×
بین الملل
شناسه خبر : 270881
تاریخ انتشار : شنبه 1404/11/04 ساعت 16:32
واشنگتن در پی تشدید فشار بر کشورهای آمریکای لاتین درباره ایران

رویترز:

واشنگتن در پی تشدید فشار بر کشورهای آمریکای لاتین درباره ایران

رسانه انگلیسی نوشته واشنگتن کارزار تعمیق نفوذ ژئوپلیتیکی خود در آمریکای لاتین و کاهش نفوذ رقبای خود در این منطقه را شدت بخشیده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: رسانه انگلیسی روز شنبه نوشته واشنگتن در حال اعمال فشار بر بولیوی است تا آنچه «افراد مظنون به جاسوسی برای ایران» خوانده را از این کشور آمریکای جنوبی اخراج کند و همچنین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروه‌های به اصطلاح «تروریستی» قرار دهد.

منابع آگاه به رویترز گفته‌اند واشنگتن همچنین از لاپاز خواسته حزب‌الله و حماس را به‌عنوان سازمان‌های تروریستی معرفی کند.

رسانه انگلیسی نوشته این فشار دیپلماتیک غیرعلنی در چارچوب تلاش گسترده‌تر آمریکا برای تعمیق نفوذ ژئوپلیتیکی خود در آمریکای لاتین و کاهش نفوذ رقبای خود در این منطقه صورت می‌گیرد.

بر اساس گفته‌ یک منبع آشنا با این موضوع، پس از عملیات غیرقانونی در اوایل ماه ژانویه برای ربایش «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور ونزوئلا، مقام‌های آمریکایی به‌سرعت دولت «دلسی رودریگز» رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا را تحت فشار قرار دادند تا همکاری‌های اقتصادی و امنیتی میان کاراکاس و تهران را محدود کند. ونزوئلا و ایران سال‌ها متحدان نزدیک یکدیگر بوده‌اند.

پیش از این، دلسی رودریگز ضمن تاکید بر حاکمیت و استقلال کشورش، گفته بود که «ونزوئلا حق دارد با چین، روسیه، کوبا و ایران ارتباط داشته باشد.»

وزارت خارجه بولیوی در پاسخ به رویترز اعلام کرد که «هنوز موضع کاملاً مشخص و نهایی در این زمینه وجود ندارد». وزارت خارجه آمریکا به درخواست برای اظهار نظر پاسخی نداد و نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد نیز از اظهارنظر خودداری کرد.

«اوو مورالس» رئیس‌جمهور پیشین و همچنین «لوئیس آرسه» رئیس‌جمهور چپ‌گرای بولیوی که از سال ۲۰۲۰ تا اواخر سال گذشته قدرت را در دست داشت، از دید مقام‌های آمریکایی تمایلی به تلاش‌ها برای دور کردن لاپاز از تهران نداشتند. با این حال، اکنون مقام‌های آمریکایی معتقدند پس از پیروزی «رودریگو پاز» در انتخابات ماه اکتبر، فرصت ویژه‌ای به دست آمده است.

پس از پیروزی پازِ میانه‌رو در انتخابات ریاست‌جمهور بولیوی، «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت خارجه ایران ضمن تبریک به او، بر تداوم روابط دوستانه و تعمیق پیوندهای مبتنی بر احترام متقابل و منافع مشترک بین دو کشور، به‌ویژه در حوزه‌های علمی، سلامت و فرهنگی تأکید کرد.

رویترز نوشته اگرچه تلاش کنونی برای ایجاد شکاف ژئوپلیتیکی میان ایران و آمریکای لاتین موضوع تازه‌ای نیست، اما نشانه‌هایی وجود دارد که این تلاش‌ها در حال شدت گرفتن است.

به گفته منابع، هیأتی شامل مقام‌هایی از وزارت خارجه آمریکا و نهادهای اطلاعاتی این کشور در همین ماه به لاپاز سفر کرده‌اند که بخشی از هدف این سفر، گفت‌وگو درباره احتمال قرار دادن این گروه‌ها در فهرست سازمان‌های به اصطلاح تروریستی بوده است.

به گفته منابع مورد استناد رویترز، فشارهای مرتبط با ایران در بولیوی بخشی از یک کارزار گسترده‌تر واشنگتن در منطقه است. در ماه سپتامبر، اکوادور که از متحدان آمریکا به شمار می‌رود، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حماس و حزب‌الله را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داد و آرژانتین نیز هفته گذشته نیروی قدس سپاه پاسداران را به‌عنوان یک سازمان تروریستی معرفی کرد.

به گفته این منابع، ایالات متحده از هر دو اقدام حمایت و برای انجام آن‌ها تلاش کرده است. واشنگتن همچنین ممکن است تلاش‌های مشابهی را در شیلی، پاناما و پرو انجام دهد.

بقائی درباره اقدام ضدایرانی آرژانتین گفته بود: اینکه بخشی از نیروی مسلح رسمی یک کشور را برچسب بزنند، از لحاظ حقوق بین‌الملل مردود است، از لحاظ سیاسی هم ناشایست و خطرناک است. هیچ مبنای بین‌المللی و حقوقی برای چنین رفتارهایی وجود ندارد اما متاسفانه از قبل هم برخی کشورهای چنین اقداماتی را انجام دادند. این اقدام حتما با واکنش متقضی از جانب ایران مواجه خواهد شد.


نظرات

آخرین اخبار
قیمت نفت از 107 دلار عبور کرد؛ بازار نگران عرضه
گرانی خودرو ادامه دارد؛ دولت تازه از «ورود در صورت فشار بیشتر» می‌گوید
نوراینفو | قیمت لوازم‌التحریر در بازار؛ هزینه خرید نوشت‌افزار دانش‌آموزان چقدر است؟
راز موفقیت پروتکل مونترال در حفاظت از لایه ازن چیست؟
محموله میلیاردی سوخت قاچاق در انبار یک واحد تولیدی کشف شد
سایه دیوان عالی بر سر طرح جنجالی ترامپ؛ چرا رای‌گیری پستی ممنوع نشد؟
هشدار آتش‌نشانی رشت به شهروندان؛ با 125 تماس نگیرید
اعتراف نویسنده صهیونیست به شکست آمریکا در جنگ ایران
76 درصد متقاضیان حج 1406 معاینه شدند؛ توصیه پزشکی هلال‌احمر به زائران
قیمت سکه پارسیان امروز سه‌شنبه 24 شهریور؛ جدول نرخ انواع سوت
پیام رئیس سازمان بسیج در پی شهادت مولوی گرگیج؛ تروریست‌ها از پاسخ جنایت فرار نخواهند کرد
بحران مهمات آمریکا به تل‌آویو رسید؛ ناکامی ارتش اسرائیل در نهایی‌کردن قراردادهای تسلیحاتی
رایزنی پاکستان و گروسی درباره تنش‌زدایی در منطقه
اختراع سیستم پشتیبانی پویا برای پا مدال طلای کانادا را بر گردن یک ایرانی انداخت
غندی‌پور از همراهی تیم امید در ژاپن بازماند
تصادف مرگبار ال90 با کامیون در جاده نقده - پیرانشهر
هشدار پلیس راهور برای روزهای پایانی شهریور؛ موج بازگشت سفرها در راه است
دستگیری یک قاچاقچی با هزار کیلو مواد روانگردان!
کره‌جنوبی به دنبال گسترش همکاری با ترکمنستان
وزیر میراث فرهنگی برای نجات قلعه تاریخی پاده وارد عمل شد + فیلم
کاهش قیمت سیب‌زمینی در بازار
چرا صادرات گوجه‌فرنگی تا پایان سال ممنوع شد؟
زنگ خطر برای فوک خزری؛ 29 قلاده در مازندران تلف شدند
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکادر روز شصت‌وششم؛انهدام پهپادMQ1 درهرمز وحمله به قایق‌ صیادی
یک ایرانی ساکن خارج مجوز واردات برند لوکس خودرو به کشور را گرفت
داور ایرانی در مسابقات جهانی کانوپولو قضاوت می‌کند
نظرسنجی جدید: پیشتازی دموکرات‌ها با اختلاف 7 درصدی در آستانه انتخابات میان دوره‌ای آمریکا
زمان واریز معوقات اردیبهشت بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد + جزئیات نحوه واریز
آخرین قیمت خودروهای سایپا امروز سه‌شنبه 24شهریور 1405؛اختلاف میلیاردی قیمت بازار و کارخانه
سرلشکر عبداللهی جزئیات برنامه‌های پدافند غیرعامل 1405 را اعلام کرد؛ از آموزش تا رزمایش
آمریکا استقرار سلاح تهاجمی در فضا را تأیید کرد
انتخاب میان «نان» یا «اقامت»؛ قانون جنجالی ترامپ که مهاجران آمریکا را به چالش کشید
مبارزه با تروریسم «شانگهای» علیه حملات تروریستی آمریکا
هشدار هواشناسی برای چند استان؛ باد شدید و غبار در راه است
تأکید سخنگویان ارتش و سپاه بر هم‌افزایی در برابر دشمن
تنها مربی بدون باخت لیگ فوتبال ایران کیست؟
17 میلیون تماس با اورژانس؛ چند درصد تماس‌ها مزاحم بودند؟
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 24 شهریور 1405؛ بازار دوباره صعودی شد+ جدول قیمت ها
راز مرگ نهنگ 10 تنی در ساحل بندرچارک فاش شد
دام روی دست دامداران ماند؛ چرا گوشت قرمز همچنان گران می‌شود؟
روایت وزیر نیرو از روزهای سخت جنگ؛ برق ایران چگونه سرپا ماند؟
تسهیلات 140 میلیونی برای اسقاط موتورسیکلت فرسوده؛ وام 500 میلیونی در راه است
آخرین قیمت گوشت قرمز امروز 24 شهریور 1405؛ افزایش نرخ گوشت قرمز+ جدول قیمت ها
بازنگری 3200 رشته دانشگاهی به دانشگاه‌ها واگذار شد
برق این شهرهای چهارمحال و بختیاری سه‌شنبه 24 شهریور قطع می‌شود؛ خانمیرزا، کیار و سامان
دلار توافقی در آستانه کانال 165 هزار تومان؛ قیمت امروز سه‌شنبه 24 شهریور اعلام شد
وزیر آموزش‌وپرورش: مدارس مهرماه حضوری بازگشایی می‌شوند
ایران، بریکس و سازمان شانگهای
ایمان یمنی و خردمندی یمانی!
سرمربی السد بعد از باخت به استقلال: خیلی ضعیف بودیم