×
بین الملل
شناسه خبر : 271013
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/11/05 ساعت 12:55
نتانیاهو رسماً کمپین انتخاباتی خود را آغاز کرد

نتانیاهو رسماً کمپین انتخاباتی خود را آغاز کرد

نتانیاهو کمپین انتخاباتی خود را با ورود رژیم صهیونیستی به سال انتخابات پارلمانی آغاز کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل: رژیم صهیونیستی وارد سال انتخابات پارلمانی شده است، انتخابات طبق برنامه یا پایان اکتبر برگزار می‌شود و یا زودتر. فضای انتخابات اکنون بر چشم‌انداز سیاسی و رفتار همه احزاب حاکم است و عرصه سیاسی اسرائیل را به سمت تمرکز بر مسائلی سوق می‌دهد که انتظار می‌رود هسته اصلی مبارزات انتخاباتی آینده را تشکیل دهند.

«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی دوشنبه گذشته در سخنرانی خود در مجمع عمومی کنست، این مسائل را تشریح کرد. وی از جلسه ویژه که به درخواست ۴۰ عضو مخالف کنست تشکیل شد و به بحث در مورد عدم موفقیت دولت در رسیدگی به خشونت و جرم در جامعه عرب اختصاص داشت، برای ارائه مسائل و مضامین اصلی که قصد دارد در رقابت‌های انتخاباتی آینده به دنبال آن باشد، استفاده کرد.

طبق گزارش العربی الجدید، نتانیاهو سخنرانی خود را با سرزنش دولت ائتلافی قبلی، معروف به «دولت تغییر»، به دلیل تشدید خشونت و جرم در جامعه عرب آغاز کرد. وی استدلال کرد که این مسئله نتیجه پاسخ این ائتلاف به خواسته‌های فهرست متحد عربی برای اختصاص بودجه به جوامع عرب بوده است؛ بودجه‌هایی که به ادعای نتانیاهو، در واقع به تقویت حضور و نفوذ جرایم سازمان‌یافته کمک کرده‌اند.

وی همچنین اظهار داشت که دولت فعلی او به تلاش خود برای اجرای قانون در النقب، به عنوان بخشی از مبارزه با جرم و خشونت به ویژه در جامعه اعراب بادیه‌نشین در منطقه ادامه خواهد داد. 

درکل نتانیاهو از یک سو، کاهش امنیت شخصی و از سوی دیگر، افزایش خشونت و جرم را به عملکرد دولت ائتلافی قبلی و نهاد قضایی مرتبط دانست و این نهاد را به عدم همکاری با دولت متهم کرد. نتانیاهو با این لفاظی، طبق معمول، از مسئولیت شانه خالی کرده و این پیام را به رأی‌دهندگان اسرائیلی می‌دهد که طرح دولت و تلاش‌های آن برای محدود کردن اختیارات نهاد قضایی تغییر جایگاه مشاور حقوقی دولت و تفکیک جایگاه دادستان کل از مشاور حقوقی با هدف بهبود سطح امنیت شخصی در اسرائیل است.

بنیامین نتانیاهو در سخنرانی خود به تحولات مربوط به ایران پرداخت و تهدیدهای اسرائیل مبنی بر اینکه به ایران اجازه بازسازی قابلیت‌های موشکی یا هسته‌ای خود داده نخواهد شد را تکرار کرد. او همچنین تصریح کرد که دولتش پس از جنگ، هیچ گونه حضور حماس در نوار غزه را نخواهد پذیرفت و اظهار داشت که اسرائیل برای دستیابی به تمام اهداف و منافع خود در نوار غزه تلاش می‌کند و این امر پیش‌نیازی برای ورود به مرحله دوم توافق آتش‌بس در غزه است.

نتانیاهو همچنین از سخنرانی خود برای حمله مجدد به دستگاه‌های امنیتی و ارتش به دلیل شکست بزرگ هفت اکتبر ۲۰۲۳ استفاده کرد و تلاش کرد تا مسئولیت را از دوش خود بردارد و آن را به گردن نهاد امنیتی بیندازد. وی ادعا کرد که با تحقیقاتی که توسط ناظر دولتی آغاز شده بود، کاملا همکاری کرده است، در حالی که به گفته وی، مقامات امنیتی از همکاری خودداری کرده بودند.

بر اساس وضعیت سیاسی اسرائیل، محتوای سخنرانی‌های بنیامین نتانیاهو و عملکرد اپوزیسیون پارلمانی که بارها در دام او گرفتار می‌شوند و به نبردهای سیاسی که در خدمت منافع انتخاباتی او هستند کشیده می‌شوند، می‌توان گفت که نتانیاهو تا حد زیادی در تحمیل دستور کار خود در عرصه سیاسی موفق بوده است. انتخابات آینده احتمالا شاهد اجماع گسترده‌ای در جامعه اسرائیل خواهد بود که موضع راست‌گرایان را در مورد آینده سرزمین‌های فلسطینی اشغال شده در سال ۱۹۶۷ مشخص می‌کند. این موضع مبتنی بر حمایت از گسترش شهرک‌سازی‌ها در کرانه باختری، تقویت حضور نظامی اسرائیل، تضعیف تشکیلات خودگردان فلسطین و تلاش برای جلوگیری از تأسیس کشور فلسطین در آینده است. در این راستا نتانیاهو ادعا خواهد کرد که جناح راست و حزب لیکود در ارزیابی‌های خود از سیاست‌های دنبال شده در کرانه باختری در سال‌های گذشته درست عمل کرده‌اند و اکنون تمام طیف سیاسی اسرائیل، از جمله احزاب اصلی مخالف، این موضع را پذیرفته‌اند.

اختلاف سیاسی که می‌تواند در مورد اشغال و شهرک‌سازی‌ها ایجاد شود، حول محور درخواست جناح راست افراطی برای الحاق کرانه باختری به اسرائیل، در مقابل پیشنهاد حفظ وضع موجود فعلی بدون انجام اقدامات رسمی الحاق، خواهد بود. نتانیاهو موضوع جایگاه احزاب عرب و مشروعیت نفوذ سیاسی آنها در نظام سیاسی اسرائیل، به ویژه در مورد احتمال تشکیل ائتلاف حاکم بعدی را مطرح خواهد کرد.

سوال اصلی این است که آیا احزاب اسرائیلی آماده دریافت حمایت از احزاب عرب برای تشکیل ائتلاف حاکم هستند، همانطور که پس از انتخابات ۲۰۲۱ اتفاق افتاد، یا اینکه پس از وقایع هفت اکتبر، احزاب مخالف اسرائیل ترجیح می‌دهند از تشکیل دولت بر اساس حمایت احزاب عرب خودداری کنند، حتی اگر این حمایت محدود به یک یا چند حزب عرب باشد که از رأی دادن به دولت بعدی در کنست خودداری می‌کنند. در این زمینه باید توجه داشت که این موضوع همچنین محل اختلاف در جامعه عرب و در میان خود احزاب عرب است و از اجماع ضمنی برخوردار نیست. در همین حال، حزب لیکود و رهبر آن، نتانیاهو، برای سلب مشروعیت هرگونه نقش آتی احزاب عرب در تشکیل ائتلاف حاکم بعدی تلاش خواهند کرد.

بنیامین نتانیاهو همچنین تلاش خواهد کرد تا اختلافات داخلی به ویژه در مورد وضعیت نهاد قضایی، نقش احزاب و جامعه حریدی در نظام سیاسی و اجتماعی اسرائیل و موضوع تصویب قانون معافیت دانشجویان مراکز دینی از خدمت سربازی و تأمین بودجه دولتی برای حریدی‌ها و مؤسسات آنها را برجسته کند. همزمان، او تلاش خواهد کرد تا اهمیت وقایع هفت اکتبر ۲۰۲۳ و در درجه اول مسئله پاسخگویی در قبال شکست‌ بزرگ و ایجاد یک کمیسیون رسمی تحقیقات در مورد آن وقایع را کم‌اهمیت جلوه دهد.

در مورد جنگ غزه، با وجود شکست‌ها، وی روایتی ارائه خواهد داد مبنی بر اینکه اسرائیل در نبردی قاطع علیه همه دشمنان در منطقه جنگیده و پیروز شده است و چشم‌انداز خاورمیانه دگرگون شده است.

موضوع معافیت دانشجویان حریدی از خدمت سربازی یکی از حساس‌ترین موضوعات در چشم‌انداز سیاسی و انتخاباتی اسرائیل است. این موضوع حتی در درون خود ائتلاف‌های راست‌ نیز مشکلاتی ایجاد می‌کند، زیرا بخشی از آنها کاملا از این قانون حمایت نمی‌کند.

در مجموع، انتخابات پیش رو در اراضی اشغالی عمدتا حول مسائل داخلی خواهد چرخید، در حالی که اشغال، شهرک‌سازی‌ها و کنترل غزه بار دیگر از گفتگوی عمومی غایب خواهد بود. مسئله فلسطین و مسائل اشغال و شهرک‌سازی‌ها دیگر نقطه اختلاف سیاسی عمیقی بین نخبگان و احزاب اصلی اسرائیل نیست. رویدادهای هفت اکتبر ۲۰۲۳ این اجماع را در جامعه اسرائیل و در بین احزاب اسرائیلی تقویت کرد، در حالی که همزمان اهمیت مسائل داخلی بحث‌برانگیز را به عنوان موضوعات اصلی در رقابت‌های انتخاباتی افزایش داد.


نظرات

آخرین اخبار
علائم شایع کم‌کاری تیروئید
هنگام زلزله چه باید کرد
مونتاژ موشک ماموریت «آرتمیس 3» شروع شد
برگزاری مسابقات دو ومیدانی در هفت شهر دانمارک در حمایت از فلسطین
فرانسه راهبرد ایجاد پایگاه‌های بزرگ نظامی در خارج را کنار گذاشته است
حمله رسانه‌های رژیم صهیونیستی به ستاره بارسلونا پس از برافراشتن پرچم فلسطین
نیویورک تایمز: ایران همچنان بخش قابل‌ توجهی از توان موشکی خود را حفظ کرده است
یونیسف: از آغاز 2025 هر هفته یک کودک فلسطینی به شهادت رسیده است
ونزوئلا ایالت پنجاه و یکم ایالات متحده آمریکا می شود؟
تجاوز توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به خاک سوریه
کارگردان اربای حلقه ها نخل طلای افتخاری کن را دریافت کرد
رویترز: حملات متعدد عربستان به ایران در طول جنگ رمضان
سخنگوی کرملین: سفر ترامپ به روسیه در دستور کار نیست
آیا هانتاویروس مانند کرونا پاندمی می‌شود؟
کمک بشر دوستانه آمریکا؟ هرگز!
الجزیره: 112 کشور به قطعنامه آمریکا درباره تنگه هرمز پیوستند
گوشی طلایی؛ کلاهبرداری جدید ترامپ از آمریکایی‌ها
گفت وگوی تلفنی ترامپ و رئیس امارات متحده عربی، تحولات منطقه محور گفت وگوها
شهادت یک فلسطینی در حمله پهپادی اسرائیل به مرکز غزه
وقوع دو زمین‌لرزه در پردیس، تهران و کرج/ هلال احمر: تاکنون خسارتی گزارش نشده است
بقائی: آنچه بر ملت صلح‌دوست ایران تحمیل شده یک جنگ متعارف نیست
تسهیل در فرآیند شماره‌گذاری خودروها
نوراینفو | نماز آیات چگونه خوانده می‌شود؟
چگونه نماز آیات بخوانیم؟
نوراینفو | مدیریت روانی کودکان در زمان وقوع زلزله
عراقچی: فقدان حسن‌نیت و عدم صداقت آمریکا مهمترین مانع برای پایان قطعی جنگ است
کشف بقایای موشک‌های هدایت‌شونده و پایگاه مشکوک در صحرای نجف
رایزنی بغداد و اسلام‌آباد برای امنیت انتقال سوخت با ایران
ترامپ عازم چین شد
آتش‌سوزی در مقر ارتش اسرائیل در پی حمله پهپادی حزب‌الله
فولاد مبارکه واردکننده ورق می‌شود
اکبر عبدی بر اثر سکته قلبی در ICU بستری شد/مهران غفوریان: برای اکبر عبدی دعا کنید
نورنما | الگوی جدید مدارس هیئت امنایی با مشارکت اجرا می شود
رد ادعای بی‌اساس کویت در رابطه با 4 شهروند ایرانی
یک منبع آگاه: تحقق شروط پنج‌گانه ایران برای ورود به دور دوم مذاکرات
نورنما | افزایش هزینه تولید: دارو تا 300 درصد گران شد
پاسخ ترامپ به انتقاد گراهام: پاکستانی‌ها عالی هستند
تخلیه مجروحان ارتش اسرائیل با بالگرد در پی عملیات‌های انتحاری مقاومت لبنان
گراهام به دنبال میانجیگر دیگری به جز اسلام آباد
نورنما | بازسازی 40 هزار واحد آسیب دیده در دستور کار قرار گرفت
نورنما | تسهیل روند رسیدگی به خودروهای آسیب دیده در جنگ و اعزام کارشناس پلیس به پارکینگ ها
تأکید پاکستان و چین بر امنیت تنگه هرمز و برقراری آتش‌بس پایدار در منطقه
طوفان و گردوخاک در تهران با چند مصدوم/ وزش باد به 55 کیلومتر بر ساعت رسید
نورنما | افزایش هزینه تولید: دارو تا 300 درصد گران شد
روسیه: فشار غرب برای تحریم انرژی مسکو «استثمارگرانه» است
نورنما | افزایش بودجه بیمه ها برای جلوگیری از گرانی دارو و کاهش پرداختی مردم ضروری است
«مرد سه‌هزار چهره» در راه تلویزیون/ بازگشت مسعود شصت‌چی
شکست پروژه نظامی ترامپ علیه ایران به روایت سناتور دموکرات
اعتراض ضدجنگ در سنای آمریکا/جلسه بودجه جنگ علیه ایران مختل شد
سفیر ایران در پکن: آمریکا نمی‌تواند روابط تهران و چین را تضعیف کند