×
اقتصادی
شناسه خبر : 271007
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/11/05 ساعت 13:04
رکوردزنی مصرف گاز در ایران

رکوردزنی مصرف گاز در ایران

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: ما در مجلس و برنامه هفتم توسعه تلاش کردیم موضوع بهینه‌سازی مصرف انرژی را مورد توجه قرار دهیم چراکه شدت مصرف انرژی در کشور بالا و دو برابر مصرف انرژی نسبت به سایر کشورهاست.

نورنیوز-گروه اقتصادی: مصطفی نخعی - عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای  اسلامی در مراسم امضای قرار شرکت‌های کارور گاز اظهار کرد: این روزها شاهد رکوردزنی مصرف گاز در بخش‌های مختلف هستیم اما با عزم شرکت ملی گاز شاهد پایداری این شبکه در کشور بودیم.  

وی افزود: در سال جاری و در جریان جنگ ۱۲ روزه شرکت ملی گاز خوش درخشید و با حوادث مختلفی رو به رو بود  اما به خوبی مدیریت کردند و اجازه داده نشد کشور ذره‌ای دچار مشکل شود. موضوع بهینه‌سازی مصرف بسیار مهم است. ما در مجلس و برنامه هفتم توسعه تلاش کردیم این‌موضوع را مورد توجه قرار دهیم چراکه شدت مصرف انرژی در کشور بالا است.

نخعی گفت: بهره‌وری انرژی در کشور ما بالا نیست بنابراین تلاش کردیم قوانینی را تدوین کنیم. امیدواریم در اجرای این قوانین نیز اراده لازم وجود داشته باشد و ما شاهد عدد و رقم‌های خوبی در صرفه‌جویی و مصرف انرژی باشیم.  

در ادامه نیز سید اسماعیل حسینی - سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: انرژی از نقاط قوت کشور ما محسوب می‌شود که در چند دهه اخیر به دلیل سوء مدیریت به بحران تبدیل شده است و بسیاری از مشکلات ریشه در ناترازی انرژی دارد.  

وی افزود: برای حل این چالش باید به انرژی و توسعه تولید آن پرداخت. همچنین بهینه‌سازی در مصرف می‌تواند موثر باشد. منابع مورد نیاز سازمان انرژی بهره‌وری تامین و پیش‌بینی شده است. امروز ۸۵ درصد گاز تولیدی به بخش خانگی و تجاری تحویل داده می‌شود که ۴۵ درصد آن هدر می‌رود.  

همچنین در ادامه علی‌اصغر رجبی - مدیرعامل انرژی و کربن شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: این برنامه در چارچوب قانون برنامه هفتم توسعه و با هدف تأمین منابع از محل صرفه‌جویی انرژی اجرا می‌شود.

وی افزود: مرحله اول به‌صورت آزمایشی در شهر اردکان یزد اجرا شد و تا ۴۰ هزار خانوار را تحت پوشش قرار داد؛ در این مرحله، با ایجاد بازارچه‌های تخصصی، مصرف انرژی به‌صورت دقیق رصد شد و بر اساس داده‌های به‌دست‌آمده، زمینه ورود به مرحله دوم فراهم شد. در در مرحله دوم نیز فرآیند بازآرایی و ساختارسازی با مشارکت تمامی مدیریت‌ها انجام شد که در نهایت منجر به تدوین پیش‌نویس‌ها و تهیه سند نهایی شد. این سند پس از تصویب در هیأت وزیران، لازم‌الاجرا شد و بر اساس آن، دستورالعمل اجرایی نیز تدوین و در ۱۶ مهرماه امسال ابلاغ شد.

رجبی تشریح کرد: پس از ابلاغ دستورالعمل، تمرکز اصلی بر تدوین قراردادهای تیپ قرار گرفت تا شرکت‌های کارور بتوانند بر اساس آن وارد قرارداد شوند. در این مسیر از روش‌های علمی مورد تأیید جهانی استفاده شد و بهره‌گیری از تجربیات بین‌المللی نشان داد این مسیر برای شروع کاملاً مناسب است.

وی گفت: در مرحله سوم وارد فرآیند ظرفیت‌سازی شدیم که از تولید گاز در شرکت ملی نفت آغاز و پس از پالایش، تولید و انتقال در شرکت ملی گاز ادامه می‌یابد. با استفاده از زنجیره‌های اطلاعاتی جدید و داده‌های موجود، امکان رصد و ارزیابی دقیق مصرف گاز فراهم شده است.

رجبی با بیان اینکه در مرحله چهارم، نخستین فراخوان منتشر و اعلام شد قراردادهای نوع ۲ با هدف بهینه‌سازی مصرف و از نقطه مصرف‌کننده و کنتورها آغاز می‌شود، ادامه داد: برای تسهیل مشارکت، در سال اول سخت‌گیری اعمال نشد و همه شرکت‌هایی که ظرفیت ورود داشتند امکان حضور یافتند که در نهایت ۳۵ شرکت برای مدت یک سال مجوز فعالیت دریافت کردند.

مدیرعامل انرژی و کربن شرکت ملی گاز ایران تاکید کرد:  مرحله پنجم از امروز آغاز شده که در این مرحله در ۱۲ استان کشور حدود ۲۰ قرارداد منعقد می شود. تمرکز این مرحله بر مصرف‌کنندگانی است که به دلیل عایق‌بندی نامناسب یا کمبود دانش و اطلاعات، در دهک‌های مصرفی بالاتر قرار گرفته‌اند.

وی در پایان گفت: از امروز، دهک‌های درآمدی یک تا پنج که به اشتباه در دهک‌های بالای مصرف قرار گرفته‌اند، به‌عنوان جامعه هدف انتخاب شده‌اند و در حوزه خانوار، برای ۱۰۰ هزار خانوار به همراه مرغداری‌ها، نانوایی‌ها، آشپزخانه‌های صنعتی و کوره‌های صنعتی قراردادهای بهینه‌سازی مصرف انرژی منعقد خواهد شد.


نظرات

آخرین اخبار
عضو پارلمان لبنان: خط زرد اسرائیل را در هم می کوبیم
مخالفت مسکو با تکرار اقدامات تجاوزکارانه علیه ایران و لبنان
تاکسیدرمی و آنتیک از دوم اردیبهشت روی پرده سینماها می‌رود
ضرغامی: رهبر انقلاب سلامت هستند
عون از تلاش‌های دیپلماتیک برای حفظ آتش‌بس در لبنان خبر داد
کرملین: وضعیت تنگه هرمز غیرقابل پیش‌بینی است
رئیس شورای اروپا: بازگشایی کامل تنگه هرمز در اولویت اتحادیه اروپاست
رایزنی وزرای امور خارجه ایران و پاکستان
روند جدید در سیاست خارجی آمریکا؛ از عملیات مخفی تا حمایت آشکار
فرودگاه امام(ره) و مهرآباد به روی مسافران باز شد/10 فرودگاه دیگر بزودی فعال می شوند
استراتژیست آمریکایی: جنگ با ایران می‌تواند به بحرانی بزرگ‌تر از عراق و ویتنام تبدیل شود
معرفی 2 نفر با اتهام افساد فی الارض به دادگاه /پرونده 9 متهم روی میز
هلند برای مهار اثر گرانی سوخت دست به کار شد
رشد 6 درصدی تولید فولاد ایران در سایه جنگ‌ها
تغییر مسیر صنعتی آلمان از خودروسازی به تولیدات نظامی
مهلت ثبت‌نام وام بنگاه‌های اقتصادی تمدید شد
واریز حقوق فروردین بازنشستگان کشوری با احکام جدید آغاز شد
حداقل مزد 1405 ابلاغ شد ؛ جزئیات کامل حقوق 1405+ مبلغ بن کارگری تا حق تأهل
تأکید پاکستان بر راه‌حل دیپلماتیک در دیدار با سفیر ایران
وزیر خارجه روسیه: تبعات تنش خلیج فارس به سراسر منطقه گسترش می‌یابد
دستور فوری پزشکیان برای احیای میراث و حمایت از صنایع‌دستی
جلالی: روسیه در جنگ اخیر حمایت نظامی به ایران نمی‌دهد
نورنما | ارسال بسته مشکوک از جانب ایران برای ترامپ
افزایش 53 درصدی ورودی آب به سدهای کشور از ابتدای سال آبی
کاهش نسبی دمای هوا در پایتخت تا روز چهارشنبه
لوکاشنکو به آمریکا هشدار داد: جهان اسلام را خشمگین کرده‌اید
فرمانده ارتش پاکستان محاصره دریایی آمریکا را مانع مذاکرات دانست
دستور پادشاه بحرین برای برخورد با حامیان ایران
تصمیم تعویق انتخابات به تأیید شورای عالی امنیت ملی رسید
گاردین: تناقض‌گویی ترامپ تنگه هرمز را به اهرم راهبردی ایران تبدیل کرد
ستاره کم‌فروغ استقلال امید اول هائیتی در جام جهانی 2026
رئیس‌کل گمرک: تمامی کالاهای اساسی با سریع‌ترین زمان ممکن ترخیص شدند
حمایت مجدد چین از آتش‌بس میان ایران و آمریکا
افزایش مبلغ کالابرگ در انتظار تصمیم دولت
تیم ملی 22 اردیبهشت راهی ترکیه می‌شود؛ برنامه ریزی برای پنج بازی تدارکاتی
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 31 فروردین
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 31 فروردین 1405+ نگاه بازار طلا به مذاکرات اسلام‌آباد
چند واحد مسکونی تهران در جنگ اخیر آسیب دیدند؟
تاکید وزیر فرهنگ بر ضرورت روایتگری منسجم در جنگ رمضان
اعلام آمار نهایی شهدا در جنگ تحمیلی آمریکا و اسرائیل
هشدار قرارگاه خاتم‌الانبیا: اقدام لازم علیه ارتش آمریکا انجام می‌شود
نشانه‌های مهم کمبود ویتامین B12 را بشناسید
اقدام کم‌نظیر یک پرستار؛ اهدای 30 میلیارد تومان برای بازسازی بیمارستان روزبه
پیش بینی هواشناسی هرمزگان در روز دوشنبه 31 فروردین 1405
تمدید مهلت ثبت‌نام دکتری بدون آزمون دانشگاه آزاد
آیا قرار گفتگو، زمان شلیک است؟
افسردگی زنگ خطر بیماری های مغزی در سالمندان
پلیس تهران: ارسال تصاویر اماکن حساس جرم است
رسوایی بزرگ رسانه‌ای؛ فرو پاشی پروژه ساخت تصویر جعلی از رضا پهلوی
نورنما | چشم به راه...!