×
بین الملل
شناسه خبر : 270808
تاریخ انتشار : شنبه 1404/11/04 ساعت 11:32
خشم انگلیسی ها از اظهارات ترامپ

خشم انگلیسی ها از اظهارات ترامپ

اظهارات اخیر «دونالد ترامپ» درباره نقش نیرو‌های ناتو در جنگ افغانستان موجی از خشم و انتقاد در بریتانیا برانگیخته است.

نورنیوز-گروه بین الملل:ترامپ در گفت‌وگویی با شبکه فاکس‌نیوز مدعی شد که نیرو‌های ناتو «در خط مقدم حضور نداشتند» و «کمی عقب‌تر می‌ماندند». او همچنین بار دیگر این ادعا را تکرار کرد که ناتو در صورت نیاز، از آمریکا حمایت نخواهد کرد.

این سخنان با واکنش‌های تند از سوی نمایندگان پارلمان بریتانیا و کهنه‌سربازان روبه‌رو شد. منتقدان یادآوری کردند که ۴۵۷ سرباز بریتانیایی در جنگ افغانستان جان باختند و در مجموع ۳٬۴۸۶ نیروی ناتو در این جنگ ۲۰ ساله کشته شدند؛ از جمله ۲٬۴۶۱ نظامی آمریکایی. کانادا نیز ۱۶۵ کشته داشت و دانمارک - که اخیراً بر سر موضوع گرینلند با آمریکا اختلاف داشته - با ۴۴ کشته رزمی بالاترین تلفات سرانه را پس از آمریکا متحمل شد.

کالوین بیلی، نماینده حزب کارگر و افسر پیشین نیروی هوایی سلطنتی که در افغانستان در کنار نیرو‌های عملیات ویژه آمریکا خدمت کرده، گفت ادعای ترامپ «هیچ شباهتی به واقعیت میدانی ندارد».

بن اوبیزه-جکتی، نماینده محافظه‌کار و افسر سابق هنگ یورکشایر، اظهار کرد که «تأسف‌بار است که رئیس‌جمهور آمریکا چنین بی‌اعتنایی‌ای نسبت به فداکاری نیرو‌های بریتانیا و متحدان ناتو نشان می‌دهد».

تن دسی، رئیس کمیته دفاعی مجلس عوام، این اظهارات را «توهین‌آمیز» و «بی‌احترامی به زنان و مردان شجاع نیرو‌های مسلح بریتانیا» توصیف کرد؛ کسانی که «جان خود را برای کمک به متحدان به خطر انداختند و بسیاری از آنان جان باختند».

امیلی تورنبری، رئیس کمیته امور خارجه، نیز گفت این سخنان «بیش از یک اشتباه ساده» است و «توهینی آشکار به خانواده‌های کشته‌شدگان» محسوب می‌شود.

در گزارش همچنین به سابقه ترامپ در فرار از خدمت سربازی در جنگ ویتنام اشاره شده است؛ او به دلیل «خار پاشنه» از خدمت معاف شد - ادعایی که سال‌ها محل تردید بوده است.

استیون استوارت، سرباز سابق و نویسنده، گفت: «این حرف‌ها هم نادرست‌اند و هم توهین‌آمیز. این‌که فردی که گفته می‌شود از خدمت در ویتنام طفره رفته، چنین سخنانی بگوید، بسیار طعنه‌آمیز است. او یاد و خاطره صد‌ها سرباز بریتانیایی را که در افغانستان جان باختند لکه‌دار کرده است. اگر ذره‌ای شرافت داشت، باید در برابر خانواده‌های کشته‌شدگان زانو می‌زد و طلب بخشش می‌کرد.»

اد دیوی، رهبر حزب لیبرال دموکرات، نیز در شبکه X نوشت: «ترامپ پنج بار از خدمت نظامی فرار کرد. چه‌طور به خود اجازه می‌دهد فداکاری دیگران را زیر سؤال ببرد؟»

بیلی در ادامه یادآوری کرد که در ۴ ژوئیه ۲۰۰۸ به نیرو‌های آمریکایی گفته بود حضور بریتانیا در افغانستان بر پایه همان باور‌های بنیادینی است که در شکل‌گیری آمریکا نقش داشت: این‌که مردم آزاد حقوقی ذاتی دارند و نباید زیر سلطه استبداد زندگی کنند. او گفت این باور، اساس واکنش به حملات ۱۱ سپتامبر بود و اکنون نیز ارزش تأمل دارد.

البته این تمام این جنگ قدرت میان آمریکا با اروپا و کانادا نیست و ترامپ در داووس گفته بود: «کانادا به‌خاطر ایالات متحده زنده است.» مارک کارنی، نخست‌وزیر کانادا، پس از بازگشت از داووس به سخنان دونالد ترامپ واکنش نشان داد. کارنی در پاسخ گفت که کانادا «نه به لطف آمریکا، بلکه به‌خاطر ارزش‌های کانادایی» شکوفا شده است.

کارنی که در مجمع جهانی اقتصاد سخنرانی‌ای با بازتاب گسترده داشت، در داووس بدون نام بردن از ترامپ، قدرت‌های بزرگ را به‌خاطر اعمال فشار بر کشور‌های کوچک‌تر محکوم کرد. اما پس از بازگشت به کانادا، مستقیماً به سخنان ترامپ اشاره کرد و گفت: «کانادا زنده نیست، چون آمریکا هست؛ کانادا شکوفاست، چون ما کانادایی هستیم.»

نخست‌وزیر کانادا تأکید کرد که کانادا و آمریکا شراکت مهمی در اقتصاد، امنیت و فرهنگ دارند، اما افزود: «ما صاحب خانه خود هستیم؛ این کشور ماست، آینده ماست و تصمیم‌گیری با ماست.»

ترامپ سپس دعوت خود از کارنی برای پیوستن به «هیئت صلح» را پس گرفت و در شبکه‌های اجتماعی نامه‌ای منتشر کرد که در آن نوشته بود این هیئت دعوتش را از کانادا لغو می‌کند. کارنی پیش از آغاز رسمی این هیئت، داووس را ترک کرده بود؛ هیئتی که قرار است بر تلاش‌ها برای حفظ آتش‌بس در جنگ اسرائیل و حماس نظارت کند.

ترامپ در هفته‌های اخیر درباره تبدیل کانادا به «پنجاه‌ویکمین ایالت» صحبت کرده و حتی تصویری دست‌کاری‌شده از نقشه آمریکا منتشر کرده که کانادا، گرینلند، ونزوئلا و کوبا را بخشی از خاک آمریکا نشان می‌دهد. او در داووس گفت کانادا «امتیازات زیادی» از آمریکا می‌گیرد و باید «قدردان» باشد، و سخنرانی کارنی نشان داده که «قدردان نیست».

هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی آمریکا، پیش‌تر در واکنش به سخنان کارنی در داووس گفته بود: «بی‌خیال! کانادا دومین بهترین توافق دنیا را دارد و حالا باید غر زدن‌های این آدم را تحمل کنم.»

کانادا تاکنون به‌واسطه توافق تجاری آمریکا–مکزیک–کانادا (USMCA) از شدیدترین اثرات تعرفه‌های ترامپ مصون مانده، اما این توافق امسال باید به‌طور رسمی بازبینی شود.

گاوین نیوسام، فرماندار کالیفرنیا و یکی از چهره‌های احتمالی انتخابات ۲۰۲۸، در داووس گفت چندین مقام آمریکایی متن سخنرانی کارنی را برای او فرستاده‌اند. او از کارنی تمجید کرد و گفت کارنی «با شجاعت» موضع گرفته و آمریکا نیز باید با صراحت در برابر این روند‌ها بایستد. نیوسام هشدار داد که «جمهوری آمریکا ممکن است از دست برود» و کشور «غیرقابل‌تشخیص» شود.

فرماندار کالیفرنیا همچنین گفت اینکه کارنی از چین توافق واردات خودرو‌های برقی ارزان‌قیمت و باکیفیت به کانادا آورده - نه از میشیگان، بلکه از خارج - نشان‌دهنده «بی‌پروایی» سیاست خارجی ترامپ است. نیوسام افزود: «این‌که ۸۰ سال اتحاد را این‌طور از هم بپاشی، واقعاً حیرت‌انگیز است.»


نظرات

آخرین اخبار
پنج نکته درباره جنگ، جامعه و رهبری
انهدام یک فروند پهپاد هرمس در بروجرد
رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی برای حفظ سلامت عمومی
جزئیات بسته حمایتی برای تولیدکنندگان اعلام شد
سناتورهای دموکرات خواستار تحقیقات بی‌طرف در مورد فاجعه میناب شدند
دمشق: سوریه مستقیما تحت تأثیر پیامدهای جنگ در منطقه قرار دارد
سفیر ایران: تجاوز آمریکا و اسرائیل وضعیت خطرناکی برای غیرنظامیان ایجاد کرده است
وضعیت کشورهای عرب خلیج فارس پس از جنگ چگونه خواهند بود؟
حزب‌الله لبنان از انجام 24 عملیات نظامی در یک روز خبر داد
سناتور آمریکایی: ترامپ و وزیر جنگش مسئول کشته شدن 175 نفر در میناب هستند
اجرای 37 عملیات علیه پایگاه‌های آمریکا توسط مقاومت اسلامی عراق
جزئیات تماس تلفنی پوتین و ترامپ اعلام شد
سامانه‌های تاد آمریکا در خاورمیانه آسیب دیدند
مقام سابق پنتاگون: رهبر جدید ایران فرقی با رهبر قبلی ندارد
اسرائیل آدرس‌های داده شده توسط اینترنشنال در ایران را هدف قرار می‌دهد
انجمن خودروسازی آمریکا: قیمت هر گالن بنزین طی 10 روز 16.4٪ افزایش یافته است
علی مطهری: انتخاب آیت الله سید مجتبی خامنه ای تصمیم درستی بود
درخواست مشاوران ترامپ برای تدوین طرح خروج از جنگ
فرار آمازون و مایکروسافت از مراکز داده خلیج فارس
بازدید شبانه عارف از ایستگاه‌های بازرسی فراجا در تهران
پایانی برای جنگ وجود ندارد
در پی حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران بیش از 1٬255 نفر شهید شدند
خبرنگار الجزیره در تهران: تلاش ویتکاف برای برقراری ارتباط با عراقچی
افسر اطلاعاتی آمریکا : جنگ را در همان روز اول باختیم
سخنگوی سپاه: ترامپ در تلاش است تا با دروغ و فریب، فشار روانی به ایران بیاورد
5 سال زندان برای انتشار تصاویر حملات موشکی ایران در اسرائیل
حزب الله مرکز توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی را موشکباران کرد
حزب‌الله برای اولین بار پایگاه «زیپوریت» در شرق حیفا را موردهدف قرار داد
مخالفت عراق برای استفاده ار آسمان و خاک خود برای حمله به همسایگان
انتقاد شدید اسپانیا از موضع رئیس کمیسیون اروپا در قبال جنگ علیه ایران
پاسخ قاطع سردار نائینی به یاوه‌گویی‌های ترامپ برای فرار از فشار جنگ
تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
حمله پهپادی به کنسولگری امارات در کردستان عراق
شلیک همزمان موشک از ایران و لبنان به شمال فلسطین اشغالی
گفت‌وگوی تلفنی امیر قطر و نخست‌وزیر کانادا با محوریت تحولات منطقه
حمله پهپادی به پایگاه پشتیبانی لجستیکی سفارت آمریکا در بغداد
عراقچی: فکر نمی‌کنم دیگر گفتگو با آمریکا در دستورکار ما باشد
حمله آمریکایی- صهیونیستی به مقرهای الحشد الشعبی
برقراری تردد کامل از گمرکات مرزی ایران و جمهوری آذربایجان
کرملین: پوتین و ترامپ تبادل‌نظر مفیدی درباره ایران داشتند
غریب‌آبادی: شرط ایران برای آتش‌بس، تضمین برای عدم تکرار تجاوز است
دمشق: سوریه مستقیما تحت تأثیر پیامدهای جنگ در منطقه قرار دارد
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/انهدام موشک کروز آمریکا
پاسخ عراقچی به اعترافات سنتکام
عربستان از انهدام 9 پهپاد خبر داد/صدای چندین انفجار در کویت
آغاز سی وسومین موج عملیات وعده صادق4 با شلیک موشک‌های خیبر شکن
کاهش قیمت نفت پس از ادعای ترامپ مبنی بر پایان تجاوز به ایران
سفیر ایران در سازمان ملل :عملیات دفاعی ما به هیچ وجه علیه حاکمیت و تمامیت ارضی قطر نیست
ترامپ: به نظرم جنگ دیگر تقریبا کامل شده است
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران