×
سیاسی
شناسه خبر : 271012
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/11/05 ساعت 12:00
پروژه جدید علیه ایران؛ چرا ادعای بی‌سند ترامپ دوباره احیا شد؟

نورنیوز از آغاز دور جدید جنگ شناختی آمریکا و اسراییل علیه ایران گزارش می دهد؛

پروژه جدید علیه ایران؛ چرا ادعای بی‌سند ترامپ دوباره احیا شد؟

رسانه‌های رژیم صهیونیستی با طرح ادعای جدید مبنی بر ارائه اطلاعات تل‌آویو به واشنگتن در خصوص «اعدام گسترده معترضان» در ایران، یک گام دیگر در جنگ روایت‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران برداشتند. هدف نه افشای حقیقت، بلکه تثبیت یک روایت ساختگی و استفاده از آن در تحریم‌ها و فشارهای حقوقی آینده است.

نورنیوز-گروه سیاسی:رسانه های رژیم صهیونیستی با طرح ادعای جدید در خصوص ارائه اطلاعات از سوی تل‌آویو به دولت آمریکا پیرامون «اعدام گسترده معترضان در ایران»، حلقه تازه‌ای از زنجیره جنگ روایت‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران را کلید زده اند. طرح مجدد گزاره «اعدام» و بازنشر وسیع  آن در رسانه های فارسی معاند آن هم با ادبیاتی قطعی و بدون ارائه هرگونه سند مستقل و قابل راستی‌آزمایی، نشان می‌دهد که هدف اصلی نه کشف حقیقت، بلکه تثبیت یک روایت ساختگی در حافظه رسانه‌ای غرب است؛ روایتی که بتواند در آینده، مبنای تحریم‌های جدید، قطعنامه‌های سیاسی و حتی اقدامات حقوقی یا امنیتی قرار گیرد.
تحولات اخیر در حوزه جنگ روایت‌ها میان جمهوری اسلامی ایران و محور آمریکا–اسرائیل بار دیگر نشان داد که مسئله «حقوق بشر» نه یک دغدغه واقعی، بلکه ابزاری کارکردی در منظومه فشار حداکثری علیه ایران است. در این چارچوب، رفتار و گفتار دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، نمونه‌ای گویا از تلاش برای مدیریت شکست‌های میدانی از طریق عملیات روانی و تولید گزاره‌های غیرواقعی محسوب می‌شود.
ترامپ پس از آنکه برخلاف لفاظی‌های اولیه، از وعده حمایت نظامی مستقیم از اغتشاشگران عقب‌نشینی کرد، تلاش نمود این عقب‌گرد را با طرح ادعایی کذب درباره قصد ایران برای «اعدام بیش از ۸۰۰ معترض» و انصراف از آن در نتیجه تهدیدات شخصی خود، توجیه کند. در همان مقطع نیز روشن بود که این گزاره نه یک خطای لفظی یا اغراق رسانه‌ای، بلکه بخشی از یک طراحی آگاهانه با کارکرد دوگانه است: از یک‌سو پوشاندن ناتوانی آمریکا در تبدیل اغتشاشات به یک بحران امنیتی مهارنشدنی، و از سوی دیگر کاشتن یک «بذر دروغ» برای بهره‌برداری‌های آتی در سطوح حقوقی، رسانه‌ای و دیپلماتیک.
اکنون گزارش رسانه های اسرائیل‌ی را باید دقیقاً در امتداد همان پروژه تحلیل کرد. تکرار ادعای «اعدام معترضان» با ادبیاتی قاطع، بدون ارائه مستندات معتبر، نشان‌دهنده تداوم یک عملیات ادراکی هماهنگ میان واشنگتن و تل‌آویو است. عملیاتی که هدف آن اقناع افکار عمومی نیست، بلکه عادی‌سازی یک دروغ و تبدیل آن به «واقعیت مفروض» در فضای تصمیم‌سازی غربی است.
نکته قابل توجه آن است که این فضاسازی‌ها در شرایطی دنبال می‌شود که علی‌رغم تهدیدها، تطمیع‌ها و لابی‌گری‌های گسترده آمریکا و متحدانش، قطعنامه محکومیت ایران در شورای حقوق بشر با رأیی ضعیف و شکننده به تصویب رسید. این واقعیت، نشانه‌ای روشن از کاهش قدرت اقناع روایت غربی و تردید جدی بسیاری از کشورها نسبت به ادعاهای مطرح‌شده است. بخش مهمی از این تردید، ریشه در حجم بالای جنایات بی‌سابقه‌ای دارد که در جریان اغتشاشات اخیر توسط عناصر سازمان‌یافته و وابسته به شبکه‌های مورد حمایت آمریکا و اسرائیل صورت گرفت؛ جنایاتی که بنا بر آمارها، به شهادت حدود ۲۶۰۰ نفر از نیروهای حافظ امنیت و شهروندان عادی انجامید و با صحنه‌هایی کم‌سابقه از مثله‌کردن، سوزاندن و حملات کور همراه بود.
در چنین بستری، تلاش برای معکوس‌سازی جای شهید و جلاد، نه‌تنها فاقد اعتبار اخلاقی است، بلکه از منظر راهبردی نیز با محدودیت جدی مواجه شده است. ادعای رسانه های اسراییلی درباره وجود «شواهد قاطع» از اعدام معترضان، بدون ارائه اسناد مستقل و قابل بررسی، بیش از آنکه یک افشاگری اطلاعاتی باشد، بخشی از عملیات روانی مشترک دو بازیگری است که خود در زمره بدنام‌ترین ناقضان حقوق بشر در جهان قرار دارند. کارنامه رژیم صهیونیستی در کشتار غیرنظامیان، مشروعیت هرگونه ادعای اخلاقی از سوی این رژیم را از اساس زیر سؤال می‌برد.
از منظر راهبردی، می‌توان گفت که آمریکا و اسرائیل در حال گذار از مرحله «بی‌ثبات‌سازی میدانی» به «فشار حقوقی–روایتی» هستند. ناکامی در ایجاد فروپاشی اجتماعی یا شکاف امنیتی پایدار در داخل ایران، آن‌ها را ناگزیر ساخته تا با جعل، بزرگ‌نمایی و تکرار دروغ، هزینه‌های سیاسی و بین‌المللی را جایگزین دستاوردهای از دست‌رفته میدانی کنند. با این حال، تجربه اخیر نشان می‌دهد که ظرفیت این ابزار نیز محدود است و در برابر واقعیت‌های عینی، به‌ویژه افشای نقش شبکه‌های خشونت‌طلب وابسته به غرب، کارایی خود را به‌تدریج از دست می‌دهد.
آنچه تعیین‌کننده خواهد بود، نه حجم دروغ‌های تکرارشونده، بلکه توان بازیگران در تثبیت روایت مبتنی بر واقعیت، مستندسازی حقوقی جنایات واقعی و فعال‌سازی دیپلماسی روایت در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی است؛ عرصه‌ای که به نظر می‌رسد معادلات آن، برخلاف تصور طراحان جنگ روانی، دیگر یک‌سویه و قابل کنترل نیست. 


اخبار مرتبط
ترامپ بازهم عقب‌نشینی کرد
یکشنبه 1404/11/05 ساعت 14:34
نور نیوز از ابعاد تازه ترین عقب نشینی ترامپ در حوزه سیاست خارجی گزارش می دهد؛
ترامپ بازهم عقب‌نشینی کرد
عقب‌نشینی تازه دونالد ترامپ از اظهارات تحقیرآمیزش درباره نیروهای ناتو، بار دیگر الگوی تکرارشونده رفتار او در سیاست خارجی آمریکا را برجسته کرد؛ الگویی که از جنگ تعرفه‌ها با چین تا جنگ اوکراین و تهدیدات نظامی پرهیاهو، اغلب با فشار واقعیت‌ها به عقب‌نشینی ختم شده است.
ادعای ترامپ: دیدار با مقامات ایرانی را لغو کرده‌ام!
سه‌شنبه 1404/10/23 ساعت 19:55
ادعای ترامپ: دیدار با مقامات ایرانی را لغو کرده‌ام!
«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا روز سه‌شنبه ادعا کرد که دیدار با مقامات ایرانی را لغو کرده است!
خبرنگار و دیپلمات یار و یاور هم هستند/جنگ روایت‌ها از جنگ واقعی سخت‌تر است+فیلم
دوشنبه 1404/05/13 ساعت 10:41
عراقچی:
خبرنگار و دیپلمات یار و یاور هم هستند/جنگ روایت‌ها از جنگ واقعی سخت‌تر است+فیلم
عباس عراقچی وزیر امور خارجه با حضور در نشست مطبوعاتی صبح امروز سخنگوی وزارت خارجه، ضمن گرامیداشت روز خبرنگار و شهدای رسانه ؛ با تأکید بر اینکه جنگ روایت ها از جنگ واقعی سخت تر است، گفت: خبرنگار و دیپلمات یار و یاور هم هستند.
نظرات

آخرین اخبار
این زن عامل حذف آلمان از جام جهانی شد !
آمریکا، 250 کیلومتر از سواحل هرمزگان را آلوده کرد
برنامه حرکت قطارهای ویژه مراسم تشییع رهبر شهید اعلام شد
جزئیات محدودیت‌های پروازی فرودگاه های مهرآباد و امام خمینی اعلام شد
ابن‌الرضا: توان موشکی و پهپادی ایران قابل مذاکره نیست
وزارت کار: تعطیلات هفته آینده شامل کارگران بخش خصوصی هم می‌شود
جدول گلزنان جام جهانی 2026؛ هالند در تعقیب مسی و امباپه
موعد جدید دیدار با ملی‌پوشان در مهرآباد
حضور مقامات 40 کشور در مراسم وداع و تشییع رهبر شهید
عاشورا؛ رسالت بیداری انسان
ترافیک پرحجم در محورهای پرتردد البرز و قزوین + جزئیات
نوراینفو| پیامدهای جسمانی استفاده مفرط از تلفن همراه
علت صدای انفجار در بندرعباس مشخص شد
افزایش سهمیه سوخت ناوگان عمومی در ایام تشییع رهبر شهید انقلاب
نوراینفو |موج استعفا و برکناری پس از ناکامی در جام جهانی
عارف: آموزش هوش مصنوعی و امنیت سایبری در مدارس ضروری است
شکست دختران والیبال ایران در روز نخست قهرمانی آسیا
14 هزار ماینر غیرمجاز در خوزستان امحا می‌شود
کالبد یا کارکرد؟! درباره امتحان دیکته همسایه های سر به هویٰ
کارشناس: توافق لبنان و رژیم صهیونیستی به نفع نتانیاهو است
آماده‌باش هلال‌احمر برای تشییع رهبر شهید
ادعای تازه واشنگتن؛ مذاکرات دوحه با ایران پیشرفت مثبت داشته است
مسائل اقتصادی و راهکارهای پلیسی
باید برخاست
دادستان تهران به اخلالگران بازار؛ برخورد قاطع در راه است
قیمت گوشت قرمز امروز 10 تیر 1405 + جدول
برنامه بازی‌های جام جهانی 2026 امروز چهارشنبه 10 تیر
بورس صعودی شد؛ ورود 3 همت پول حقیقی به تالار شیشه‌ای
چرا ترکیه ناگهان به مهم‌ترین هدف تل‌آویو تبدیل شد؟
پیش‌ بینی قیمت دلار چهارشنبه 10 تیر 1405 / دلار در دوراهی صعود و عقب‌نشینی قرار گرفت
پیش بینی قیمت طلا و سکه چهارشنبه 10 تیر 1405 / سایه سنگین دلار بر بازار طلا
فرزاد جمشیدی مجری معروف تلویزیون درگذشت + جزئیات علت فوت و زمان خاکسپاری
روسیه: امیدواریم تفاهم ایران و آمریکا به توافق نهایی برسد
قیمت طلای جهانی امروز چهار‌شنبه 10 تیر 1405
ترافیک سنگین در جاده‌های شمال و ورودی تهران
مهلت بازگشت ارز صادراتی تمدید شد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 10 تیر 1405+ جدول
شهادت مأمور انتظامی در حمله مسلحانه در سیب و سوران
تهران سه‌شنبه 16 تیر تعطیل شد
امباپه تاج پادشاهی را پس گرفت؛ هالند تاریخ‌ساز شد و مکزیک جشن 40 ساله گرفت
اقتصادنگار | شوخی تلخ و خطرناک با نان
آیزنکوت رسماً نامزد نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 10 تیر 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 10 تیر 1405 + وضعیت استانها
سازمان غذا و دارو: این محصولات را نخرید
توصیه‌های مهم به سالمندان برای حضور در مراسم تشییع رهبر شهید
الشرق: اسرائیل عامل اصلی بحران‌های منطقه است
هشدار درباره آمپول‌های لاغری
دانشمندان سلول‌های سرطان پانکراس را وادار به خودتخریبی کردند
سازمان جهانی بهداشت:تابستان‌های داغ‌تر در انتظار اروپا