×
سیاسی
شناسه خبر : 270733
تاریخ انتشار : جمعه 1404/11/03 ساعت 21:01
پازل فشار علیه ایران؛ از ناوهای آمریکایی تا میز شورای حقوق بشر

نورنیوز پشت پرده تهدیدات نظامی آمریکا و پرونده سازی های جدید علیه ایران را بررسی می کند؛

پازل فشار علیه ایران؛ از ناوهای آمریکایی تا میز شورای حقوق بشر

افزایش تحرکات نظامی آمریکا در خلیج فارس هم‌زمان با فعال‌سازی پرونده حقوق‌بشری ایران در شورای حقوق بشر، نشانه ورود تقابل با تهران به مرحله‌ای تازه است؛ مرحله‌ای که در آن تهدید نظامی، جنگ روانی و روایت‌سازی بین‌المللی به‌صورت هماهنگ عمل می‌کنند.

نورنیوز-گروه سیاسی: افزایش تحرکات نظامی ایالات متحده در خلیج فارس و بازتولید ادبیات تهدید از سوی دونالد ترامپ، را نمی‌توان صرفاً در چارچوب یک مانور میدانی یا موضع‌گیری مقطعی ارزیابی کرد. این تحرکات، هم‌زمان با فعال‌سازی برخی سازوکارهای بین‌المللی علیه ایران، نشانه‌ای روشن از ورود پرونده ایران به مرحله‌ای تازه از فشار ترکیبی است؛ فشاری که به‌طور هم‌زمان بر چهار ضلع «فشار اقتصادی و تحریمی» ،«میدان نظامی»، «جنگ روانی» و «پرونده‌سازی حقوق‌بشری» استوار شده است.

اظهارات اخیر ترامپ درباره اعزام نیرو به منطقه، بیش از آنکه حامل پیام عملیاتی باشد، واجد کارکرد روانی و بازدارنده‌نمایی است. چنین ادبیاتی، پیش‌تر نیز در مقاطع حساس به‌کار گرفته شده و هدف اصلی آن، ایجاد نااطمینانی راهبردی و افزایش هزینه محاسباتی در تهران بوده است؛ بی‌آنکه الزاماً تصمیمی قطعی برای ورود به تقابل مستقیم در پس آن قرار داشته باشد.

در همین بستر، برگزاری نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل با محوریت اغتشاشات اخیر در ایران، معنایی فراتر از یک دغدغه حقوق‌بشری پیدا می‌کند. هم‌زمانی این نشست با تشدید فضاسازی‌های نظامی و رسانه‌ای، از تلاش برای تکمیل پازل فشار حکایت دارد؛ پازلی که می‌کوشد ناآرامی‌های داخلی را از بستر واقعی خود جدا کرده و در قالب یک پرونده بین‌المللی قابل بهره‌برداری بازتعریف کند.

روایت غالب در این نشست، با نادیده‌گرفتن ماهیت خشونت‌آمیز و سازمان‌یافته بخش قابل توجهی از اغتشاشات، در پی آن است که مرز میان اعتراض مدنی و اقدامات مسلحانه را مخدوش کند. این رویکرد، نه‌تنها با واقعیات میدانی هم‌خوانی ندارد، بلکه بخشی از یک راهبرد آشنا برای مشروعیت‌زدایی سیاسی از ایران در پوشش ادبیات حقوق‌بشری به‌شمار می‌رود. مواضع نماینده ایران در این نشست، دقیقاً ناظر بر همین انحراف روایی بود؛ تأکید بر تفکیک اعتراض مسالمت‌آمیز از تروریسم خیابانی و رد مشروعیت سازوکارهایی که با انگیزه سیاسی فعال شده‌اند.

از منظر کلان، اغتشاشات اخیر را می‌توان در امتداد  نبردی تحلیل کرد که پس از ناکامی دشمن در دستیابی به اهداف خود در جنگ ۱۲روزه، وارد فاز پیچیده‌تری شده است. تغییر زمین بازی از تقابل مستقیم به عرصه‌های اجتماعی، رسانه‌ای و حقوق‌بشری، تلاشی برای فرسایش سرمایه اجتماعی و تضعیف انسجام ملی است؛ عنصری که در تجربه‌های پیشین، مهم‌ترین عامل خنثی‌سازی فشارهای خارجی بوده است.

در چنین فضایی، آنچه اهمیت مضاعف می‌یابد، مدیریت دقیق محاسبات طرف مقابل و جلوگیری از شکل‌گیری خطاهای ادراکی است. تجربه نشان داده است که بخش قابل توجهی از تنش‌های ناخواسته، نه محصول تصمیم‌های از پیش‌طراحی‌شده، بلکه نتیجه برآوردهای نادرست در شرایط التهاب‌آمیز است؛ شرایطی که دقیقاً از مسیر جنگ روانی و پرونده‌سازی بین‌المللی تغذیه می‌شود.

بر این اساس، تشدید هم‌زمان تهدیدات نظامی و فشارهای حقوق‌بشری را باید بخشی از تلاش برای تغییر موازنه ذهنی و سیاسی علیه ایران دانست، نه الزاماً نشانه‌ای از عزم قطعی برای درگیری. در این معادله، انسجام داخلی، کنترل روایت و هوشیاری نسبت به سناریوهای ترکیبی، نقش تعیین‌کننده‌ای در خنثی‌سازی اهداف طراحی‌شده ایفا می‌کند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
وجود ناوهای آمریکایی در تیررس موشک‌ها، زحمت ما را کم کرده است!
پنج‌شنبه 1404/12/07 ساعت 20:40
محمد مخبر:
وجود ناوهای آمریکایی در تیررس موشک‌ها، زحمت ما را کم کرده است!
مشاور و دستیار رهبری انقلاب اقدام آمریکا در اعزام ناوهای هواپیمابر به منطقه را پرهزینه و خطرناک دانست و تصریح کرد: ناوهای آمریکایی امروز در تیررس موشک‌های بومی ما قرار دارند و این شرایط، زحمت نیروهای مسلح ایران برای پاسخ به تهدیدات آنان را کم کرده است.
تصویب قطعنامه ضدایرانی در نشست اضطراری شورای حقوق بشر
جمعه 1404/11/03 ساعت 23:47
تصویب قطعنامه ضدایرانی در نشست اضطراری شورای حقوق بشر
قطعنامه ضدایرانی ارائه شده در نشست اضطراری شورای حقوق بشر برای بررسی ناآرامی‌های اخیر ایران با اکثریت آرا به تصویب رسید.
واکنش ایران به قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل
جمعه 1404/11/03 ساعت 22:18
واکنش ایران به قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل
کشورهای غربی در ادامه بهره برداری ابزاری خود از حقوق بشر و در راستای دخالت آشکار در امور داخلی ایران به حمایت مجدد از اغتشاشات و اقدامات وحشیانه تروریستهای مزدور خود پرداختند و در این راستای قطعنامه خصمانه ای را با هدف فریب افکارعمومی تصویب کردند.
نظرات

آخرین اخبار
وزرای علوم و بهداشت حمله به دانشگاه‌های ایران را محکوم کردند
شوک نفتی تنگه هرمز به‌سمت غرب در حال حرکت است
98 درصد داروهای مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود
همکاری با دشمن در شرایط جنگی مستوجب مجازات قانونی است
بیانیه سپاه پاسداران بمناسبت شهادت دریابان پاسدار، شهید علیرضا تنگسیری
مسیر تنبیه کامل متجاوزان را با تمام قوا ادامه می‌دهیم
نورنما | اونها نمونه های باورنکردنی برای جهان هستند...
ریزش سنگین بورس امارات
تداوم حملات حزب الله علیه مواضع ارتش رژیم صهیونیستی
توقف فعالیت در بندر جبل‌علی تأثیری بر تجارت خارجی ایران ندارد
بحران انرژی ژاپن؛ توکیو خواهان مذاکره سطح بالا با تهران
پارلمان بریتانیا: عصر اعتماد مطلق به آمریکا پایان یافته است
نامه رئیس فدراسیون فوتبال ایران به فیفا
در زرورق دفاع از نظام، پیچیده اند
جنگ تحمیلی علیه ایران؛ هرج و مرج در بازارهای مالی جهان
مدارس تا ایجاد شرایط پایدار، غیرحضوری است
نشانه‌های شکست آمریکا
افشاگری نیویورک تایمز از پشت پرده جنایات آمریکا در اولین روز جنگ علیه ایران
نحوه برگزاری آزمون‌ها به شرایط امنیت و سلامت بستگی دارد
بروجردی: عضویت ایران در NPT دیگر موضوعیتی ندارد
اعدام دو تروریست وابسته به گروهک منافقین توسط قوه قضائیه
چند پیشنهاد به وزارت خارجه
دوفوریتی | نوروز امسال: میهمانداری در روز، میدان داری در شب
ادامه رشد قیمت نفت پس از تشدید تنش‌ها در منطقه
ثبت بیش از 71 هزار تماس با خط مشاوره 1480 بهزیستی
آخرین جزییات حمله دشمن آمریکایی-صهیونی/ حمله به یک شهر بازی در اصفهان و 4 نقطه در قم
رسانه آمریکایی: جایگزینی آواکس منهدم‌شده در عربستان دشوار است
وضعیت جاده ها امروز 10 فروردین 1405
هشدار گلدمن ساکس در خصوص افزایش قیمت غلات
رویای «آقای توخالی جهان» شکست خورد!
سردبیر بین‌الملل اسکای‌نیوز: آمریکا «پلن B» ندارد؛ ترامپ در جنگ با ایران شکست خواهد خورد
چگونه به کودک مبتلا به اوتیسم در طول جنگ کمک کنیم؟
حادثه در ایستگاه برق و تصفیه آب کویت
استاددانشگاه قطر: ورود کشورهای عربی به جنگ با ایران بزرگترین اشتباه بود
احتمال جذب 9هزار پرستار جدید در 1405
مخالفت قاطع ائتلاف حاکم عراق به استفاده از حریم هوایی این کشور علیه همسایگان
ترامپ: دموکرات‌ها بیمار و مانند تروریست‌ها هستند
اسرای آمریکایی در دادگاه‌های ایران به عنوان تروریست محاکمه می شوند
تصویب بودجه 2026 رژیم صهیونیستی با افزایش هزینه‌های نظامی
2 واقعه امنیتی برای ترامپ در یک روز
سناتور آمریکایی: ترامپ به هیچ‌یک از اهدافش در جنگ با ایران نرسیده است
اطلاعیه‌ قوه قضاییه در خصوص نگرانی‌های ایرانیان مقیم امارات بعد از سلب اقامت‌ها
80 نفر از عوامل مرتبط با شبکه‌های معاند در مازندران دستگیر شدند
پایگاه ویکتوریای آمریکا در بغداد هدف قرار گرفت
حمله پهپادی گروه مقاومت اسلامی تازه تاسیس سوریه به پایگاه آمریکا در اردن
ادعای ترامپ: فقط به دنبال نفت ایران هستم!
اکونومیست: ایران پیروز جنگ انرژی است
حملات همزمان به مواضع آمریکا در چند کشور منطقه
کشته شدن سرباز یونیفل در جنوب لبنان
حمله حزب الله به پایگاه و انهدام دو تانک مرکاوای اسرائیل