×
سیاسی
شناسه خبر : 271038
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/11/05 ساعت 14:34
ترامپ بازهم عقب‌نشینی کرد

نور نیوز از ابعاد تازه ترین عقب نشینی ترامپ در حوزه سیاست خارجی گزارش می دهد؛

ترامپ بازهم عقب‌نشینی کرد

عقب‌نشینی تازه دونالد ترامپ از اظهارات تحقیرآمیزش درباره نیروهای ناتو، بار دیگر الگوی تکرارشونده رفتار او در سیاست خارجی آمریکا را برجسته کرد؛ الگویی که از جنگ تعرفه‌ها با چین تا جنگ اوکراین و تهدیدات نظامی پرهیاهو، اغلب با فشار واقعیت‌ها به عقب‌نشینی ختم شده است.

نورنیوز-گروه سیاسی:دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، بار دیگر در برابر موج انتقادات داخلی و خارجی، ناچار به تعدیل و عقب‌نشینی از مواضع جنجالی خود شد؛ الگویی تکرارشونده که از جنگ تعرفه‌ها گرفته تا پرونده اوکراین و حتی اظهارات تهدیدآمیز درباره حمایت نظامی از اغتشاشات، به یکی از شاخصه‌های رفتاری او در سیاست خارجی تبدیل شده است.
جدیدترین نمونه این عقب‌نشینی، به اظهارات تحقیرآمیز ترامپ درباره نقش نیروهای ناتو در افغانستان بازمی‌گردد. ترامپ پیش‌تر در مصاحبه‌ای با شبکه فاکس‌نیوز مدعی شده بود ایالات متحده هرگز به پیمان ناتو نیاز نداشته و نیروهای برخی کشورهای عضو، از جمله بریتانیا، در افغانستان «کمی عقب‌تر» و «دور از خطوط مقدم» حضور داشته‌اند. این سخنان به‌سرعت با واکنش تند افکار عمومی و مقامات اروپایی مواجه شد و به‌ویژه در بریتانیا موجی از خشم و انتقاد را برانگیخت.
در واکنش به این فشارها، ترامپ ساعاتی بعد در شبکه اجتماعی خود «تروث سوشال» مسیر متفاوتی در پیش گرفت و با لحنی کاملاً متناقض، از سربازان بریتانیایی تقدیر کرد. او نوشت: «سربازان فوق‌العاده و بسیار شجاع پادشاهی متحده همواره در کنار ایالات متحده آمریکا خواهند ایستاد.» ترامپ همچنین با اشاره به کشته شدن ۴۵۷ نظامی بریتانیایی در افغانستان، آنان را «از بزرگ‌ترین جنگجویان» توصیف کرد و حتی ارتش بریتانیا را «بهترینِ بهترین‌ها» نامید؛ هرچند با افزودن قید «پس از ارتش آمریکا».
این چرخش موضع، در حالی رخ داد که کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، اظهارات اولیه ترامپ را «توهین‌آمیز» و «اسفناک» خوانده بود و چهره‌هایی چون شاهزاده هری و راد استوارت نیز خواستار احترام به قربانیان متحدان ناتو شده بودند. وزیر دفاع آلمان نیز تأکید کرد مأموریت و شجاعت سربازان اروپایی در افغانستان، مستقل از اظهارات مقامات آمریکایی، فراموش نخواهد شد.
اما این عقب‌نشینی، رویدادی استثنایی نیست. ترامپ در سال‌های اخیر بارها در عرصه‌های مهم بین‌المللی، ابتدا با ادبیاتی تند و تهدیدآمیز وارد شده و سپس تحت فشار واقعیت‌ها یا هزینه‌های سیاسی، گام به عقب برداشته است. در جنگ تعرفه‌ها، به‌ویژه در برابر چین، او با اعمال تعرفه‌های سنگین، وعده «پیروزی سریع» داد، اما در عمل ناچار به تعلیق یا تعدیل بخشی از این سیاست‌ها شد؛ مسیری که نشان داد اقتصاد آمریکا توان تحمل یک جنگ تمام‌عیار تجاری با پکن را ندارد.
در پرونده جنگ اوکراین نیز، ترامپ با وعده پایان دادن سریع به جنگ و اعمال فشار حداکثری بر روسیه وارد میدان شد، اما به‌تدریج از مواضع سخت اولیه فاصله گرفت و نشانه‌های عقب‌نشینی در برابر واقعیت‌های میدانی و قدرت روسیه آشکار شد. حتی در حوزه اظهارات تند درباره حمایت نظامی از اغتشاشات در برخی ایران، ادبیات تهدیدآمیز او در نهایت به مواضعی مبهم و بدون اقدام عملی تبدیل شد.
مجموع این تحولات، تصویری از سیاست خارجی ترامپ ترسیم می‌کند که بیش از آنکه بر راهبردی پایدار استوار باشد، مبتنی بر شوک رسانه‌ای، فشار روانی و عقب‌نشینی‌های پی‌درپی است. چرخش اخیر او در قبال بریتانیا و ناتو، تنها تازه‌ترین حلقه از زنجیره‌ای است که نشان می‌دهد «تهدید، عقب‌نشینی و تعدیل» به الگوی ثابت رفتار ترامپ در عرصه بین‌الملل تبدیل شده است. 


اخبار مرتبط
تهدید روی کاغذ، تردید در میدان؛ چرا حمله به ایران پرهزینه‌تر از تصور واشنگتن است؟
یکشنبه 1404/11/05 ساعت 15:30
نورنیوز از ارزیابی کارشناسان غربی و اسرائیلی درباره پیامدهای اقدام نظامی علیه ایران گزارش می‌دهد؛
تهدید روی کاغذ، تردید در میدان؛ چرا حمله به ایران پرهزینه‌تر از تصور واشنگتن است؟
همزمان با تشدید تهدیدات مقامات آمریکایی و افزایش انتقال تجهیزات نظامی به منطقه، سناریوی اقدام نظامی علیه ایران دوباره برجسته شده است؛ اما ارزیابی‌های کارشناسان خبره اطلاعاتی و امنیتی آمریکا و اسرائیل نشان می‌دهد این گزینه، بیش از آنکه راه‌حل باشد، مجموعه‌ای از چالش‌های پرهزینه و پیش‌بینی‌ناپذیر را فعال می‌کند.
پروژه جدید علیه ایران؛ چرا ادعای بی‌سند ترامپ دوباره احیا شد؟
یکشنبه 1404/11/05 ساعت 12:00
نورنیوز از آغاز دور جدید جنگ شناختی آمریکا و اسراییل علیه ایران گزارش می دهد؛
پروژه جدید علیه ایران؛ چرا ادعای بی‌سند ترامپ دوباره احیا شد؟
رسانه‌های رژیم صهیونیستی با طرح ادعای جدید مبنی بر ارائه اطلاعات تل‌آویو به واشنگتن در خصوص «اعدام گسترده معترضان» در ایران، یک گام دیگر در جنگ روایت‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران برداشتند. هدف نه افشای حقیقت، بلکه تثبیت یک روایت ساختگی و استفاده از آن در تحریم‌ها و فشارهای حقوقی آینده است.
شهردار مینیاپولیس: دولت ترامپ به شهر ما حمله کرده است
یکشنبه 1404/11/05 ساعت 09:30
شهردار مینیاپولیس: دولت ترامپ به شهر ما حمله کرده است
شهردار مینیاپولیس در اظهاراتی با انتقاد از اقدامات نیروهای فدرال ایالات متحده در برخورد با معترضان تاکید کرد که دولت ترامپ به شهر ما حمله کرده است.
نظرات

آخرین اخبار
رئیس دفتر حفاظت منافع کشورمان در مصر: تحویل اورانیوم غنی شده منتفی است
اعلام جزئیات جدید 10 بندی از طرح مدیریت تنگه هرمز
ریزش حمایت از ادامه جنگ علیه ایران از سوی صهیونیستها
شهروندان ژاپنی خواستار استعفای نخست وزیر کشورشان شدند
تالاب «شادگان» جان گرفت
حزب الله لبنان: در خاک سوریه حضور نداریم
اشتباهات راهبردی و محاسباتی دونالد ترامپ
پزشکیان: خون دختران شهید میناب پایمال نخواهد شد
کشته شدن 8 نفر در تیراندازی ایالت لوئیزیانا در آمریکا
یدالله موقن درگذشت
تاکید وزیر فرهنگ بر ضرورت وجود ستاد تبلیغات جنگ
بایرن مونیخ قهرمانی خود در بوندس‌لیگا را قطعی کرد
زخمی شدن 3 دانشجو در تیراندازی آیووا
دعوت از ایرانیان خارج وداخل کشور برای ایجاد تحول در اقتصاد کشور
فاتح نبرد بزرگ لیگ برتر انگلیس مشخص شد
خداحافظی آمریکا با بنزین 3 دلاری
اعتراف انگلیس به پشتیبانی از حمله به ایران
افزایش شدید قیمت سوخت در ایرلند
رایزنی شهباز شریف با پزشکیان/قدردانی پاکستان از مواضع سازنده ایران
اهدای نشان فداکاری اعطاییِ فرمانده شهید کل قوا به خانواده شهید امیر سپهبد موسوی
آمریکا برای باز شدن تنگه هرمز به ایران التماس می‌کند
بازداشت عامل انتشار مطالب ضد نیروهای مدافع وطن
بخشنامه فروش و تهاتر ساختمان‌های دولتی آسیب‌دیده در جنگ ابلاغ شد
چند کشور و نهاد بین‌المللی به ایران کمک بشردوستانه کردند؟
صندوق‌های ثروت ملی 6عضو شورای همکاری خلیج فارس در معرض شدیدترین فشارهای مالی تاریخ
پاسخ نیروی دریایی سپاه به تیراندازی نیروهای آمریکا به کشتی تجاری ایران
برتری لیورپول و استون ویلا در هفته سی و سوم لیگ برتر
داسیلوا خطاب به ترامپ: به محاصره کوبا پایان دهید
رقم قرارداد استقلال و موسیمانه فاش شد+ جزئیات
مخبر:اگر دشمن بار دیگر اشتباه کند، پاسخ سنگین‌تری دریافت خواهد کرد
سقوط 176 میلیون یورویی ارزش رئال مادرید!
امروز چند نظامی اشغالگر در لبنان زخمی شدند؟
برد لیورپول با گل دقیقه 11+90 فن‌دایک
وزیر علوم خبر داد: حقوق اعضای هیئت علمی افزایش می‌یابد
صعود میلان به رده دوم سری A
سی ان ان : ونس به پاکستان می رود
خبر خوش سفیر ایران از تأمین حق‌آبه ‌‌هیرمند‌
یارانه نقدی فروردین این دهک‌ها واریز شد
افزایش فشار بر ترامپ برای خروج از جنگ با ایران
سردار موسوی: راهبرد رهبر شهید ما را در مقابل قویترین شیاطین سربلند کرد
دستور رئیس بنیاد شهید برای پیگیری فوری درمان جانباز حسین محمدی
تاکید حزب الدعوه بر تداوم نامزدی نوری المالکی برای نخست‌وزیری عراق
تا ساعاتی دیگر عملیات خنثی‌سازی مهمات در ملارد انجام می‌شود
کارخانه یونولیت‌سازی گنبدکاووس در آتش/آتش سوزی مهار شد
تداوم نقض آتش‌بس در جنوب لبنان؛ این بار تخریب منازل میس الجبل
ازسرگیری فعالیت‌های دریایی در جاسک
باشگاه پرسپولیس تهدید کرد؛ شکایت می‌کنیم!
سدها نیمه‌جان، آیا آمارها واقعیت را پنهان می‌کنند؟
میزان نارضایتی از ترامپ به 37 درصد رسید
زمان برگزاری انتخابات اعلام شد