهشت +وضعیت استان ها
دفتر نبیه بری: مخالف مذاکرات مستقیم با اسرائیل هستیم
ابوظبی علیه ریاض؛ بازی نفتی امارات در میانه جنگ
مشحون: زحمات آتشی در بسکتبال غیر قابل انکار است/ یکی از بهترین‌ها را از دست دادیم
ایروانی: ایران حق مقابله با اقدامات گستاخانه ودزدی دریابی آن را دارد
سنا تلاش دموکرات‌ها برای جلوگیری از ماجراجویی ترامپ در کوبا را ناکام گذاشت
کارشناس آمریکایی: واشنگتن به‌دنبال هر راهی برای فرار از شکست در ایران است
محاصره دریایی ایران بی نتیجه است
یمن: حل مساله تنگه هرمز به پایان تجاوزات علیه ایران بستگی دارد
کارشناس حوزه انرژی: تولید بنزین در کشور با مشکل مواجه نمی‌شود
ایروانی: شورای امنیت باید اسرائیل را وادار به رعایت کامل آتش‌بس در لبنان کند
زاخارووا: آماده کمک به حل وضعیت وخیم در خاورمیانه هستیم
9 گل در 90 دقیقه! پاریسی ها مونیخی ها را میخکوب کردند
ذخایر راهبردی کالاهای اساسی در سطح بی‌سابقه
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید
جهش 24 درصدی قیمت انرژی در سال جاری
چارلز سوم: پیوند آمریکا و بریتانیا ناگسستنی است
رحمانی فضلی: ایران تسلیم خواسته‌های غیرقانونی نمی‌شود
پوتین درباره پیامدهای حمله پهپادی به پالایشگاه توآپس هشدار داد
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند