×
اجتماعی
شناسه خبر : 271113
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/11/06 ساعت 00:00
کشف روشی نوآورانه برای ردیابی زباله‌های فضایی قبل از رسیدن به زمین

کشف روشی نوآورانه برای ردیابی زباله‌های فضایی قبل از رسیدن به زمین

دانشمندان روشی را برای شناسایی و ردیابی ورود مجدد زباله‌های فضایی کنترل نشده به جو زمین، با استفاده از شبکه‌ای از حسگر‌های لرزه‌ای که قبلاً برای نظارت بر ارتعاشات داخلی سیاره استفاده می‌شدند، توسعه داده‌اند.

نورنیوز- گروه اجتماعی: پس از ورود به جو، قطعات زباله یک انفجار صوتی، شبیه به موج ضربه‌ای، ایجاد می‌کنند که با سرعت مافوق صوت در پشت جسم منتشر می‌شود.

بنجامین فرناندو، محقق از دانشگاه جانز هاپکینز و کنستانتینوس چارالامبوس، مهندس از کالج امپریال لندن، از این پدیده برای آزمایش فرضیه خود در مورد ورود مجدد مدارگرد شنژو-۱۵ استفاده کردند. حسگر‌های لرزه‌ای داده‌های دقیقی در مورد مسیر، سرعت، ارتفاع و زمان فروپاشی آن ارائه دادند.

نویسندگان در مقاله تحقیقاتی خود خاطرنشان کردند که مشاهدات فروپاشی متوالی و فزاینده، بینش‌های ارزشمندی در مورد پویایی تجزیه زباله‌ها ارائه می‌دهد، که پیامد‌های روشنی برای آگاهی از موقعیت فضایی و کاهش خطر زباله‌ها دارد.

زباله‌های فضایی نگرانی فزاینده‌ای است، به طوری که آژانس فضایی اروپا تخمین زده است که تقریباً ۱.۲ میلیون قطعه زباله فضایی بالقوه خطرناک در مدار زمین وجود دارد و انتظار می‌رود با پایان عمر ماهواره‌های بیشتر، این تعداد افزایش یابد. با این فضاپیما‌های «مرده» نمی‌توان ارتباط برقرار کرد یا آنها را کنترل کرد؛ تنها کاری که می‌توان هنگام نزدیک شدن به زمین یا برخورد با سایر زباله‌ها انجام داد، نظارت بر آنهاست.

با این حال، این مطالعه نشان می‌دهد که نظارت ممکن است مؤثرتر از آن چیزی باشد که قبلاً تصور می‌شد. دانستن مکان، سرعت، ارتفاع و نحوه تجزیه زباله‌ها در هنگام ورود مجدد «به دانشمندان کمک می‌کند تا دینامیک ورود مجدد به جو را ردیابی کرده و محتمل‌ترین نقاط برخورد را شناسایی کنند.»

در ۲ آوریل ۲۰۲۴، ماژول مداری از کار افتاده شنژو-۱۵ بر فراز کالیفرنیای جنوبی دوباره وارد جو شد. با قطر ۲.۲ متر و وزن ۱.۵ تن، به اندازه‌ای بزرگ بود که تهدیدی برای زیرساخت‌های هوانوردی و زمینی ایجاد کند و آن را به یک مورد آزمایشی ایده‌آل تبدیل کرد.

محققان از داده‌های شبکه‌های لرزه‌نگاری کالیفرنیای جنوبی و نوادا برای جستجوی ردپای عبور فضاپیما استفاده کردند. آنها سیگنال‌هایی مطابق با انفجار صوتی تولید شده توسط ورود مجدد آن یافتند و مسیر و فروپاشی آن را در طول نزولش بازسازی کردند.

داده‌ها نشان داد که فضاپیما با سرعتی بین ۲۵ تا ۳۰ ماخ یا حدود ۷.۸ کیلومتر در ثانیه حرکت می‌کرد. در ابتدا یک انفجار صوتی بزرگ و واحد ایجاد کرد و به دنبال آن مجموعه‌ای پیچیده از سیگنال‌های کوچکتر، مطابق با گزارش‌های مربوط به فروپاشی جسم روی زمین، به وجود آمد. در نهایت، فضاپیما به طور کامل در جو سوخت، اما این آزمایش توانایی ردیابی دقیق ویژگی‌های پرواز آن را با استفاده از حسگر‌های لرزه‌ای نشان داد.

محققان تأکید می‌کنند که این روش همچنین می‌تواند در آینده به تعیین دقیق محل برخورد قطعاتی که ممکن است به طور کامل نسوخته باشند، کمک کند و اطلاعات دقیقی را برای کاهش خطرات احتمالی روی زمین ارائه دهد. همچنین به مطالعه پراکندگی ریزذرات بالقوه خطرناک تولید شده در طول ورود مجدد و دستیابی به درک دقیق‌تر از دینامیک فروپاشی کمک می‌کند.

این مطالعه روشن می‌کند که ورود مجدد کنترل‌نشده به جو همیشه رخ خواهد داد و اگرچه نمی‌توان از آن جلوگیری کرد، این روش جدید راهی مؤثر برای استفاده از ابزار‌های عمومی برای نظارت و درک آنها ارائه می‌دهد. این مطالعه در مجله Science منتشر شده است.


کلید واژگان
زمینفضازباله فضایی
اخبار مرتبط
زباله‌های فضایی پروازهای مسافری را نشانه گرفتند
چهارشنبه 1404/11/15 ساعت 01:04
زباله‌های فضایی پروازهای مسافری را نشانه گرفتند
در شرایطی که نوسانات آب‌وهوایی و شلوغی آسمان، چالش‌های جدی برای صنعت هوانوردی ایجاد کرده است، اکنون شرکت‌های هواپیمایی تجاری باید نگران خطرات جدیدی از بالای سر خود نیز باشند.
آیا می‌توان مریخ را به جایی برای زندگی تبدیل کرد؟
چهارشنبه 1404/11/08 ساعت 05:01
آیا می‌توان مریخ را به جایی برای زندگی تبدیل کرد؟
پیشرفت‌های فناوری، بحث تغییر اقلیم مریخ برای سکونت‌پذیرکردن آن (فرآیندی به نام زمینی‌سازی یا Terraforming) را از یک رؤیای غیرممکن به یک پرسش علمی و اخلاقی بلندمدت تبدیل کرده است.
دوستداران فضا بخوانند؛ امکان رزرو هتل در ماه فراهم شد
سه‌شنبه 1404/11/07 ساعت 00:00
دوستداران فضا بخوانند؛ امکان رزرو هتل در ماه فراهم شد
استارت آپ جدید «جی آر یو اسپیس» رزرو اتاق برای یک پروژه هتل روی ماه در آینده را آغاز کرده است.
احتمال برخورد انسان با موجودات فضایی چقدر است؟
پنج‌شنبه 1404/11/02 ساعت 03:02
احتمال برخورد انسان با موجودات فضایی چقدر است؟
همواره شایعات در مورد وجود موجودات فضایی یکی از موضوعات جالب توجه و هیجان انگیز در بین مردم بوده است.
نظرات

آخرین اخبار
گزارش وزیر امور خارجه از روند مذاکرات اخیر
معماری ایستگاه متروی حرم حضرت عبدالعظیم(ع) چشم‌نواز خواهد بود
حداقل افزایش حقوق سال آینده 21 درصد، حداکثر 43 درصد
جزئیات برنامه‌های سحرگاه رمضان 1405 در شبکه‌های سیما
مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در شرایط تصاعد بحران
قیمت زولبیا و بامیه ماه رمضان 1405 اعلام شد
سپاهان ایران - الاهلی قطر ؛ دوئل مرگ و زندگی در الثمامه
قیمت گوشت قرمز امروز 29 بهمن 1404 + جدول
پیش بینی وضعیت آب و هوا گیلان فردا پنجشنبه 30 بهمن 1404
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
ریزش بیش از 40 هزار واحدی شاخص بورس
زلنسکی رئیس جمهور بلاروس را تحریم کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
سخنگوی دولت: نرخ ارز دارو ثابت ماند
121 هزار و 581 داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند
میدری: مبلغ کالابرگ با تورم افزایش می‌یابد
چه کسانی نباید روزه بگیرند؟
اجرای سهمیه سوخت به کارت بانکی مالکان خودرو از سال آینده
کنکور 1405 طبق قوانین قبلی برگزار می شود
افزایش چشمگیر یارانه آرد و نان در بودجه سال آینده
قدرت هوایی ایران با هم‌افزایی جنگنده و پهپاد افزایش می‌یابد
رزمایش دریایی ایران و روسیه فردا آغاز می‌شود
اجرای طرح موقت مقابله با سارقان خشن در کشور
رایزنی نخست‌وزیر انگلیس و ترامپ درباره مذاکرات ایران
آخرین وضعیت ترافیکی آزادراه‌ها و محورهای کشور
جزئیات تفاهم‌نامه‌های اقتصادی ایران و روسیه
پیام ناو و ضدناو؛ رمزگشایی از بیانات راهبردی رهبر معظم انقلاب
جزئیات بازگشت 151 شیء تاریخی ایران از چین اعلام شد
نحوه ثبت درخواست برای جبران خسارت دی‌ماه در تهران
186 معلم ایرانی به مدارس خارج از کشور اعزام شدند
آزادی بسیاری از بازداشتی‌های زیر 18 سال در حوادث اخیر
پادکست | مدیریت خشم در خانه چگونه آتش را خاموش کنیم؟
رویترز: پیشرفت مذاکرات ایران و آمریکا بهای نفت را کاهش داد
«جادوگر فوتبال» به 5 سال حبس محکوم شد
تعویق محاکمه نیکلاس مادورو در آمریکا
شیوه جدید پرداخت یارانه اعلام شد
ساعت کاری ادارات در ماه رمضان 1404 اعلام شد
آیا پدرخوانده ترامپ، ناقوس جنگ را به صدا در می آورد؟
شکاف بین نسلی چیست و چطور پدید آمده است؟
ادعای تلگراف درباره توافق ایران و آمریکا بر سر عناصر بالقوه
4 چیز که نمی‌توانستیم بگوییم و دیروز گفته شد
آکسیوس: مذاکرات اوکراین و روسیه در ژنو به بن‌بست رسید
معاون ترامپ: متحدان اروپایی به منافع خود آسیب می‌زنند
افزایش نرخ ارز در سایه نظم رانتی
فنلاند تصمیم رژیم صهیونیستی درباره کرانه باختری را محکوم کرد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
ژنو، دو مذاکره و یک بازنده مشترک
تکرار اتهام زنی آمریکا در مورد آزمایش هسته‌ای مخفی چین
اقتصادنگار | دستمزد ناچیز کارگران برای سبد گران معیشت
واتیکان: در هیات موسوم به «صلح غزه» رئیس جمهور آمریکا شرکت نخواهیم کرد